Najboljih 11 fudbalera u ovom vijeku

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Najbolji fudbaler 21. vijeka je?

Lionel Messi (Barcelona)
35
28%
Raul (Real Madrid)
8
6%
Zinedine Zidane (Real Madrid)
31
25%
Ryan Giggs (Manchester United)
5
4%
Xavi (Barcelona)
2
2%
Gianluigi Buffon (Juventus)
10
8%
Oliver Kahn (Bayern Munich)
4
3%
Paolo Maldini (AC Milan)
10
8%
Cristiano Ronaldo ( Real Madrid)
11
9%
Zlatan Ibrahimović (PSG)
9
7%

Ukupno glasova: 125

ASD
Kontakt:

Re: Najboljih 11 fudbalera u ovom vijeku

Post Postao/la ASD » 29 jan 2013, 11:36

peppo_owen je napisao/la:Bufon
Caffu--Canavaro----Maldini----------R. Carlos

Ronaldinho--Gerrard-----Zidane

Messi------------.Nisterloy------------C.Ronaldo

Subs:Cassilas,Thuram,Viera,Pirlo,Drogba,Ronado(pravi),Henry
Klasican zaljubljenik u Premiership.
Gerrard prije Pirla i Xavija. ;)

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 29 jan 2013, 11:40

ASD je napisao/la:

Pa uvjek moras imati jednog ovakog igraca u ekipi.Al tu su oni svi po kvaliteti,samo je stvar ukusa.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 29 jan 2013, 11:46

Znam da je glupo što se ponavljam,al vjerodostojnost je majka,valjda svi mogu ispoštovati uvodni dio teme ;)

Forumaši izaberite najbolji tim 21 vijeka,dakle za period od 2000-2012. godine... Pred vama je 100 fudbalera koji su od 2000.godine pa na ovamo odigrali minimum 3 sezone vrhunskog fudbala.... (Nekih imena nema,prosto zato što nisu igrali više od dvije sezone)... Kako sam ja to zapravo zamislio? Dakle 4 su kategorije (golman,odbrana,vezni,napad)... Svako od vas nek ocjeni iz svake kategorije ocjenama od 1-5 (dakle, 1poen,2,3,4,5 poena).... Na kraju ćemo (a on će biti onda kada bude reprezentativan uzorak) doći do najboljeg tima po nama u ovom vijeku (odnosno za ovih 12 godina loptanja)..... Naravno svak ima pravo na sugestiju ili objašnjenje u vezi izbora svog....

Jer stavljanjem tima od 11 igrača praktično neće se doći do cilja ;)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2013, 11:47

peppo_owen je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Pa uvjek moras imati jednog ovakog igraca u ekipi.Al tu su oni svi po kvaliteti,samo je stvar ukusa.
Dok su u Engleskoj Reprezentaciji igraci kao Gerrard vodje repke od nje nece biti nista, isto tako je i sa Liverpoolom.
To smo vidjeli i na proslom Evropskom prvenstvu koliko je Pirlo svestraniji igrac.
Covjek zna i sacuvati loptu ali je zna poslati tamo gdje treba i zavorenih ociju, a tek kakav sut ima. :o

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 29 jan 2013, 12:03

A ja kazem da bi Gerrard bio bolji igrac od Pirla da je otisao u drugi klub(Chelsea,Real M,kad su ga trazili),jer imao je jos prostora za napredak.Svakako oni su sad tu,mala je razlika(bar po meni).Sve sto moze Pirlo(spominjes sut i pas)sve to moze i Gerrard,samo je stvar ukusa.Po meni Gerrad je kompletniji.Pored tih osobina koje ga krase(pas,sut itd...) pravi je vodja svog tima,lider na terenu,pokretljiviji,borbeniji,igrac koji moze igrati na vise pozicija,itd...Pirlo po meni bolje izvodi prekide,te je kreativniji od Gerrarda.Ali sve kad se zbroji,tu su oni,nijanse odlucuju.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 29 jan 2013, 12:05

Nije istina.
Pirlo je za klasu bolji igrac od Gerrarda.
Tehnika, dribling, first touch, pas, sut, osjecaj za igru, mogucnost donosenja najbolje odluke u sekundi, genijalnost.
Cuj Gerrard pokretljiviji. :mrgreen:
Sve TO je na strani talijana.
Steven jeste veliki igrac, ali ni priblizno dobar kao Andrea.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 29 jan 2013, 12:34

Pa covjek bi reko ti sad poredis Pirla i Xavia pa da je razlika tolika :)

Pirlo jeste veliki igrac,ali nista manji nije Gerrard.To sve sto si ti nabrojao ja sam opisao kao kreativnost,koja jeste na strani Pirla,kao i prekidi koje strasno izvodi.Ja opet ponavljam stvar je ukusa,i kakav tip veznjaka ko vise voli(meni se licno vise svidja onakav tip veznjaka kao Pirlo).Ali sad reci da je Pirlo bolji igrac do Gerrarda(ili pak Lamparda) je smijesno.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 29 jan 2013, 12:38

