Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

anton 1983
Kontakt:

Re: BL kviz

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 00:32

Hare_BvB je napisao/la:Kaiser
Si guglo? :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jan 2013, 00:33

Il' je King Otto :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jan 2013, 00:35

anton 1983 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Kaiser
Si guglo? :lol:
Kaj ti mislis! :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 00:37

Hare_BvB je napisao/la:
Kaj ti mislis! :mrgreen:
a malo si moro. Znaš kak je bilo. Ti si znao da je Kaiser, al zbog ove moje natuknice si išo provjerit i onda si sam sebi reko, viš kak sam znao i onda si to ovdje napiso! :mrgreen:

Pazite sad ovo SEXUALNO pitanje koje NEĆU postaviti! :D

Koliko puta je Elber bio prvi strijelac lige?

Taj odgovor će te najvjerojatnije znati, ali kvaka je u tome da mi date odgovor na pitanje koje sam ja zamislio nakon ovog!

Sve sam vam rekao! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jan 2013, 00:46

anton 1983 je napisao/la:a malo si moro. Znaš kak je bilo. Ti si znao da je Kaiser, al zbog ove moje natuknice si išo provjerit i onda si sam sebi reko, viš kak sam znao i onda si to ovdje napiso! :mrgreen:
E v'is, tek sam sad provjerio i doznao da je Trapp dva puta naslijedio Kaisera. :lol: Si to znao? :lol:

Inace, daleko bolja provjera je preko postavljanja slika, gugl pitanja treba zaobilaziti u sirokom luku. :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jan 2013, 00:49

Hare_BvB je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:a malo si moro. Znaš kak je bilo. Ti si znao da je Kaiser, al zbog ove moje natuknice si išo provjerit i onda si sam sebi reko, viš kak sam znao i onda si to ovdje napiso! :mrgreen:
E v'is, tek sam sad provjerio i doznao da je Trapp dva puta naslijedio Kaisera. :lol: Si to znao? :lol:

Inace, daleko bolja provjera je preko postavljanja slika, gugl pitanja treba zaobilaziti u sirokom luku. :mrgreen:
Slike je mnogo lakse preko googla naci nego pitanje. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 00:50

Pazite sad ovo SEXUALNO pitanje koje NEĆU postaviti! :D

Koliko puta je Elber bio prvi strijelac lige?

Taj odgovor će te najvjerojatnije znati, ali kvaka je u tome da mi date odgovor na pitanje koje sam ja zamislio nakon ovog!

Sve sam vam rekao! :mrgreen:

ALO!¨!!!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jan 2013, 00:52

Nije, ako je zalijepis na image hosting stranicu, kao sto vecinom radimo. :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 jan 2013, 00:54

Elber je prvi strijelac lige bio samo jednom!
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 00:55

Semir bvb je napisao/la:Elber je prvi strijelac lige bio samo jednom!
To nikog ne zanima, odgovori na pitanje koje nisam postavio! :P

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 09:53

E ovome se fakat nisam nado! Koda imam sedmo čulo!!!!

Er spricht fließend deutsch und spanisch, kennt Pep Guardiola (42) und auch die Bundesliga...

Nach BILD-Informationen ist Ex-Profi Thomas Christiansen (39) heißer Kandidat als neuer Co-Trainer bei den Bayern!

Der Däne mit spanischem Pass (Mutter Spanierin) spielte in den 90er Jahren mit Guardiola bei Barcelona zusammen. In der Bundesliga stürmte er für Hannover und Bochum, wurde 2003 beim VfL Torschützenkönig mit 21 Treffern – und von BILD zum „Torero“ ernannt.

Christiansen: „Eine Rückkehr in die Bundesliga wäre für mich ein Traum.“

Sonntag saß er beim spanischen Zweitliga-Kracher FC Barcelona B gegen Real Madrid B auf der Tribüne. Um schon nach Talenten für Bayern zu gucken?

E pa sad zašto to? Pa "PITANJE KOJE NISAM POSTAVIO", a ima veze sa tim koliko je puta Elber bio prvi strijelac, je naravno logično: ko je još u toj sezoni bio prvi strijelac lige ili ti s kim je Elber djelio tu nagradu i odgovor je Thomas Christiansen! Danas se zbudim i naletim na ovaj tekst kak bi taj mutavac mogao postati naš novi CO-trener!

