NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- SheldonCooper
- Kontakt:
Re: NFL
Robert Griffin Junior III osvojio nagradu za ofanzivnog rookia godine
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
E to nisam znao.Edin TM87 je napisao/la:Svake godine pocinje u pola 1 po nasem vremenuDevil je napisao/la:Kada sutra pocinje tacno SB.Vidim Arena pocinje u 00:30 ali nesta mi to rano za njega.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Pa prosle godine zavrsio oko 4 i to sam burno proslavio nakon neuspjesnog hail marya Patriotsa

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
@ edin
a mene si prosle godine ubjedjivao da SB ne pocinje svake godine u pola 1.
Ne znam ko sve glasa za MVP-a sezone, ali ovi novinari sa NFL-a su se odlucili za Petersona i krajnji rezultat je glasio 4:2.
a mene si prosle godine ubjedjivao da SB ne pocinje svake godine u pola 1.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Evo ja kontam da li cu uspeti izdrzati sutra do kraja.Nisam neki ljubitelj NFL-a ali SB se ne propusta. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
ma malo sam se zanio sa racunicomamerosm je napisao/la:@ edin
a mene si prosle godine ubjedjivao da SB ne pocinje svake godine u pola 1.![]()
Ne znam ko sve glasa za MVP-a sezone, ali ovi novinari sa NFL-a su se odlucili za Petersona i krajnji rezultat je glasio 4:2.
Roger Federer the greatest of all time!
Watt je odbranbeni igrac godine, dok je Peterson offensive player of the year, a Peyton je dobio nagradu za comeback godine.
Adrian Peterson je MVP za sezonu 2012...Mora se priznati da je ova titula i vise nego zasluzena.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Čuj SB se ne propušta, ko to još gleda, još pogotovo kad igraju ovakve odbrane, dosadna tekma je zagarantovana
Edinu za utjehu Arians dobio nagradu za trenera godine, a Peyton za comeback igrača godine
Edinu za utjehu Arians dobio nagradu za trenera godine, a Peyton za comeback igrača godine
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Veceras kakav rostilj organizovat al nece niko od ovih mojih havera jer nema Meninga 
Thomas Müller - Fußballgott
Evo sada sam gledao reportaze o Rodgers-u i Brady-u i ono sto njih dvojca imaju zajednicko je to da ih 49ersi nisu izabrali na draftu i ako su imali za to mogucnosti.
Na draftu 2000.godine su se umjesto Brady-a odlucili za Carmazzi-ja, a pet godina kasnije umjesto za Rodgersa su se odlucili za Smitha.
Na draftu 2000.godine su se umjesto Brady-a odlucili za Carmazzi-ja, a pet godina kasnije umjesto za Rodgersa su se odlucili za Smitha.
Treba li se ovo shvatiti kao ironičan komentar?rio_Ferdy88 je napisao/la:Čuj SB se ne propušta, ko to još gleda, još pogotovo kad igraju ovakve odbrane, dosadna tekma je zagarantovana![]()
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ja vise volim gledati odbrane nego napad koji daje svaki svoj napad TD, a tako isto i prvima.. .. neka 3-4 TD dosta i nekoliko izgubljenih lopti na red zone to je draz 
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Mnogi napadi koji su djelovali ko da mogu zabiti TD kada hoće zabijali su se u najvažnijim utakmicama u zidSaltCityAttack je napisao/la:ja vise volim gledati odbrane nego napad koji daje svaki svoj napad TD, a tako isto i prvima.. .. neka 3-4 TD dosta i nekoliko izgubljenih lopti na red zone to je draz
Drugim riječima, da ponovimo još jednom, dok to svi ovdje ne nauče:
Offense sells tickets, defense wins championships
Statistika govori drugacije - jer posljednjih godina SB su osvjale ekipe ciji su napadi bili rangirani medju 10 najboljih u ligi. I ako veceras 49ersi osvoje SB samo ce ih 0,6 yardi dijeliti od 10-tog najboljeg napada lige...Taktičar je napisao/la: Offense sells tickets, defense wins championships
Takodjer sam prosle godine postiavio statistiku koja kaze da su jedino Buccanerssi bez kvalitetnog QB-a u ovom stoljecu uspjeli uzeti SB.
Pa nas je prosle godine jedno hvatanje dijelilo od SB-a, a imali smo drugu najgoru odbranu lige, a dok su Giantsi imali 27 odbranu lige.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kako onda Brees osvoji SB, Rodgers itd
U njih su odbrane inače elitne
Jedino da me vi zamijenite na poslu
U njih su odbrane inače elitne
Shvati kako god želiš, ja SB ne gledamTaktičar je napisao/la:Treba li se ovo shvatiti kao ironičan komentar?rio_Ferdy88 je napisao/la:Čuj SB se ne propušta, ko to još gleda, još pogotovo kad igraju ovakve odbrane, dosadna tekma je zagarantovana![]()
Jedino da me vi zamijenite na poslu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ok, momci, onda još jednom pojašnjenje te teze, jer nekoliko puta sam je i uz pominjanje i pojašnjavo.
Situacije u kojima se utakmice, pogotovo one najvažnije, pobjeđuju tako što se protivnik outscore su izuzeci.
Ne možeš titulu osvojiti ni tako što ćeš samo igrati odbranu, ali moraš imati odbranu koja je u stanju biti čvrsta i produktivna, i to važi sa sve ekipne sportove na najvišem nivou. Odbrana je ta na koju se moraš biti u stanju osloniti i koja napadu tako pruža priliku da donošenjem poena donese i pobjedu.
