BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 25 jan 2013, 20:13

Pale_Companion je napisao/la:igral kuba? dajte sastave?
Pitanje je,on ili Gross,Goconja i Reus su mislim sigurni,pored Kuba ili Gross...Jos je nepoznanica da li Kehl ili Benda!Ostalo standardno-bar bi trebalo biti! ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2013, 20:19

Kuba i Kehl igraju...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jan 2013, 20:51

Ono nije vidjelo penala, pa šta je sa ovim sudijama

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jan 2013, 20:52

Blitzkrieg Kube za novu pobjedu BVB-a...Dva gola u dvije minute.
Gosti sami sebi krivi jer nisu iskoristili priliku koju su imali prije prvog gola BVB-a. Naravno o onom penalu dalo bi se diskutovati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 25 jan 2013, 21:04

Kuba gura Borussiu prema 3 boda
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2013, 21:19

Poslije 1-0 rutinski ali do tog trenutka dosta lose...Weidi je sa 2 odlicne odbrane spasio nulu a onda penal koji to nije bio.

U svakom slucaju...Kuba zvijer :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 jan 2013, 21:56

Sta se ovo fula ? :D
Dobra igra, ali fali zavrsnica.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 25 jan 2013, 22:13

Po meni je Gundogan kljucni igrac do sada. Covjek je zreo za neki od najvecih svjetskih klubova, iako i Borusia danas djeluje kao svjetski klub.
Naravno, ovo govorim cisto amaterski, nisam navijac Dortmunda, pratim tekmu posto je jedina na programu, a Borusiju kao klub jako cijenim.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 25 jan 2013, 22:30

Rutinska pobjeda. Doduše malo je i sudac pomogao. :mrgreen:

Ne znam jesam jedini, ali meni ovaj naš Santana djeluje malo smotano, pogotovo kod postavljanja. Fino on kupi visoke lopte, ali strah me kako će to izgledati protiv Baye i Shakhtara koji neće samo nabacivati napamet.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 25 jan 2013, 22:43

e da se i ja javim nakon skoro 2 hefte :D presretan i prezadovoljan,al brate koliko ih je moglo ući u mrežuuuuu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: samo da vam kažem jedan mali statistićki podatak . . .koliko gos smo bodova osvojili u ove 2 godine i kakve god smo partije pružali nikada nismo dali sedam "torova",mislim da je konaćno kraaaajnje vrijeme da se i to promjeni, moramo konaćno nekome uvaliti 7 komada pa makar i štrumfovima u gelzenu

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 jan 2013, 23:22

Fino fino,moglo je ono biti jos ubjedljivije ali eto...Penal nepostojeci,mora se priznati,ali u svakom slucaju vise nego zasluzena pobjeda i nova 3 boda,i sto je bitno opet s nulom! ;)
@KSIVLE
Santana ponekad izgleda nesigurno ali mozda je to i posljedica neigranja i nekonstantnosti u timu! ;)
Inace,po meni odlicno odradjuje posao,imao par dobrih startova,kod 3eg gola odlicna lopta Rojsonji a ovaj asistent,sve u svemu,zamjenjuje Subotu odlicno,koji nista manje ne kiksa ili bolje reci ima nesigurnih intervencija ako ne i vise
@fantom
Nek si nam navratio,nemoj da se gubis :D
Ti si najcesce najoptimisticniji lik ovdje,a to nam uvijek treba tako da,bez napustanja tora! ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jan 2013, 02:05

Sudije su Vas malo pogurale, ali ipak na kraju ubjedljiva i zasluzena pobjeda. Mene iz utakmicu u utakmicu odusevljava presing koji BVB vrsi na igrace protivnicke ekipe i mora se priznati da je Klopp isti doveo do savrsentva.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 jan 2013, 09:10

smopiBVB je napisao/la: Santana ponekad izgleda nesigurno ali mozda je to i posljedica neigranja i nekonstantnosti u timu! ;)
Inace,po meni odlicno odradjuje posao,imao par dobrih startova,kod 3eg gola odlicna lopta Rojsonji a ovaj asistent,sve u svemu,zamjenjuje Subotu odlicno,koji nista manje ne kiksa ili bolje reci ima nesigurnih intervencija ako ne i vise
Sinoć je reagirao kao početnik kod onog Pekhartova zicera. Sreća da je Weidi bio na visini zadatka. Ali da je umjesto Pekharta tu bio neki bolji napadač, bilo bi kuku lele. Još je par puta kod napada Nurnberga bio ni na nebu ni na zemlji. Nadam se da će sa nastupima dobiti na sigurnosti. U svakom slučaju, on će nam protiv Shakhtara sigurno biti najproblematičnija točka. Mogao je Klopp tu i Kehla ili Mannija oprobati čisto da vidimo kako dišu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 jan 2013, 09:37

