NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2013, 01:25

Packersi su opasno zagrizli za Revisa ;)

A mi smo doveli i drugog DL iz CFL-a, pored Armsteada, koji je bio jedan od najboljih odbrambenih igrača u CFL-u ove sezone i osvojio je titulu, doveli smo i Vegu ;)

Za Armsteada kažu da je ekvivalent solidnog picka prva runde, iz USC-a je i nije izaban na draftu zbog nekih zdravstvenih problema, koji su obzirom na prošlu sezonu u CFL-u pitanje pošlosti :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2013, 01:43

Haj da vidim sta misle ostali navijaci Patriotsa (@randy, rio i sportfanatik) kada su FA u pitanju...Po meni ce situacija biti ovakva:

Talib - trazise previse novca na sto mu FO i BB nece udovoljiti i napustice ekipu
Arrington - s njim ne bi trebalo biti problema produziti ugovor
Woodhead - bice u nasem rosteru i naredne sezone, jer ne vjerujem da ce imati neke lude uslove
Edelman - ista situacija kao i kod Woodheada
Vollmer - po meni prioritet kada su FA u pitanju i mislim da ce ga BB uspjeti zadrzati
Welker - jedini igrac koji ce nas napustiti i neka GLUPA ekipa ce nasjesti na njegove zahtjeve
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 27 jan 2013, 10:20

amerosm je napisao/la:Haj da vidim sta misle ostali navijaci Patriotsa (@randy, rio i sportfanatik) kada su FA u pitanju...Po meni ce situacija biti ovakva:

Talib - trazise previse novca na sto mu FO i BB nece udovoljiti i napustice ekipu
Arrington - s njim ne bi trebalo biti problema produziti ugovor
Woodhead - bice u nasem rosteru i naredne sezone, jer ne vjerujem da ce imati neke lude uslove
Edelman - ista situacija kao i kod Woodheada
Vollmer - po meni prioritet kada su FA u pitanju i mislim da ce ga BB uspjeti zadrzati
Welker - jedini igrac koji ce nas napustiti i neka GLUPA ekipa ce nasjesti na njegove zahtjeve
Probati zadržati i Taliba, odraditi dobar draft ukoliko je to moguće
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jan 2013, 00:24

[youtube][/youtube]slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 07:16

NFC rastavio AFC na proste faktore kada je Pro-Bowl u pitanju. Krajnji rezultat je glasio 62:35. Inace prije utakmice glavna tema je bila najava Goodell-a da ce ukiniti Pro-Bowl ukoliko se ponovi situacija iz protekle godine i ukoliko ne bude borbe na terenu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jan 2013, 10:04

Watt u ulozi WR :mrgreen:

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 15:16

Zanimljivo da vecina analiticara i bivsih trenera smatra da je Jim napravio veliku gresku jer je jucer sa ekipom dosao u New Orelans. Dungy smatra da se nece moci pripremati za utakmicu kako treba i da su tek trebali doci u Srijedu kada je krajni rok za dolazak postavljen od strane NFL-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2013, 19:34

Mediji pisu da smo zainteresovani za Reed-a, no nazalost to se nece dogoditi...Uh kada bi doveli kvalitetnog saftey-a, zatim atletskog WR-a i produzili ugovore sa Edelmanom i Woodheadom...Lijepi snovi i sigurno cemo se opet nervirati naredne sezone kada je nas secondary u pitanju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2013, 01:49

Falconsi dobili ponudu da se presele u LA, dok mediji iz Philadelphie optuzuju Lewisa da je koristio nedozvoljena sredstva kako bi se sto prije vratio na teren. Cak je ovo smijesno i velikom broju navijaca Patriotsa ukljucujuci i mene.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2013, 08:05

amerosm je napisao/la:Falconsi dobili ponudu da se presele u LA, dok mediji iz Philadelphie optuzuju Lewisa da je koristio nedozvoljena sredstva kako bi se sto prije vratio na teren. Cak je ovo smijesno i velikom broju navijaca Patriotsa ukljucujuci i mene.
Nisu to mediji iz Phile, već Sports Illustrated magazin i nije samo Ray uključen već i dosta drugih sportista, evo ti taj članak:
http://sportsillustrated.cnn.com/nfl/ne ... &eref=sihp

A ne idu Falconsi nigdje, već njihov vlasnik pokušava izmusti pomoć od grada za novi stadion(iako su ovaj tek otplatili), pa tako vrši pritisak na gradsko vijeće i gradonačelnika ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2013, 12:52

rio_Ferdy88 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Falconsi dobili ponudu da se presele u LA, dok mediji iz Philadelphie optuzuju Lewisa da je koristio nedozvoljena sredstva kako bi se sto prije vratio na teren. Cak je ovo smijesno i velikom broju navijaca Patriotsa ukljucujuci i mene.
Nisu to mediji iz Phile, već Sports Illustrated magazin i nije samo Ray uključen već i dosta drugih sportista, evo ti taj članak:

