Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Johny
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Johny » 02 feb 2013, 23:42

Jako zanimljivo... Gomez je svetska klasa a Oliver je flop i ako je rijec o istop tipu napadaca. Sjecam se ja Gomeza prve sezone u Bayernu kada su ga svi kritikovali.
Dzeko i Adilovic su isti tip napadaca.Jel to znaci da su tu negdje ? De nam malo prepricaj tu njegovu prvu sezonu.Ko ga je kritikovao ? Gomez je do sada u karijeri u 4 sezone zabio 30+ golova.(Momku je tek 27).U 352 utakmice u karijeri zabio 206 golova.Prestrasan prosjek.Za Njemacku u 57 nastupa 25 golova.

O cemu pricas sine dragi.Ovo nije Svjetska klasa.Ko jeste ?
Ni ja ne volim takav tip igraca ali covjek je gol masina, tu nema polemike.

Mozda izgubimo ali samo zbog nasih gresaka posto se ovi nasi strasno pogube na pocetku meca kada igraju sa velikom ekipom! Mada ja vjerujem da ce se ipak pokazati koliko je PL iznad Bundeslige...
Ma ja , vjerovatno je jedini razlog moguceg ispadanja Arsenala to sto se igraci pogube, sta ce duse drage.Inace Bayern ko Bayern je protivnik po mjeri...
Zivi bili pa vidjeli.

Ovoliko neobjektivnosti nema apsolutno ni na jednom dijelu foruma.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 feb 2013, 23:46

Mandzukic je za Gomeza Giroud.

I dosta o tome smijesnom igracu kao i o seljackom klubu BayerNu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 02 feb 2013, 23:50

Arsenator je napisao/la:
@ johny tebe treba hodzi u Sicko poslat da ti sta oduci :D
Ateista sam , vise bih volio kod kakve zene da me posaljes da me obuci.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 03 feb 2013, 00:16

Johny je napisao/la:
Jako zanimljivo... Gomez je svetska klasa a Oliver je flop i ako je rijec o istop tipu napadaca. Sjecam se ja Gomeza prve sezone u Bayernu kada su ga svi kritikovali.
Dzeko i Adilovic su isti tip napadaca.Jel to znaci da su tu negdje ? De nam malo prepricaj tu njegovu prvu sezonu.Ko ga je kritikovao ? Gomez je do sada u karijeri u 4 sezone zabio 30+ golova.(Momku je tek 27).U 352 utakmice u karijeri zabio 206 golova.Prestrasan prosjek.Za Njemacku u 57 nastupa 25 golova.

O cemu pricas sine dragi.Ovo nije Svjetska klasa.Ko jeste ?
Ni ja ne volim takav tip igraca ali covjek je gol masina, tu nema polemike.

Mozda izgubimo ali samo zbog nasih gresaka posto se ovi nasi strasno pogube na pocetku meca kada igraju sa velikom ekipom! Mada ja vjerujem da ce se ipak pokazati koliko je PL iznad Bundeslige...
Ma ja , vjerovatno je jedini razlog moguceg ispadanja Arsenala to sto se igraci pogube, sta ce duse drage.Inace Bayern ko Bayern je protivnik po mjeri...
Zivi bili pa vidjeli.

Ovoliko neobjektivnosti nema apsolutno ni na jednom dijelu foruma.
Ma bravo kralju naso si Dzeku porediti sa nekim likom iz BH lige koju niko i ne prati... Pa sto taj Adilovic ne igra u PL??? Nije klasa... Kada kazem isti tip igraca uz to mislim i na priblizno istu klasu... Poredi Dzeku i Olivera u debitanskim sezonama. A sjecam se jasno kada je Gomez dosao u Bayern da su sve novine brujale kako je ispao iz forme i kako nije ni pola onaj igrac iz Stutgarta... I to je lik bio presao u istoj ligi, znaci bez perioda adaptacije... ali pronasao je formu tako da je nastavio gdje je stao...