ČUDNI SU PUTEVI BOŽJI!!!! :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 10:34

Ajd ti gero nas pusti da još malo proseremo. Mislim da to nikog neće smetati, jer ipak pričamo sa jedne strane o BL, a ak odemo "niže" kako ti kažeš, one koje bi to trebalo zanimati, neće to uopće vidjeti...

A Ako baš prevršimo vjeru bumo stali, kaj veliš?

Eto pale da ti odgovorim o onom tvom "nebitnom" djelu texta :mrgreen:
Pale_Companion je napisao/la: Španija ima dva dominantna kluba i još nekoliko dobrih klubova, iako uspješnost tih ostalih varira po sezonama, ali nepobitna je činjenica da su klubovi u njemačkoj ligi ravnopravniji. pretpostavljam zbog izrazite centralizacije španjolske (madridsko metropolitsko područje čini desetinu populacije španjolske, barcelonino gotovo isto toliko, dakle 20 posto stanovnika španjolske živi u tim područjima). nasuprot tome, njemačka je primjer policentričnog sustava gradova i ima jedanaest metrolopolitskih područja sa više od 2 milijuna stanovnika (španjolska svega 3). isto tako, njemačka ima duplo više gradova većih od 200 000 stanovnika
Sad nekužim, zašto je minus to što Šanija ima ta dva dominantna kluba? Ako ćemo govoriti realno, BUNDESLIGA ima jedan dominantan klub i BvB koja sa nama po svim pitanjima nije ravnopravna već samo "može uzeti naslov". S druge strane barca i real su jedan drugome uz bok, a da nepotežem činjenicu, da su to dva "najdominantinija" kluba u svijetu nogometa. Iz te perspektive, nikako nemogu dokučiti, kako je BL po tom pitanju bolja.

Sad kad pričaš o tome kako uspješnost drugih klubova varira, onda ti u biti govoriš o tome kako su drugi klubovi ravnopravni pa se mjesta na tablici iz godine u godinu od 3. - nekog 8. mjesta izmjenjuju, kao što ti želiš reči za BUNDESLIGU. No ti klubovi u Španiji su jači nego oni u BUNDESLIGI...

Možda to nekom ne znači ništa, no kada ti u 3 različita kluba igraju 3 daleko najbolja OFANZIVNA igrača na svijetu, onda je to primjer ne moći, nego prevlasti u svijetu nogometa. Niti jedna liga nemre sastaviti niti približno jak ofanzivni trojac kakav može sastaviti Primera:

-------------Falcao
Ronaldo ------------ Messi

Da se smrzneš!

činjenica je da je njemačka liga trenutno nešto slabija od primere, ali kriza bi to mogla promijeniti

Kriza u Španjolskoj, a i kriza u nekim klubovima to MOŽDA i može promjeniti, no ajmo prvo skočiti prije nego što kažemo HOP. Španjolci su ti koji osvajaju tu toliko željenu LIGU UEFA za koju se švabi zbog broja sudionika u tom natjecanju svake godine nadaju i nemali broj puta to naprave preko Njemaca. Broj kvalitetnih ili ti SKUPIH igrača u Španjolskoj je puno veći nego u BUNDESLIGI. Španjolska ima i bolji koeficijent što ujedno znači, veće uspjehe u Europi. Kako god da okrenemo u ovom trenutku Španija je bolja po svim pitanjima, u odnosu sa BUNDESLIGOM izuzev onog što sam već rekao, broj ljudi na stadionu i dugovi klubova....

Još bi samo htio reči jednu onako zanimljivu stvar: Malaga je u dugovima i nemre igrati sljedeći puta u Europi kad se za nju kvalificira. Malaga proda Isca i Malaga je rješila problem. Kaj to Schalke mora napraviti da riješi problem svoga duga....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 11:02

Eto još jednog primjera:

Naime HSV sada u svojim redovima ima dva jako skupa igrača koja ne želi, ali ih se nemre riješiti. Kao dva jako velika potencijala, Kačar i Berg su došli u klub. Kačar je bio besplatan, dok je Berg koštao oko 10 miljona eura. Da im se nebi dogodilo ono što se Schalkeu dogodilo sa Holtbyem, oni su njima dvojici dali "ogromne plaće", kada je u pitanju klub poput HSV-a. njih dvojica skupa zarađuju oko 4 miljona eura, čini mi se, s tim da netreba zaboraviti anlossesumme kod Berga od 10 miljona eura. Sada zbog tih velikih plača, oni klubovima uopće nisu interesantni i HSV sada mora skup plačati svoj zajeb. Da im nisu dali takve ugovore ili da su im dali slabije i kraće ugovore sada bi ih se već riješili i ne bi imali ovakav problem...