A ne idu Falconsi nigdje, već njihov vlasnik pokušava izmusti pomoć od grada za novi stadion(iako su ovaj tek otplatili), pa tako vrši pritisak na gradsko vijeće i gradonačelnika ;)
Do mene je, jer su na formu Patriotsa napisali da su mediji iz Phile. ;) ;) Sto se tice Falconsa nisam ni ocekivao da bi se oni mogli preseliti u LA, i jedina dva tima koja bi to u buducnosti mogli uciniti jesu Ramsi i Raidersi, no siguran sam da ce LA biti interesantno trziste za vecinu ekipa koje zele novi stadion.

Alex Smith je sinoc izjavio da naredne sezone nece biti clan 49ersa i kao njegove moguce destinacije se spominju Cardinalsi, Billsi, Chiefsi, Eaglesi i Jetsi (koji su demantovali da su ga kontaktirali). Nadam se samo da nece zavrsiti u nasoj diviziji, i ako istog ne smatram nekim kvalitetnim QB-om, no ipak je kvalitetniji od cirkusa u NY-u i Fitzpatricka.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 30 jan 2013, 16:38

Pa novi stadion se pravi da bi onda on mogao varati na porezima. Tako bogati varaju drzavu.
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2013, 17:43

Tim Brown i Jerry Rice tvrde da je Bill Callahan prije 10 godina namjerno sabotirao Raiderse u Super Bowlu protiv Buccanerssa.

Naime i jedan i drugi tvrde da su dvije sedmice trenirali jedno (osvajanje yardi trcanjem), da bi dva dana pred utakmicu Callahan im predstavio drugi Game-plan. Takodjer su izjavili da je on mrzio Raiderse i da nije htio predstavljati prijetnju svom prijatelju Jonu Grudenu koji je tada trenirao Buccanersse i da je samo zbog njega dosao u Raiderse kao i to da je u par navrata prije zavrsteka utakmica odlazio u svalcionicu.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 30 jan 2013, 23:29

Ova priča o Lewisu i nedozvoljenim sredstvima ima 2 cilja: jedan je da se malo smiri hype oko njega koji nekima smeta, a drugi je da se novinar i njegov izvor profiliraju kroz vrelu temu u dobro vrijeme. Potpuno isto je bilo pominjano prije koju sezonu i pokazalo se praznom pričom.
Franšize koje imaju najviše izgleda za preseljenje u LA su Billsi i Jaguarsi, i u jednoj mjeri i Vikinzi, ako ne riješe pitanja oko domea u kojem igraju.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2013, 01:05

"Yeah, oh yeah, man, I could definitely play for Coach Belichick," said Reed, who is an unrestricted free agent in March. "He is a great coach. I'm sure he can help me to expand my football knowledge even more as a player and as a coach, so if I'm ever able to be around him, just like I was at the Pro Bowl, it's huge."
Reed je obavio svoje i sada je sve do BB-a i mislim da bi sa njim rijesili konacno problem odbrane i ako je vec u godinama.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 jan 2013, 02:03

amerosm je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:

Do mene je, jer su na formu Patriotsa napisali da su mediji iz Phile. ;) ;) Sto se tice Falconsa nisam ni ocekivao da bi se oni mogli preseliti u LA, i jedina dva tima koja bi to u buducnosti mogli uciniti jesu Ramsi i Raidersi, no siguran sam da ce LA biti interesantno trziste za vecinu ekipa koje zele novi stadion.

Alex Smith je sinoc izjavio da naredne sezone nece biti clan 49ersa i kao njegove moguce destinacije se spominju Cardinalsi, Billsi, Chiefsi, Eaglesi i Jetsi (koji su demantovali da su ga kontaktirali). Nadam se samo da nece zavrsiti u nasoj diviziji, i ako istog ne smatram nekim kvalitetnim QB-om, no ipak je kvalitetniji od cirkusa u NY-u i Fitzpatricka.
STO BI SE RAMSI selili?. a posebno Raidersi koji imaju historiju imaju tamo najludje navijace :)...jedino oni dole Jaguarsi to treba odmah iselit..prvo grad ko qurac, drugo navijaci, a trece i ekipa je ko qurac jednostavno trebaju ih iselit hitno u LA

