LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

RajKoothrappali
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la RajKoothrappali » 24 jan 2013, 15:11

adriano_leite je napisao/la:Kakvi navijaci, nakon par poraza odustaju od gledanja utakmica jer se nerviraju, a kada se pobjedjuje, onda se uredno istice kako su dugogodisnji navijaci Lakersa :lol: . Kada bi kojim slucajem LAL krenuo u normalan rebuilding, tankiranje i skupljanje pickova, mislim da bi mnogi navijaci mijenjali tabore :lol: . Svaki dan se trazi novi krivac za poraze, za losu igru, cak se i covjek poput Bryanta pljuje, dno dna.

Glavni uzrok poraza je komunikacija izmedju FO i trenera, jer trener igra s onim s cim raspolaze, tj. s igracima koje ima. Bez plana se uslo u sezonu, doveli se igraci zbog imena, a ne zbog toga sto se uklapaju u trenerov sistem. Sunsi pod vodstvom Mikea su 5 puta bolje igrali, tako da je pljuvanje tog trenera smijesno. Jednostavno Mike nema igrace da igra svoj sistem po kojem je poznat, a to je greska FO. Trebali su dovesti trenera koji igra pozicione napade, a ne run and gun kosarku ili se rijesiti igraca koji koce tu run and gun kosarku, prosto k'o pasulj. Trazenje krivaca u igracima ili trenerima je smijesno, jer ne moze jedan trener preko noci zaboraviti da vodi tim, kao ni igraci da zaborave da igraju. Jednostavno se ne uklapaju i to je to. Bilo je mnogo boljih rjesenja za klupu Lakersa sa postojecim rosterom, ali zbog misljenja da Lakersi zasluzuju samo najbolja imena, desava se to sto se desava. Nekada je odgovor pred nosom, a taj odgovor je mogao biti pomocni trener Browna, koji je u par utakmica dobro vodio Lakerse, ali bitno je dovesti ime, kako kosarkasko tako i trenersko, bez ikakvog plana, a to se jednog dana moralo obiti o glavu.
Sa vecinom ovoga sto si napisao se slazem, ali kad rezultati jedne ekipe su katastrofa prvi na tapeti je trener i on je po meni kriv. Niko ga nije natjerao da potpise, on je sam, kao ozbiljan i punoljetan covjek, pod vlastitom odgovornoscu potpisao ugovor, preuzeo ekipu kakva je, takva je. Ovo sam pisao x puta ovdje. Ja vjerujem da bi on s drugom ekipom derao run n gun, ali ovdje je vec imao poznat roster, sto dovodi do jednostavne dileme: Hocu li ja znati voditi ovu ekipu ili ne? Ako vec vidim da nemam ekipu za r'n'g (a to je i pola foruma vidjelo), mozda ipak da pustim nekog drugog, a ne da letim za Lakersima, pa cemo poslije vidjeti sta i kako?

Druga stvar, oba trenera (ne racunam Bernija) su forsirala napade sa puno trcanja i kretanja, tj.promjena pozicija, sto sa ovim prosjekom godina i osovinom ekipe koja je naucila na triangle (koji je u osnovi manje-vise statican sistem) nije valjalo ni pisljiva boba. Sad su problemi dosegli usijanje i sezona je po mom misljenju propala.

Prvi dio posta ti je bezze. To ako ja ne pisem po forumu, ili ne mogu iz objektivnih razloga ne mogu gledati sve tekme do 7 ujutro, ne znaci da ne pratim ili ne navijam za njih. I nije isto kad izgube tvoji Cavsi i moji Lakersi, uz duzno postovanje prema Cavsima, ne potcjenjujem, cak sta vise jako mi je draga ekipa. Jedno je kad udjes u sezonu bez vecih ambicija, osim da malo-pomalo uzgajas igrace i znas da gore ne moze biti, a kroz koju sezonu ces biti contender. Pa opet se nanerviras kad izgubite. Ja kad vidim neki video, kao ovaj gore dodje mi sve posaljem u pm :evil:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jan 2013, 16:05

RajKoothrappali je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Kakvi navijaci, nakon par poraza odustaju od gledanja utakmica jer se nerviraju, a kada se pobjedjuje, onda se uredno istice kako su dugogodisnji navijaci Lakersa :lol: . Kada bi kojim slucajem LAL krenuo u normalan rebuilding, tankiranje i skupljanje pickova, mislim da bi mnogi navijaci mijenjali tabore :lol: . Svaki dan se trazi novi krivac za poraze, za losu igru, cak se i covjek poput Bryanta pljuje, dno dna.

