Safet Sušić - Pape

adriano_leite
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la adriano_leite » 28 jan 2013, 19:31

ceze je napisao/la:
soko je napisao/la:
ceze je napisao/la:@hraishp
I stvarno nisam mogao provariti ono da smo losa reprezentacija jer nemamo igrace u Ligi prvaka, pa sam malo istrazio.
Izmedju osatalih predstavnika u Ligi prvaka imaju:
Kenija ( Victor Wanyama, Celtic ), Vels ( Ramsey, Arsenal ), Honduras (Emilio Izaguirre, Celtic), Siera Leone ( Mohamed Bangura, Celtic), Armenija (Henrikh Mkhitaryan, Shaktar), Finska (Teemu Pukki, Schalke 04 ).
Zar stvarno mislis da su ove reprezentacije bolje od nase ?
Vodeci se tvojom logikom jesu.
Ne znam kako da te poslije ovoga shvatim ozbiljno.
Koliko se meni cini da je ovdje diskusija o da li sad imamo bolje igrace ili prije, ne znam odakle vadis ovaj zakljucak. Ne znam kako da te svatim ozbiljno poslije ovog posta :D
Procitaj postove iznad.
Nasa diskusija je u vezi to ga da li ce Safet Susic ukoliko ne ode na SP biti najgori trener u historiji reprezentacije ili ne.
Znas li ko su Musovic, Hadzibegic i Miso Smajlovic? Koliko ti to dugo prati repku, ako ti je covjek koji je napravio najbolji rezultat od njenog postojanja, najgori selektor u historiji? Stvarno nekad covjek moze procitati hrpu gluposti u koju pogledas par puta da vidis da li si dobro procitao, jer je cudno da neko to moze izvaliti.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jan 2013, 22:05

@ceze ljudi objasnili, a ti shvataj kako god hoces.
@pepsikolas u slucaju neodlaska na veliko prvenstvo bit ce prvi selektor koji je napravio taj debakl,po tvom.Pa ko da u najmanju ruku o Ceskoj repci pricamo a ne o namaWTF
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 jan 2013, 22:21

Mislio sam na to da bi Pape bio najgori u slucaju da ne odemo,jer ima najbolje uslove, savez, grupu, atmosferu i igrace( trenutno je na pravom putu, vise nego pravom putu ).
Ne da mi se ponavljati ko papagaj ovdje.

Kako god vi gledali na to SILA smo i bila bi katastrofa da ne odemo na veliko takmicenje.

O postupcima pojedinih selektora i njihovom radu moze se raspravljati do sutra.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2013, 22:29

Neka izbori minimalno baraz i treba ga ostaviti jos jedan ciklus.

Samo da znate da ce Portugal najvjerovatnije ponovo biti drugi u grupi :-P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2013, 22:30

jesmo sila s odbranom u rangu Piacenze
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jan 2013, 22:32

ceze je napisao/la:Mislio sam na to da bi Pape bio najgori u slucaju da ne odemo,jer ima najbolje uslove, savez, grupu, atmosferu i igrace( trenutno je na pravom putu, vise nego pravom putu ).

Kako god vi gledali na to SILA smo i bila bi katastrofa da ne odemo na veliko takmicenje.

Sve ti je vec navedeno u prethodnim postovima da to bas i nije tacno.
Ona grupa sa Norveskom,Turskom ,Grckom,Madzarima itd isto je bila qarina zesca pa nas Madzari,Moldavija pa cak i Malta syebase.Uglavnom raspadosmo se i satro bojkot napravili tek kad su nas ti isti Grci razvalili uz pomoc sudija.Sto ranije to bojkotasi ne ucinise.Nego kad su syebali sto se syebati moze.
Najbolje uslove a bili i suspendovani,milion previranja,sad opet Osima sklonili pa ako sta zapne nema vise ko ici kod Dodika.Najbolje igrace a trubim ti po sto puta da smo gledali nase reprezentativce i po finalu LS ili drugih Evropskih kupova,sad ih nema ni na mapi.Po cemu ce onda biti najbolji igraci.Valjda najbolji osvajaju najbolje.
Za dobru velis atmosferu ko je tu kriv,Borat mozda?
Za katastrofu se u nasem prevodu kaze,''i da bogda im'o,pa nem'o''.A mi ama bas nikada nismo to ni imali.
I Papagaj kad ponavlja prvo skonta sta ce ponavljati.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 28 jan 2013, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 jan 2013, 22:34

Virtu4l je napisao/la:Neka izbori minimalno baraz i treba ga ostaviti jos jedan ciklus.

A kad bi gledali po trnutnim stanjima na tabeli: Engleska, Hrvatska, Bugarska, Svedska, Mađarska, Norveska, Izrael, Francuska.

Jos smo mi ne nositelji, a nositelji sigurno Engleska, Hrvatska, Francuska, Svedska.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 28 jan 2013, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 jan 2013, 22:42

Virtu4l je napisao/la:Neka izbori minimalno baraz i treba ga ostaviti jos jedan ciklus.

Mojne njih živ bio, neću ih preživjeti opet...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 28 jan 2013, 22:43

harishp je napisao/la: @pepsikolas u slucaju neodlaska na veliko prvenstvo bit ce prvi selektor koji je napravio taj debakl,po tvom.Pa ko da u najmanju ruku o Ceskoj repci pricamo a ne o namaWTF
Već skrećeš pažnju sa svojih tvrdnji iz prošlog posta i pišeš nebuloze...

1. Kada se je to uspješnost i kvalitet bilo koje reprezentacije mjerila po tome koliko joj igrača igra u Ligi šampiona i Euro ligi?
2. Ponovo zbog manjka argumenata stavljaš rijeći u moja usta. Nije debakl ne ići na svjetsko prvenstvo, debakl je ne ići na prvenstvo sa ovakvim igračkim kadrom, na kojem nam zavide sve države regiona.

Sindrom manje vrijednosti je prisutan u našem narodu još od pamtivijeka. Hvala Bogu pa su Asmir, Miralem, Mensur, Sejad i ostali otišli u bijeli svijet pa naučili šta znači vjerovati u sebe i svoj kvalitet.

Ovo je moja zadnja reakcija na tvoje postove, koji polako postaju besmisleni. Gotovo je nemoguče voditi argumentovanu raspravu sa osobom, koja zbog različitih razloga (čitaj - favoriziranja specifičnog kluba) ne može da pogleda istini u oči. ;)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 jan 2013, 22:45

harishp je napisao/la:
ceze je napisao/la:Mislio sam na to da bi Pape bio najgori u slucaju da ne odemo,jer ima najbolje uslove, savez, grupu, atmosferu i igrace( trenutno je na pravom putu, vise nego pravom putu ).

Sve ti je vec navedeno u prethodnim postovima da to bas i nije tacno.
Ona grupa sa Norveskom,Turskom ,Grckom,Madzarima itd isto je bila qarina zesca pa nas Madzari,Moldavija pa cak i Malta syebase.Uglavnom raspadosmo se i satro bojkot napravili tek kad su nas ti isti Grci razvalili uz pomoc sudija.Sto ranije to bojkotasi ne ucinise.Nego kad su syebali sto se syebati moze.
Najbolje uslove a bili i suspendovani,milion previranja,sad opet Osima sklonili pa ako sta zapne nema vise ko ici kod Dodika.Najbolje igrace a trubim ti po sto puta da smo gledali nase reprezentativce i po finalu LS ili drugih Evropskih kupova,sad ih nema ni na mapi.Po cemu ce onda biti najbolji igraci.Valjda najbolji osvajaju najbolje.
Za dobru velis atmosferu ko je tu kriv,Borat mozda?
I Papagaj kad ponavlja prvo skonta sta ce ponavljati.
Kazem imamo najbolje uslove TRENUTNO. Koliko znam nismo suspendovani.
Za dobru atmosferu su zasluzni svi, ne samo Safet.
Zlatan Ibrahimovic nikad nije osvojio LP i on sad nije dobar igrac. Smijesno je gledati kvalitet igraca po tome da li nastupa u LP.
A da najbolji osvajaju, ni tu se ne bi slozio.
I ne zelim da se vise prepirem sa tobom, tako da te molim da ne repliciras na ovo.
Da ne govorim o tome da ne znas normalno komunicirati, nego moras vrijedjati svakoga ko nema isto misljenje kao ti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2013, 22:48

