Sad sam sebi priustio malo vremena i prelistao forum B92, tema reprezantacija Srbije...
Ne bih da zvucim pesimista, ali tek se sad zabrinem za Savovica i Kuzmica... Srbija "mora" na ovom EP-u napraviti dobar rezulatat, i sto ne sumnjam da ce uraditi, nalaze se u rezultatskoj krizi, pokusavali su raznim igracima, ali ja mislim da ce na ovo EP voditi samo najbolje igrace, takodjer ne vjerujem da ce Duda dozvoliti sebi situaciju koju je imao u kvalifikacijama, Bodiroga ima dobre sanse da bude izabran na celo FIBE... Sve su to neke sitnice, koje ce Srbijansku kosarku dodatno mobilizirati...
Sto se tice reprezentacije Srbije, na pozicijama 4 i 5, stoji ovako...
Na 4: Bjelica, Savanovic, Macvan, Erceg, Velickovic, Savovic...
Oni takodjer imaju problema na poziciji trojke, tako da se prica vodi da se Bjelica gurne na trojku, jer bi mogao da odradi tu ulogu, k'o prati malu Kahu u zadnje vrijeme, nerijetko Bjelica igra i nisko krilo, jer ga sut odlicno sluzi....
Savanovic je u zaista losoj formi, plus mnogi ne mogu da mu oproste njegove igre na zadnjem EP i zadjim kvalifikacijama, tako da cak spominju da ne bilo steta velika i da ne ode u Sloveniju, ali kako god covjek lose igra sad u Efesu, iako ne vjerujem da nece biti pozvan...
Macvan sasvim solidno igra u Galatasarayu...
Velickovic se nalazi na platnoj listi Mega Vizure, medjutim ne igra nikako...Kako ga je krenulo sa povredama, pocinje da lici na sudbinu Jorovica...
Erceg je se tek nedavno vratio na teren, sinoc je odigrao dobru utakmicu protv Reala, ali cinjenica jeste da Erceg itekako voli izvlaciti se i sutati trojke, i da on nije onaj tip cetvorke koja se voli gurati u reketu...
Uglavnom kad se dodje do Savovica, svi govore da on treba da bude u ekipi, jer u poredjenju sa svim navedenim igracima, to jedini "rudar", covjek koji stoji pod reketom, koji hvata skokove, bori se i sto je najbitinije - NE TROSI PUNO LOPTI!
U ovoj postavi, ako bi gurali Bjelicu na 3, ne bi me zacudilo da tandem na 4 cine Macvan i Savovic...Jedino se nadat, da Erceg dize svoju formu, a da je Savovic malo spusti...
Pozicija 5...Ono sto Srbija raspolaze: Krstic, Milicic, Perovic, Stimac, Musli, Raduljica, Rakovic, Marjanovic, Gagic, Kuzmic...
Krstic je zagarantovan kao prvi centar...
Milicica nece zvati...
Perovic vec citavu sezone dodaje peskire i vodu na TO Zoricu i Vasquezu...
Stimac je jedini koji igra solidnu u Banvitu...
Musli igra 10 minuta u Partizanu...
Raduljica, nakon sto je se nagovorio Dudi prije par mjeseci, ja mislim da vise nikad nece biti pozvan u reprezentaciju...
Rakovic je rekao da se nece odazivati...
Marjanovic igra dobro u Mega Vizuri, ali to nije dovoljno za reprezentativnog nivoa...
Gagic igra 7 minuta u Partizanu...
Na kraju na ostaje, da Krsticu zamjena moze biti: Stimac, Musli, Marjanovic i Gagic...Ja mislim da je Kuzmic puno bolji i kvaliteniji igrac od svih i njih, i plus je u boljoj formi...
Iznenadilo me je, koliko ljudi prate igre i nastupe Savovica i Kuzmica...
Necu, da budem pesimista, ali kad sad napravim presjek, ja mislim da ce Kuzmic i Savovic ce sigurno dobiti poziv i da ce se naci na sirem spisku Srbije...
Jos sam se prisjetio druge stvari, naletio sam na clanak, gdje je izjavu dao Bodiroga, kad su nekad na pocetku jeseni prosle godine KSS i KSRS potpisasali sporazum o saradnji, gdje kaze da sto se tice seniorskog tima, trenutno iz BiH ima dvojicu zanimljiv igraca, koja to dvojica mogu biti pored Kuzmica i Savovica? Ako ova dvojica, nastave ovako igrati, ne znam sta ce biti na kraju...
Ja se nadam, da nista nece biti ovo sto sam napisao...