Zasto bi rekao da poredim Xavija i Pirla ? :D
Pa nije to smijesno, to je jednostavno tako.
Gerrad je vrhunski igrac, ali ovaj je ipak nesto vise od toga.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 29 jan 2013, 12:46

M4kaveli je napisao/la:Zasto bi rekao da poredim Xavija i Pirla ? :D
Pa nije to smijesno, to je jednostavno tako.
Gerrad je vrhunski igrac, ali ovaj je ipak nesto vise od toga.
Kad se taj Xavi pojavio na sceni i od kad se nametnuo kao kljucni igrac Barce???
Kako onda da je Mou(pored SAF-a,najbolji trener danasnjice) htio u Real dovest bas Gerrarda a ne Pirla ???

i sta ti bude nejasno javi se na PP,nema potrebe da spamano ovdje,nije tema Gerrard VS Pirlo :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 29 jan 2013, 12:52

Odgovorit cu ti cim budem imao vremena.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 jan 2013, 13:30

Glupo je porediti genijalca i trkaca.Kada bih birao jednog od ta dva u 100 puta bih izabrao 100 puta ovog prvog.

Jednostavno Pirlo , Xavi , Scholes su unikatni i rijetki dok Gerrarda ima(taj kalup igraca) i bit ce ih mnogo ;)
Reci da je Gerrard veci lider svog tima od Pirla ili Xavija moze samo totalna neznalica.On svoj tim ne moze povesti da osvoje Carling Cup a kamoli neki vazniji trofej.To sto se on dere i skace po igracima kada se zabije pogodak ne znaci da je lider...

Najbolji lider ikada je Xavi ,ostali su level ispod.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jan 2013, 13:53

:lol:
Čudno. Ja sam i dan danas ubijeđen da je Beckenbauer najveći lider bilo kojeg tima (repka + klub), al' šta ja znam, možda se fudbal igra isključivo posljednjih 10 godina. :roll:

Kad sam već ovdje, volio bih da mi Johny objasni njegovo poimanje liderstva, jer sam ubijeđen da je riječ o nekoj njegovoj definiciji koja će isključivo favorizirati Xavija, a ostale i ne baš.

Da bi bio lider, moraš se nametnuti na terenu i na drugi način, ne samo igrom; moraš imati i dug jezik, velika muda, moraju svi poštovati ono što kažeš + da si (kao što već navedoh) dobar igrač.

Xavi to nije. To su Franc, Effenberg, Maldini, Adams, Keane, Zidane, Dunga, Maradona, Katalinski...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 jan 2013, 14:03

Ako ćemo gledati period o 2000 god. pa na ovamo , onda po meni 11 najboljih su : Formacija 4-3-3

Buffon - Cafu - Nesta - Ferdinand - Cole - Seedorf-Pirlo-Iniesta - C.Ronaldo-Shevchenko-Messi
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 29 jan 2013, 14:17

Johny je napisao/la:Glupo je porediti genijalca i trkaca.Kada bih birao jednog od ta dva u 100 puta bih izabrao 100 puta ovog prvog.

Jednostavno Pirlo , Xavi , Scholes su unikatni i rijetki dok Gerrarda ima(taj kalup igraca) i bit ce ih mnogo ;)
Reci da je Gerrard veci lider svog tima od Pirla ili Xavija moze samo totalna neznalica.On svoj tim ne moze povesti da osvoje Carling Cup a kamoli neki vazniji trofej.To sto se on dere i skace po igracima kada se zabije pogodak ne znaci da je lider...

Najbolji lider ikada je Xavi ,ostali su level ispod.
Sinko taj "trkac" Gerrard je jeo lidera svih vremena dok je bio u top formi.Ne zelim raspravu sa tobom,ali care moj postoji fudbal i van okvira Barcelone :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 29 jan 2013, 14:57

Buffon

Cafu Cannavaro Nesta R Carlos

Iniesta Pirlo Seedorf

Messi Ibrahimović Ronaldinho

Casillas

Lahm Ferdinand Stam Maldini

Gerrard Xavi Davids

C Ronaldo Schewchenko Nedved

Zidanea nisam znao kako i gdje ''utrpati'' ali bi u obe ekipe sigurno ''uletio'' jer je zvijer... ima tu još kandidata koji bi kao i on komotno upali što objektivno što subjektivno od mene :mrgreen: : Totti, Del Piero, Lampard, Drogba, Henry, Trezeguet, Van Nistelrooy, Raul, Effenberg, Batistuta, Jardel, Makelele, Figo, Zanetti, Alves, Zambrotta, Kaka, Thuram, Kahn, Cech, Makaay, Rooney, Van Persie, Vieira, Ljungberg...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 29 jan 2013, 19:44

Monolog je napisao/la::lol:
Čudno. Ja sam i dan danas ubijeđen da je Beckenbauer najveći lider bilo kojeg tima (repka + klub), al' šta ja znam, možda se fudbal igra isključivo posljednjih 10 godina. :roll:

Kad sam već ovdje, volio bih da mi Johny objasni njegovo poimanje liderstva, jer sam ubijeđen da je riječ o nekoj njegovoj definiciji koja će isključivo favorizirati Xavija, a ostale i ne baš.

Da bi bio lider, moraš se nametnuti na terenu i na drugi način, ne samo igrom; moraš imati i dug jezik, velika muda, moraju svi poštovati ono što kažeš + da si (kao što već navedoh) dobar igrač.

Xavi to nije. To su Franc, Effenberg, Maldini, Adams, Keane, Zidane, Dunga, Maradona, Katalinski...
ne mogu se termin i definicija liderstva strpat u jedan kontekst. taj tvoj primjer liderstva je dobar, ali nije jedini. šta su zidan (real i francuska), henry (arsenal), nedved (češka), litmanen (finska), krojf i gulit (holandija) i tako dalje, da ne nabrajam... svi oni su po mom mišljenju na neki način bili vođe (neki manje uspješni, neki više), a ne ispunjavaju (sve) tvoje kriterije. vođa nije nužno onaj koji galami, naređuje i (uvijek) povlači najteže poteze.

mada, u ovom, nazovimo ga, postmodernom fudbalu sve je manje istinskih vođa. ne mogu bit pametan pa reć pravi razlog za to, ali je među najvažnijim zasigurno bojazan od loše slike u medijima u slučaju neuspjeha sa jedne i neprihvatanje ostalih igrača da im neko bude tutor sa druge strane. koliko god to glupo zvučalo, zaista je tako. jednom suarezu koji liverpul drži na životu dođe dječarac koji se ne zna obrijat i kaže mu da odje.be... toliko o liderstvu danas :)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2013, 19:55

peppo_owen je napisao/la:Pa covjek bi reko ti sad poredis Pirla i Xavia pa da je razlika tolika :)

Pirlo jeste veliki igrac,ali nista manji nije Gerrard.To sve sto si ti nabrojao ja sam opisao kao kreativnost,koja jeste na strani Pirla,kao i prekidi koje strasno izvodi.Ja opet ponavljam stvar je ukusa,i kakav tip veznjaka ko vise voli(meni se licno vise svidja onakav tip veznjaka kao Pirlo).Ali sad reci da je Pirlo bolji igrac do Gerrarda(ili pak Lamparda) je smijesno.
Zasto engleska Reprezentacija ne moze nista da uradi a ima tako dobre igrace?

Odgovor je vrlo jednostavan.
Ti igraci nisu toliko dobri.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2013, 19:58

To je druga stvar.
Mi ovdje pricamo o igracima koji organiziraju napad(plejmejkeri).
Po meni su Pirlo i Xavi sto se tice toga najbolji svih vremena i ja licno se ne bih mogao odluciti koji je najbolji.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 29 jan 2013, 20:26

ASD je napisao/la:
peppo_owen je napisao/la:Pa covjek bi reko ti sad poredis Pirla i Xavia pa da je razlika tolika :)

Zasto engleska Reprezentacija ne moze nista da uradi a ima tako dobre igrace?

Odgovor je vrlo jednostavan.
Ti igraci nisu toliko dobri.
E to i jeste problem,sto Engleska ima par dobrih igraca a ostalo su polovnjaci tipa Milnera,Johnsona itd...A prika moj,brces pojmove,fudbal je timska igra,to imaj na umu.Nije zagarantovano da ces ostvarit uspjeh ako su ti sve klasni igrac u ekipi(primjer Citya),vec uspjeh donosi timska igra(BVB),zalaganje i niz drugih stvari o kojima bi mogli do sutra raspravljat.

Zasto Argentina nije vec odavno nista postigao na svjetskoj sceni ili pak Brazil???????

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 29 jan 2013, 20:40

Nije tacno.
Barcelona je unikatan klub sto se svega tice. Nijedan klub nije i nema takav sistem, prijatelje od djetinjstva i 90% igraca iz jedne reprezentacije.
U takvom klubu uopste ne trebas imati dug jezik i muda ono da se sa svima imas hrabrosti pobit i sl.
Xavija postuju i bez toga.

P.S. Ne kazem da je najbolji lider svih vremena.
Samo sam zelio ispraviti ovo sto si ti napisao.
Uglavnom, @azter je to fino objasnio.
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 29 jan 2013, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.