La Bundesliga vs Die Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: La Bundesliga vs Die Serie A
"Fudbal je sport u kojem Njemci uvijek pobjeđuju", ma ni u ludilu.
"Fudbal je sport u kojem Italija uvijek dere Njemačku" 100% tačno!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- anton 1983
- Kontakt:
Da se citiram...anton 1983 je napisao/la:Ovo je sad već bezveze. Više mi tu o nićem neamo kaj raspravljati, jedino se možemo naslađivati...
Nema se tu puno toga za reči, a opet se nađe previše toga da se kaže. na kraju krajeva to i je smisao forum ai zato su meni forumi SEXUALNI.
Danas se zna da je BUNDESLIGA bolja, no talijani se hvataju za prošlost i na taj način ostajemo u diskusiji. Nije to loše, jer ipak se zabavljamo. Kada se već nemože pobjediti sada onda zašto se nebi likovalo na trijumfima iz prošlosti? Ko to kaže da SERIA A povijesno nije veća, jača itd. liga od BUNDESLIGE? Mislim da takvog nema,jer to je činjenica, no onda opet mi švabi pokušavamo dozirati tu jačinu i dominantnost i evo ti opet SEXUALNE rasprave.
Sada smo se dotakli i reprezentacija i opet kako god okreneš svako svog konja hvali i tako će biti unedogled.
Ja osobno sam "Njemac" pa kao takav reći ću slijedeće. Ne možete od mene, a i od nikoga drugoga oćekivati da se dvije titule od 4 titule svejtskog prvaka Italije, vrednuju kao iste i da neko ferma one iz 1930-tih. kad bi to bilo tako onda bi danas morali za Urugvay govoriti u kontekstu veće i nogometne sile, od jedne Nizozemske prvenstveno, pa onda Engleske. Da li će ko to tvrditi neće? No opet talijan će se toga držati kao pijan plota i ja mu na tome nezamjeram jer to je njegov argument koji je ujedno i činjenica jer Italija je ustvari osvojila SP u tim 1930-tima.
Opet ja kao "njemac" smatram da će svaki neutralan gledatelj, Njemačku reprezentaciju ocijeniti kao uspješniju u usporedbi sa Talijanima ubog Njemačke konstante. Govorim to zato jer ti nemreš biti svjetski prvak, koji na slijedećem svjetsko prvenstvu ispadne iz skupine. To je porazno, sramotno i pljuje po tituli svjetsko prvaka koja je osvojena samo 4 godine prije.
S druge strane ako ćemo o veličini tih reprezentacija, onda Njemačka i Italija spadaaju u isti koš i ljudi ih smatraju JEDNAKIM nogometnim velesilama i njima će samo pridodati Brazlice, Argentince te po novome Španjolce, dok će Nizozemce, Engleze, Portugalce i predvodnike Francuze ipak strpati u koš niže...
Isto tako dosta Talijana likuje o tom međusobnom omjeru između njih i švaba, no u konačnici, ako se gleda uspjeh se to može objesiti mačku o rep. Te dvije reprezentacije nisu igrale međusobno na svakom velikom natjecanju i možda su Talijani baš izbjegli poraz na onima na kojia nisu igrali, no to je manje bitno. Oću samo da kažem, da se bez obzira na to što je Italija na prošlom Ep pobjedila Njemce, neće nači više onih koji će sada reći da je Talijanska repka jača od Njemca, dok će se sigurno naći više onih koji će reči da bi ih Talijani ponovo pobjedili u međusobnom susretu, kao što i ja to smatram. Ja to nesmatram iz razloga što su talijani, bolji i jači, već iz razloga što to tako mora biti, negdje je to zapisano, kao što je zapisano da Engelzi nepobjeđuju Njemce na velikim natjecanjima...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- IlCapitano
- Kontakt:
Samo da se kratko nadovežem. Ovaj trenutni Uruguay bi pomeo i Nizozemsku i Englesku reprezentaciju.anton 1983 je napisao/la:Ja osobno sam "Njemac" pa kao takav reći ću slijedeće. Ne možete od mene, a i od nikoga drugoga oćekivati da se dvije titule od 4 titule svejtskog prvaka Italije, vrednuju kao iste i da neko ferma one iz 1930-tih. kad bi to bilo tako onda bi danas morali za Urugvay govoriti u kontekstu veće i nogometne sile, od jedne Nizozemske prvenstveno, pa onda Engleske. Da li će ko to tvrditi neće? No opet talijan će se toga držati kao pijan plota i ja mu na tome nezamjeram jer to je njegov argument koji je ujedno i činjenica jer Italija je ustvari osvojila SP u tim 1930-tima.anton 1983 je napisao/la:Ovo je sad već bezveze. Više mi tu o nićem neamo kaj raspravljati, jedino se možemo naslađivati...

Govoriš kako se "Talijani" vežu previše za prošlost, a ti sad to odbacuješ kao da je nebitna stavka u bilo čemu.

