EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

djoleprijedor
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la djoleprijedor » 13 dec 2012, 15:58

lumani je napisao/la:

Zamolio bih te, da procitas ponovo sta sam napisao gore :!: Nece svaki pravoslavac iz BIH prihvatiti Srbiju prije Bosne :!:
Misliš Srbin iz Bosne?Pa slažem se s tobom da neće svaki,eto na primjer Nenad Marković nije,ali hoće 99% to ti odgovorno tvrdim.Naravno ukoliko ima izbora.Ja samo ne znam šta je tu problem što Srbin ili Hrvat iz BiH radije želi igrati za Srbiju ili Hrvatsku?Ljudi moji niko njih ne tjera na to,niko mu ne kaže,moraš to i to da uradiš,to je jednostavno stvar ličnog izbora,stvar uvjerenja,opredjeljenja,jednostavno tako je,i ne znam zašto to nekome smeta,pobogu.Jednostavno snažan osjećaj pripadnosti svom narodu,nebitno u kojoj zemlji živio.Stvarno je glupo diksutovati o ličnim uvjerenjima ljudi....Što se tiče Mirze Teletovića,iako ne igra tenutno nešto zapaženo,mislim da je u ovom trenutku najkompletniji i vjerovatno i najbolji igrač sa ovih prostora,u to sam siguran...A što se ove grupe tiče,Srbija i Litvanija će imati jake sastave,i kvalifikacije nisu uopšte mjerilo,te dve reprezentacije idu daje i još jedan putnik će dalje,a mislim da će BiH uspjeti da savlada CG i prođe u 2.krug.Realno Makedoniji i Letoniji,dajem najmanje šanse.
Mens sana in corpore sano.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 13 dec 2012, 16:12

samson je napisao/la:
Ukoliko nermin (moderator) nađe ijednu laž ili eventualnu provokaciju u mojim postovima nek slobodno briše jer čovjek se dakako za razliku pojedinaca razumije u košarku.

Nazvao si nas grobarima. Zbog toga sam te i mislio prijaviti, da te ne gledam ovdje vise ali nisam klasican forumas i vucibaba pa cu ti samo reci da si naporan.

Za mene je i Jordan NISTA u poređenju sa jednim rudarem rudnika Kreka mada to nema veze sa uspjehom samog Jordana. To sto si ti bukvalac, tvoj je problem. Dok je Sasa Đorđevic za mene totalno irelevantan u svakom pogledu. Kao kosarkas, također. Gledao sam ga jer je bio dio utakmice, a inace ..

To, ko je opterecen granicama i zaziranja u iste :D . O tome fakat ne bih ... Tema je BiH kosarkasi u Sloveniji.

EDIT BY MOD: odakle ti pravo da ovo pišeš: "O Celi Đorđevicu, Bodirogi, .. Razguli na B92 pa laprdaj koliko ti volja. Ti, i ovaj KURUZ!" :?: ko si ti da određuješ ko će šta, gdje i kada, i da li uopće pisati?

Radi svoj posao ili daj ostavku...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2012, 18:40

KK Bosna je fino upozorio, a sada se i ja pridruzujem upozorenju dosta vise spama :!:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 dec 2012, 21:38

samoradnik je napisao/la:storm raider

Ružno je da me nazivaš mediokritetom,jer ja tebe nigdje nisam uvrijedio.
Evidentno ne razumiješ poentu moje priče,e tu ti već pomoći ne mogu... Ali ću se potruditi da je barem što bolje vidiš.
BEZ OBZIRA NA BILO KAKVE BILATERALNE POTPISE, SPECIJALNE VEZE,KVALITET REPREZENTACIJE,SVE IJEDAN DJEČAK,MOMAK,ČOVJEK KOJI SE BAVI SPORTOM,PRVENSTVENO KOŠARKOM ĆE BEZ RAZMIŠLJANJA OBUĆI DRES SRBIJE PRIJE DRESA BILO KOJE DRUGE ZEMLJE KADA SE RADI O IGRAČIMA IZ RS.
A oko potpisa u košarci,tu se više radi o ispomoći dva saveza,pomoći u vezi stručnog kadra i logistike KSRSu,pa ako ćemo u krajnju liniju,pružanje prilike najtalentovanijoj djeci da rade i druže se van RS. I da, veoma bih volio kada bi KSS potpisao slične ugovore sa Tuzlom i Sarajevom,siguran sam da bi i reprezentacija BiH imala koristi.
REZIME: Za razliku većine zemalja Evrope,gdje se strani sportisti primoravaju na državaljanstva, uslove igranja za reprezentaciju te zemlje u kojoj igraju za klub, u Srbiji još NIJEDAN sportista nije primoran (tu prvenstveno mislim na sportiste iz regiona) ni na jedan od tih uslova.

