DANTES je napisao/la:samoradnik je napisao/la:
Može li Đoković ove sezone odigrati bolje nego 2011e i uzeti sva 4GS i tako ući u istoriju i postati Bog?
To statistika ne može reći ni pokazati... Ja pak vjerujem da može biti i bolja, sa sva 4 GS!
@samosarajevo ne mora on njega izjegavati, jer ga može silovati... Dokazano 2011. godine...
Moze, ali i njega Nadal, dokazano 2012 i svake godine do 2011
Vec sam milion puta rekao o toj 2011, Novak je 99% vise nece ponoviti, pogotovo sto se tice meceva sa Nadalom.
Rafa je vratio samopouzdanje poslje 2011, to je dokazao i pocetkom 2012 gdje je jedan promašaj (zicer) odlucio finale i vec taj mec je bio nagovjestaj da 2011 necemo gledati.Poslje su redom dolazile pobjede u MC,Rimu i RG-u sa 1 izgubljenim setom u tri meča.Ne kazem da Novak vise nikad nece pobjediti Rafu ili nesto slicno ali neko deranje, par poraza zaredom u finalima isl moze zaboravit.
Trava: Nadal > Djokovic
Sljaka: Nadal > Djokovic
Tvrda sporija: Nadal = Djokovic
Tvrda brza: Nadal < Djokovic
Ovo je realno stanje pod uslovom da su obojica tenisera u formi,100% spremni i zdravi.
Znaci otprilike Rafa iz 2012 do povrede ili 2011 a Djole u nekoj prosjecnoj formi iz zadnje 2 godine
(onu iz 2011 tesko da ce ponoviti, ali mislim da sad moze bolje nego trenutno, dakle negdje izmedju)
Ovo je realno ko bi imao prednost stim sto se nikad ne zna, svak moze pobjedit svakoga...
Sto se tice povrede, Rafa ne zna igrati a da ne daje sve od sebe i ne trci na svaku loptu jer Rafa koji to ne radi je lagana meta za svakoga.On ce radje odigrati ovu sezonu i sljedecu do kraja, poginuti na terenu, osvojit nesto znacajno za taj period i zavrsit karijeru nego jos 2 godine igrati i dopustit da se neko igra sa njim.