Toliko od mene.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- anton 1983
- Kontakt:
IlCapitano je napisao/la: Samo da se kratko nadovežem. Ovaj trenutni Uruguay bi pomeo i Nizozemsku i Englesku reprezentaciju.![]()
Govoriš kako se "Talijani" vežu previše za prošlost, a ti sad to odbacuješ kao da je nebitna stavka u bilo čemu.![]()
Toliko od mene.
nemožeš tako malo odgovoriti i oćekivati da te neko ozbiljno shvaća i da tvoje riječi nešto znače.
Sa svojim "nadovezivanjem", nisi dokazao ništa, nego si predpostavio što bi Uruguay sada napravio, a to se dokazat nemre. Ajde Englesku bi možda i dobio, no opet nećeš od nikog čuti da kaže da je uruguay veća nogometna sila od te dvije reprezantacije. Isto tako bi BvB sa Milanom sada pod pomeo, pa opet niko neće reči da je BvB veći nogometni klub od Milana...
A to što se nadovezujete za prošlost, objasnio sam kako i zašto...Niko nikome u ovakvim raspravama ništa ne brani

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Ovo prvo je postalo svjetski poznata uzrečica, što govori da u tome ima itekako puno istine. Ovo drugo prvi put čujem, što i nije čudo pošto je najobičnija laž.muXmania je napisao/la:"Fudbal je sport u kojem Njemci uvijek pobjeđuju", ma ni u ludilu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
- _forzamilan_
- Kontakt:
FC BAYERN je napisao/la:Kako moze Seria A biti ispred Bundes lige, kada se u Italiji sve zivo namjesta, pa cak su namjestili prvaka 'Juventusa' pa to je gore sve korumpirano, oni i njihova mafija, stadioni vjecno prazni kada se derbi igra a da ne pricam o ovim manjim utakmnicama, igra im je tako spora i neatraktivna cast izuzetcima, i jako cesto prave faulove udaraju igrace, i valjaju se po terenu, sudije poplacene.Dok je Bundesliga najorganizovanija liga, stadioni uvijek puni, igra atraktivna koliko-toliko, nema simuliranja i udaranja jer to sudija odma strogo kazni, dok to u Italiji prolazi, iz godine u godinu sve bolja i bolja liga, sve vise njemackih talenata koji izrastaju u velike igrace, Svabe su napravili plan i drze se tog plana i iz godine u godinu sve vise napreduju dok talijani stoje u mjestu i polako pocinju padati, to je cista realnost.

Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
- ASD
- Kontakt:
Ovo naprosto nije tacno i ovakve lazi ne trebaju da se spominju.FC BAYERN je napisao/la:Kako moze Seria A biti ispred Bundes lige, kada se u Italiji sve zivo namjesta, pa cak su namjestili prvaka 'Juventusa' pa to je gore sve korumpirano, oni i njihova mafija, stadioni vjecno prazni kada se derbi igra a da ne pricam o ovim manjim utakmnicama, igra im je tako spora i neatraktivna cast izuzetcima, i jako cesto prave faulove udaraju igrace, i valjaju se po terenu, sudije poplacene.Dok je Bundesliga najorganizovanija liga, stadioni uvijek puni, igra atraktivna koliko-toliko, nema simuliranja i udaranja jer to sudija odma strogo kazni, dok to u Italiji prolazi, iz godine u godinu sve bolja i bolja liga, sve vise njemackih talenata koji izrastaju u velike igrace, Svabe su napravili plan i drze se tog plana i iz godine u godinu sve vise napreduju dok talijani stoje u mjestu i polako pocinju padati, to je cista realnost.
Italijanska liga je najpostenija liga od liga petice, a mozda cak i u Svijetu.
A najpostenija je zato sto oni jedini kaznjavaju kada neko ne igra po pravilima.
- anton 1983
- Kontakt:
Jako zanimljiv način razmišljanja!ASD je napisao/la: A najpostenija je zato sto oni jedini kaznjavaju kada neko ne igra po pravilima.

- ASD
- Kontakt:
Ono zadnje kolo u Premiershipu da se odigralo onako u Italiji.anton 1983 je napisao/la: Jako zanimljiv način razmišljanja!
Pola timova bi bilo izbaceno, a pola igraca i sudija pohapseno.
- anton 1983
- Kontakt:
Kao što rekoh veoma zanimljiv...ASD je napisao/la: Ono zadnje kolo u Premiershipu da se odigralo onako u Italiji.
- ASD
- Kontakt:
18 klubova, u svakom odigra po 25 igraca, a jos tu imaju sefovi strucnih stabova, treneri, predsjednik, direktor itd.anton 1983 je napisao/la:Kao što rekoh veoma zanimljiv...ASD je napisao/la: Ono zadnje kolo u Premiershipu da se odigralo onako u Italiji.
U toj ligi imaju sudije, delegati i ostali sluzbenici saveza, zatim sponzori( neke su kaldionice).
Sve u svemu, direktno je umijesano nekoliko hiljada ljudi.
Da li ti zaista mislis da su svi posteni?

