Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Imate na areni sport 2 panathinaikos-aris pasalic igra od pocetka 
Ja ne bih odmah pričao o 12 igrača, nego o 15. Po meni na spisku će biti
Wright, Pašalić, Adamović
Đedović, Gordić, ?
Mašić, Mitrović, Peršić
Teletović, Savović, Suton
Kuzmić, Kikanović, Sinanović
Wright, Pašalić, Adamović
Đedović, Gordić, ?
Mašić, Mitrović, Peršić
Teletović, Savović, Suton
Kuzmić, Kikanović, Sinanović
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Ja se najiskrenije nadam da se nece desiti nesto nepredivedjeno i da ce Pasalic zaigrati na EP, odlicno igra protiv Panate...
Pravda za Papeta!
Imama jedno pitanje ako neko može da mi objasni. U slučaju da neki igrač ne dobije dozovlu da promjeni državljanstvo i igra za drugu repku (kao što sad Sulejmanović pokušava da dobije dozvolu da igra za nas) jeli on onda prisliljen da igra za tu "matičnu zemlju" (u ovom slučaju Finska) ili može jednostavno reći ako mi ne date da igram za onu zemlju koju ja hoću (BIH) onda neću igrati ni za koju reprezentaciju.
Jedino da Finci mu dodju sa vojskom na vrata i natjeraju ga da zaigra, ali sad ne znam kakva je situacija sa finskom vojskom...vendeta87 je napisao/la:Imama jedno pitanje ako neko može da mi objasni. U slučaju da neki igrač ne dobije dozovlu da promjeni državljanstvo i igra za drugu repku (kao što sad Sulejmanović pokušava da dobije dozvolu da igra za nas) jeli on onda prisliljen da igra za tu "matičnu zemlju" (u ovom slučaju Finska) ili može jednostavno reći ako mi ne date da igram za onu zemlju koju ja hoću (BIH) onda neću igrati ni za koju reprezentaciju.
Pravda za Papeta!
Mi ako ne ekipu iz kvalifikacija dodamo Kuzmica, Pasalica i Gordica, mi cemo biti odlicna ekipa, jos kad bi na to dodali Savovica i jos jednog ili dvojicu igraca, ne bih sumnjao u rezultat...
Ako je gledati vecerasnju utakmicu, Pasalic je najbolji igrac Arisa...
Ako je gledati vecerasnju utakmicu, Pasalic je najbolji igrac Arisa...
Pravda za Papeta!
Ako može neko nek' statistiku u brojkama iznese na ovaj topic po završetku meča, bio bih mu zahvalan.
Edit : evo vidjeh na sportu, već su objavili
Edit : evo vidjeh na sportu, već su objavili
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
20 poena
za 2 4/5
za 3 4/9
3 ukradene
2 izgubljene
2 asistencije
2 faula napravio, 2 nad njim napravraljena
index 17 za 32 minute na terenu
Sad bi neno#4 rekao kako on nije play...
Cijelo vrijeme igrao na playu, razlog sto nije imao vise asistencija, je zato sto nije imao kome da doda loptu, ostali su bili kriminalni u sutu, zato je toliko uzeo suteva...Medjutim, i kao takav odigrao je odlicnu utakmicu...Nevjerovatno je se podigao nivo brzine, leti po terenu, fenomenalno kretnju ima, a i dosta dobar pregled igre...
Sredinom 3. cetvrtine ima o je fenomenalan prolaz, gdje je od Diamantidisa napravio budalu, krenuo prema kosu, a na njega izletio Sofo, Muhamed bacio floater preko njega i lupta iscurila iz kosa, k'o u crtanom...
Odigrao dosta dobru odbranu, samo sam jednom vidio da kad je Aris postavio zonu 2-3, da mu je Diamantidis pobjegao u korner i dao trojku, ostalo je za pohvalu...
za 2 4/5
za 3 4/9
3 ukradene
2 izgubljene
2 asistencije
Sad bi neno#4 rekao kako on nije play...
Sredinom 3. cetvrtine ima o je fenomenalan prolaz, gdje je od Diamantidisa napravio budalu, krenuo prema kosu, a na njega izletio Sofo, Muhamed bacio floater preko njega i lupta iscurila iz kosa, k'o u crtanom...
Odigrao dosta dobru odbranu, samo sam jednom vidio da kad je Aris postavio zonu 2-3, da mu je Diamantidis pobjegao u korner i dao trojku, ostalo je za pohvalu...
Pravda za Papeta!