I da javno ti se izvinjavam u vezi onog za mostove,jer te nisam najbolje shvatio,oprosti još jednom,drago mi je da postoje takvi ljudi,al u punom smislu te riječi. ;) Totalno sam pogrešno shvatio tu tvoju "gradnju".

Izvinjavam se moderatorima (KK_Bosna i nermin) ali cu da odgovorim na ovo, po cijenu bana. Ovo je opet jedan civilizovan razgovor i takav ce i ostati, a ionako ima jos do EP sl godine, pa se nadam da me necete banovati. Nakon ovog odgovora zavrsavam ovu temu. Zahvaljujem.

Nisam te nazvao mediokritetom, vec tvoj post. Ne bih te licno vrijedjao, bez obzira na neslaganje u misljenjima. Nisi mi opet odgovorio na nista. Ja odgovorno tvrdim, da ipak ima djece pravoslavaca iz BiH, koja bi prije dresa Srbije obukla dres Bosne i Hercegovine, i to je tako. Naravno da ima onih koji i ne bi, ili ne bi nikad - i to je tako.
Naveo sam ti primjer Gordica, koji voli ovaj dres vise od bilo cega i dobro ga uvijek nakvasi znojem. Konkretno oko potpisa sam vec sve rekao, tako da ne bi bilo dobro da se ponavljam. To je teritorijalni, licni i administrativni napad na granice ove drzave, koliko god one bile krvave, opet su ipak priznate. Mislim da ipak ti mene ne razumijes, a to je da ce odredjeni dio djece koji bi igrao za ovu zemlju ili se dvoumi izabrati Srbiju, samo zbog tog sporazuma, jer se klubovi obavezuju da tu djecu usmjeravaju ka dresu Srbije. Kada sve suma-sumarum taj procenat neka bude 5%, ali je to opet ogromno za ovu malu zemlju. Tesko da cemo se ikada oko ovoga sloziti, moguce da je to zbog nekog licnog iskustva, i tvoga i moga koje je ocito razlicito, ali eto, ja cu ovdje zavrsiti ovu temu (a i moram - moderatori prijete :mrgreen: ).

Sto se tice "mostova", prihvatam. :) Nema problema, tesko je nekada to shvatiti i vjerovati u to, nakon svega sto se izdesavalo. Sve se svodi na to da si covjek i nista vise. Sve ostalo su ljudske gluposti, a mi ne mozemo biti jaki ako je komsija, a Boga mi i susjed slab. Sve to sto sam ti rekao, moze forumas @neno da potvrdi, on je i jedini koji me poznaje sa ovog foruma. Pozdrav i valjda se vidimo u Sarajevu, B. Luci, Bijeljini, Beogradu, ili negdje drugdje.

Oprostite moderatori jos jednom.
Sport je lijek za tijelo i duh.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 14 dec 2012, 23:51

storm_raider je napisao/la: Izvinjavam se moderatorima (KK_Bosna i nermin) ali cu da odgovorim na ovo, po cijenu bana. Ovo je opet jedan civilizovan razgovor i takav ce i ostati, a ionako ima jos do EP sl godine, pa se nadam da me necete banovati. Nakon ovog odgovora zavrsavam ovu temu. Zahvaljujem.[/color]

Nisam te nazvao mediokritetom, vec tvoj post. Ne bih te licno vrijedjao, bez obzira na neslaganje u misljenjima. Nisi mi opet odgovorio na nista. Ja odgovorno tvrdim, da ipak ima djece pravoslavaca iz BiH, koja bi prije dresa Srbije obukla dres Bosne i Hercegovine, i to je tako. Naravno da ima onih koji i ne bi, ili ne bi nikad - i to je tako.
Naveo sam ti primjer Gordica, koji voli ovaj dres vise od bilo cega i dobro ga uvijek nakvasi znojem. Konkretno oko potpisa sam vec sve rekao, tako da ne bi bilo dobro da se ponavljam. To je teritorijalni, licni i administrativni napad na granice ove drzave, koliko god one bile krvave, opet su ipak priznate. Mislim da ipak ti mene ne razumijes, a to je da ce odredjeni dio djece koji bi igrao za ovu zemlju ili se dvoumi izabrati Srbiju, samo zbog tog sporazuma, jer se klubovi obavezuju da tu djecu usmjeravaju ka dresu Srbije. Kada sve suma-sumarum taj procenat neka bude 5%, ali je to opet ogromno za ovu malu zemlju. Tesko da cemo se ikada oko ovoga sloziti, moguce da je to zbog nekog licnog iskustva, i tvoga i moga koje je ocito razlicito, ali eto, ja cu ovdje zavrsiti ovu temu (a i moram - moderatori prijete :mrgreen: ).

