FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Elubrylla
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Elubrylla » 01 feb 2013, 00:05

Slazem se da je Ozil bolji igrac od Silve.
http://25.media.tumblr.com/e29fcbf42dd2 ... o1_500.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 feb 2013, 00:10

Koje smirivanje ;)

Nego da se malo odmaknemo od usporedba igraca, bez obzira na odlican igracki kadar Bayerna i odlicnu klupu jos uvijek imam osjecaj da tu nesto fali, da tu fali jos pokoji igrac, ali mala je lista onih koji bi mogi zadovoljiti apetite nas Bayinih navijaca. Pored toga na ljeto ce vjerovatno jos pokoji igrac napustiti Bayu, to bi mogli biti Buyto, Tymo, Rafinha ne znam ko jos, mozda Kontento tako da ce se trebati popuniti ta mjesta.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 feb 2013, 00:27

Nas dragi Arsenal se pojacao sa Villom,da li on ima pravo nastupa protiv nas? Ja koliko se sjecam,imao je nastup protiv Celtica,tako da im je on bezopasno pojacanje sto se tice LP`?
Stern des Südens

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 01 feb 2013, 00:28

proFCB je napisao/la:Nas dragi Arsenal se pojacao sa Villom,da li on ima pravo nastupa protiv nas? Ja koliko se sjecam,imao je nastup protiv Celtica,tako da im je on bezopasno pojacanje sto se tice LP`?
Inforimisi se kako treba, Villa nije dosao,dosao je samo Nacho Monreal iz Malage,koji nema pravo nastupa protiv vas ;)

d-will
Kontakt:

Post Postao/la d-will » 01 feb 2013, 00:29

E ljudi prvo da vas pozdravim. Ovo mi je prvi post na ovom PDF-u. Pratim vas vec dugo, al mi se nesto nije dalo da pisem, vjerovatno jer sam zestoki mrskorod. :D

Po meni je ovaj podforum jedan od realnijih na forumu, al normala da ima i onih nerealnijih, ima i onih s kojima se bas i ne slazem u necemu al nema veze. Ne bi valjalo da smo svi isti.

Simpatisem/navijam za Bayern odkad znam za sebe, za fudbal, za sport uopste. Nisam toliko star da pamtim Beckenbauera, Rummenigea, Klinsmanna itd. Al sam dovoljno star da pamtim Matheusa, Effenberga, Elbera(meni vjerovatno najdrazi ikad, valjda sto sam njego dres imao s nekih 6-7 godina), Kahna, Kufura.

E to je Bayern koji sam ja gotivio, mozda i najdrazi sportski tim ikad, u rangu su sa sadasnjom kosarkaskom reprezentacijom BiH koja mi je bas draga. To su bili ratnici, al u isto vrijeme i gospoda. To su bili ljudi koji su volili Bayern, koji tu nisu bili ni zbog para ni zbog neke medijske paznje, jednostavno su igrali iz ljubavi prema Bayernu. Ljudi su se borili, koji su ginuli na terenu. Igraci koje ja strasno cijenim.

d-will
Kontakt:

Post Postao/la d-will » 01 feb 2013, 00:33

I nastavak :D

E sad da napisem misljenje o danasnjem Bayernu.

Ja ne zelim da Bayern postane Barca, ne zelim tika-taku. Meni je igra koju Bayern pomalo stvara zadnjih par godina najbolja jer je igra Bayern i samo Bayern.
Ja ne zelim Neymara u Bayernu, ne zelim da precijenjeni brazilac uzima mjesto Bayernovom sinu Thomasu Mulleru. Covjek koji svojom borbenoscu i fudbalskom inteligencijom nadoknadi sve svoje mane.
Ja ne zelim ni Pjanica ni Isca. Bayern ima Schweinsteigera i Kroosa, ljude koji su u zadnje dvije sezone izdominirali sve vezne redove na svijetu izuzev Barcine protiv koje nisu igrali i Spanije, koja igra sa 6 igraca u vezu. Nisu ni oni masine.
Ja ne zelim Suareza, zelim da gledam neki kazu smotanog, debilnog Mariana. Zelim da gledam covjeka koji zabije 40+ golova u sezoni i za kojeg i dalje neki tvrde da ih zabija na srecu. Vjerujte da to nije sreca. Covjek zna!!!
Ja zelim da gledam Badstubera, buduceg kapitena, kako komanduje Bayernovom odbranom, kako vice na saigrace, na protivnicke igrace, na sudije, na sve. U buducnosti jedan od najboljih stopera na svijetu.