Ako mislis, blago tebi.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 28 jan 2013, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
- anton 1983
- Kontakt:
Nemislim ja o tome ništa, mislim da sam bio kristalno jasTan. Ako nisam da ponovim:
TVOJE NAČIN RAZMIŠLJANJA JE JAKO ZANIMLJIV!

- ASD
- Kontakt:
U prvom postu si postavio smajli koji se smije.anton 1983 je napisao/la:Nemislim ja o tome ništa, mislim da sam bio kristalno jasTan. Ako nisam da ponovim:
- anton 1983
- Kontakt:
Pardon, sad sam to tek skužio...Ok, bez smajlića onda.ASD je napisao/la: U prvom postu si postavio smajli koji se smije.
No kako god okreneš, SERIU A se sa tim povezuje i od toga se više nemre bježati. Svaka liga nosi svoju stigmu.
Kriminalne skupine uplatile su oko 16 milijuna eura samo na utakmice namještene u Njemačkoj i zaradili dodatnih 8,5 milijuna. Najveće pojedinačno mito iznosilo je 140 tisuća eura i otkriveno je u Austriji.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
- AmiciDiNessuno
- Kontakt:
E cuj i posteni Nemci vole stimat, ma ne oni su samo nacija koja je izrodila nacizam a stimanje im je previse bedPupi04 je napisao/la:Kriminalne skupine uplatile su oko 16 milijuna eura samo na utakmice namještene u Njemačkoj i zaradili dodatnih 8,5 milijuna. Najveće pojedinačno mito iznosilo je 140 tisuća eura i otkriveno je u Austriji.
A ja taman htio da kad bude smak svijeta da idem u Njemacku.

Sta ces kad se Seriu A s tim povezuje i od tog nemres bjezat,liga ima takvu stigmuAmiciDiNessuno je napisao/la:E cuj i posteni Nemci vole stimat, ma ne oni su samo nacija koja je izrodila nacizam a stimanje im je previse bedPupi04 je napisao/la:Kriminalne skupine uplatile su oko 16 milijuna eura samo na utakmice namještene u Njemačkoj i zaradili dodatnih 8,5 milijuna. Najveće pojedinačno mito iznosilo je 140 tisuća eura i otkriveno je u Austriji.

...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Za Vasu informaciju tuzitelji su potvrdili da Bundesliga i Cvajta nisu umijesani u ovaj skandal - to je i na konferenciji za novinare potvrdio i predsjednik DFL-a.Pupi04 je napisao/la:Sta ces kad se Seriu A s tim povezuje i od tog nemres bjezat,liga ima takvu stigmuAmiciDiNessuno je napisao/la:E cuj i posteni Nemci vole stimat, ma ne oni su samo nacija koja je izrodila nacizam a stimanje im je previse bedPupi04 je napisao/la:Kriminalne skupine uplatile su oko 16 milijuna eura samo na utakmice namještene u Njemačkoj i zaradili dodatnih 8,5 milijuna. Najveće pojedinačno mito iznosilo je 140 tisuća eura i otkriveno je u Austriji.

Porano ste se ponadali.

"My Favorite Ring is Always the Next One"
- AmiciDiNessuno
- Kontakt:
Naravno da nece dozvolit Hojcere da se pojave pa da sruse ligu ko glupi Italijani, Nemci su mnogo mudriji .
13 miliona uplata, heh bilo je dosta iz dva u jedan
p.s. vidis kako to smetnu sa uma, taj ciko iz saveza kaze da nije bilo stimanja, a onda meni nije jasno kako sam licno dobre pare uzeo na raznim prelazima oko ingolstada, oberhauzena i slicnih.),a info najcesce kad sjedis u kladari a pored tebe mafioze ulecu po pet stoja a ti slusas i svoju sicu pratis
Cak i ovdje na forumu sam neke citao i uplatio, jbga propusti taj ciko iz saveza da uzme fine pare.
13 miliona uplata, heh bilo je dosta iz dva u jedan

p.s. vidis kako to smetnu sa uma, taj ciko iz saveza kaze da nije bilo stimanja, a onda meni nije jasno kako sam licno dobre pare uzeo na raznim prelazima oko ingolstada, oberhauzena i slicnih.),a info najcesce kad sjedis u kladari a pored tebe mafioze ulecu po pet stoja a ti slusas i svoju sicu pratis

Cak i ovdje na forumu sam neke citao i uplatio, jbga propusti taj ciko iz saveza da uzme fine pare.

Naravno, ovo je 100% istina. Mislim ono, kakva je to namještajka ako svaka šuša ne dozna za nju. A i te mafijoze su za khurca kad na sigurnu štelu stave samo 5 stoja.AmiciDiNessuno je napisao/la:
p.s. vidis kako to smetnu sa uma, taj ciko iz saveza kaze da nije bilo stimanja, a onda meni nije jasno kako sam licno dobre pare uzeo na raznim prelazima oko ingolstada, oberhauzena i slicnih.),a info najcesce kad sjedis u kladari a pored tebe mafioze ulecu po pet stoja a ti slusas i svoju sicu pratis![]()
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.