LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

LenBias
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la LenBias » 28 jan 2013, 09:40

kobe vam izgleda malo dosao pameti
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 28 jan 2013, 10:32

jos da ti dodjes...
SI AMO CONte!!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 jan 2013, 10:49

Mitar je napisao/la:Koliko god da sam sretan zbog ove pobjede sinoc ja opet moram reci da ovo nije prirodan odnos stvari, i sigurno da ne mogu striktno na ovaj nacin igrati u napadu do kraja sezone. Nema teorije da ce Kobe imati prosjek 8-9 asista do kraja sezone, a Nash recimo 2-3. Ja opet kazem da svako treba raditi ono u cemu je najbolji, Nash asistirati a Kobe pogadjati, ali bez forsiranja covjece... Ako si zatvoren i ako te udvajaju, nema nista preko ruke ni u zid, vrati slobodnom saigracu, a imas saigrace od kojih svako moze ubaciti 20 poena...i zasto im ne vjerovati?
Brate, ovako se moze igrati itekako se moze igrati. Nash i Howard su i dovedeni, da bi mogao Kobe ovako igrati, da ne mora forsirati. Vidio si ti kako su svi igrali, nije samo Kobe igrao. Kada mu se saigraci u napadu ne krecu, kada igraju k'o mrtvaci, on ispali mnogo lopti, vjerovatno jer popizdi. Sinoc je bas igrao timski, a opet je dosta pogadjao. Nash zabio 17, Metta 15, Clark 11, Pau 16, Tawn 12, a Kobe ispalio samo 12 lopti i 8 pogodio. Kobe moze igrati timski, ukoliko tim igra. Howard je fulio dosta, ali vjerovatno on jos nije 100%. Kada igraci udju psihicki spremni u utakmicu, nema tog trenera koji ih moze sjebati, to se vidjelo sinoc. Jos da dodam, Mike je uradio pravu stvar sa Gasolom i Tawnom da ulaze sa klupe. Sada imaju pravi balans u ekipi, jer su Gasol i Tawn bas igraci koji trebaju da povuku sa klupe, Clark i Dwight to ne bi sigurno mogli uraditi, a Gasol moze igrati ono sto igra najbolje, a opet ima dobru minutazu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jan 2013, 10:52

Mitar je napisao/la:jos da ti dodjes...
ja tebe nisam uvrijedio pa bi ti pametnije bilo da i ti to ne radis, za kobea sam dao realno opazanje jer je poceo asistirati, skakati i igrati za ekipu kako treba sto je mnogo bolje nego upucenih 50 ka kosu protivnika a preciznih 12
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 28 jan 2013, 11:13

@adriano_leite

Druze nisam mislio da treba igrati drugacije, vec nece moci cesto da se poklope stvari ovako jer Kobe ima mentalitet strijelca a ne razigravaca. Djetinjasto je vjerovati da ce se on ovoliko radikalno mijenjati u 34-oj godini. Ali sigurno da moze, i da je davno trebao svoju igru prilagoditi saigracima koje trenutno ima. Pa ne igra vise sa Smush Parkerom i Kwame Brownom. I meni se svidja ovaj balans izmedju startne petorke i klupe, na papiru kad gledas nekalo ne zna se sta je jace... Eh da su malo ranije proradili...ovako sam skeptik po pitanju hvatanja play offa.

Sto se Kobea tice jos da kazem, on bi mogao imati 23-24 ppg u prosjeku, sut nekih 49%, a ekipa da razvaljuje.

@LenBias

Ja samo adekvatno odgovaram na te nadmene poluprovokatorske komentare, kakvim si i inace sklon koliko sam uspio primjetiti.
SI AMO CONte!!!