Sve je to na kraju nekak žute boje čini se meni...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jan 2013, 13:57

Konacno su i u DFB-u poceli raditi kada su u pitanju sudije. Naime kako prenose Njemacki mediji iz DFB-a su naredili sudijama da utakmice u Bundesligi moraju biti duze produzene - ali sa napomenom da oni moraju ocijeniti koliko se brzo stvari desavaju na terenu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 jan 2013, 14:14

amerosm je napisao/la:Konacno su i u DFB-u poceli raditi kada su u pitanju sudije. Naime kako prenose Njemacki mediji iz DFB-a su naredili sudijama da utakmice u Bundesligi moraju biti duze produzene - ali sa napomenom da oni moraju ocijeniti koliko se brzo stvari desavaju na terenu.

Konacno !

Na utakmici Stuttgart - Bayern 2 gola,4 izmjene,ne sjecam se koliko zutih i jedan crveni,na kraju samo minut sudijske nadoknade,ja bio zabezeknut.
#miasanmia

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 jan 2013, 14:43

anton 1983 je napisao/la:Znači Schalke se odlučio za igrače koji su im vendete - Howedes s kojim sada pregovaraju o novom ugovoru, Papadpulos, Draxler, Farfan i Huntelaar te će
:roll: :roll:

Anto, grebem li ti uciteljicu :mrgreen:

Sto se tice rasprave oko liga Njemacka - Spanija, i ako jesu Spanci jaci, meni je ono uzas od lige. Kakava je liga u kojoj prvi drugom pobjegne 10 bodova, a drugi trecem 20+ :?

Meni je to toliko ne zanimljiva liga, da se to ne moze opisati. U svakom kolu ne da ocekujes pobjede reala i barse, nego je samo pitanje sa koliko razlike ce dobiti protivnike? Sa 3, 4 ili 5? :roll:

@amer
Slazem se da treba produziti utakmice kada je nerijesen rezultat ili kada je jedan razlike i moze doci do promjene rezultata, ali mi se kod Svaba svidja upravo to da kada npr. BVB vodi Nurnberga 3-0 i svi jedva cekaju kraj utakmice, sto sudija odmah po isteku 90. minute svira kraj i sto nas ne mrcvare sa jos 2-3 bespotrebne minute...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 jan 2013, 14:54

@anton

kao prvo ja nisam nigdje napisao da je to minus, jelde?

meni je kao neutralnom gledaocu zanimljivija liga u kojoj je više klubova konkurentno za titulu, gdje vodeći timovi lako mogu prosuti bodove protiv timova iz donjeg dijela tabele, gdje svako svakog može dobit itd. Dobro ove sezone Bundesliga nije baš reprezentativna po tom pitanju, ali to je jednom u X sezona tako.

Bayern je jedini kroz historiju dominantan klub u Bundesligi, odnosno klub koji je od osnivanja Bundeslige bio uvijek tu negdje u vrhu i borio se za titulu skoro u svakoj sezoni.

A to što Primera ima dva domninatna kluba oduvijek a kod Bundeslige nije tako sam pokušao objasniti na način kako ja to vidim i naveo sam meni bitne razloge za to (metropolitska područja) . A sad je li to bolje tako ili lošije u to nisam ulazio, nego sam samo naveo dvije bitne činjenice a to su :

- Primera je (trenutno) jača liga od Bundeslige
- meni je Bundesliga zanimljivija za pratiti

toliko o tome

@amerosm

napokon, bilo je i vrijeme više da se poduzme nešto po tom pitanju. nadam se da će DFB kroz sezonu-dvije-tri krenuti sa još nekim reformama i tako podići nivo suđenja u Bundesligi
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 jan 2013, 15:00

Pale_Companion je napisao/la:@anton

kao prvo ja nisam nigdje napisao da je to minus, jelde?

meni je kao neutralnom gledaocu zanimljivija liga u kojoj je više klubova konkurentno za titulu, gdje vodeći timovi lako mogu prosuti bodove protiv timova iz donjeg dijela tabele, gdje svako svakog može dobit itd. Dobro ove sezone Bundesliga nije baš reprezentativna po tom pitanju, ali to je jednom u X sezona tako.
E viš to tu ti živiš u prošlosti. To oćem ti pričaš za BUNDESLIGU više nevrijedi ;) Vrijedilo je do onog trenutka dok BvB nije osvojio naslov. Do tog trenutka "mi" smo se **** sa time kako je BUNDESLIGA u 6 sezona imala 4 različita prvaka a to nije imala niti jedna druga velika liga. Sada više to ne možeš govoriti jer za 3 godine ti ćeš imati samo dva prvaka u BUNDESLIGi i samo će dva kluba moči osvojiti prvenstvo.