Ovi mecevi protiv Sitya,Chelsea i Liverpoola su jasno pokazali tu Arsenalovu "pogubljenost" pa i onaj protiv Uniteda... Prvih 10 minuta odigraju katastrofalno i to im se u konacnici odrazi na rezultat... Zato kazem, od prve minute napasti Bayern imaju taj kvalitet da uspostave sredinu!

A za neobjektivnost kako nisi do sada shvatio da je ti donosis na podforum. Ovaj i druge... ;)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 03 feb 2013, 00:24

Greivis je napisao/la:Mandzukic je za Gomeza Giroud.

I dosta o tome smijesnom igracu kao i o seljackom klubu BayerNu.
Upravu si bgm
Jer Mandzukic i jest u rangu Girouda, prosjek su!
Dok je Gomez igracina za ovu dvojicu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 03 feb 2013, 00:32

Johny realno govoris, al brate pretjerujes u nekim stvarima. Ispada Arsenal je nizerazredni amaterski klub na nivou United of Manchester a svi u Bayernu su bozanstva a oni koji nisu su opet 3 klase iznad Arsenala. Takodjer se nebi slozio da su u TOP3 kluba u Evropi.
slika

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 03 feb 2013, 00:36

Ako je Gomez WC igrac, a uz to sjedi na klupi, pa sta onda reci za Mandzukica, doktor fodbala cak i za omalenog Messija
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 03 feb 2013, 00:36

Po meni je Mario Gomez veliki igrač i spada u tu WC kategoriju. Brojevi govore za sebe. Schweinsteiger je isto WC igrač, ako ćemo gledati po mojim standardima. Po drugim, meni nije. Muller je i sada jako kvalitetan igrač. Imaju kvalitetniji kadar, to ne sporim i favoriti su.

No, utakmica traje 90 minuta, dvije minimalno 180 minuta i vidjećemo ko će na kraju biti pobjednik. Više vjerujem u moć duha nego u moć individualnog kvaliteta. A tu vjerujem, da Arsenal može biti dovoljno nadahnut da izbaci BM.

A što se tiče Girouda, njega teško da možemo tamo svrstati po poznatim klasifikacijama, al' ja sam uvjeren da će se i o njemu za kakvu sezonu ili dvije govoriti u tom fazonu. Ja sam tog lika dosta puta gledao i u Montepellieru i po meni on još nije pokazao sav svoj potencijal. Vjerujem da će narednih sezona ići i na 20+ golova u ligi.

Ove sezone nije adekvatna zamjena za Van Persiea, ionako je malo igrača sposobnih bilo da ga nadomjesti, al' dugoročno mislim da može postići isti efekat.

Ono zbog čega sam ja zavolio ovog lika je njegovo samopuzdanje i uprkos tome osjećaj za timsku igru. I u Montepellieru on je jako puno trčao i trudi se za ekipu, mada mu nije bilo strano zapucati kakav šut i iz nemoguće pozicije.

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 03 feb 2013, 00:38

Izuzetno bitna,dominirali smo čitav meć i uz malo sreće zabilježili izuzetno važnu pobijedu...
Uz aBd sutrašnji kiks kokoški,zaokružili bi fenomenalno kolo za nas.....

Sagna danas maestralan,nadajmo se da će ovako odigrati do kraja sezone....

Nacho ce biti izuzetno kvalitetno pojačanje..
Jack = BOG ostalo je suvišno....Malo je Hafiz kočio napade ali popravit će on to uz par hadisa..
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 03 feb 2013, 00:39

cala je napisao/la:Johny realno govoris, al brate pretjerujes u nekim stvarima. Ispada Arsenal je nizerazredni amaterski klub na nivou United of Manchester a svi u Bayernu su bozanstva a oni koji nisu su opet 3 klase iznad Arsenala. Takodjer se nebi slozio da su u TOP3 kluba u Evropi.
slika
Ti to tek sada shvatio??? :o :o :o Cudo ti Johny nije ranije otvorio oci... 8-) Inace Arsenal je nizerazredna ekipa puna flop igraca i sve sami prosjek... :roll:

Samo postoji jedna zanimljiva kvaka kod svih Arsenomrzaca... Cim neki igrac napusti klub na jednom iz onoga prosjeka postaje WC igrac!!!