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 28 jan 2013, 11:21

Kobe treba promejnit nadimak u Magic Mamba :) fantasticno odigrano a sad idemo hornetsi protiv njih moramo ponovit ovakvu timsku igru i jos malo popravit hemiju u ekipi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 14:32

. " I do not know if we are playing much D'Antoni system right now, we are doing our own system a bit, slow passing game, put a lot of the ball in the hands of Kobe Bryant, playing blocks direct from the low post and from there distribute the ball very well .'s see if we can continue like this, " said the Catalan in the locker room. "With aggressive in defense equipment and against tall and athletic players must move the ball and defense. If we force situations and abuse the one on one we are doing a favor to rivals.'re dangerous when we are not predictable, " he said. The Spanish also emphasized changing Kobe Bryant in the last two games, worrying much to assist their peers and taking on a role more like that should carry out Steve Nash
Zanimljiva izjava Gasola nakon utakmice...Ali po meni bi bilo bolje da rade na svojim nedostatcima nego li sto pricaju po medijima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 jan 2013, 14:46

Kobe mora postati razigravač pa to je čovjek koji je u svojoj karijeri sve igrao i sve osvojio imislim da je sad vrijeme da proigrava druge a on će svakako imati 10-15 šuteva malo više od pola pogodit pogotovo kad je baš gusto a bit će i toga zašto ne iskoristiti i to maximalno Dvajtta, Paua,Rona kad već može a i oni mogu,najgore kad on siluje loptu i šutira tako da što je zahebanija pozicija on šutira što je glupiranje ali kažem mislim da je to prošlost i da idemo uhvatit PO i onda lagano jednu po jednu tekmu...
[Kobe[] drugi najbolji svih vremena po svemu a i brojke to pokazuju ko nevjeruje...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 jan 2013, 19:34

Mitar je napisao/la:Koliko god da sam sretan zbog ove pobjede sinoc ja opet moram reci da ovo nije prirodan odnos stvari, i sigurno da ne mogu striktno na ovaj nacin igrati u napadu do kraja sezone. Nema teorije da ce Kobe imati prosjek 8-9 asista do kraja sezone, a Nash recimo 2-3. Ja opet kazem da svako treba raditi ono u cemu je najbolji, Nash asistirati a Kobe pogadjati, ali bez forsiranja covjece... Ako si zatvoren i ako te udvajaju, nema nista preko ruke ni u zid, vrati slobodnom saigracu, a imas saigrace od kojih svako moze ubaciti 20 poena...i zasto im ne vjerovati?
Bravo to je to. Kobi mora dizati i pogađati, u tom je najbolji i to je to.Ali dobro si rekao, bez forsiranja, ako vidi da ga nenormalno ide nek digne 40 lopti ako ce pogodit 25 :mrgreen: niko mu nece zamjerit, ali ako vidi da je to njegov prosjek na pocetku neka dize umjereno i to je to.
Mora pronaci ravnotezu izmedju dizanja i asistiranja/skakanja i svega ostalog.
Ne moze on imati 15-20 poena po utakmici i 8-9 asistencija i 7-8 skokova, to je nemoguce! To nije Kobe Bryant!
On mora naci balans, i on kao i ekipa.Nash mora pogodit 4/5 otvorenih trica i bolje asistirati, MWP skoro pa isto.Dwight mora imati 50+% slobodnih SVAKU TEKMU.Mora se igrati odbrana konstantno, ne smije padat koncentracija pa da se u 1 minuti primi 10 koseva, ne smiju se gubit lopte olako itd itd..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 19:41

Lakersi ove sezone imaju omjer 13-3 kada Bryant uputi 19 ili manje šuteva prema košu, a 6-22 kada ispuca 20 ili više lopti.
Ne mogu da vjerujem koja je razlika, a samo je u pitanju 1 hebeni sut. :o :o :o :o
Ne treba sada previse dizati euforiju i treba sacekati naredne cetiri utakmice koje ce odluciti o nasoj sudbini kada je PO u pitanju. Ukoliko i jednu od te naredne cetiri utakmice izgubimo mozemo reci ZBOGOM PO-u, jer necemo se onda vaditi protiv Netsa ili Celticsa u gostima.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 jan 2013, 19:55

Ovaj podatak i nije relevantan toliko.
Kobi je dizao puno jer je kompletnu ekipu stalo, niko nije igro nista, odbranu pogotovo, napadi su trajali po 20 sec i onda se lopta da Kobiju da pokuša nesto a svaku tekmi je najmanje 3-4 ta suta (ne mislim kad kobi drzi loptu 20 sec pa osuta, vec kad se pokusa normalan napad, ne uspije pa se 3-4 sec pred kraj da kobiju)
Znala se i uzet jaka ekipa (NY) kad kobi digne 24 suta a ne 20 ili 22... :) izmedju ostalog Kobi ima procenat ove sezone veci nego zadnjih par godina...;)
A i Lakersi su u top 5-6 kad je u pitanju ofanziva i broj koseva ali defanziva,energija i psiha je bila najveci problem.
Po broju primljenih koseva su u 25+ a mislim da su negdje zadnji ili predzadnji u tome kad treba primit sto veci broj koseva za sto kraci vremenski period :lol: :lol: :mrgreen: tj naglo padaju ...

Ne treba sutati po 25-30 lopti (osim ono kad ga prosere) ali neki prosjek njegov upravo treba biti 18-20 suteva, 5 asistencija i 5 skokova.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 jan 2013, 21:05

Ispada da je Kobe kriv za slabu sezonu :oops:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jan 2013, 21:12

Večeras je moranjedobit, ustvari ujutro :D

Ovo se mora nastaviti ako žele uči u PO.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 28 jan 2013, 23:18

Lejkersi ove sedmice igraju cetiri utakmice:

slika
slika
slika
slika

Ili "na nasem":

Utorak - Lejkers-Nju Orleans - 04:30
Srijeda - Finiks-Lejkers - 04:30
Petak - Minesota-Lejkers - 03:30
Nedjelja - Detroit-Lejkers - 19:00

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jan 2013, 13:53

Nakon duze povrede veceras ce ponovo zaigrati Steve Blake koji ce nadam se moci dati odredjen doprinos kada je klupa u pitanju.
Ukoliko ponovimo igru iz dvije prethodne utakmice mislim da ne bi trebalo biti problema da upisemo novu pobjedu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 jan 2013, 14:14

Veceras ako zijane mogu lagano poceti sa planovima za narednu sezonu.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 jan 2013, 14:25

Veceras mec u Staplesu protiv New Orleans a onda nam slijedi 7 gostujucih meceva . Phoenix,Minesota,Detroit, Broklyn,Boston,Charlote i Miami. Nakon ovog bi morali imati veci broj pobjeda nego poraza. Imamo pravo za jedan kiks ovdje (Miami npr)

Nakon toga se vracamo u Staples i igramo protiv Phoenixa,Bostona,Clipersa i Portlanda. Zatim imamo dva gostovanja (Dallas i Denver) i zavrsavamo januar s utakmicom protiv Minesote
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jan 2013, 14:34

Od sljedećih 15 kad bi 11 pobijedili, dobro bi se približili PO-u. Ukoliko budu igrali kao u posljednja 2 meča, sve je moguće. No, ja sam ubijeđen da će tu biti nešto manje pobjeda i da će PO biti sve dalji i dalji. Osmoplasirani Houston ima 3 utakmice više i 6 pobjeda više.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 29 jan 2013, 14:48

majestic24 je napisao/la:Veceras mec u Staplesu protiv New Orleans a onda nam slijedi 7 gostujucih meceva . Phoenix,Minesota,Detroit, Broklyn,Boston,Charlote i Miami. Nakon ovog bi morali imati veci broj pobjeda nego poraza. Imamo pravo za jedan kiks ovdje (Miami npr)

Nakon toga se vracamo u Staples i igramo protiv Phoenixa,Bostona,Clipersa i Portlanda. Zatim imamo dva gostovanja (Dallas i Denver) i zavrsavamo januar s utakmicom protiv Minesote
:? Februar ?!

Bogam' evo kako ja prognozu bacam:
NOH - dobijamo --> 1
Phoenix - dobijamo --> 2
Detroit - dobijamo -->3
Brokyn - gubimo
Boston - gubimo
Charlote - dobijamo --> 4
Miami - gubimo
Phoenix - dobijamo --> 5
Boston - dobijamo --> 6
Clipersi - dobijamo --> 7
Portland -dobijamo --> 8
Dallas - gubimo
Denver - gubimo
Minesota -dobijamo --> 9

9/14 tako nekako ja mislim...

Sve preko ovoga je za mene veči uspjeh a ispod ovoga za mene znači da LA nećemo gledati u PO.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 jan 2013, 14:50

@amerosm

Sta znaci tih 30+ brojeva u potpisu?

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.