Neki kazu da je Juup Heynckes los trener, a to je covjek koji je prosle godine izdominirao jednog od najboljih takticara(po misljenju vecine, po mom ne) na svijetu Mourinha, covjek koji ove sezone dominira Bundesligom, koji uspijeva da se nosi s pritiskom i vodi ovaj Bayern bas generalski.

Danasnja ekipa Bayerna je tim koji ima potencijal da dominira svjetskim fudbalom u godinama koje slijede, nesto slicno sto je Barca radili u godinama iza nas. Kompletan tim, koji je pokriven na svim pozicijama, koji ima dobrog trenera i imace i u buducnosti jos jednog, jer vjerujem da je Guardiola isto tako dobar trener koji ce se prilagodit Bayernu, a ne trazit da se Bayern prilagodjava njemu.

Kad u prenosu pokazu Hoenessa, Rummenigea i onog treceg i to uglavnom u situacijama u kojim Bayernu bas i ne ide, meni bude toliko drago jer su to ljudi koji imaju principe, koji postuju Bayernov princip, zbog kojeg ja toliko volim Bayern. Najgospodskiji klub na svijetu 100%.

Eto dosta za prvi post, valjda nije predug :D Nadam se da cu i ubuduce imati inspiraciju i volju da opet nekad nesto napisem. Pozdrav!!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 feb 2013, 00:35

@ d-will
Welcome odlicna prva 2 posta samo nastavi tako ;)

@ proFCB
Zeznuo si se malo ali desava se Villa definitivno nije potpisao za Arsenal.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 feb 2013, 00:50

Ufff,covece,koja greska,koji blam....ma imam vam neki portal na face-u koji objavljuje novosti,dosad nisu nikad masili,a jos je pisalo sluzbeno Villa u Arsenalu sa Arsenalovim dresom...

Ispricavam se,dobro da nisam na njihovoj temi ovo objavio,umrli bi ljudi od smjeha...
Stern des Südens

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 feb 2013, 01:02

Bojim se da je rasprava otisla u kontra smjeru naveo sam dva igraca koja Bayernu trebaju da osvoji LP,to sto vila ima 31 godinu nije uopste problem ne treba nikakva perspektiva,dobijes vrhunskog spica koji igra na najvisem mogucem nivou,za Luiza,pa dobro on je bio moja zelja jos od ranije dok je bio u Lisabonu a vjerujem da bi Pep mogao iskesirati za stopera,jer Boateng i kompanije su sve samo ne svjetski vrh,sreca pa su bekovi upravo ti,inace bi havarija bila.

Bayernu ne treba remont vec samo 2 igraca koja ce ciniti razliku,po meni to su te dvije navedene pozicije,sredina je i previse popunjena i mislim da ce Gustavo na ljeto "odletiti",previse je slicnih igraca sada tu,to ekipu ubija.Kako god BL je Bayern vec osvojio i moze se okrenuti kupu i LP-u,Arsenal je samo sjenka one ekipe koju je predvodio Henry i sve osim prolaza je cista fula za ovakav Bayern.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 feb 2013, 01:14

bistrikboy je napisao/la:jer Boateng i kompanije su sve samo ne svjetski vrh,sreca pa su bekovi upravo ti,inace bi havarija bila.
Ovdje se ne bih slozio s tobom Boateng mozda nije svjetski vrh ali je jedan vrlo dobar stoper, a o Danteu nema potrebe trositi rijeci sve je pokazao svojim igrama. Iako sam ja na pocetku, kada je on dosao u Bayern bio veliki skeptik covjek je razuvjerio sve i odlicno je odigrao i polusezonu a i ranije u Gladbachu je bio sjajan tako da je on za mene svjetski vrh kada su u pitanju stoperi. Badstuber je isto odlican, barem je bio dok ga povreda nije pokosila.
bistrikboy je napisao/la:sredina je i previse popunjena i mislim da ce Gustavo na ljeto "odletiti",previse je slicnih igraca sada tu,to ekipu ubija.
Nije sada bas da je sredina previse popunjena, na ljeto ce vjerovatno Tymo otici iz Baye, a kada bi Bayern prodao Gustava napravio bi jednu od najvecih gresaka ikad jer je ovaj igrac klasa, daleko bolji DMF od Martineza, sto je i pokazao u bezbroj utakmica.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 08:19

slika

slika mu se kolko smo bogati!

