New York Knicks
Re: New York Knicks
Kao brzi voz! 

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
- Paraglajder
- Kontakt:
Sad praviti faul, ne dozvoliti da nam tricu uvale ko oni iz sacramenta
EDIT: JEAAAAAAAAAAAAAAAAAA
EDIT: JEAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- SheldonCooper
- Kontakt:
Uh bilo je napeto do zadnje sekunde. melo odigrao fenomenalno nakon dugo vremena, Amare također, nakon što se prvih par utakmica malo upraksao igra odlično na obje strane terena. JR
Slijedi utakmica sa Magicom također u MSG za dva dana
Odo sad gledat Pro Bowl

Slijedi utakmica sa Magicom također u MSG za dva dana
Odo sad gledat Pro Bowl

I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
Teška utakmica, ali odlični Melo
Njegova najbolja utakmica još od one s Orlandom prije dvije sedmice. Nismo smjeli dopustiti da Smith uopšte šuta tricu za pobjedu, da je pogodio ne bi nikako valjalo, dakle nikako. Sreća. Zamjeram Woodyju jer u zadnjih 2-3 minute forsira izolaciju i 2-3 turnovera smo imali tokom tog perioda. Felton fantastičan, pokazuje svoju pravu vrijednost. STAT majstor, ništa drugo ne treba ni reći. Smith nešto bolji u odnosu na zadnjih mjesec-dva. Sve u svemu pobjeda. Dvije utakmica smo iza Miamija, utakmicu i po ispred New Jerseyja.
@Sheldon, koliko ti sportova pratiš?

- SheldonCooper
- Kontakt:
Carlo je napisao/la:Teška utakmica, ali odlični MeloNjegova najbolja utakmica još od one s Orlandom prije dvije sedmice. Nismo smjeli dopustiti da Smith uopšte šuta tricu za pobjedu, da je pogodio ne bi nikako valjalo, dakle nikako. Sreća. Zamjeram Woodyju jer u zadnjih 2-3 minute forsira izolaciju i 2-3 turnovera smo imali tokom tog perioda. Felton fantastičan, pokazuje svoju pravu vrijednost. STAT majstor, ništa drugo ne treba ni reći. Smith nešto bolji u odnosu na zadnjih mjesec-dva. Sve u svemu pobjeda. Dvije utakmica smo iza Miamija, utakmicu i po ispred New Jerseyja.
Sve ove što se igraju u gluho doba noći

I'm not insane, my mother had me tested!
Imali smo dosta srece, Smith ostao sam, ali hajde.
Imali smo nenormalnog Mela, i zbog toga smo i dobili koji smo odigrli kao i prethodne, 104 primiti od protivnika uz njihov sut 60.0% nije ni malo sjajno!
Felt double-double i polako se vraca sto je veoma vazno.
Imali smo nenormalnog Mela, i zbog toga smo i dobili koji smo odigrli kao i prethodne, 104 primiti od protivnika uz njihov sut 60.0% nije ni malo sjajno!
Felt double-double i polako se vraca sto je veoma vazno.

Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
[youtube][/youtube]
1:40
Usput, Knicksi su prva ekipa ove sezone koja je pobjedila tim koji je šutirao preko 58% iz igre. 13-0 je bio omjer prije ove utakmice za timove koji su šutali preko 58%. Nevjerovatno.
1:40

Usput, Knicksi su prva ekipa ove sezone koja je pobjedila tim koji je šutirao preko 58% iz igre. 13-0 je bio omjer prije ove utakmice za timove koji su šutali preko 58%. Nevjerovatno.
dominacijaCarlo je napisao/la:[youtube][/youtube]
1:40![]()

ja gledao 1. cetvrtinu hajd reko nema nsita hajra od ovog Mela, kad nema njega gubi se i odem spavat