Ovaj Haris se sve vise Izetizira :-D
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jan 2013, 22:52

@ceze je vidovita djemila,vidi ono sto niko ne vidi.
Gdje uvrijedu nadje nadje duse ti,a i ko fol nemoj replicirati.
i ja gori,sto uopste s tobom diskutujem.
@Virtualni ne Vediraj40 se.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 jan 2013, 11:31

Sta znaci ne otici na SP? Jedno je ne otici ako opet ispadnes u barazu, a drugo biti 3 ili 4 u grupi. Ma koliko god se ti upinjao da to poravnas u jedno, to nije tako i razlika je kao nebo i zemlja. Koliko god nama bilo mrsko i tesko priznati, mi u ovoj grupi nismo jos uvijek favorit No.1 za prvo mjesto, to je Grcka. To sto mi vazdan gledamo optimisticno stvari, to je drugi par cipela.

Grci imaju rutinu i iskustvo, ono sto se ne moze platiti suhim zlatom. Nije fudbal vaga na koju metnes s jedne i s druge strane 11 igraca i onda kazes, eh evo mi cemo/moramo biti prvi jer imamo bolje pojedince. Fudbal je timski sport, a Grci su jedna od najkompaktnijih reprezentacija u svijetu. Njihova nesreca lezi u tome da i mi imamo odilcan kolektiv i lakocu igranja. No trebace nama sportske srece koju do sada nismo imali, trebace i malo Bozije pravde jer ce nam podapinjati kuke oni anamo iz kancelarija FIFA-e. Zna se ko su Grci, a ko Bosanci u njihovim ocima...

Ja smatram da Pape ima obavezu da osvoji minimalno drugo mjesto, sve ispod toga bi bio podbacaj. 2 mjesto je obaveza i nasa realnost u ovoj grupi, a prvo mjesto bi bio taj iskorak koji moramo da napravimo. Mislim da svi moramo shvatiti da je ovo sve jedan dugotrajan proces; mi smo od nastanka polagano napredovali, zadobijali polako respekt i zemalja i organizacija, i sada nam treba taj zavrsni cin - odlazak na veliko takmicenje. S time otvaramo jednu novu dimenziju koja ce sigurno unaprijediti i ovaj nas unesreceni klubski fudbal, a i povecati respekt kod igraca kao sto su Alen Halilovic i slicni.

Mi jos uvijek nismo sila, sila bi bili da imamo 18 kvalitetnih igraca. Mi imamo skrpljenu prvu postavu, a klupa je sami prosjek. Eto, neka se povrijede Dzeko i Pjanic, mi izgledamo 30% slabije na terenu. Ma mozda i vise... Nemamo jos tu sirinu, nema ni kvalitetne konkurencije i samim time jos nismo sila, ali smo dobra reprezentacija koja u kompletnom sastavu moze pobijediti skoro svakoga (doduse, ova tvrdnja stoji jos uvijek samo na papiru).
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nihco

Post Postao/la nihco » 29 jan 2013, 11:42

U slucaju poraza od Grcke, Safet Susic, covjek koji se trajno kompromitovao i na strucnom i karakternom nivou, ako ima imalo obraza, u sta sumnjam, trebao bi dati ostavku i dozvoliti da na mjesto selektora dodje neko kompetentan (sto, opet, nece biti tesko).
Argumentacija ovih tvrdnji je utkana u njegovom trogodisnjem radu na mjestu selektora i ne treba je ponavljati.
Sent from my Commodore 64