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 03 feb 2013, 00:41

Bayen je u vrhunskoj formi, definitivno najbolji su u posljednih 10 tak mozda godina..

Samopouzdanje igraca je najvisoj raznini tesko ce bit Arsenalu, necu reci nemoguca misija al ako gledam po igrackom kadru mozda samo Wilshere ima mjesta kod Bayerna a ostatak Arsenala tesko..

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 feb 2013, 00:43

Cek , jel ti mene pokusavas ubijediti da je Giroud bolji od Gomeza ? :lol:
Gomez za dvije sezone zabije vise golova nego ovaj u karijeri a stariji je manje od godinu dana.
I oni treba da se porede :lol:

Nema se sta sa tobom diskutovati.Dovoljno je vidjeti da covjek pise da se Gomez nije snasao u Bayernu.

Statistika ti je napisana.Nadji mi statisticki boljeg napadaca od 27 godina u Svijetu.On da ne valja i da nije klasa nikada ne bi zaigrao u Bayernu i nikada ne bi igrao za Elf.Dokazan u Stuttgartu , dokazan u Bayernu , dokazan u Elfu.Jos se tebi i par hejtera treba dokazati.
Reci mi napadaca koji u njegovim godinama ima 4 sezone sa 30+ golova ?

Nista drugo nego WC igrac.

Dismis.

@ Cala - Ja nigdje nisam rekao da je Arsenal amaterski klub , to sto u nedostatku argumenata vadite se na te djecice fore to je vas problem.Ja nikoga ne omalovazavam , upravo ste vi ti koji omalovazavaju prije svega Bayerni i Gomeza u ovom trenutku.Ja nigdje nisam rekao da je Arsenal cirkus ili da je Giroud krampa.Rekao sam da Giroud nije rang Gomeza(WC) i da Arsenal nije nivo Bayerna.Sve je pocelo od toga sto je onaj paraglajder se poceo smijati na to da je Gomez klasa i da je Bayo klub koji uz Barcelonu i Real ima najvise WC igraca.

Jesam sta slagao ?

Navedi mi jace klubove od Bayerna ?

ja ne trolam kao vecina vas.Diskutujem , dam argument, obrazlozim.

Vecina ove djecice iskljucivo pise komentare u stilu : :lol: :lol: :lol: Nemam ja sta sa njim pricati cuj Gomez klasa. :lol: :lol: :lol: Ma mi cemo se prepast Bayerna i dobit ce nas zato sto ce nam dati par golova na startu.

Sta ja imam sa ovakvim bolidima pricati.

@ HarunBoy - Informisi se jer je ocito da Bayern i Njemacku ligu nisi gledao vise od pola godine.Gomez je imao tezu povredu , nije spreman za 90 minuta i pored toga njemu je potrebno 20 minuta svaku tekmu da se upise u listu strelaca.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 03 feb 2013, 00:51

Al nako realno mi reci jel Gomez igrac koji vecinu golova zabija na prazan go (mislim da mu neko doda loptu, a on samo postavi nogu), il je igrac koji cesto pravi solo prodore i daje golove il da neki lijep go tipa sut izvan sesnaest metara. Ne sporim ja tu njegovu statistiku i on je veoma koristan igrac, zna svoju ulogu i izvrsava je kako treba, al bar po meni on nije igrac koji bi se cesto znao snalazit u situacijama 2 na 1, nekako nema ljepote u njegovoj igri, al stoji da je on pravi napadac koji zna svoju zadacu
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 03 feb 2013, 00:53

po tim statistikama walcott je jedan od najboljih krilnih igraca danasnjice :lol:

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 03 feb 2013, 00:55

Bolje je igrat ljepsi nogomet nego osvojit ligu :D

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 feb 2013, 01:02

Harun93 je napisao/la:Al nako realno mi reci jel Gomez igrac koji vecinu golova zabija na prazan go (mislim da mu neko doda loptu, a on samo postavi nogu), il je igrac koji cesto pravi solo prodore i daje golove il da neki lijep go tipa sut izvan sesnaest metara. Ne sporim ja tu njegovu statistiku i on je veoma koristan igrac, zna svoju ulogu i izvrsava je kako treba, al bar po meni on nije igrac koji bi se cesto znao snalazit u situacijama 2 na 1, nekako nema ljepote u njegovoj igri, al stoji da je on pravi napadac koji zna svoju zadacu
Definitivno nije virtuoz ali je lisica.Nije on krampa sa loptom ali nije sad ni genije.Dovoljno dobro barata sa njom da je moze ubaciti u mrezu.

Ne vazno je sto on nije atraktivan igrac i sto nije individualno u mogucnosti nanizati igrace i zabiti.To nije mjerilo klase.Inzaghi je sam sebe driblao pa je jedan od najbolji napadaca u posljednjih 20 godina :mrgreen:
Gomez je jako cjenjen svugdje u Evropi.Opasan je u svakom trenutku.Zna se on nafulat niti i fulati nemoguce ali je u ovom trenutku igrac koji se najbolje postavlja na Svijetu(napadac).Covjek je uvijek u sansi.Prosto ne moze biti da je do saigraca.Godinama je tako.U svakoj sredini igra tako.Ja sam vec rekao da ne volim takve fudbalere ali jednostavno ne mozemo ih osporiti ako nemam dokaz za to.Covjek ima brutalnu statistiku.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 feb 2013, 01:15

Mislim da bi nase sanse protiv Bayerna bile 80-20 u korist nas da ih je Guardiola sad preuzeo, ali posto im je ovaj trener do kraja sezone tu rekao bi 50-50. Ocigledno je da ce im krampa Mandzukic biti prvi napadac, to moze biti nasa prednost, ne vidim kako nam on moze predstavljati problem. Najopasniji igraci su Muller, Ribery i Kroos, vrijeme Robbena je proslo mada on je svjetska klase moze on pruziti jos vrhunskih partija.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 03 feb 2013, 01:16

Johny tvoj je problem sto tumacis tudje postove kako tebi odgovara. Nigdje nisam naveo da je Giroud bolji napadac od Gomeza. Nego da su slican tip slicnih kvaliteta! Olivera si na onoj drugoj temi dobro opisao, dobar napadac ali nikada nece biti onaj sam krem, godine mu ne idu u prilog. Ali po meni moze stici RVP recimo... Dzeko je njegov kalibar... Dovoljno je reci da je umjesto Mandzukica upravo Oliver bio Bayernu prva opcija za Marijevu zamjenu, ali ovaj je hteo PL! Zanimljivo da je takodje i Romana odbio... Prica u vezi Gomeza je pocela sto ja licno mislim da bas ni on nije sam krem ali je vise nego dobar napadac. Uvaljace ga kada je najpotrebniji... Takodje jasno se sjecam da kada je Gomez dosao u Bayern da nije odmah poceo da reseta i da su bili zabrinuti prvih par mjeseci da su razni "novinarski strucnjaci" predvidjali njegov krah ali on je se brzo uzdigao...

Mozete vi smatrati ovo objektivnim ili neobjektivnim ali ja znam da kada Arsenal ima svoj dan moze se i sa tvojom Barsom nositi. Bayern jeste kvalitetniji i jaci individualno ali ne mozes se reci da je sada to neka velika razlika u kvalitetu! Po meni Wilshere,Diaby i Santi mogu uspostaviti kontrolu na sredini terena u odnosu na Kroosa i Swajnija... Ali takodje znam da koliko god mogu proci Bayern u narednom kolu ladno bi mogli ispasti od Galate (koja sigurno nece proci osminu)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 03 feb 2013, 01:22

Ja ne mogu da vjerujem da se toliko svađate samo da dokažete jedan drugom da je vaša liga bolja od njihove. Nekome je bolja španska liga nekome engleska i kraj.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 feb 2013, 01:24

zašto onda taj najbolji napadc na svijetu ili gomez nikad nije bio ni blizu nagrade za isto ?

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.