gledao sam samo zadnju četvrtinu. naravno, melo preuzeo kad je bilo najpotrebnije, ali moram spomenut chandlera, koji je također bio sjajan u zadnjoj dionici.
što se tiče zadnjeg napada, ne znam dal da kažem da je nju jork loše odigrao odbranu (jer je ostao čovjek sam na šutu za pobjedu) ili da je atlanta loše odigrala napad (jer je sam ostao čovjek kojem ono nije dobra pozicija za šut). sva sreća pa na njegovom mjestu nije bio korver, vjerovatno bi pogodio, jer je i dvije noći prije izrešetao boston.
u svakom slučaju, vrlo bitna pobjeda za nikse.
što se tiče zadnjeg napada, ne znam dal da kažem da je nju jork loše odigrao odbranu (jer je ostao čovjek sam na šutu za pobjedu) ili da je atlanta loše odigrala napad (jer je sam ostao čovjek kojem ono nije dobra pozicija za šut). sva sreća pa na njegovom mjestu nije bio korver, vjerovatno bi pogodio, jer je i dvije noći prije izrešetao boston.
u svakom slučaju, vrlo bitna pobjeda za nikse.
Večeras igramo protiv Orlanda, Orlanda koji u zadnje vrijeme tankira koliko se da primjetiti. Ne bi pobjeda treba doći uopšte u pitanje, obzirom da se igra u MSGu. Očekujem ponovo fantastičnu partiju Mela, Feltona i Amarea.
Amare je dokazao sumnjičarima da se može uklopiti u ekipu i sistem iako nije igrao još od maja mjeseca.
U zadnjih pet utakmica u prosjeku bilježi:
17 poena
6.2 skoka
61% šuta iz igre
81% šut s slobodnog bacanja
i to sve za svega 24 minute u prosjeku. Nije još uvijek spreman da igra preko 26-28 minuta. Woody je rekao da možda Amare nikada neće odigrati utakmicu preko 30 minuta jer ne žele rizikovati, opasna su koljena. Mislim, tužno je to, ali Melo može igrati četvorku. Također, rekao je da ne isključuje mogućnosti da se Amare vrati u prvu postavu.
Sljedećih osam utakmica, dakle utakmice prije All-Star pauze imamo VELIKU šansu:
Vs. Magic
Vs. Bucks
Vs. kings
Vs. pistons
@ wizards
@ timberwolves
Vs. clippers
Vs. Raptors
Bio bih zadovoljan s sedam pobjeda i porazom. To ova ekipa može i mora. Ray Ray se vratio tako da je sve moguće. Uz kvalitetnu odbranu i zalaganje na terenu možemo daleko! GO NY GO!
Amare je dokazao sumnjičarima da se može uklopiti u ekipu i sistem iako nije igrao još od maja mjeseca.
U zadnjih pet utakmica u prosjeku bilježi:
17 poena
6.2 skoka
61% šuta iz igre
81% šut s slobodnog bacanja
i to sve za svega 24 minute u prosjeku. Nije još uvijek spreman da igra preko 26-28 minuta. Woody je rekao da možda Amare nikada neće odigrati utakmicu preko 30 minuta jer ne žele rizikovati, opasna su koljena. Mislim, tužno je to, ali Melo može igrati četvorku. Također, rekao je da ne isključuje mogućnosti da se Amare vrati u prvu postavu.
Sljedećih osam utakmica, dakle utakmice prije All-Star pauze imamo VELIKU šansu:
Vs. Magic
Vs. Bucks
Vs. kings
Vs. pistons
@ wizards
@ timberwolves
Vs. clippers
Vs. Raptors
Bio bih zadovoljan s sedam pobjeda i porazom. To ova ekipa može i mora. Ray Ray se vratio tako da je sve moguće. Uz kvalitetnu odbranu i zalaganje na terenu možemo daleko! GO NY GO!
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Mene interesuje (kako nisam gledao niti jednu utakmicu NYK od kako je se vratio Amare), kako Amare igra odbranu? Opravdava li te postignute poene kad se uzme koliko je dao, i koliko su kraj njega postigli poena?
Znam da nije bio neki dobar odbrambeni igrac, pa me bas interesuje kako sad izgleda.
Znam da nije bio neki dobar odbrambeni igrac, pa me bas interesuje kako sad izgleda.
Postovanje treba zaraditi.
Ne mogu reći da je odličan u odbrani kada nije, ali se puno, puno popravio. Mogu reći da je veoma dobar. Počesto se izgubi na pick n roll odbrani, a 1 vs 1 je veoma dobar. Mislim, ne može preko noći postati odličan odbrambeni igrač, treba raditi i nadam se da će do playoffa usavršiti odbranu kao što je usavršio post-up igru.kad_kako je napisao/la:Mene interesuje (kako nisam gledao niti jednu utakmicu NYK od kako je se vratio Amare), kako Amare igra odbranu? Opravdava li te postignute poene kad se uzme koliko je dao, i koliko su kraj njega postigli poena?
Usput, Kidd je out za večeras. James Flight White će startovati na trici, Shump na dvici. Chandler će igrati iako ga muči već duže vrijeme vrat.
Ray Ray - Shump - Flight White - Melo - Chandler
Carlito ima li kakav dobar link
ja se nakanio da gledam 

Standardno: firstrowMElloo je napisao/la:Carlito ima li kakav dobar linkja se nakanio da gledam

http://www.firstrow1.eu/watch/166177/1/ ... nicks.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Unistit ce nas Redick veceras.
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
slomit mu sutersku ruku :lol:pvako netko kao brewer ko nije bitanDejaNMG je napisao/la:Unistit ce nas Redick veceras.

Melooo proobudiii seeeeeeeeeeee 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.