Brijem da je Bayern stepo svoj krov i sad jednostavno ostvarujemo preveliku dobit i ne znamo kud ćemo s nofcem. To nije dobro jer u takvim trenucima dolazi do korupcije. Problem je naš najveći što stvaramo previše kvalitetnih igrača i onda nemamo potrebe zdrobiti 30 milja na pojačanje ili ti jednog igrača. Se sjećate kad smo za 20-30 milja trebali dovesti Coentraa, pa smo se svi za glavu lovili. Danas priželjkujemo da se nađe neko mjesto u ekipi di bi se mogao dovesti igrač za nekih 30-40 miljona eura, kako ne bi preplatili porez državi!!!

ODVRATNO!

8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 09:09

Ja bi Silvu uvijek uzeo prije Ozila iz razloga što mi Silva može igrati desno krilo! :mrgreen:

A ko je bolji? u to neću ulaziti jer vam se moj odgovor neće svidjeti :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 feb 2013, 09:58

Hare_BvB je napisao/la:Makash, ne budali jbte. :shock: Ozil igra na vrhunskom nivou vec tri sezone na svim fronotvima. Forma mu je konstantna, dok je npr. Silva imao samo vrhunsku proslu sezonu, ali opet je bio slabiji od Ozila. Pretproslu je bio ocajan, dok ni ove nije u Bog zna kakvoj formi. Da ne govorim o igrama u CL protkle dvije sezone.

Silva je klasican peglac lopte i dodatno bio usporio ionako spori Bayernov protok lopte u veznom redu. Ozil je daleko direktniji i produktivniji igrac.
Sinoc nisam imao vremena da ti odgovorim, pa evo sad cu. :D

A da Silva mozda nije bio po bolnicama za razliku od Ozila ?
Ja sam ti nabrojao u cemu je Silva bolji, a bolji je u svim vaznijim aspektima bar za nijansu ( tehnika, eksplozivnost, dribling, stamina, lucidnost ).
Bolje diriguje igrom i jaci je u duelu od Ozila koji je fizicki veoma slab.

Ne znam jesi li gledao Silvu na proslom Euru i na koji nacin je igrao.
Za njega su Xavi, Iniesta i Fabregas dosta veci ''peglaci'' lopte, a malo je reci da su daleko bolji igraci.

P.S. Barcelona je prekucala svijet s tim peglanjem lopte, kao i Spanija.
Samo sto je to puno vise od obicnog peglanja ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 feb 2013, 10:05

Die teuerste Ersatzbank der Bundesliga

slika

Koji naslov, koja lucidnost, koja inovativnost!!! Da nepovjeruješ! Da sam normalan poludio bi!!!

Pa koga god Bayern da stavi na klupu, opet bi bila najskuplja klupa u BUNDESLIGI! slika Samo je poanta da se istakne to ko sijedi na klupi kako bi se izazvao nered! Neš meni kifle prodavat! slika

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 01 feb 2013, 10:57

Pozdrav ekipa!Iako dugo nisam nista pisao,citao sam i pratio vase postove i razmisljanja.
Pa eto za pocetak da dam svoje misljenje o nasem buducem treneru.

Ovako, Guardiola je ostvario sjajan uspjeh s Barcom(svaka cast), ali po meni on je jos uvijek nedokazan trener.
Temelje ove danasnje Barce je postavio Rijkaard, a Pep je to sjajno nadogradio i ukomponiro.On je spanjolac,igrao je u Barci dakle cijeli taj sustav i filozofija kluba mu je u poznata i nije mu bila potrebna
prilagodba ali budimo realni s ovakvom Barcom i prosjecan trener bi vjerojatno napravio rezultat.Prvo Rijkaard pa Pep i sada Tito dakle nije tesko biti trener kad imas takvu momcad.

E sad sto se tice dolaska u Bayern imam podjeljeno misljenje.Dobro je zbog toga jer je ovo bomba od transfera koja je odjeknula u svijetu nabila vritnjak ovim sejkovima i sigurno ce i privuci jos sponzora klub radi Pepa
ali u trenerskom smislu nisam bas optimistican.Takoder ako je stvarno istina(sto nevjerujem) da mu je godisnja placa 17 mil eura,ne samo da je to previse nego to je abnormalno puno i prosto nevjerujem da su mu dali takvu placu,pa takvo nesto nebi Mourinhu ili Klopu dao, a ne Pepu koji je jos dosta zelen i nedokazan!

