reks je napisao/la:
Ma ja bih nekako bio sretniji sa stoperom i to brzim,taj nam treba da krpi rupe kad se na Grbi krene naprijed a mislim da smo nekako tanki i na mjestu zadnjeg veznog ,čovjeka koji će nas ubrzati bržim protokom i pravovremenim pasom.Želje su jedno ,stvarnost i mogućnosti drugo ali ono što bih zaista želio je da sa ovim i ovakvim timom ubrzamo transformaciju iz faze odbrane u fazi napada i obrnuto.Taj višak tj jaja da se napravi isti je ono što nam treba.Znači brzo i hrabro.Nadam se da svi gore pobrojani na svim krilima za 10% podignu fizičku spremu i voljni elemenat i mirni smo kad je domaća liga u pitanju.A bez toga je suludo i sa imenima razmišljati o evropi
Situacija onakva kakva jeste,gledajuci tim,i bez obzira sto sam licno ja nezadovoljan kada gledam igru,kao igru,samu po sebi,opet je takva da nam daje rezultat u ovoj ligi.Za nesto vise,a to vise je vezano za neke pomake u evropi,nama realno treba bar 7 boljih igraca,zavisno od sistema igre koji bi igrali.u sistemu koji Amar voli i koji se godinama generalno uopste ne mijenja,onda imamo tim za ovu ligu,i to je to.
Za nesto vise je potreban po meni desni bocni koji je bezobrazniji i iskusniji,moderniji od Colica,jedan ili cak oba stopera,ali jedan u slucaju da je Kerla potpuno u formi i onaj pravi,jedan zadnji vezni,zavisno od razvijanja Zolotica,koji moze i da prestane da napreduje.Njegove igre ubuduce ce nam dati odgovor da li cemo dobiti reprezentativca ili cemo imati osrednjeg Zolotica.Do njega je.I sa Svrakom,trebao bi nam bolji od Svrake.Treba nam i kreativni veznjak,ofanzivac,onaj koji proturi,koji je tako opredijeljen,da gradi igru prema napadu,da ima putanju koja ima vise verzija,a on da izabere onu koja je najbolja.Treba nam dobro lijevo krilo.To nam treba i sada u ovoj ligi.A za nesto vise pogotovo.Treba nam napadac ili dva.Sa ovim sto imamo u napadu,u ovoj ligi mozemo i nigdje vise.
Eto ga...nemamo potrebe uopste razmisljati vezano za evropu dok ne steknemo uslove da mozemo biti bar ovoliko bolji,jedino ako bas ne izvucemo neke totalne levate,to je jednom u sto godina.
Ako gledamo ligu,onda ja licno vidim kompletnu ekipu koja je spremna osvojiti najmanje jedan trofej,bilo kup ili sampionsku titulu.Ako bude oboje onda fakat odlicno.I tu nam po meni treba lijevo krilo,ali ne mora da nam treba bilo koje pojacanje,ukoliko ne odu Adil i Svraka.
Ovo je samo moje vidjenje i naravno da ne moram da budem u pravu.
Ako u 4 godine stabilizacije mozemo da se pohvalimo da imamo par trofeja u domacem prvenstvu,ja sam odusevljen.Kao takvi smo u evropi kanta za nabijanje.
Stvar je jasna.Nasa ekipa moze biti sto godina zajedno,ali u evropi nece bti nista sto nas moze usreciti.Ako nasa stabilizacija traje 4 godine i doslo se do ovoga u prvenstvu,to je ono sto zelimo,za evropu u ovom tempu bicemo ono sto zelimo za nekih 20 godina.I to ako budemo napredovali ovako i konstantno.Ako budemo imali srece onda cemo navijati i za tu varijantu akobogda na nekom stadionu koji je na istom mjestu i koji je nov.Za sada su stvari takve da treba da budemo sretni sto smo u manje losoj situaciji nego drugi,i da osvojimo bar ovde sve sto se moze osvojiti.Za takvu varijantu imamo timm,i Amar je to skockao kako treba.Stabilni smo,i ne talasamo.Neka tako i ostane.To je bar minimum onoga sto svi zelimo da bude.