Dufresne je napisao/la:20 poena
za 2 4/5
za 3 4/9
3 ukradene
2 izgubljene
2 asistencije
Sad bi neno#4 rekao kako on nije play...Cijelo vrijeme igrao na playu, razlog sto nije imao vise asistencija, je zato sto nije imao kome da doda loptu, ostali su bili kriminalni u sutu, zato je toliko uzeo suteva...Medjutim, i kao takav odigrao je odlicnu utakmicu...Nevjerovatno je se podigao nivo brzine, leti po terenu, fenomenalno kretnju ima, a i dosta dobar pregled igre...
Sredinom 3. cetvrtine ima o je fenomenalan prolaz, gdje je od Diamantidisa napravio budalu, krenuo prema kosu, a na njega izletio Sofo, Muhamed bacio floater preko njega i lupta iscurila iz kosa, k'o u crtanom...![]()
Ja zaista ali zaista ne zelim da budem bezobrazan, ali ako tako shvatis ja se unaprijed izvinjavam. Licis mi kao neki jaran Muhin koji eto zato sto su prijatelji zeli da ga pohvali svaki put kada bude nesto. Cinjenica jeste da je odigrao odlicno, ali opet je cinjenica da je neno upravu da Muha nikada nije bio play i da je vise orijentiran da da kos nego da asistira, dok kod Adamovica kojeg ti toliko ne "volis" je obrnuta situacija. Sigurno je jedno da ce ako bude sve okay obojica ici na E.P vjerovatno Adamovic na kecu Muha na 2 s tim da Muha moze i po potrebi uci na keca. Oprosti jos jednom ako me shvatas na nacin da sam bezobrazan, ali to mi zaista nije bio cilj.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
TaRgEt_ je napisao/la:Dufresne je napisao/la:20 poena
za 2 4/5
za 3 4/9
3 ukradene
2 izgubljene
2 asistencije
Sad bi neno#4 rekao kako on nije play...Cijelo vrijeme igrao na playu, razlog sto nije imao vise asistencija, je zato sto nije imao kome da doda loptu, ostali su bili kriminalni u sutu, zato je toliko uzeo suteva...Medjutim, i kao takav odigrao je odlicnu utakmicu...Nevjerovatno je se podigao nivo brzine, leti po terenu, fenomenalno kretnju ima, a i dosta dobar pregled igre...
Sredinom 3. cetvrtine ima o je fenomenalan prolaz, gdje je od Diamantidisa napravio budalu, krenuo prema kosu, a na njega izletio Sofo, Muhamed bacio floater preko njega i lupta iscurila iz kosa, k'o u crtanom...![]()
Ja zaista ali zaista ne zelim da budem bezobrazan, ali ako tako shvatis ja se unaprijed izvinjavam. Licis mi kao neki jaran Muhin koji eto zato sto su prijatelji zeli da ga pohvali svaki put kada bude nesto. Cinjenica jeste da je odigrao odlicno, ali opet je cinjenica da je neno upravu da Muha nikada nije bio play i da je vise orijentiran da da kos nego da asistira, dok kod Adamovica kojeg ti toliko ne "volis" je obrnuta situacija. Sigurno je jedno da ce ako bude sve okay obojica ici na E.P vjerovatno Adamovic na kecu Muha na 2 s tim da Muha moze i po potrebi uci na keca. Oprosti jos jednom ako me shvatas na nacin da sam bezobrazan, ali to mi zaista nije bio cilj.
Pasalica ukupno 5x vidio u zivotu, od toga je zadnji put bilo u Ferhadiji prosle godine...
Ja u prethodnim postovima nijednom nisam spomenuo Adamovica...
A Pasalic mi nije nista vise drazi od Gordica ili cak "mrskog" Adamovica, ja samo pisem "svoju sliku" njihove igre...
I vise sam do sada hvalio Kuzmica, nego Pasalica...
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 28 jan 2013, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!
Ali hajmo da gledamo Nemanju sad Areni Sport... 
Pravda za Papeta!
Nema potrebe da poredimo Muhu i Adama.Muha ce bolji pokriti i poz 1,2 kod nas,davno je to receno.Muha ima samo jedan problem,a to je sto je digao nos ,kako ode u Grcku 
A cuj dzaba ti je da ti objasnjavam, jer ti nikada neces shvatiti neke stvari. Koliko god se ja trudio.Dufresne je napisao/la:20 poena
za 2 4/5
za 3 4/9
3 ukradene
2 izgubljene
2 asistencije
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
A zasto diskusiju na ovom forumu shvatas, kao priliku da ubjedis sve ostale u svoje misljenje? Ovdje smo da razmjenjujemo misljenja i dok diskusija tece pod pravilima ovog foruma, sve je super...neno#4 je napisao/la:A cuj dzaba ti je da ti objasnjavam, jer ti nikada neces shvatiti neke stvari. Koliko god se ja trudio.Dufresne je napisao/la:20 poena
za 2 4/5
za 3 4/9
3 ukradene
2 izgubljene
2 asistencije
Little hint: Nemoj dzaba se truditi da me ubjedis da je Adamovic bolji play od Gordica i Pasalica, dzaba gubis vrijeme...
Pravda za Papeta!
Kakve drugacije poglede na kosarku? Rekao sam ti vec, ali to neces da shvatis. Ekipa se ne sastavlja od 12 najboljih igraca, nego od 12 igraca koji jedan drugog nadopunjuju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Opet on...neno#4 je napisao/la:Kakve drugacije poglede na kosarku? Rekao sam ti vec, ali to neces da shvatis. Ekipa se ne sastavlja od 12 najboljih igraca, nego od 12 igraca koji jedan drugog nadopunjuju.
Nek Wright zadrzi 90% ove forme od sad za EP, on ce zagarantovano igrati sigurno 30 minuta u svakoj utakmici na playu - zagararantovano! I ti hoces da kazes da Filip moze za tih 10 minuta da doprinese vise, nego sto bi Pasalic i Gordic odradili, svako od njih dvojice po 5 minuta na poziciji playa? Ti bi popunjavao roster od 12 igraca sa cetvrtim igracem od 190 cm, a u reketu propuh??? Imas Sinanovica kojem treba mlazni pogon da potrci, Kikanovica koji u prosjeku ima 1,5 skok po utakmici! Nit je siguran Kuzmic, nit Savovic? Omica ne racunam za EP... Ko ce skakat? Bavcic? Nurkic?
Hajd sad kontra pitanje, koliko si puta, otkako pratis obojicu, vidio Pasalica i Gordica da igraju cistu dvojku?
Pravda za Papeta!
Gordic je dugo godina igrao dvicu u petorci sa Otasevicem, ali to si ocigledno prespavao. Muha je vise bek nego play i to je to. Mora neko i Nihadu pomoci na dvojci, jer cemo se orijentisati na napad vise. Ja sam tog Pasalica vise gledao uzivo nego ti na televiziji
Sta pricas ti kakav reket, kakav propuh? Na prvenstvo se uvijek vodi 7+5 (ako znas sta to znaci). Sve ostalo je improvizacija ili dokaz da nemas kvalitet.
Sta pricas ti kakav reket, kakav propuh? Na prvenstvo se uvijek vodi 7+5 (ako znas sta to znaci). Sve ostalo je improvizacija ili dokaz da nemas kvalitet.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Otasevic i Gordic su u Buducnosti igrali zajedno dvije ili tri sezone, a hajd sad da te podsjetim koliko vremena su oni od 40 minuta utakmice, istovremeno provodili na terenu? Ako te ne sluzi, ja cu ti reci - veoma malo!neno#4 je napisao/la:Gordic je dugo godina igrao dvicu u petorci sa Otasevicem, ali to si ocigledno prespavao. Muha je vise bek nego play i to je to. Mora neko i Nihadu pomoci na dvojci, jer cemo se orijentisati na napad vise. Ja sam tog Pasalica vise gledao uzivo nego ti na televiziji![]()
![]()
Evo opet, Buducnost, Lotomatica, Azovamsh i Partizan? Reci mi u kojoj od ovih ekipa je Gordic igrao cistu dvojku?
Po stilu igre on je combo guard, koji vise vuce na beka, ali evo opet pitam u kojoj od ovih ekipa (Bosna, Kavala, Aris), je Pasalic igrao cistu dvojku?
Oni obojica jesu bekovi u tijelu playa, ali bash zato sto nemaju predispozicija nikad nijedan klub u kojem su igrali nisu usudili da ih stavljaju da igraju ciste bekove, zato sto ne bi mogli ni 10% da pruze ono sto pruzaju kad igraju na playu....Zato su obojica, kolko - toliko morali da se priviknu da budu organizatori igre, a odatle djeluju kao combo guards...
I opet cu ponoviti, kao takvi su bolji playevi od Adamovica!
Hajd ovako da te pitam, nama je poziciji dvojke siguran Djedovic, opet moja procjena zagarantovana minutaza od 25 -30 minuta, ti bi vodio Pasalica i Gordica da popunjavaju njegovih 10-15 minuta odmora, a pored njih dvojice poveo bih jos Adamovica da igra 10 minuta sto Wright odmara?!?!? U tom slucaju, ti Gordic ne treba nikako, on u ovakvoj formi kakav je sad igra 15 minuta playa u Partizanu, a ti bi ga vodio da EP da zamjeni Djedovica 5-7 minuta???
Ne, neno#4 ja zaista ne znam sta znaci sistem 7+5, hoces li mi molim te objasniti?
A sad cu te pitati jos jednu stvar, kad vec spominjes sistem 7+5, nabroj mi 5 nasih visokih igraca koji ce zatvoriti nas reket?
Pravda za Papeta!
Evo upravo imas dokaz sad na TV, igraju Gordic i Vesterman zajedno, i ovakvoj situaciju Gordic igra playa, a Vesterman beka, heeeej Vestermana na bekuDufresne je napisao/la:Otasevic i Gordic su u Buducnosti igrali zajedno dvije ili tri sezone, a hajd sad da te podsjetim koliko vremena su oni od 40 minuta utakmice, istovremeno provodili na terenu? Ako te ne sluzi, ja cu ti reci - veoma malo!neno#4 je napisao/la:Gordic je dugo godina igrao dvicu u petorci sa Otasevicem, ali to si ocigledno prespavao. Muha je vise bek nego play i to je to. Mora neko i Nihadu pomoci na dvojci, jer cemo se orijentisati na napad vise. Ja sam tog Pasalica vise gledao uzivo nego ti na televiziji![]()
![]()
Evo opet, Buducnost, Lotomatica, Azovamsh i Partizan? Reci mi u kojoj od ovih ekipa je Gordic igrao cistu dvojku?
Po stilu igre on je combo guard, koji vise vuce na beka, ali evo opet pitam u kojoj od ovih ekipa (Bosna, Kavala, Aris), je Pasalic igrao cistu dvojku?
Oni obojica jesu bekovi u tijelu playa, ali bash zato sto nemaju predispozicija nikad nijedan klub u kojem su igrali nisu usudili da ih stavljaju da igraju ciste bekove, zato sto ne bi mogli ni 10% da pruze ono sto pruzaju kad igraju na playu....Zato su obojica, kolko - toliko morali da se priviknu da budu organizatori igre, a odatle djeluju kao combo guards...
I opet cu ponoviti, kao takvi su bolji playevi od Adamovica!
Hajd ovako da te pitam, nama je poziciji dvojke siguran Djedovic, opet moja procjena zagarantovana minutaza od 25 -30 minuta, ti bi vodio Pasalica i Gordica da popunjavaju njegovih 10-15 minuta odmora, a pored njih dvojice poveo bih jos Adamovica da igra 10 minuta sto Wright odmara?!?!? U tom slucaju, ti Gordic ne treba nikako, on u ovakvoj formi kakav je sad igra 15 minuta playa u Partizanu, a ti bi ga vodio da EP da zamjeni Djedovica 5-7 minuta???
Ne, neno#4 ja zaista ne znam sta znaci sistem 7+5, hoces li mi molim te objasniti?Ja cu sa mojim skromnim kosarkaskim zanjem reci slijedece, da spomenuti sistem (7+5) je uveden na proslom ili predproslom EP, a kako me sjecanje sluzi do tada si mogao imati 14 igraca na klupi koji su mogli igrati utakmice, a taj sistem slobodno ako zelis mozes nazvati 8+6...
Tako da tvoja tvrdnja da se sistem od 7+5 "igra godinama", i ne stoji upotpunosti...
A sad cu te pitati jos jednu stvar, kad vec spominjes sistem 7+5, nabroj mi 5 nasih visokih igraca koji ce zatvoriti nas reket?
Upravo sad imas par minuta, cistog dokaza kako Gordic igra na playu...
Pravda za Papeta!
lose te pamcenje sluzi uvjek je bilo 12 igracaDufresne je napisao/la:
Ne, neno#4 ja zaista ne znam sta znaci sistem 7+5, hoces li mi molim te objasniti?Ja cu sa mojim skromnim kosarkaskim zanjem reci slijedece, da spomenuti sistem (7+5) je uveden na proslom ili predproslom EP, a kako me sjecanje sluzi do tada si mogao imati 14 igraca na klupi koji su mogli igrati utakmice, a taj sistem slobodno ako zelis mozes nazvati 8+6...
Tako da tvoja tvrdnja da se sistem od 7+5 "igra godinama", i ne stoji upotpunosti...
i ako nisi mene pitao eto da ti ja odgovorim
5 visokih za sada su kuzmic-kikanovic-sinanovic-teletovic-bavcic
50% je tu savovic (mjenja bavcica)
25% je tu omic (mjenja sinanovica)
ukoliko nebude ni savovica niti omica, a bavcic nastavi sa losim partijama, prepostavljam da ce aco pokusati dovesti sutona
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.