Gaal je napravio temelje danasnjeg Bayerna koji vec nekoliko sezona igra u istom sistemu za kojeg se dovode igraci dakle 4-2-3-1 i bili smo relativno uspjesni i trenutno po meni smo medu top 3 kluba u svijetu.
Kljucni igraci Baye su u najboljim godinama i ova generacija ima jos dvije najvise 3 godine da konacno uzmu tu ligu prvaka.Ako Pep odluci primjeniti formaciju i sistem za to treba vremena barem godina dana i jos ce se morati neki novi igraci dovesti neki otici dakle reorganizacija kluba koji je vec sad u top 3.Isto tako mi nemamo puno igraca tipa kao Barca mali i brzi, odlicni tehnicari i neznam kako bi to sve ispalo,mozda se covjek prilagodi naravno neke inovacije ce svakako uvest i nesto novo i drugacije je svakako potrebno ali
neka veca reforma bi po meni bila pogubna.Da je to bilo prije par god onda svakako nova filozofija i sistem ali sada ne!

I ne zelim da pocnemo kopirat igru Barce to nikako, iako obje momcadi svoju igru temelje na velikom posjedu,Barca igra tika-taka vise direktno kroz sredinu dok mi forsiramo igru preko krila, tako da moglo bi se malo
primjenit i tike take kad su krila blokirana i svakako nesto direktnije kroz sredinu ali niposto da se igra temelji na tome.
Meni je zelja bio neki njemacki trener ili trener koji poznaje Bundesligu,poznaje njemacki nog i klub(e da Klopp nije u Dortmundu on bi bio prvi izbor po meni trenutno najbolji trener) ili mozda Hidink iako je vec stariji, a Pep je od ovih stranih najatraktivniji ali neznam, ni vrit ni mimo..

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 01 feb 2013, 12:58

"Nadam se da ce doci jos par zvijezda kod nas"-Bastian Schweinsteiger
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 01 feb 2013, 13:01

ozil je izmislio fudbal za silvu iako je i ovaj drugi dobar fudbaler.
ozil u bayernu bi bio pun pogodak. ali onda se klub mora riješiti jednog veznjaka...
sve su pite pitice, samo burek pitac je

ZukaSuarez
Kontakt:

Post Postao/la ZukaSuarez » 01 feb 2013, 17:07

Mislim da bih se i ja slozio da je Ozil bolji, Sliva je vise nekako, toplo-hladno, ima to sve, ali nije taj kontinuitet, sto Bayernu treba. I Bayern jest podigao igru na visi nivo, ali nekako je bilo potrebno da se to nadogradi, i da se osjeti ta svjezina, jer sto se tice igrackog kadra kvalitet je neosporan, ali svaki trener koji je bio, imao je tu neku svoju manu, da forsira nesto svoje, Jup jeste najbolji do sad (sem Hicfelda naravno) red, rad i disciplina su na nivou, to je nesto sto mi se oduvijek sviđalo u Bayernu, i sto se dovode igraci samo za koje se zna da su takvi, zamislite Balotelija u Bayernu, kako bi to bilo!? A i sto se tice ove sezone nekako se osjeca jacina Bayerna, sve ostale ekipe su tu negdje, ali mislim da je Bayern sada tu na novou, de bih mogao 3 krune pokupiti nadam se :mrgreen:
MIA SAN MIA

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2013, 18:06

Poznat je izgleda jedan od Pepovih budućih pomoćnika u stručnom štabu Bayerna a to će biti Thomas Christiansen, prije odličan golgeter, nastupao za Hannover i Bochum, a 2003. godine u dresu Bochuma je bio zajedno s Elberom prvi strijelac lige.
Christiansen i Pep se već duže poznaju i prijatelji su, a zajedno su kratko nastupali za Barcu. Christiansen odlično govori i njemački i španski jezik. Naime njegova majka je Španjolka, a otac je Danac i on ima dvojno državljanstvo i dansko i špansko.
Za sada nije poznato da li će on biti prvi pomoćnik Guardiole, jer definitivno je da će Pep sa sobom dovest još jednog pomoćnika, takav je dogovor s našon upravom.

A evo i jedne sličice Thomasa iz njegovih igrački dana:

slika
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 feb 2013, 18:14

Vidim niko nije spomenuo promjene u upravi.

Novo lice je Jan-Christian Dreesen koji će zamjeniti Karla Hopfnera na mjesti izvršnog direktora.

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.