@KSIVLE
Kehl-a da proba na stoperu??? :?
Shaktar je jedna od brzih ekipa u Evropi,a Kehl i brzina su na VI! ;) A lopta kod 3eg gola,a onih nekoliko dobrih startova juce...Pa svak grijesi i opet kazem da Subota nema nista manje kikseva od njega ili mozda malo manje,ali da ovaj igra konstantno nisam siguran da bi bilo tako!
Jah,Santana evo vec 2 tekme u ovoj polusezoni,gol razlika nam je 8:0 + dao je gol!Dovoljno govori! ;)

Po meni je iskreno vise nego smijesno sto kazes da bi trebao probati Kehla ili Bendu na stoperu pored Santane zdravog!Cojk ne odigra 100 minuta u sezoni kako treba i produzi ugovor,voli klub,kad dobije sansu daje sve od sebe,glavom kroz zid i sad bi trebao Klopp da stavlja vezne na stopera,a momak koji je mogao u dosta klubova biti standardni stoper i dobijati vise para,ali je ostao vjeran ovom klubu i gine za njega,da sjedne na klupu! :?
Bez uvrede,to je po meni smijesno!
Naravno,ti mozda mislis drugacije ali ovo je moje misljenje!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 jan 2013, 22:03

Odlična tekma jučer. Stvorili smo mnogo prilika, tri smo iskoristili. Penal nije bio, ali svejedno bi ih zdrobili. :)

Peckhart je promašio nemoguće. Santana uopšte nije gled'o svog igrača, a i kod izbacivanja lopte nakon tog promašaja dodao je direktno Feulneru koji je imao solidan pokušaj. :roll:

Premoćno mi izgleda naša klupa. Sahin, Bender, Leitner, Schieber, Grosskreutz i kad tu dodamo uskoro oporavljenog Subotića onda možemo biti skoro pa presretni s postojećim kadrom. Kažem skoro pa presretni jer nam još uvijek trebaju zamjenski bekovi i jedan napadač i onda bi bili svemoćni. 8-)

Kehl na štoperu?! Možda, jer je u Freiburgu igrao upravo na toj poziciji (štoper, a veoma često i libero) i njegove igre kao štopera su ga i dovele u BVB. Ali dok je Santana tu onda ipak nema potrebe. ;)

Leverkusen je kiks'o i imamo priliku da ih preteknemo naredno kolo. :D 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 jan 2013, 12:44

@smopi i za mene je Santana prvi izbor dok se Subotić ne vrati, ali ne bi bilo loše provjeriti još koju alternativu u ovim utakmicama kad imamo siguran rezultat. Mislio sam na to da ne bi bilo ludo Kehla ili Mannija ispobati po 15-20 minuta na IV. Koliko se sijećam, Kehl je i kod nas prije 10-ak godina znao igrati obrambenog.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 jan 2013, 13:05

Nemrem vjerovat koji penal su vam dosudili!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 27 jan 2013, 14:25

moj anto,ne gleda se svaki put start nogama,košenje,kuka il tak neš slićno,gledaju se i ruke,i namjera i sve ostalo :P :P :P ,međutim ća se ti žališ na penal kad bi i ovako i onako bila ubjedljiva pobjeda i kad se ni mi ne slažemo sa konstatacijom da je bio penal

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 jan 2013, 15:54

@KSIVLE
Ne kazem da ne mogu odigrati na stoperu i Benda i Kehl ali...pored Santane,to em sto bi bilo nidje veze em sto(bar po meni)bi bila sramota Santani to uraditi!
A sto kazes,mozda malo isprobati(za slucaj da se ne daj Boze jos jedan stoper povrijedi),to i nije losa ideja mada...nemojmo slutiti! :P

Imam osjecaj da bi svaki od nasih igraca igrao na bilo kojoj poziciji u slucaju nuzde,jer imamo tim sastavljen od boraca i onih koji vole klub tako da...nijednom nebi bio problem odraditi bilo kakvu ulogu! ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 jan 2013, 16:16

@smopi
Drug @KSIVLE ti ne može odgovoriti. Otišao u Banoviće. :roll:

Izdrži @KSIVLE uz tebe smo. ;)

Inače da spomenem da sutra igramo friendly game protiv Kolna. Prijenos uživo na http://live.meinbvb.de" onclick="window.open(this.href);return false; od 19:25!

P.S. Gundogan protiv Nurnberga imao 147 kontakata s loptom. To je rekord u ovoj sezoni.
Kako je odmah bolji jer mu Sahin diše za vratom. Ne skriva se i traži loptu sebi što dosad nije bio baš čest slučaj. Odličan je naš flopić. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.