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2013, 12:26

nihco je napisao/la:U slucaju poraza od Grcke, Safet Susic, covjek koji se trajno kompromitovao i na strucnom i karakternom nivou, ako ima imalo obraza, u sta sumnjam, trebao bi dati ostavku i dozvoliti da na mjesto selektora dodje neko kompetentan (sto, opet, nece biti tesko).
Argumentacija ovih tvrdnji je utkana u njegovom trogodisnjem radu na mjestu selektora i ne treba je ponavljati.
Na koji nacin se to on kompromitovao? Zbog toga sto ne dozvoljava novinarima da teferice oko reprezentativaca? Sto ne poziva igrace koje bi forumasi htjeli da vide u reprezentaciji? Sto je isao u baraz i sada biljezi najbolji start u historiji nase repke? Sto ne dozvoljava sebi da poziva igrace pod pritiskom medija? Sto je konacno jedan trener koji je rekao da igraci nisu bili ni i od igraca na jednoj tekmi? Ako su ovo razlozi zbog kojih se kompromitovao, ja bih 5 puta od 5 puta birao njega za selektora opet.

Je li se kompromitovao zbog raznih fashion gurua zbog stila oblacenja, zbog nacina izrazavanja koji forumasima koji su doslovno nepismeni, lafo para usi i smeta, zbog toga sto je jednom rekao kako ce mozda otici ako ima neku dobru ponudu? Opet potpisujem 5 od 5 za njegov ostanak.

Nikada nismo imali zdraviju atmosferu oko repke, nikada igraci nisu bolje igrali za nas grb. Bosanac k'o Bosanac, uvijek je negdje drugo bolje i ne cijenimo ono sto imamo. Da nas neko kojim slucajem prebaci u Englesku, pa da nam repka igra tako kako igra, a prepuna igracina, mislim da bi padali dogovori za atentat selektora.

Mes Que Un Club!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 jan 2013, 12:36

Nicho im licnih problema sa Safetom. To je i vise nego ocito .. Ne znam zasto se trudite.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 12:37

A mene samo interesuje ko je ta "kompetentna" zamjena za Susica ?

Neki misle da ce se stvari promjenti preko noci ako on ode, ili ste postali vidoviti ili vjerujete u bajke.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nihco

Post Postao/la nihco » 29 jan 2013, 13:18

Da , moj licni problem sa Susicem je sto smatram da upropastava najbolju generaciju i nanosi dugorocnu stetu reprezentaciji svojim uskogrudim, kratkovidim i arogantnim odnosom i, sto je najgore, stvara se potpuno nakaradan sistem vrijednosti, koji prijeti da postane main stream. Prije stvari nisu bile bolje ali se bar 80% navijaca slagalo da stvari stoje lose. danas je na sceni kolektivna hipnoza likom i "djelom" doticnog.
Tabela je itekako relativanfaktor koji bi se, vec u martu, mogao ozbiljno promijeniti. Budimo realni , Susicev pristup nas moze, u najboljem slucaju , odvesti u baraz. Je li iko stvarno misli, na osnovu igara koje smo pokazali pod Susicevom palicom, da mi protiv Grka i Slovaka mozemo izvuci 7 bodova!? nerealno.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 29 jan 2013, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
Sent from my Commodore 64

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2013, 13:23

Upropastava? Bas me zanima kako...
Voli te tvoje Sarajevo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2013, 13:24

nihco je napisao/la:Da , moj licni problem sa Susicem je sto smatram da upropastava najbolju generaciju i nanosi dugorocnu stetu reprezentaciji svojim uskogrudim, kratkovidim i arogantnim odnosom.
Tabela je itekako relativan faktor koji bi se, vec u martu, mogao ozbiljno promijeniti.
Na koji nacin upropastava ovu generaciju? Ajde navedi, posto svi ovdje misle da su rekla-kazala neki argumenti. Ajde daj ti dobre razloge za takvu izjavu.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.