Da ti pojasnim. od 2010- Bayern, 2011 - BvB - 2012 - BvB, 2013 - Bayern, 2014 BvB/Bayern, 2015 BvB/ Bayern.

I to je to, vremena se mjenjaju, stvari se mjenjaju, ARGUMENTI se mjenjaju. To će ti biti isto ko ona stvar koju si spomenuo, što ako Španija padne u tu krizu + Fifa fair play ;)

- meni je Bundesliga zanimljivija za pratiti
:lol:

A zaš si ovo napiso! Pa to svi znamo. Da je neznam šta meni će BUNDESLIGA uvijek biti najzanimljivija iz prostog razloga što tamo igra MOJ KLUB :mrgreen:

Toliko o tome

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jan 2013, 16:56

Ovde se sad lomite oko stvari gdje pravu istinu ne može dokazat ni jedan ni drugi.
Antone stvar je u tome što ti voliš čačkat po stvarima previše i opterećuješ se nekim stvarima koje u ovom momentu nisu toliko bitne. Ali eto ne da ti đavo mira, pa sad ulaziš u neke diskusije, jer si u poletu i dobio si onu ogromnu volju za diskusijom.... :)

U suštini i ti i Pale ste iznijeli nekoliko tačnih i dobrih argumenata, ali u ovom trenutku je teško utvrdit ko je u pravu, a 100 % u pravu u ovakvoj diskusiji ne možete biti ni jedan, ni drugi.

Kao prvo ja sam se s pojedinim forumašima raspravljao pred ovu sezonu, kad su još transferi bili aktuelni, o napretku Bundeslige i odnosu prema Premiershipu najviše donekle i prema Primeri. A moja konstatacija je bila da su već sami transferi pokazali da se Bundesliga približila Primeri i Premiershipu. Jedan od argumenata je svakako bio dolazak par traženih mladih igrača u BuLi, pa zatim više uloženog novca u igrače u odnosu na Primeru.
Da se približila pa u nekim segmentima skoro izjednačila s ove dvije lige dokaz su i dosadašnji nastupi u evropskim takmičenjima. Do sad je taj dio bio brilijantan.

Samo sad ima jedna caka, npr ako bi mali broj bundesligaša prošao u narednim i predstojećim kolima evropski kupova, jer znamo da protivnici i nisu tako laki, nezgodni su tačnije, onda bi ovaj argument bio poljuljan.

Ali jedna je činjenica definitivna, SVIH 7 klubova je prezimilo u Evropi, 3 su kluba u osmini finala Lige prvaka. A dugo nismo imali baš 3 kluba među 16 najboljih u LP. Druga stvar, njemački klubovi su prošli teške grupe (Dortmund i Schalke), Dortmund nadidrago jako teške protivnike. To su činjenice koje idu u prilog BuLi. Napredak opet postoji. Iako BuLi nikad nije ni bila nazadna liga, ali je bila u određenom periodu znatno izgubila priključak za Primerom i Premier Leagueom.
Kolika je stvarna snaga Bundeslige, sveukupno i u poređenju s ove dvije lige, znat ćemo tek na kraju sezone, tad možemo biti pametniji. Ostalo su sad sve pretpostavke i insinuacije.
Poslije ću se dotaknut još nekih stvari......... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2013, 01:55

slika

Zanimljiv clanak u BILD-u...Holandjani su prethodnih godina bili zvijezde svojih ekipa i zastitni znak Bundeslige, dok se ove sezone nalaze u krizi, mada bi ovdje iskljucio van der Vaarta jer je bio odsutan zbog povrede i zbog iste sa ekipom nije mogao odraditi kompletne pripreme, a prije toga je zajedno sa Badeljom bio glavna pokretacka snaga HSV-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.