FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

GeneralBH
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GeneralBH » 29 jan 2013, 16:20

Drugovi, nisam navijac Sarajeva, ali da pojasnim stvari vezano za transfer. Ako mali ima amaterski ugovor onda ce FCS da dobije nadoknadu za treniranje ( broj treninga ili sati treninga puta kvota koja je poznata NFSBiH) ako je imao profi ugovor, odnosno klauzulu za profi ugovor po punoljetstvu, onda pored te naknade FCS dobija i dogovorenu odstetu. Kraj price.
10 na fakultetu je uspjeh, 10 godina braka slavlje, 10 prijatelja je bogatstvo, ali nositi broj 10 na ledjima i zvati se Alessandro Del Piero...e to znaci biti ikona !

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 29 jan 2013, 16:32

@GeneralBh
Upoznat sam s naknadama za treniranje i to se jedino mora uplatiti odmah.Bas sam sjedio s Munibom Usanovicem koji kaze da se tu najvise namakne para,a ovi milioni sto se sanjaju nista od tog :D Nazalost nam djeca idu za male pare.Nasem fudbalu je potrebno bar jos 5 Amara Osima,da bi uspjeli nesto.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 jan 2013, 16:39

GeneralBH je napisao/la:Drugovi, nisam navijac Sarajeva, ali da pojasnim stvari vezano za transfer. Ako mali ima amaterski ugovor onda ce FCS da dobije nadoknadu za treniranje ( broj treninga ili sati treninga puta kvota koja je poznata NFSBiH) ako je imao profi ugovor, odnosno klauzulu za profi ugovor po punoljetstvu, onda pored te naknade FCS dobija i dogovorenu odstetu. Kraj price.
i svaki slijedeči transfer paša i svaki slijedeči do ne znam ti koje godine ide postotak a ima profi ugovor.
Sarajevo ljubavi moja!

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 29 jan 2013, 16:42

@Dona nije ni cudo sto ne znas ako ti je Munib objasnjavao ;)

Ako mali ima amaterski ugovor onda ce FCS da dobije nadoknadu za treniranje ( broj treninga ili sati treninga puta kvota koja je poznata NFSBiH) ako je imao profi ugovor, odnosno klauzulu za profi ugovor po punoljetstvu, onda pored te naknade FCS dobija i dogovorenu odstetu. Kraj price.

Ovo je kljucno sto se Radovca tice.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 jan 2013, 16:48

Hordas Doboj je napisao/la:@Dona nije ni cudo sto ne znas ako ti je Munib objasnjavao ;)

Ako mali ima amaterski ugovor onda ce FCS da dobije nadoknadu za treniranje ( broj treninga ili sati treninga puta kvota koja je poznata NFSBiH) ako je imao profi ugovor, odnosno klauzulu za profi ugovor po punoljetstvu, onda pored te naknade FCS dobija i dogovorenu odstetu. Kraj price.

nemoj da pomislite nešto kako se dobiva procenat za Džeku paša kako svaki novi ugovor ide procenat osim kao u slučaju Štilića prelazak iz Lecha u Rusiju kao slobodan igrač znaći jedino ako je slobodan igrač nema ništaod tog
.
Sarajevo ljubavi moja!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 jan 2013, 16:55

Zar ne ide sa koliko godina je koje sezone trenirao u Sarajevu, i to je koeficijent koji se sabira i na kraju se dobije vrijednost naknade za treniranje, do 16 je mislim 0,25% a poslije 16-e ide 0,5 % od transfera, i to se sve sabere za sve godine u klubu.. Al' haj nejse, nije mali ni zadovoljio a vec se naglaba sta ce biti kad predje negdje... Necete dobiti pare za treniranje ako ode uz obestecenje koje je eto fiksno 250.000 eura, sto je i jedini pravi put da ne dajemo nase igrace sa siću...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 jan 2013, 17:05

Frajer ima profi ugovor sa FKS.U ugovoru ima klauza koja kaze da moze ici za 250 000 eurica kad hoce.Znaci dobijamo tu lovu,pola milionceka kermica ako frajer zadovolji u Zenitu.To je to.
Fertig :!:
1946

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 29 jan 2013, 17:06

sekac je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:@Dona nije ni cudo sto ne znas ako ti je Munib objasnjavao ;)

nemoj da pomislite nešto kako se dobiva procenat za Džeku paša kako svaki novi ugovor ide procenat osim kao u slučaju Štilića prelazak iz Lecha u Rusiju kao slobodan igrač znaći jedino ako je slobodan igrač nema ništaod tog
.
Mislim da je tako. Tj da od svakog igraca koji je ponikao u klubu, prosao skolu tog kluba itd, za svaki buduci transfer se dobiva neki procenat od placenog iznosa za igraca. Kod Dzeke radilo o vecem iznosu pa je javnost vise o tome pricala.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 17:10