Sto se tice "mostova", prihvatam. :) Nema problema, tesko je nekada to shvatiti i vjerovati u to, nakon svega sto se izdesavalo. Sve se svodi na to da si covjek i nista vise. Sve ostalo su ljudske gluposti, a mi ne mozemo biti jaki ako je komsija, a Boga mi i susjed slab. Sve to sto sam ti rekao, moze forumas @neno da potvrdi, on je i jedini koji me poznaje sa ovog foruma. Pozdrav i valjda se vidimo u Sarajevu, B. Luci, Bijeljini, Beogradu, ili negdje drugdje.

Oprostite moderatori jos jednom.
E odgovorio sam ti,već nisi najbolje skontao... Ja nigdje nisam sporio tu tvoju tvrdnju,dakle apsolutno se slažem da ima Srba u ovoj državi koji žele igrati i koji će se odazivati na pozive,to nigdje nisam sporio. Već sam prvenstveno mislio na talente! Na region!Krenemo li tom linijom,apsolutno ćemo se složiti da je za sve klince ma kako se oni zvali,a posjedovali talenat najbolje da idu na američke koledže,iz perspektive razvoja?! Dakle ni u Beograd,ni u Sarajevo,ni u Zagreb,već na Duke,Karolinu,Sinsinati... ali stvarnost je drugačija,finansije ne dozvoljavaju velikom broju talentovanih, u našoj državi nema kvalitetnog kadra! I opet ponavljam bilateralni sporazum apsolutno ne znači ništa,sve je stvar ličnog izbora.

Apsolutno nije nikakav napad na državu! Pustimo se demagogije Avaza i sličnih, valjda smo dovoljno svjesni nekih stvari,nemojmo dopustiti medijima da nas bezveze svađaju. Griješiš. Klinci iz Radnika,pa većina njih ne da ima ikakvu vezu sa sporazumom,niti bilo kakvim drugih pritiscima (govorim o kadetima,juniorima,omladincima),tako je i u drugim klubovima, igraće ukoliko budu posjedovali kvalitet tamo gdje bude bilo mjesta za njih... Pa makar to bio poziv iz egzotične Finske... Dakle, sve je stvar ličnog izbora,taj papir ne znači ništa! Još nijedan - NIJEDAN igrač nije zbog pritiska izabrao dres reprezentacije! ;)

Još jednom ponavljam drago mi je da ima takvih ljudi.... štaviše što više takvih ljudi region će biti ljudskiji...
Što se moderatora tiče mislim da nas dvojica ničim nismo ovoj temi napakostili ili pisali nešto protivzakonito,već smo podjelili mišljenje. ;) Živ mi bio.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 15 jan 2013, 14:36

BiH če biti jedina reprezentancija od svih iz grupe B, koja če moči prije prvenstva odigrati pripremnu utakmicu na Jesenicama, odnosno u dvorani u kojoj če se održati sve utakmice grupe B.

Pripremna prijateljska utakmica:
16.8.; 20:45 Slovenija-BiH

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 15 jan 2013, 17:14

iskratel je napisao/la:BiH če biti jedina reprezentancija od svih iz grupe B, koja če moči prije prvenstva odigrati pripremnu utakmicu na Jesenicama, odnosno u dvorani u kojoj če se održati sve utakmice grupe B.

Mislim da je ta utakmica 17.8, bar po informacijama iz našeg Saveza
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 15 jan 2013, 17:57

CashMan je napisao/la:
iskratel je napisao/la:BiH če biti jedina reprezentancija od svih iz grupe B, koja če moči prije prvenstva odigrati pripremnu utakmicu na Jesenicama, odnosno u dvorani u kojoj če se održati sve utakmice grupe B.

Mislim da je ta utakmica 17.8, bar po informacijama iz našeg Saveza
http://www.kzs.si/novica-dogodek/articl ... ezentance/" onclick="window.open(this.href);return false;

16.8. igramo sa BiH na Jesenicama
17.8. idemo u Kranjsko Goru na trening
18.8. utakmica sa Rusima u Ljubljani (Tivoli)

http://www.kzs.si/index.php?id=2084" onclick="window.open(this.href);return false;

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 feb 2013, 15:17

Novosel: Srbija nam neće biti problem na EP

Hrvatski trener smatra da će glavni rival Bosni i Hercegovini u grupi na Eurobasketu ovog leta biti Litvanija i Crna Gora, dok od "orlova" i Makedonije ne očekuje mnogo.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mesto u u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji pod vođstvom selektora Aleksandra Petrovića i njegovog savetnika Mirka Novosela.

Novosel smatra da je ključ uspeha košarkaša BiH bio kvalitetan rad i priprema za utakmice.