Glavni uzrok poraza je komunikacija izmedju FO i trenera, jer trener igra s onim s cim raspolaze, tj. s igracima koje ima. Bez plana se uslo u sezonu, doveli se igraci zbog imena, a ne zbog toga sto se uklapaju u trenerov sistem. Sunsi pod vodstvom Mikea su 5 puta bolje igrali, tako da je pljuvanje tog trenera smijesno. Jednostavno Mike nema igrace da igra svoj sistem po kojem je poznat, a to je greska FO. Trebali su dovesti trenera koji igra pozicione napade, a ne run and gun kosarku ili se rijesiti igraca koji koce tu run and gun kosarku, prosto k'o pasulj. Trazenje krivaca u igracima ili trenerima je smijesno, jer ne moze jedan trener preko noci zaboraviti da vodi tim, kao ni igraci da zaborave da igraju. Jednostavno se ne uklapaju i to je to. Bilo je mnogo boljih rjesenja za klupu Lakersa sa postojecim rosterom, ali zbog misljenja da Lakersi zasluzuju samo najbolja imena, desava se to sto se desava. Nekada je odgovor pred nosom, a taj odgovor je mogao biti pomocni trener Browna, koji je u par utakmica dobro vodio Lakerse, ali bitno je dovesti ime, kako kosarkasko tako i trenersko, bez ikakvog plana, a to se jednog dana moralo obiti o glavu.
Sa vecinom ovoga sto si napisao se slazem, ali kad rezultati jedne ekipe su katastrofa prvi na tapeti je trener i on je po meni kriv. Niko ga nije natjerao da potpise, on je sam, kao ozbiljan i punoljetan covjek, pod vlastitom odgovornoscu potpisao ugovor, preuzeo ekipu kakva je, takva je. Ovo sam pisao x puta ovdje. Ja vjerujem da bi on s drugom ekipom derao run n gun, ali ovdje je vec imao poznat roster, sto dovodi do jednostavne dileme: Hocu li ja znati voditi ovu ekipu ili ne? Ako vec vidim da nemam ekipu za r'n'g (a to je i pola foruma vidjelo), mozda ipak da pustim nekog drugog, a ne da letim za Lakersima, pa cemo poslije vidjeti sta i kako?

Druga stvar, oba trenera (ne racunam Bernija) su forsirala napade sa puno trcanja i kretanja, tj.promjena pozicija, sto sa ovim prosjekom godina i osovinom ekipe koja je naucila na triangle (koji je u osnovi manje-vise statican sistem) nije valjalo ni pisljiva boba. Sad su problemi dosegli usijanje i sezona je po mom misljenju propala.

Prvi dio posta ti je bezze. To ako ja ne pisem po forumu, ili ne mogu iz objektivnih razloga ne mogu gledati sve tekme do 7 ujutro, ne znaci da ne pratim ili ne navijam za njih. I nije isto kad izgube tvoji Cavsi i moji Lakersi, uz duzno postovanje prema Cavsima, ne potcjenjujem, cak sta vise jako mi je draga ekipa. Jedno je kad udjes u sezonu bez vecih ambicija, osim da malo-pomalo uzgajas igrace i znas da gore ne moze biti, a kroz koju sezonu ces biti contender. Pa opet se nanerviras kad izgubite. Ja kad vidim neki video, kao ovaj gore dodje mi sve posaljem u pm :evil:
Neko ne moze gledati tekme i to je to, neko moze gledati tekme i super, ali moci gledati tekme, znaci gledalo se ranije, sada se ne gleda da se ne nervira, o tome ja govorim, kada sam spomenuo "bojkotovanje" utakmica. Nije se na tebe odnosilo, neko je rekao kako nece da gleda vise tekme.

Opet trener nije kriv, trener ako je bez posla, on ce uzeti posao u nekom timu, tako i Mike je uzeo posao Lakersa. Front office je trebao da vidi svoj roster i razmisli malo i dodje do zakljucka da roster kojim ce Mike raspolagati, nema sanse da mu odgovara za run and gun.

Trener je covjek kojem treba posao, kao i nama, te kada potpise ugovor na 3 godine, on pare dobija nebitno da li je otpusten ili odradi ugovor do kraja. FO pravi greske, a ove sezone greske su isplivale na povrsinu i mnogo su ocite.

Uporedjivanje Lakersa i Cavsa je nepotrebno, Cavsi u rebuildingu a Lakersi doveli igrace da budu contender. Nerviram se ja, ali ne razmisljam o tome da prestanem pratiti Cavse do onog trenutka kada im krene dobro. Na kraju kada se izravna, gledat cemo i ti i ja neke druge ekipe u PO, a nase ekipe ce kovati planove za narednu sezonu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jan 2013, 17:10

@RajKoothrappali bi li ti uzeo milione koje ti lakersi nude ili bi im se zahvalio, a bez posla si? ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 24 jan 2013, 17:54

KK_Bosna je napisao/la:@RajKoothrappali bi li ti uzeo milione koje ti lakersi nude ili bi im se zahvalio, a bez posla si? ;)
Normalno da bih, ali bih i prihvatio da sam glavni krivac sto mi ekipa igra k'o go qrac, a ne svali na bilo koga samo nemoj na mene ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jan 2013, 18:00

RajKoothrappali je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:@RajKoothrappali bi li ti uzeo milione koje ti lakersi nude ili bi im se zahvalio, a bez posla si? ;)
Normalno da bih, ali bih i prihvatio da sam glavni krivac sto mi ekipa igra k'o go qrac, a ne svali na bilo koga samo nemoj na mene ;)
dok je god buss mladji zadovoljan, nema razloga da se MDA pravda ikome :D

e sad je druga stvar sto je buss... cudan :twisted:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 24 jan 2013, 18:16

Neko će izvisiti sigurno, vidjet ćemo na koga će i Bryant uperiti prstom jer se zna da i on ima veliki uticaj...
Ako bude nekih značajnih tradeova u trade roku, to znači da će se MDA podržati i probat mu dovest igrače s kojima bi mogao razviti svoj "sistem" igre.

Da bude jasno ja njemu više nikako ne vjerujem, branio sam ga čisto zato što su ga neki pljuvali pri samom potpisivanju ugovora, mislio sam da nije dobio pravu priliku da pokaže šta (ne) zna.

Čak ne znam koliko bi dobro bilo tradeovati Gasola (prvenstveno) ili tako nekog bitnijeg igrača za neke druge koji bi pomogli trenerovom sistemu - jer je očito da gotovo ne postoji igrač u roosteru (osim Clarka :mrgreen: )koji podržava ovaj sistem.

I ovo što pišete za Howarda je malo bezveze, ipak je donedavno bio najbolji centar lige a sad bi ga tradeovali zato što ne upada u ovaj sistem bez odbrane ili što ima problema sa ramenom ili zbog nekih drugih razloga (panj, drvno, klada, kreten).
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 24 jan 2013, 18:32

@KK_Bosna Ma znam brate, sve ludo i Clown je imao podrsku u pola 3 poslijepodne, a dobio nogu poslije vecere :lol: . Necu da se nerviram, ako Buss-u nije mrsko skrkati 100 M u ekipu s kojom se svi sprdaju boli i mene qrac. Gledacu tekme i pokusati da se ne nerviram, a bolji dani ce doci, prije ili poslije ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jan 2013, 18:43

Jim Buss decided for the Los Angeles Lakers to hire Mike D'Antoni instead of Phil Jackson largely out of a concern that the triangle offense would have pushed Steve Nash out, according to ****.

Buss thought hiring D'Antoni would trigger the Lakers' offense by reuniting him with Nash.

"The way this turns out," one league **** connected to the hiring process said, "you've chosen not only Steve Nash over [Pau] Gasol, but maybe over Gasol and Dwight [Howard]."

If the Lakers had hired Jackson, the offense would be running through Gasol, Dwight Howard and Kobe Bryant in the post.
Via Adrian Wojnarowski/Yahoo! Sports
Tweet
Nema nama pomoci dok se ovaj RETARD krece u klubu....
Sto se tice dovodjenja igraca koji ce odgovarati D`Antoni-jevom sistemu to odmah zaboravite, jer to Lakersi nisu nikad radili kroz historiju. Kada su postavili Riley-a za trenera receno mu je cime raspolaze i dato mu je vrijeme da uigra te igrace sto je njemu poslo za rukom...Run & Gun isto kao Princeton Offense nisu ni jednoj ekipi donijeli titulu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jan 2013, 19:12

amerosm je napisao/la:Run & Gun isto kao Princeton Offense nisu ni jednoj ekipi donijeli titulu.
koliko si siguran u ovu tvrdnju?

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 24 jan 2013, 19:23

Prema nekim strucnjacima, Triangle je varijacija Princeton napada, ili obratno...nisam siguran :mrgreen:
SI AMO CONte!!!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 24 jan 2013, 22:41

KK_Bosna je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Run & Gun isto kao Princeton Offense nisu ni jednoj ekipi donijeli titulu.
koliko si siguran u ovu tvrdnju?
Ne znam koliko je tacno da nikad nije bilo titule sa ovim sistemom (iako ja run&gun ne bi nazvao sistemom, vec radije nekim opredjeljenjem o stilu igre), ali mislim da svakako run&gun umanjuje sanse za titulu. Tu trebas imat izuzetno spremne igrace, mlade, energicne...i pored toga po mom misljenju takva igra je nebulozna kad se u obzir uzme cinjenica da se igraju 82 utakmice u sezoni plus plej of... Sa ovom ekipom Lakersa takva kosarka samo vodi u vise povreda i zamora, zbog toga se i javljaju onolike greske i gluposti. Ako igras na puno posijeda, imas priliku da vise zabijes, ali i da vise pogrijesis, i najvaznije - dajes protivniku priliku za vise kontra napada (to je ono sto ubi Lakerse ove sezone).