Head je napisao/la:Frajer ima profi ugovor sa FKS.U ugovoru ima klauza koja kaze da moze ici za 250 000 eurica kad hoce.Znaci dobijamo tu lovu,pola milionceka kermica ako frajer zadovolji u Zenitu.To je to.
Ne mora da znaci da cete dobiti toliko, pa kad bi tako bilo svaki bi klub svom igracu nabio cjenu i stavio kalauzu u ugovor. Sto znaci da Zenit moze ponudit manje od te cifre a na vasima je da prihvate ili odbiju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 29 jan 2013, 17:12

I ta opcija postoji. Ako Zenit ponudi 100.000€ i ta cifra bude odgovarala nasoj upravi, he can go :) Mada se ja nadam ovoj od 250.000 evrona 8-)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 jan 2013, 17:14

Elegant je napisao/la:
Head je napisao/la:Frajer ima profi ugovor sa FKS.U ugovoru ima klauza koja kaze da moze ici za 250 000 eurica kad hoce.Znaci dobijamo tu lovu,pola milionceka kermica ako frajer zadovolji u Zenitu.To je to.
Ne mora da znaci da cete dobiti toliko, pa kad bi tako bilo svaki bi klub svom igracu nabio cjenu i stavio kalauzu u ugovor. Sto znaci da Zenit moze ponudit manje od te cifre a na vasima je da prihvate ili odbiju.
Tako ce biti,ako prodje probu dobicemo pola milionceka ali i neke druge beneficije.

Ali vama brzinim ako ce biti lakse,otici ce dzaba,jos cemo mu mi platiti avionsku kartu i smjestaj.Sad lakse?
1946

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 29 jan 2013, 17:24

Samo se vratite 100 stranica unazad i naci ce te vase prodaje Saida.Po vasem je trebalo milioni do milona,a otisao budi zasto. Razumijemo se..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 jan 2013, 17:34

A jeste navalili, mali još nije ni stigao u Antaliju a vi već prebrojavate stotine hiljada eura.... :roll: :roll:
Kakvih ba 250 000, za dječaka koji nije debitovao za prvi klub, on je svakako talenat i to jedan od većih, ali mislite li da rusi ne poznaju situaciju kod nas i da će pristati na tolike novce bez "cjenkanja". Ja bih bio prezadovoljan da mi za njega uzmemo do 100 milja Eura. Ali negdje sam pročitao da ne može iči dok ne napuni 18 a on je prije par dana napunio tek 17... :|
Tako da "ohanite" malo...

Suarez46
Kontakt:

Post Postao/la Suarez46 » 29 jan 2013, 17:41

Želio bih da pozdravim sve pripadnike bordo nacije , novi sam na forumu .Pratim FK Sarajevo već dugo tako da sam upoznat sa svim situacijama . Iako sam u nekim situacijama bio pesimističan , mislim nakon dolaska Džakmića da će to biti dobro. Ova ekipa treba samo da uradi kompletne pripreme da se fino ukomponuje ekipa . Što se tiče pojačanja (prinova) mislim da ovi imaju veći kvalitet od prošlih prinova.Iskreno 24 igrača je sasvim dovoljno sa jedno 4 posudbe to će biti dosta za napad na jedan front . Bit će ABD titula opet na Koševu . Pozdrav Hordaši :D

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 29 jan 2013, 17:46

hilmo pusti ba raspravljanje bolje za nas...
@suarez dobrodosao... :D
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 jan 2013, 18:06

DevilS je napisao/la:hilmo pusti ba raspravljanje bolje za nas...
Ma samo pokušavam da našim skrenem pažnju da ne pretjeruju sa ciframa, želje su jedno a stvarnost nešto sasvim drugo... Gledajmo stvari malo relanije ...

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 jan 2013, 21:14

Pozdrav Domovini i Hordama, kako je dragi moji ide ovo polako ne trpajte cifre u pravu je Hilmo
Sarajevo ljubavi moja!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 21:21

Head je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Tako ce biti,ako prodje probu dobicemo pola milionceka ali i neke druge beneficije.

Ali vama brzinim ako ce biti lakse,otici ce dzaba,jos cemo mu mi platiti avionsku kartu i smjestaj.Sad lakse?
Ti fakat mislis da ako u kalauzi pise 250.000 € da neko mora dati toliko ? Jarane dođi malo sebi daleko su nasi klubovi od tih cifri, budi sretan ako Rusi ponude 50.000 €.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 jan 2013, 21:25

Elegant je napisao/la: Ti fakat mislis da ako u kalauzi pise 250.000 € da neko mora dati toliko ? Jarane dođi malo sebi daleko su nasi klubovi od tih cifri, budi sretan ako Rusi ponude 50.000 €.
Ne mora.
Ali nasi ga nece dati ispod 250 000 eura.Il' si glup il' neces da povezes dvije proste stvari.
Znam,tesko vam je svariti da cemo uzeti pola miliona za igraca(ako prodje probu) koji nije ubiljezio nijedan nastup,al' sta ces.
1946

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 21:28

Samo se ti nadaj da cete uzet te pare, nada zadnja umire.

U vrh glave 50-80.000 €.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], NeSamSafetee, propoklopac, Tarapi i 68 gostiju.