Facebook (pitanja, problemi...)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kada bi vi birali u ŠBBKBB scenariju, izabrali bi:

Seve
59
36%
Jelena
106
64%

Ukupno glasova: 165

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Facebook i ostalo..

Post Postao/la LBJ MVP » 26 jan 2013, 20:01

Amoxicillin je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:**** oca, ja sa 15. godina nisam imao pojma sta znaci "kad ti neko srce slomi", bilo je zaljubljivanja, ali to kako dodje tako prodje, a ove nove generacije :lol: tuga brate

:D hahahahaha upravu si sheyi :D jbt kontam da sam staromodan, sa 18 se naučio ljubit sunce ti kalajisano..a ovi sa 15-16 "meću" u tur curama :P
Danas se "veze" raskidaju što se momak ili djevojka ne zna ljubiti :lol:
Smiješno mi je sve to imam 16 godina i nikako se nisam prilagodio današnjem društvu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 23:20

Tracy3McGrady je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:miki od riječi do riječi se slažem sa tobom,ali što je najgore 90% žena lajkuje njegove statuse i njegove stranice,citira komentare... stvarno mi nije jasno zbog čega?! Znam da će me mnogi napasti,ali za mene je on O od umjetnika i 0 od čovjeka....
Nemas ti pojma care, to kakav je covjek mozes sam sebi da odgovoris, jer za svakoga je razlicit, a to da je 0 od umjetnika tu sa ga zasro' da valja, pretpostavljam da je Seka Aleksic za tebe najveca umjetnica :roll: :roll: :roll:

Evo jedan od mojih statusa od priej par dana:

"Pola od ovih sranja sa fejs ja nisam rekao"

Djordje Balasevic :D
Jasno da to kakav je čovjek je stvar ukusa.Govorim o muzičaru,umjetniku, njegova umjetnost je 0 jedna velika!

Ne vidim po čemu ti zaključi da je za mene umjetnost Seka Aleksić????
Povraća mi se pri samom pomenu takozvanih folkerki i folkera,ali isto tako i pri pomenu nekih idiota od domaćih repera...

Što se tvog statusa tiče on je plod valjda neke lične želje za potencijalnim lajkovima muške populacije,ako smijem primjetit. :)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jan 2013, 23:22

Što je po tebi Balašević 0 od čovjeka ?

Što se mene tiče fejsbuk treba ukinuti ! :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 23:28

najblaže rečeno ljigav je.

Što se ukidanja tiče, mnogo bi to doprinijelo razvoju društva,naročito dječurlije,razvoju fizičkih aktivnosti i razvoju društvenog života,ali ne virtuelnog... ;) Međutim veliki je to gigant jedan od najvećih, preko njega se ladno i lako vrši kontrola svega i svačega,nema šanse da se ikada ukine... ;) A zamisli koliko bi života nestalo ukidanjem istog,jer jednostavno imaš ljude koji po cijeli dan i noć razmišljaju i vise na istome ;)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jan 2013, 23:35

samoradnik je napisao/la:najblaže rečeno ljigav je.

Što se ukidanja tiče, mnogo bi to doprinijelo razvoju društva,naročito dječurlije,razvoju fizičkih aktivnosti i razvoju društvenog života,ali ne virtuelnog... ;) Međutim veliki je to gigant jedan od najvećih, preko njega se ladno i lako vrši kontrola svega i svačega,nema šanse da se ikada ukine... ;) A zamisli koliko bi života nestalo ukidanjem istog,jer jednostavno imaš ljude koji po cijeli dan i noć razmišljaju i vise na istome ;)
Po čemu je to ljigav ?

