Ako pogledamo listu najvecih carstava dolazimo do saznanja da su svi narodi na planeti mocni ratnici kroz historiju pa tako ispade i smijesni italijani zbog rimskog carstva su mocni ratniciEvo ukratko, kad već spominješ Perzijance i Osmanlije.
Perzijanci su poznati kao veliki ratnici i prvo perzijsko carstvo (ahemenidsko) je bilo daleko najveće antičko carstvo i u jednom trenutku je dostiglo površinu od 10 miliona kvadratnih kilometara (500 g p.n.e.). Ovo carstvo je kasnije palo, ali su se Perzijanci poslije podigli i formirali drugo perzijsko carstvo (sasanidsko) koje je kroz vjekove vodilo ratove sa Rimskim carstvom. Ovo drugo perzijsko carstvo je bilo nešto manje od prvog, sa površinom od 7.5 mil km2 ali još uvijek drugo najveće carstvo u dotadašnjoj ljudskoj historiji.
Kada su se pojavili Arapi kao politički faktor početkom 7 vijeka, Rimsko carstvo (ili u literaturi od 19 vijeka Bizantijsko) i Perzijsko carstvo su bile 2 najveće svjetske velesile, slično kao danas Amerika i Rusija. Perzijsko carstvo je tada bilo toliko moćno da su Kina i Indija plaćale porez Perziji. Arapi su porazili obadva ova carstva, osvojivši čitavo Perzijsko carstvo i velike dijelove Bizantijskog carstva, iako su u skoro svakoj bici imali 5 do 6 puta malobrojniju vojsku. Čak su u jednoj bici vjekovni suparnici Perzijanci i Bizantijci udružili vojske protiv Arapa ali su i tu poraženi. Arapi su ubrzo osvojili teritorij od Indije i Španije (i dijelove Francuske) i stvorili do tada najveće viđeno carstvo sa površinom od 15 mil. kvadratnih kilometara.
Osmanlije su se pojavile poslije i iako su i oni imali veliko i moćno carstvo, ipak nisu dostigli po površini arapsko i perzijsko carstvo.
Eto toliko da su Arapi smiješni ratnici

Moja teorija se temeljila ipak na modernije vrijeme arapi su presmijesni ratnici i to je cinjenica, haj da ne spominjemo sad ovo doba kad su oni niko i nista vratimo se na nastanak Izraela nekoliko arapskih drzava ujedninjeno, znaci ne znam ni ja koliko desetina miliona arapa protiv koji milion zidova biva porazeno i oni mocni ratnici?