FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 30 jan 2013, 22:57

A jbo ga Pedro bogovi i sansa, moglo je sve biti gotovo.
Normalno da ce ljudi kazniti.

Ali ipak msm da je remi najrealniji.
Nije ovo ni toliko los rezultat pred revans, ali ostaje zal za tim da su mogli zavrsiti sve u prvoj utakmici.

Inace, takticki dobro odigrana utakmica.

Messi odigrao najlosiju partiju ove sezone.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 30 jan 2013, 22:58

Pa dobro sad.
Da su se iskoristili ziceri, bilo bi bar 2 razlike.
Ovako je Real izasao kao veliki pobjednik jer su igrali bez pola tima.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 30 jan 2013, 22:59

alba po obicaju odlican, pique takodjer, messi nula nit se trudio trcat nista. xavi i pedro ne zelim da komentarisem uopste, sad navalit na getafe i prvi put odigrati tekmu u 12.00

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 30 jan 2013, 22:59

steta bas velikaa ,pedro i ekipa propustili rijesit ovaj dvomec ,ne mogu da skontam kako ono profula pedro pa ja nezz stvarno je lagano ono trebao dat,visak jedan potez napravi i zavuko se previse i et

barca veceras je super igrala ja sam prezadovoljan ,al propustena je velika sansa da se ovo vec na bernabeu zavrsi,nije los ni ovo rezultat,al s obzirom sta su sve fulali ovo je trebalo i moralo se dobit makar 1:2

kad se sve sagleda, nepravedan je rezultat
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 jan 2013, 23:01

amerosm je napisao/la: Cudno zvuci, ali sam ja stekao utisak da se njima danas uopste nije igralo i da su na teren izasli samo reda radi...Ovo danas nije bila ni B od Barce koju smo gledali tokom ove sezone.
Jes đavola. Ovaj put im protivnik nije bio Osasuna ili neko sličan. Real je pritiskao, nabijao tempo...nije to bilo baš jednostavno po njih.
Vom Jäger zum Gejagten

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 jan 2013, 23:02

I ovako opušteni, sa skoro nimalo žara su trebali lagano dobiti ovu utakmicu po stvorenim šansama.
Cesc 2 puta, Pedro, Alba, itd, itd... Po meni 3-1 minimalno jer mislim da su i oni zaslužili barem jedan gol, (zicer Ronalda). I kako to uvijek biva, kada propustiš tolike prilike, stigne te kazna, i to u najgorim momentima, pred sami kraj utakmice. Ako igrali ovako opušteno i kod kuće, i još sa ovakvom realizacijom, mislim da Real ide dalje.

P.S Varane im je strašno otkriće, vidi se da će biti nešto od njega, strašno požrtvovan, borben, pun snage, ima brzinu za stopera.

A šta tek dodati za moćnog Puyola. Još jedna astronomsko odrađena partija uz samo jedan kiks, kada je ispao kod onog šuta Benzeme preko gola, pokušavajući izblokirati udarac.
Bit će zaista tužno kada on okači kopačke, jer odlazi pravo srce i duša nogometa. Neko zbog koga nogomet i sport općenito i pratim. Svaku utakmicu ulazi sa 120% mogućnosti, i mnogo podsjeća na jednog jedinog velikog Maldinija.
Jeste vidili situaciju kada Pique uzima sa travnjaka upaljac kojim su ga gadjali navijaci Reala, a moćni ga Carlos uzima iz njegovih ruku, baca na stranu i usmjerava da nastavi igrati, (stara škola) !!! Bit će mi mnogo žao kad se dotični oprosti od lopte, kao što mi je bilo kada je Maldini odlazio.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 jan 2013, 23:03

smijesan pristup, umjesto da se iskoristi sto Real nema 3 standardna u odbrani oni zapucaju svaku dobru sansu (da se ne lazemo ni tih sansi nije bilo previse)
vcrs nikog ne treba posebno izdvajati, svi kolektivno ocajni do bola
Albu su vcrs silovali i Essien i Ozil po lijevoj str., lik stoji jedno 4-5 metara kod centarsuta Ozila i kao da mu govori ajde brate centriraj vise, smori se od stojanja
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jan 2013, 23:04

Nocas smo igrali sa 10 igraca. Mesija nigdje al haj necemo mu zamjeriti. Samo mora poraditi da ne bude letargican kao nocas. :roll:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 jan 2013, 23:04

Kakav blok Puyola na kraju :o
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jan 2013, 23:04

Interesantno je da su večeras i Barcelona i Real bili zreli za poraz, a evo završi 1:1. :lol:

Mene su handrili streamovi, al' sam mislio da je Oezil zakasnio, a ne Varane. Sad, moguće je da nisam dobro vidio i da je ipak mladi Francuz "kriv" za Fabregasov gol, al' (sa ili bez te greške) je IZDOMINIRAO večeras. Perfektan. Uklizavanje Cescu, uklizavanje Messiju (obje situacije bi bile 1 na 1 sa golmanom), čišćenje lopte sa linije kod šuta Xavija + postignut pogodak. Da ima kakve pravde na kojekakvim fantasy igricama, ovakva partija bi se trebala nagraditi sa bonusom od 20 bodova. :lol:

Messi nezainteresovan. Imao je nekoliko dobrih poteza, al' kao da je na plaži. Pedro promašio večeru i prolaz, a Real je definitivno zaslužio postići ovaj gol. Pique najbolji u redovima Barce. Najbolji.

Carvalho je morao dobiti drugi žuti karton i to je to.

U svakom slučaju, u revanšu će sigurno biti više golova. Barcelona mora primiti od svakog gol, Real ne može sačuvati svoju mrežu (+ moraju napadati ukoliko misle proći), tako da će uzvrat obilovati golovima.

Moram priznati kako je bolje bez ciganluka u ovim derbijima. Nema konstantnih pritisaka na suce, nema mlataranja rukama, glupih i bespotrebno grubih startova, prljave igre koja nema mjesta na zelenim terenima. Ugospodili su se i to je, barem meni, dovoljno da rahat pogledam ovaj meč. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 30 jan 2013, 23:05

Tittova-juga je spomenuo onu situaciju s upaljacom - koja legenda je Puyol 8-)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 jan 2013, 23:06

Titova-Juga je napisao/la: Jeste vidili situaciju kada Pique uzima sa travnjaka upaljac kojim su ga gadjali navijaci Reala, a moćni ga Carlos uzima iz njegovih ruku, baca na stranu i usmjerava da nastavi igrati, (stara škola) !!! Bit će mi mnogo žao kad se dotični oprosti od lopte, kao što mi je bilo kada je Maldini odlazio.
Da, da. Što potvrđuje kakav je ovaj Pique karna od čovjeka. Trlja se po ramenu tri minute a ova ga balerina uopšte nije dotakla. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 30 jan 2013, 23:07

Ne bas dobar rezultat za Barcu,previse propustenih sansi i kazna stigne kad-tad ;)
Valjda bude bolje na Camp Nou ;)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 30 jan 2013, 23:08

bparena je napisao/la:Nocas smo igrali sa 10 igraca. Mesija nigdje al haj necemo mu zamjeriti. Samo mora poraditi da ne bude letargican kao nocas. :roll:
Pošteno govoreci, veceras nije bilo nekoliko igraca u igri ;) ne samo Messi.
A to je zato što je Real odlicno markirao teren (jbg. nismo igrali protiv Osasune ili Granade ;) )
Xavi je najzapaženiji bio, dok je Pedro bio potpuno van ritma i igre....još onaj njegov promašaj sa 5 metara u situaciji 1 na 1, kao šlag na tortu :shock: i Fabregas je oklijevao kod one šanse i dozvolio da mu se Varane odlicno uvali....Alba hebiga, bekovski puca u golmana umjesto da to po zemlji zavuce.
To su sve stvari koje se kasnije morale kazniti.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 30 jan 2013, 23:09

Monolog slobodno spomeni to da je Messiju i Alvesu sviran offside, a nije bio naravno.
Kad mogu @madridisti nakon svake tekme, mogu i ja. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jan 2013, 23:09

geronimo je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Jeste vidili situaciju kada Pique uzima sa travnjaka upaljac kojim su ga gadjali navijaci Reala, a moćni ga Carlos uzima iz njegovih ruku, baca na stranu i usmjerava da nastavi igrati, (stara škola) !!! Bit će mi mnogo žao kad se dotični oprosti od lopte, kao što mi je bilo kada je Maldini odlazio.
Da, da. Što potvrđuje kakav je ovaj Pique karna od čovjeka. Trlja se po ramenu tri minute a ova ga balerina uopšte nije dotakla. :mrgreen:
Ti si moderator i nemoj zakuhavat :) Nikad "ljudskije" nisamo pricali i nadam se da ce mo nastaviti i dalje ovako.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 30 jan 2013, 23:09

geronimo je napisao/la:

Iznenadilo me ono od Piquea, mislim vađenje na upaljač i sl. Mislio sam da je "bolji" od toga, ali dobro.
Što se tiče one situacije, bilo je kontakta, nezgodno je udario od Ronalda pri startu tako da sumnjam da je bilo sad neke extra folirancije tu.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

brzitesanj
Kontakt:

Re: FC nepisano pravilo

Post Postao/la brzitesanj » 30 jan 2013, 23:12

Završilo je 1-1 samo zbog Barceloninih promasaja pa ona Pedrova prilika, pa ono je teže poromašit neg pogodit :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 30 jan 2013, 23:13

Da mi je neko rekao, da cu u jednoj utakmici Barce, s kojom disem dok gledam utakmice, navijati da izgubi, rekao bih mu da se ubije odmah...

Ovaj pristup igri veceras i ovakvo ponasanje (stajanje i hodanje) na terenu je nesto najgore cemu sam svjedocio od kluba za koji navijam. Punilo se u meni od pocetka utakmice i onda sam u jednom trenutku jednostavno puk'o. Navijao sam svim srcem da nam se osveti, ne propustene prilike, nego igra. To se desilo, ali samo djelimicno, jer smo ostali neporazeni...

Ako postoji neka pravda, ne u smislu da pomogne njima, nego cisto da kazni nas, Real ce proci u finale...

J.e.b.o. te i trofeji i titule i sve, kad si na terenu kao posmatrac i igras preko neke stvari!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 30 jan 2013, 23:15

YaSSaL je napisao/la:Da mi je neko rekao, da cu u jednoj utakmici Barce, s kojom disem dok gledam utakmice, navijati da izgubi, rekao bih mu da se ubije odmah...

Ovaj pristup igri veceras i ovakvo ponasanje (stajanje i hodanje) na terenu je nesto najgore cemu sam svjedocio od kluba za koji navijam. Punilo se u meni od pocetka utakmice i onda sam u jednom trenutku jednostavno puk'o. Navijao sam svim srcem da nam se osveti, ne propustene prilike, nego igra. To se desilo, ali samo djelimicno, jer smo ostali neporazeni...

Ako postoji neka pravda, ne u smislu da pomogne njima, nego cisto da kazni nas, Real ce proci u finale...

J.e.b.o. te i trofeji i titule i sve, kad si na terenu kao posmatrac i igras preko neke stvari!
Eto ja cu ti reci da im nekad i oprostis i nastavis disati s njima dok gledas utakmice. :)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.