Kad vidim šta sve moroni objavljuju, i kad se sjetim vremena kad se po čitav dan visilo na igralištu poželim da se fejsbuk ukine, mnogo ljudi bi se vratilo pravom životu i pravim vrijednostima.Ovako djeca od 13-14 godina "pate" zbog ljubavi, i slične gluposti.
DRUG NEBI TI PUNCA

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 23:38

e uskoro će to postati davno prošlo vrijeme... Sjećam se da nekada u gradskom parku nisi ko čovjek mogao proći od gužvare,a danas?! Gotovo prazno,džabe urađivati,osvjetljavati... praviti igrališta... Djeci umjesto lopte mame i tate kupuju laptopove prije nego što i pelene bace... :(

I stvarno nije mi namjera izigravati nekog moralistu ili sveca,ali sam veliki protivnik društvenih mreža,ne i foruma, jer na forumu ipak možeš dobiti neku korisnu informaciju,iako ja na temi o PC još čekam neke konkretne odgovore :)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 jan 2013, 23:39

ako je Balasevic nula od covjeka,muzicara i cega vec ne,mogu onda zamisliti samo kolko ljudi ima ispod te 0-e....
to sto ti ne "gotivis" njegovu muziku ne daje ti za pravo da za nekog govoris da je 0 od covjeka...
to je jedini muzicar u regionu da ga vole svi narodi,jedan od rijetkih koji se ni jednom narodnu nije zamjerio da kazem tako...
al je zato nasima vrh vrhova tamo neki sto u programima otkucaju 3 minute bez ikakvog teksta,ikakvog znacenja,ikakvog smisla a balas je 0 od covjeka... :roll:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 23:43

JHam je napisao/la:ako je Balasevic nula od covjeka,muzicara i cega vec ne,mogu onda zamisliti samo kolko ljudi ima ispod te 0-e....
to sto ti ne "gotivis" njegovu muziku ne daje ti za pravo da za nekog govoris da je 0 od covjeka...
to je jedini muzicar u regionu da ga vole svi narodi,jedan od rijetkih koji se ni jednom narodnu nije zamjerio da kazem tako...
al je zato nasima vrh vrhova tamo neki sto u programima otkucaju 3 minute bez ikakvog teksta,ikakvog znacenja,ikakvog smisla a balas je 0 od covjeka... :roll:
A de mi reci bogati je li to Đorđije vrsan muzičar??? tekstopisac? kompozitor? sluhista?
Uporedio bi njega sa Rokerima s Moravu...izvini za mene to nije umjetnost.... Madam Piano, Aleksandra Radović,Oliver Dragojević, Nina Badrić, Cune, Tozovac, Halid Bešlić, Joksimović.... umjetnici uporedi njega isključivo kao umjetnika sa pomenutim,vidjećeš da ni u jednoj kategoriji nije bolji od pomenutih... A opet ja nisam u muzici...
Ako je umjetnos pominjanje pevca,zmaja,konja,služavke....ok,izvini ali vrijednosti koje cijenimo nam se razlikuju.

nećemo o politici ;)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 jan 2013, 23:45

samoradnik je napisao/la:
JHam je napisao/la:ako je Balasevic nula od covjeka,muzicara i cega vec ne,mogu onda zamisliti samo kolko ljudi ima ispod te 0-e....
A de mi reci bogati je li to Đorđije vrsan muzičar??? tekstopisac? kompozitor? sluhista?
Uporedio bi njega sa Rokerima s Moravu...izvini za mene to nije umjetnost.... Madam Piano, Aleksandra Radović,Oliver Dragojević, Nina Badrić, Cune, Tozovac, Halid Bešlić, Joksimović.... umjetnici uporedi njega isključivo kao umjetnika sa pomenutim,vidjećeš da ni u jednoj kategoriji nije bolji od pomenutih... A opet ja nisam u muzici...
Ako je umjetnos pominjanje pevca,zmaja,konja,služavke....ok,izvini ali vrijednosti koje cijenimo nam se razlikuju.

nećemo o politici ;)
ja ne kazem uopste da ti navedeni nisu umjetnici,i ja ih vecinu slusam,ali reci za Balasevica da je u rangu rokera s moravu :lol: :lol: :lol: :lol:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 23:49

niti želim niti mogu ikome promjeniti mišljenje,poimanje umjetnosti je definitivno drugačije... ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;

za mene ovo je ravno s ovim,štaviše RSM su ipak bili više šoumeni nego ozbiljan muzički bend

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 26 jan 2013, 23:52

govoriti da je Balasevic pjevac/muzicar je blasfemija, koliko ja znam ono sto on radi je recitovanje
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 jan 2013, 23:53

samoradnik je napisao/la:niti želim niti mogu ikome promjeniti mišljenje,poimanje umjetnosti je definitivno drugačije... ;)

za mene ovo je ravno s ovim,štaviše RSM su ipak bili više šoumeni nego ozbiljan muzički bend

al otkud ti zakljucak da je na osnovu par pjesama nula od covjeka...
i sta bi onda rekao za dinu merlina i burek i cunu??a vecina ga smatra umjetnikom... :roll:

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 26 jan 2013, 23:56

Što reko drug @Monolog da mi pjeva ispred kuće ne bi išo da gledam (i slušam) :lol:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 23:57

Ni Merlin nije umjetnik,ali je zvijezda ;)
Ne cijenim ga zbog nekih stvari,ali priznajem da je jedna od najvećih zvijezda ovog podneblja i biću iskren obožavam njegovu pjesmu "Kad si rekla da me voliš" i možda još jednu,ostale su manje više za prodaje...
Sevdalinke nikada nisam slušao,ali dovoljno mi je da odslušam,ranije se na BHT puštalo i da shvatim kakvi su to umjetnici bili... Dakle nije stvar žanra,stvar je da li je čovjek umjetnik ili ne. Ibrica Jusić,Meho Puzić....

Poenta priče: Balašević nije nikakav umjetnik,radi se o javnoj ličnosti koja ima određenu popularnost, na njegova djela gledam kao na pokušaj stvaranja nekog novog žanra u muzici,još uvijek nedovoljno razvijenog,savršenog za citate kao što su i pjesmice iz Bukvara ;)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 jan 2013, 00:00

samoradnik je napisao/la:Ni Merlin nije umjetnik,ali je zvijezda ;)
Ne cijenim ga zbog nekih stvari,ali priznajem da je jedna od najvećih zvijezda ovog podneblja i biću iskren obožavam njegovu pjesmu "Kad si rekla da me voliš" i možda još jednu,ostale su manje više za prodaje...
Sevdalinke nikada nisam slušao,ali dovoljno mi je da odslušam,ranije se na BHT puštalo i da shvatim kakvi su to umjetnici bili... Dakle nije stvar žanra,stvar je da li je čovjek umjetnik ili ne. Ibrica Jusić,Meho Puzić....

Poenta priče: Balašević nije nikakav umjetnik,radi se o javnoj ličnosti koja ima određenu popularnost, na njegova djela gledam kao na pokušaj stvaranja nekog novog žanra u muzici,još uvijek nedovoljno razvijenog,savršenog za citate kao što su i pjesmice iz Bukvara ;)
i znaci ako covjek nije umjetnik odma je 0 od covjeka :lol: :lol: :lol:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jan 2013, 00:03

nemoj tako pripisivati nešto što ja nisam rekao ;)
Nije fino i kulturno.
Jer to bi značilo da 97,55% aktuelnih muzičara su 0 od čovjeka,a ne želim dati sebi takvo pravo na generalizaciju ;)

Dakle po tebi je Balašević umjetnik?

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 jan 2013, 00:04

samoradnik i njemu slični ne vole Balaševića zbog nekih stvari koje je uradio u prošlosti, ili je uradio onako kako nisu očekivali i zbog toga je 0 od čovjeka.Lično nemam ništa protiv njega i njegove muzike, ja je ne slušam, ukusi se razlikuju.
DRUG NEBI TI PUNCA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jan 2013, 00:06

miki_92 je napisao/la:govoriti da je Balasevic pjevac/muzicar je blasfemija, koliko ja znam ono sto on radi je recitovanje

Tvrditi da je ono recitovanje, a jos gore da je Balas blasfemija je u najmanju ruku kriminalno.
Slazem se da ima nekih pjesama gdje onima koji ga ne dozivljavaju zvuci kao recitovanje, ali jednostavno njega i ne moze tek tako svako slusati. Ja sam ga prvi mrzio dok nisam poceo pustati pjesmu za pjesmom. Danas mi je nezamislivo praviti playlistu bez njegovih pjesama. Ne samo da je sjajan pjevac/muzicar, vec jos bolji covjek i veoma inteligentan i saljivdzija, a njegovi koncerti nisu uzet mikrofon, odradit posao i otici nego se pamte...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 27 jan 2013, 00:07

mene cura ostavila zbog toga sto sam joj reko da se ne ofira sa Balasevicem po fejsu :lol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 32 gosta.