Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jan 2013, 13:11
a skoro nikad nisam ovdje kometarisao sudjenje, ali ono sinoc je bruka. Penal u zadnjoj minuti cist kao suza, ruka u neprirodnom polozaju cak i iznad glave cini mi se, jos rukom blokira prolazak lopte do napadaca Juventusa u gol sansi. ako ono nije penal onda ne znam sta je.
zatim povlacenje Vucinica u gol sansi je penal ali to je mogao ali i nije morao da svira, dok je ovaj u 90.om MORAO da svira, i ako se za ovakvu gresku ne suoci sa suspenziju, nisu tu cista posla odmah.
treca situacija koja je meni privukla paznju je Vuciniceva aktivacija iz pasivnog ofsajda, kada ga je igrac Djenove izbacio u gol sansu, Vucinic jeste bio u ofsajdu u trenutku upucivanja lopte , ali je izlazio iz ofsajda i nije pokazivao nikakve aktivne kretnje, zatim nakon sto se vratio u liniju, stoper Djenove ga je izbacio u prostor i ovaj se aktivirao iz linije i krenuo prema golu. Takva interpretacija pravila ofsajda bi znacila da igrac u pasivnom ofsajdu ne smije do kraja utakmice vise taknut loptu, jer se aktivirao iz ofsajda, nema veze sto se vratio u liniju pa onda se aktivirao ili sto je odbrambeni igrac ostvario kontrolu nad loptom cime prestaje pravilo ofsajda, ali eto...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!