"Nije mala stvar osvojiti prvo mesto u grupi u kojoj igraju Gruzija i Letonija. To je rezultat dobrog rada, ali još bitnije je da se formirala nova, mlada selekcija košarkaša koja pred sobom ima sjajnu perspektivu", rekao je Novosel agenciji Fena.

Član košarkaške Kuće slavnih je istakao da su kvalifikacije bile samo prvi korak za selekciju BiH, i da je sada potrebno ostaviti dobar utisak na Eurobasketu.

"Potrebno je dobro pripremiti igrače i naći adekvatne sparing partnere u pripremnim utakmicama, jer će nam grupa u Sloveniji biti teška. Treba proširiti krug igrača i kompletirati ekipu, da igra ne bi zavisila samo o nekolicini igrača", objasnio je Novosel.

Iskusni hrvatski stručnjak smatra da će najozbiljniji protivnik BiH u grupi biti Litvanija i Crna Gora, dok od Srbije i Makedonije na predstojećem prvenstvu ne očekuje mnogo.

"Ako se Bosna i Hercegovina dobro pripremi trebalo bi da sa Litvanijom i Crnom Gorom uđe u krug reprezentacija koje će izboriti plasman u dalje takmičenje. Kada vidimo sastave svih selekcija moći ćemo da ocenimo koliko ko može, ali za sada ove dve selekcije smatram najvećim favoritima, dok od Srbije i Makedonije ne očekujem mnogo. Za selekciju BiH je bitno da igrači počnu EP sa mnogo volje i entuzijazma i onda možemo da očekujemo dobar rezultat", dodao je Novosel.
Što Mirko zakuha :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 01 feb 2013, 15:34

legenda reala@ ta ce Novosel :lol:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 feb 2013, 15:37

Yucca je napisao/la:legenda reala@ ta ce Novosel :lol:
**** pročitaj komentare :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 15:43

ebemliga ljudi slušati izjave Štimca o fudbalu i Novosela o košarci jedno te isto... ;)

Sve će se vidjeti u septembru na parketu dvorane u Jesenicama ;) Do tada svakakvi ljudi će pričati ovo ili ono... neki više subjektivnonego objektivno... Zna li se išta da li će Kuzmić odazvati se pozivu???

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 01 feb 2013, 15:45

legenda reala je napisao/la:
Yucca je napisao/la:legenda reala@ ta ce Novosel :lol:
**** pročitaj komentare :lol: :lol:

Sve veliki strucnjaci u komentarima kaze jedan kad je Novosel bio trener uvijek je bio nula :lol: :lol: :lol: :lol:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 05 feb 2013, 13:31

Ulaznice od 18.3. dalje!

http://www.rtvslo.si/sport/kosarka/ep-v ... rov/301753" onclick="window.open(this.href);return false;

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 feb 2013, 22:31

Ovih dana bi se trebalo znati nesto vise za ulaznice.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 25 feb 2013, 17:09

Utakmice BiH na Eurobasketu2013.

4.9. LAT-BiH 14:30
5.9. BiH-SRB 17:45
6.9. CG-BiH 14:30
8.9. BiH-MAK 14:30
9.9. LIT-BiH 17:45

anel77
Kontakt:

Post Postao/la anel77 » 25 feb 2013, 17:31

Kao sto vidimo, raspored je pred nama. Neobjasnjivo takmicenje sa 6 utakmica u 7 dana. Smatram da to gubi smisao jer je nemoguce igrati na takvom nivou u tako kratkom vremenu. Potrebno je ili skresati broj ucesnika EP-a ili ga produziti u trajanju. Tesko je reci da li nam raspored lezi ili ne lezi. Cinjenica da prvu utakmicu moramo dobiti. "Cuvati se protiv Srbije" i onda dvije odlucujuce utakmice sa Crnom Gorom i Makedonijom. Tesko da mozemo sta traziti u zadnjem kolu, iako bi mogli i Litvanci osigurati vec prolaz i igrati lakse protiv nas.
U svakom slucaju, sa ovakvim Teletovicem imamo potencijala i kvaliteta za 2.krug.
Koliko god ostali bili dobri u svojim klubovima, jasno je da cemo svaku utakmicu ovisiti o Mirzinom raspolozenju.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2013, 18:14

Vala u nevrijeme ovi termini :x

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 feb 2013, 22:36

legenda reala je napisao/la:Vala u nevrijeme ovi termini :x
:evil: utakmice u 14:30 radnim danom
imbecilno :evil:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 25 feb 2013, 22:47

Katastrofa su termini!!! Koliko cekam samo ove evropsko i sad mozda necu moci gledati ako na poslu budem druga smjena!!! Zar nije moglo navecer....svasta
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, galia95, invincible1921, johntravolta123, lol89 i 27 gostiju.