Za ovaj doping brate sto terete Lewisa pa nema ko nije... eno dolazano je da su igrac Alabame korisitli protiv ND, onda LSU imao protiv Alabame 2011 godine kada su i dobili Alabamu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 jan 2013, 02:09

Taktičar je napisao/la:Ova priča o Lewisu i nedozvoljenim sredstvima ima 2 cilja: jedan je da se malo smiri hype oko njega koji nekima smeta, a drugi je da se novinar i njegov izvor profiliraju kroz vrelu temu u dobro vrijeme. Potpuno isto je bilo pominjano prije koju sezonu i pokazalo se praznom pričom.
Franšize koje imaju najviše izgleda za preseljenje u LA su Billsi i Jaguarsi, i u jednoj mjeri i Vikinzi, ako ne riješe pitanja oko domea u kojem igraju.
slisaj ja samo pratim ovo oko Amstronga evo i sad Lewisa.. ciganluk sve oni znaju kad ko krositi i onda kad zavrsava karijeru pocnu srat se na ljude..a sto ba to ne urade na vrijeme?.. nije im u cilju uzimaju pare od njih zaradjuju na njihovoj popularnosti.. ja sam uvjek na strani tih sportista koji su koristili, a ovi ih nisu zeljeli odati prije nego su na zavrsetku svoje karijere
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 jan 2013, 16:33

SaltCityAttack je napisao/la:
Taktičar je napisao/la:Ova priča o Lewisu i nedozvoljenim sredstvima ima 2 cilja: jedan je da se malo smiri hype oko njega koji nekima smeta, a drugi je da se novinar i njegov izvor profiliraju kroz vrelu temu u dobro vrijeme. Potpuno isto je bilo pominjano prije koju sezonu i pokazalo se praznom pričom.
slisaj ja samo pratim ovo oko Amstronga evo i sad Lewisa.. ciganluk sve oni znaju kad ko krositi i onda kad zavrsava karijeru pocnu srat se na ljude..a sto ba to ne urade na vrijeme?.. nije im u cilju uzimaju pare od njih zaradjuju na njihovoj popularnosti.. ja sam uvjek na strani tih sportista koji su koristili, a ovi ih nisu zeljeli odati prije nego su na zavrsetku svoje karijere
Ma u današnjem profesionalnom sportu na najvišem nivou svi uzimaju nešto. Ima svakakvih supstanci, dodataka, pomagala i šta sve ne. I granica se pomijera. Neke stvari koje su danas dozvoljene prije 20 godina su bile zabranjene. Anabolni steroidi su zabranjeni, ali eto neki imaju dobre fazone za sakrivanje korištenja istih.
Ligički gledajući lahko je skontati da skoro svi na vrhu koriste neke tvari, a neki uz to pređu i neke granice koje su inače prilično vodene. Važi i za fudbalere, i košarkaše, atletičare... Ko jede jaja za doručak i filovane paprike za ručak, a između toga ne uzme neki "dodatak" taj se mora halaliti sa rezultatima i zaradom. Nažalost je tako, jbg. :(
"Float like a butterfly, sting like a bee"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 jan 2013, 16:54

Plaće po pozicijama i ekipama, interaktivni prikaz ;)

http://www.guardian.co.uk/sport/interac ... m-position

Zanimljivo je da su Patsi na 27 mjestu ukupno u NFL-u u potrošnji na plaće ove godine, dakle SC je 120,6 mil $,a Patsi ukupno ove godine plaćaju 102,3 mil $, dok su recimo Ninersi 3 u poretku sa 127,4 mil $ ;)

Ili recimo Torrey Smith igra za samo $770.000, a uništio je Baileya koji ima $11.750.000 godišnje :o
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 31 jan 2013, 18:19

rio_Ferdy88 je napisao/la:Plaće po pozicijama i ekipama, interaktivni prikaz ;)

http://www.guardian.co.uk/sport/interac ... m-position

Zanimljivo je da su Patsi na 27 mjestu ukupno u NFL-u u potrošnji na plaće ove godine, dakle SC je 120,6 mil $,a Patsi ukupno ove godine plaćaju 102,3 mil $, dok su recimo Ninersi 3 u poretku sa 127,4 mil $ ;)

Ili recimo Torrey Smith igra za samo $770.000, a uništio je Baileya koji ima $11.750.000 godišnje :o
Hah, pa mi smo na predzadnjem mjestu sa 35M viska, i opet smo napravili PO, kakva sezona 8-) Samo je Oakland ispred nas ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

I to za napad dajemo daleko najmanje u ligi, jedino nam odbrana uzima zbog jakih ugovora Freneeyu, Mathisu i Bethei... ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []