Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 01 feb 2013, 22:04

SiamoNoi je napisao/la:[
Ja sam gledao samo prvo poluvrijeme.Brutalan tempo,odlično poluvrijeme,samo su falili golovi.
Jbg,nastavak sam preskočio,a dobro se zakuhalo kako vidim. :mrgreen:
Kako ce tek biti na njihovom terenu . Poznato je kakav pritisak prave na sudije njihovi navijaci koji su poznati kao najveci '''cigani ''',a ni igraci odnosno Sevillin stil igre nije daleko od toga. Bice pravi pakao tamo,ali i pravo zadovoljstvo izbaciti taj sljam na njihovom terenu .

Inace,odlazak Emrea znaci vise prilike za Saula i Olivera , koliko vidim mladi spanci su u grupi sa BIH . Tako da jedva cekam da vidim te deckice uzivo . Oliveru nece biti dobro kada ga prigrlim :mrgreen: nadam se da ce i Koke tu biti , mada sumnjam . On je prerastao u-21 .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 feb 2013, 12:14

Ocekivani sastavi za 4 mec protiv Beticosa ove sezone, 3 prethodna Atleti je dobio 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 feb 2013, 20:51

Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Cisma; Mario, Gabi; Arda, Koke, Adrián y Falcao.

Evo ga Tigre. Nema Coste koji se mora malo i odmoriti . Steta. Nista od duela Amaya -Costa :D Barca kiksala,tako da u slucaju pobjede mozemo smanjiti razliku na -9 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 03 feb 2013, 22:34

juznjak> je napisao/la:Evo ga Tigre. Nema Coste koji se mora malo i odmoriti . Steta. Nista od duela Amaya -Costa :D Barca kiksala,tako da u slucaju pobjede mozemo smanjiti razliku na -9 8-)
Dernete ih prilazite na -6, mi ih dernemo u Madridu prilazite na -3, u medjuvremenu ce vec negdje kiksati zbog umora u LP, i eto At.Madrid postade konacno sampion!
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 03 feb 2013, 22:55

Diego Costa Psiho oliti karac Betisa 8-) .

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 feb 2013, 23:52

Harrison je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Evo ga Tigre. Nema Coste koji se mora malo i odmoriti . Steta. Nista od duela Amaya -Costa :D Barca kiksala,tako da u slucaju pobjede mozemo smanjiti razliku na -9 8-)
Dernete ih prilazite na -6, mi ih dernemo u Madridu prilazite na -3, u medjuvremenu ce vec negdje kiksati zbog umora u LP, i eto At.Madrid postade konacno sampion!
Aj, moze. Valjda :D .
soe je napisao/la:Diego Costa Psiho oliti karac Betisa 8-) .
Koji klosari ovi iz Betisa. Kako im je Costa nabio kompleske :lol: najradije bi ga silovali da mogu :mrgreen: .Pogotovo onaj jado Amaya. Kako je samo hrakno Costu :cry: jbmti odgoj ,papcino, gleda te citava Evropa .
Naravno,nije ni Costa toliki svetac,on jeste u nekim situacijama gad, i ponekad se cini kao vulgarni provokator, ali nikada nisam vidio da je napravio neki pogibljeni start na protivnickim igracem,provocira nekada, ali to je normalno kada su Brazilci u pitanju . Nas je najbolji igrac ove sezone uz Filipea i Falcaa, ja ga licno volim i uvijek sam ga branio, ali mora popraviti neke stvari u ponasanju svakako .

Sto se tice utakmice,prezadovoljan sam !! Atleti je imao vrlo tesku utakmicu u cetvrtak protiv Seville,i sigurno da igraci nisu bas najsvjeziji ,jos je Betis peti u ligi i drugi najbolji gost Primere , a ipak uopste nisu napravili neku priliku pred golom Curtona, cak mislim da nisu uputili suta u okvir gola :? impresivno !! Atleti je odlicno otvorio utakmicu,mislim da u prvih 10 minuta napravio tri odlicne sanse preko Arde,no golman Betisa je odlicno intervenisao u tim situacijama. Kasnije se nesto teze dolazilo u neke konkretne prilike ,ali treba reci da se jako osjetio izostanak Filipea u napadu,gotovo da se nije ni napadalo preko ljeve strane .

Falcao se tek oporavio . Cini mi se da je odigrao s pola gasa ovu utakmicu . Na svu srecu,Costa je svojim ulaskom dosta poremetio igrace Betisa koji su vise bavili s time kako ga isprovocirati a ne kako doci do gola protivnika.
Pogodak je pao na vrijeme i na cini se jedini moguci nacin . Nakon kornera.

Liga Prvaka gotovo sigurana, to ce Coli dati mogucnost da malo rotira ekipu u Vallecasu i da lagano razmislja o Rusima. 8-)

Btw,onaj Ruben Perez najbolji kod Betisa. Frajer moze trcati 200 kilometara, presjekao je dosta napada Atletica i nekoliko puta je kvalitetno iznosio loptu s svoje polovice. Mislim da je ona njegova bomba sa 25 m najbolje sto su gosti uradiili . Nekoliko je puta i ostro startovao nad igracima Atletica,tako da nisam siguran da je pozeljan u Atleticu . Iako sam prije par sedmica citao da ga Colo planira vratiti.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 feb 2013, 09:36

Ocjene za 4 pobjedu nad Beticosma ove sezone, golom Doktora Coste 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 feb 2013, 17:35

Vidi Cisma zaradio sedmicu :lol: dobar je bio,ali daleko da je bio koristan u napadu .Ova slika gore pored ocjene za Costu , najbolje oslikava kakve je batine dobio sinoc . Sada nesto provjeravam i vidim da Mirandi i Costi ugovor istice na ljeto 2014 .Mislim da bi poboljsanje njihovog ugovora trebao biti apsolutni proritet za nas. Miranda je ove sezone vjerovatno najbolji stoper u Primeri . Njegove igre nisu ostale nezapazene ni od strane Scoliria koji ga je pozvao za prijateljski ogled protiv Engleza. Iako mu je tamo konkurencija izuzetno zestoka u vidu Thiaga i Luiza,mislim da im Miranda nema sta zaviditi ,apsolutno ima osnova da se bori za prvi tim .

Costi i Mirandi hitno treba obnoviti ugovore i povecati klauzulu. Ne znam tacno koliko im je trenutna otkupna klauzula, ali sigurno je primamljiva za mnoge momcadi sada.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 feb 2013, 13:43

Kazu na jednom Programu "Estudio Estadio'' kako je Atletico ponudio novi ugovor Falcau kako bi se sprijecio njegov odlazak na kraju sezone .Novi ugovor bi ukljucivao nekoliko klauzula poput one da klub obavezno mora igrati Ligu prvaka. Osim toga, igrac ce imati platu od 8.500.000 €, tako da ce postati daleko najvise placeni igrac u povijesti.

Također ce biti povecana njegova otkupa klauzulu, trenutno ona iznosi 60 milijuna eura. A planiraju je povecati na 80.000.000 € cime bi njegovo potpisivanje za ostale klubove bilo prakticno nemoguce .

Ne znam koliko ima istine u ovome,ali previse je po meni skoro 9 miliona godisnje,bez bonusa i slicno.U redu je povecati platu za milion-dva,ali uduplati ionako dobru platu je previse . Ne mozes na jednim igracu temeljiti citavu sezonu ,bez obzira koliko je on dobar. Radije bi da ga prodaju,a od tog novca da se dovede Jackson Martinez i Diego. Naravno,nemam nista protiv da Falcao ostane,daj Boze ,mislim da bi to znacilo povratak Atletica u samu Evropsku elitu . Svakako da bi ostanak Tigra vecina navijaca Atletica dozivjela kao licnu satisfakciju zbog navijaca Chelsea odnosno Mandrila koji ga vec vide u svojim redovima :lol: 8-) . Najvaznija vijest je da Colo treba produziti ugovor na jos dvije sezone .Ocekuje se potpisivanje do kraja ovog mjeseca.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 08 feb 2013, 14:05

Previse je to para za Falcaa, ja se nadam da ce on ostat u Atleticu ako se plasiraju u ligu prvaka koja je vec osigurana, da mu se nece povecavat placa. Jos samo da je dovest nekog kreativca na sredini terena i to je to.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 08 feb 2013, 14:15

6,5 miliona do 7,0 miliona i nek se lupa nogom u cmar.
Takvu platu ima malo koji fudbaler u Primeri.
Recimo imao bi platu ravnu Iniesti , Xaviju...
U Madridu vecu platu imaju samo Cristiano,Kaka(on odlazi) i mozda Iker i Ramos su tu negdje.

U Barceloni samo Messi uz Iniestu , Xavija , Villu i Valdeza(oni imaju priblizno 7 miliona godisnje)

Atletico ce mu dati tih priblizno 7 miliona.Uvjeren sam u to.Ali sve preko je glupost.Nema potrebe za tim.Vjerujem da Radovan ostaje kako god.Nije pohlepan to je pokazao.Ima mocnu ekipu koja je u stanju dobiti svaku ekipu na Svijetu.Uz jos par pojacanja(traquerttista) ova ekipa bi bila sami vrh Evrope(iako su i sada) ali bi bili u mogucnosti da pucaju i na najvece trofeje.

Nadam se da ce uprava uraditi dobar potez.Ako vec zeli da ide neka to bude za neku astronomsku cifru koju ce glupi Rus platiti.Za taj novac angazovati Jacksona i Jamesa iz Porta ;)
Bit ce ovaj Atletico do godine jos jaci. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 feb 2013, 13:53

freddy25 je napisao/la:Previse je to para za Falcaa, ja se nadam da ce on ostat u Atleticu ako se plasiraju u ligu prvaka koja je vec osigurana, da mu se nece povecavat placa. Jos samo da je dovest nekog kreativca na sredini terena i to je to.
Diego 8-) zato drzi fige da Wolsfburg ispadne iz lige :mrgreen: Slazem se Johnny sa time sto si napisao . Inace, dosta se spominje Dzeko . Navodno bi Atleti ukoliko ode Falcao,trebao ponuditi 30 miliona za njega,sto je mislim i vise nego dovoljno da se ostvari taj transfer. Uglavnom,dobro bi bilo da dodje jedan od dva Dzeksona :D 8-) .

A... Atletico bi 2015 treba preseliti na novi trening kompleks koji ce biti jedan od najmodernijih u Evropi .
Trenutno Atleti trenira na iznajmljenom zemljistu u Majadahondi ,gdje raspolaze sa svega 5 hektara zemljista,dok ce kada preseli u Alcorcon posjedovati 140 hektara zemlje. Tu ce biti oko 90.000 metara građevinskog podrucja gdje ce se nalaziti razni sportski objekti, klubski uredi , autoservisi, boraviste za igrace ,golf tereni i poslovni prostori. Osim toga, Atletico B ce svoje utakmice igrati na novom mini stadionu kapaciteta oko 15.000l ljudi.
slika
slika

Klub raste u svakom pogledu 8-)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 10 feb 2013, 01:37

Sretan ti rođendan majstore :!:

slika

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 feb 2013, 11:27

Očekivani sastavi za večerašnji gradski derbi na Vallecasu 8-)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 10 feb 2013, 12:41

Veceras ce da bude dobra utakmica, Rayo je u strasnoj formi i imaju strasno finu igru. Trasshoras i Fuego su jako dobri veznjaci i jako dobro se nadopunjuju, ja sam licno ove sezone pozitivno iznenadjen ovim prvim, ko bude gledao tekmu neka obrati paznju kako igra covjek sa 32 koji pretrci 12.5 km po utakmici.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 10 feb 2013, 12:47

Mislim da je vrijeme za pobjedu u gostima nakon duzeg vremena.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 feb 2013, 14:19

slika
Neki ga zovu Mini Derby Madrilleno . Po kolicini strasti i atmosferi kakvu naprave navijaci dva kluba ne zaostaje nista u odnosu na veliki derby madrilleno .Rayo i Atlético imaju mnogo toga zajednickog, ali ono sto ih jos vise ujedinjuje je to sto su uvijek bili izvrsna alternativa za Real Madrid ( na Koloseumu nikada nije bila istinska strast za ovu igru). Sada obje ekipe u povlastenom polozaju u tablici. Jedni na mjestu koji vodi u Evropsku ligu drugi na drugom mjesto odnosno mjestu koje vodi u LP.

Atletico ce ovaj susret odigrati bez Diega Coste . Brazilac trenutno nije najomiljeniji igrac kada su pitanju stadioni u Spaniji ,no on je jos uvijek dosta obozavan kod 'franjirrojosa' i Atleticovih navijaca. Dakle, u ovom susretu Adrian ce formirati napadacki tandem s 'Tigerom'. Kada god igra napisem da ocekujem od njega da ''uskrsne'' , tako da ovaj put necemo nista reci. :? 8-) Ardu i jos ponekog igraca Colo ce vjerovatno odmarati za duel protiv Rubina.

Na ovom susretu sve oci ce biti uprte na Leo Baptistãou. Brazilac je je svjestan toga i usprkos vecinskom misljenju da ce upravo on biti novi igrac Atletica za sljedecu sezonu ,on je izjavio da ga to ne cini nimalo nervoznim i da ne razmislja previse o tome . Njegovo potpisivanje za Atletico upravo ova utakmica moze dosta toga odrediti . Iako ne treba ocekivati neku dobru utakmicu od njega posto se tek oporavio nakon lakse povrede.

Međusobne poveznice i zanimljivosti .

Rayo Vallecano je osnovan u 1924, kao sto svi znamo, a u svojim pocecima dresovi Raya bili su bijele boje kao i stucne . Godine 1948, Rayo je izborio promociju u 3. Regionalnu ligu i celnici kluba su trebali odredjena sredstva da bi se odrzali u toj kategoriji. To je dovelo do sporazuma sa celnicima iz Atletico Madrida.

Potpisana je "uzajamna pomoc sporazum" u kojem je Atletico posudio neke igrace Rayu,i prakticno bio Filijala Ateltica a'' Munja'' je zauzvrat usluge Atleticu trebao dodati malo crvene boje na svoje dresove da ne bi imali iste dresove kao Real Madrid. :D

U to vrijeme, u Europi je vecina klubova imala jednobojne ili prugaste majice. Argentinski River Plate-osnovan 25. svibnja 1901 - od samog pocetka nosio je bijelu majicu crvenom vodoravnom prugom, interesantno da su crvene vrpce "izvađene" iz automobila koji je sudjelovao u karneval u Buenos Airesu. Na taj nacin River je dobio dobio dobro poznate dresove.

River je tih godina uzivao veliki ugled u Europi a kvalitetu svojih igraca pokazali su u međunarodnim utakmicama protiv Real Madrida, Manchester United, Torinu i na drugim turnejama koji se odrzavali po citavom svijetu. River je posebno bio cijenjen od strane uprave kluba Raya,tako da su se udlucili za kopiranje njihovog dresa,stoga je i bio ispunjen zahtjev Atletica da Rayo doda crvene boje na svoj dres.

Taj ugovor između Atletica i Raya trajao je samo godinu dana i da se rijesi ugovora, Rayo Vallecano je mogao vratiti natrag njihove izvorne bijele dresove, međutim zadrzali su crvenu prugu koja identificira kao kod River Plate strast bez granica i udaljenosti. Dobro su postupili mora se priznati jer su bas kao i River poznati po toj crvenoj pruzi . 8-)

slika
Treba dodati da je Atletico jedno vrijeme i nastupao na Stadinu Vallecas. Ne zna se tacno,ali tamo negdje u 1923 odigrao je nekoliko utakmica,dok je Atletico Aviacion takođe igrao tamo u cetrdesetim . Naravno,i dan danas ovi klubovi međusobno sarađuju. Tako da Atletico prosle sezone posudio 4-5 igraca Rayu. Jedan od njih je bio u Diego Costa koji ih je svogim golovima vjerovatno i spasio ispadanja .

Navijaci .
slika
Juzni Madrid je poprilicno drukciji od ostatka a je taj kvart Vallecas poprilicno je zajeban, Velika vecina raznovsrnog olosa u gradu od 6 miljona zivi bas u tom djelu Madrida i , nije bas najpametnije doci tamo i kurcit se ,a skoro svaka budala na ulici ima noz . Iz tog dijela grada dolaze Bukaneros, navijaci Raya. postoje vec dugo i ako djeluju kao malobrojna, bezvezna ekipa, trenutno su najbrze jacajuca grupa. Uz Frente i Birisovce slove kao najzajebanija grupa u Spaniji . inace najveca razlika između njih i ostala dva kluba kluba u Madridu je to sto su oni ultraljevicarska skupina dok su Frente i Ultras Surovci ultra desnicari.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 feb 2013, 21:56

Uh, kako loše pol za Atleti :o

Rayito odličan, Leo i Lass fantastični ;)

Inače kaže Guillem Balague sa Sky Sportsa, da je Atleti već dogovorio deal za Lea sa Rayitom, te da je Rayo zbog toga odbio 2 kluba iz Prema, sad u januaru, dok Leo nije ništa znao, odnosno njegov agent mu nije bio saopštio da je već dogovoren njegov prelazak u Atleti ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 feb 2013, 22:07

Znao sam da ce im Rayo uzeti bodove.
Jednostavno su preopasni ove sezone i vrlo nezgodni, pogotovo kod kuce.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 10 feb 2013, 23:35

Gledaju utakmicu imao sam utisak da Rayo ima igraca vise,Atletico anemican bez volje za pobjedom.Losa forma u gostima se nastavlja nadam se da ce se igraci malo trgnut jer ovo je nula.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.