Titule se osvajaju sa kvalitetnim igracima pod kosem, i produkcijom pod kosem. Od oslanjanja na sut nema nista, to smo vidjeli, kad Meeks i Jamison polude pa pucaju svaki po 5-6 trica, sve je super, ali to se rijetko desava. Kako to Shaq i sir Charles vole reci "you live by the jump shot - you die by the jump shot!".. Dobru stvar je rekao i Kenny Smith, kad je pricao o Lakersima i tom problemu "sistema". Pravi igraci jednostavno znaju igrat kosarku, ne treba im sistem. Sistem je dizajniran da igracima koji nemaju taj osjecaj odredi svrhu na terenu, kretanje, sta da rade i gdje da idu. Lejkersi previse dobrih igraca imaju da bi im sad 100% presudan bio trener, i da se svi problemi svale na njega - eto los sistem trenera. Nash, Bryant, Gasol, to su najinteligentniji kosarkasi u ligi opcenito, ne bi oni nasijedali na glup sistem, nit im uopste treba neko da im kaze sta da rade. Imaju takav kvalitet da sve mogu rijesiti zavisno od situacije, ali problem je odbrana, problem je energija, problem je mladost i volja da ganjas svog igraca i zlostavis ga cim predje polovinu terena. To LA nema ove godine. Otpustanje trenera moze bit pozitivan sok ekipi, al nece okrenut stvari sigurno, jer D'antoni i Brown mozda nisu na nivou Phila, ali da su toliko losi da ne mogu izborit play off....nisu vala ni to! Ovo je nesto u glavama igraca....

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 jan 2013, 00:04

:mrgreen:
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jan 2013, 02:27

Povreda Howarda nece imati posljedica i isti ce biti spreman za sutrasnji mec protiv Jazz-a. Zanimljiva je cinjenica da je Brown dobio otkaz nakon poraza od Jazz-a, a da vidimo hoce li se isto to dogoditi i D`Antoni-ju.

@ kk_bosna

prije par sedmica je jedan navijac Bullsa (ne mogu se sjetiti koje tacno bio) napisao da Princeton napad ni jednoj ekipi nije donio nista dobro i da je maksimum sto je ekipa pod tim sistemom napravila ono sto su Kingsi pod palicom Adelmana uradili pocetkom 00-tih.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jan 2013, 03:53

ma nisam mislio na princeton, u sustini se slazem sa sundanceom, samo zelim da ukazem na to da se u doba magica 80ih igrao tipican run&gun, odnosno bolje da ga nazovemo preteca d'antonijevog rng-a... znaci na 120+ koseva, napadi po 10 sekundi, pa smo osvajali titule opet ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jan 2013, 21:30

D'Antoni asked if system fits players "ya. Unless you cant play. Yes. No doubt but it doesnt help if you dont do it then we dont know"
:? :? :? :? Tacno molim Boga da nas veceras Jazz-i nakantaju pa valjda RETARDU neke stvari dodju iz gu.zice u glavu.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 jan 2013, 22:57

amerosm je napisao/la:
D'Antoni asked if system fits players "ya. Unless you cant play. Yes. No doubt but it doesnt help if you dont do it then we dont know"
:? :? :? :? Tacno molim Boga da nas veceras Jazz-i nakantaju pa valjda RETARDU neke stvari dodju iz gu.zice u glavu.
Nevjerovatna je ta tvoja energija kad je u pitanju pljuvanje po trenerima....

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 25 jan 2013, 23:47

ahahaha zaista :D

ali stvarno ne mos shvatit kako je lik tvrdoglav s ovim sistemom , pa majmun vidi da to ne odgovara ovoj ekipi
hit you with so many rights you gonna beg for a left

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 26 jan 2013, 00:03

mislim da je večeras prekid crnog niza
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 jan 2013, 00:32

kokuz je napisao/la:mislim da je večeras prekid crnog niza
prekid crnog niza i pocetak jos crnjeg :lol: :lol:

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 26 jan 2013, 01:35

sundancekid je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Nevjerovatna je ta tvoja energija kad je u pitanju pljuvanje po trenerima....
I ja se divim svaki put :D

Veceras pobjeda 15+ ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.