U velikim utakmicama, u bilo kom sportu, u većini slučajeva nema toliko poena ili golova, što znači ako ti odbrana popusti teško da ćeš u takvoj tekmi moći to nadoknaditi napadom. Odbrana je kostur pobjede ili titule, a napad je pečat ili ukras.
Primjeri koji su gore navedeni su pogrešno protumačeni. Odbrana Saintsa je u šampionskoj sezoni bila važna ko i napad, treba samo pogledati malo više statističkih podataka. Jesu primali puno poena, ali su te sezone takođe bili najefikasnija odbrana i odbrana sa najviše taka aways. SB odlučujući momenat tekme je bio pick six na Manningu
Drugi navedeni primjer gore su Packersi. U njihovoj šampionskoj sezoni odbrana im se markantno popravila u odnosu na prethodnu sezonu i to i jeste bio razlog osvajanja titule. Matthews, Raji, Woodson, Williams i ostali bili su odlični te sezone, tako da se nije mogla ponoviti situacija od sezonu ranije kada su od Cardinalsa u doigravanju zijanili 52-46 ili tako nešto. Odlučujući momenat tog SB-a je takođe bio INT na Big Benu. Razlog poraza u doigravanju zadnje 2 sezone je upravo to što ta odbrana opet ne funkcionira na istom nivou.
I da ne pominjem ono šta sam već ranije navodio u vezi Patriotsa. Osvojili su titule kada im je odbrana bila jača nego što je zadnjih godina kada gube odlučujuće utakmice.
I još nešto što sada nemam vremena pronaći jer se spremam za SB, ali što možete pronaći vi koji možda i ne iščekujete ovaj SB sa velikim nestrpljenjem: ima tabela sa najboljim, odnosno najefikasnijim napadima kroz historiju NFL-a. Mislim da je od 15 prvih na toj listi samo 8. i 11. mjesto osvojilo SB. To sam malo otprilike govorim, ali eto vam zadatak za pronalazak i razmišljanje.
P.S. Ravens Defense forever!
Situacije u kojima se utakmice, pogotovo one najvažnije, pobjeđuju tako što se protivnik outscore su izuzeci.
Ne možeš titulu osvojiti ni tako što ćeš samo igrati odbranu, ali moraš imati odbranu koja je u stanju biti čvrsta i produktivna, i to važi sa sve ekipne sportove na najvišem nivou. Odbrana je ta na koju se moraš biti u stanju osloniti i koja napadu tako pruža priliku da donošenjem poena donese i pobjedu.
U velikim utakmicama, u bilo kom sportu, u većini slučajeva nema toliko poena ili golova, što znači ako ti odbrana popusti teško da ćeš u takvoj tekmi moći to nadoknaditi napadom. Odbrana je kostur pobjede ili titule, a napad je pečat ili ukras.
Primjeri koji su gore navedeni su pogrešno protumačeni. Odbrana Saintsa je u šampionskoj sezoni bila važna ko i napad, treba samo pogledati malo više statističkih podataka. Jesu primali puno poena, ali su te sezone takođe bili najefikasnija odbrana i odbrana sa najviše taka aways. SB odlučujući momenat tekme je bio pick six na Manningu
Drugi navedeni primjer gore su Packersi. U njihovoj šampionskoj sezoni odbrana im se markantno popravila u odnosu na prethodnu sezonu i to i jeste bio razlog osvajanja titule. Matthews, Raji, Woodson, Williams i ostali bili su odlični te sezone, tako da se nije mogla ponoviti situacija od sezonu ranije kada su od Cardinalsa u doigravanju zijanili 52-46 ili tako nešto. Odlučujući momenat tog SB-a je takođe bio INT na Big Benu. Razlog poraza u doigravanju zadnje 2 sezone je upravo to što ta odbrana opet ne funkcionira na istom nivou.
I da ne pominjem ono šta sam već ranije navodio u vezi Patriotsa. Osvojili su titule kada im je odbrana bila jača nego što je zadnjih godina kada gube odlučujuće utakmice.
I još nešto što sada nemam vremena pronaći jer se spremam za SB, ali što možete pronaći vi koji možda i ne iščekujete ovaj SB sa velikim nestrpljenjem: ima tabela sa najboljim, odnosno najefikasnijim napadima kroz historiju NFL-a. Mislim da je od 15 prvih na toj listi samo 8. i 11. mjesto osvojilo SB. To sam malo otprilike govorim, ali eto vam zadatak za pronalazak i razmišljanje.
P.S. Ravens Defense forever!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Packersi ba nemaju odbrnu sad ali su je imali i sad kad je odbrana loss nemogu meda... Sainti su je imali jako dobru pa evo nemaju je sad i kanta su ... Patriotsi je nemaju i kante su sve je to dokazano .... Bearsi bez offensa sa grosmanom malo falili da uzmu SB... Nemate odbrane vase ekipe neznate kako je to gledat zato drugacije i mislite
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Usput tu odbranu Peyton u SB-u rastavi na proste faktore sa 430 Total Yards i uz 29 postignutih poena...Mi prosle godine nismo uzeli SB zato sto je Welker ispustio loptu, a ne zbog odbrane koja je usput bila druga najgora u ligi.SaltCityAttack je napisao/la:Bearsi bez offensa sa grosmanom malo falili da uzmu SB... Nemate odbrane vase ekipe neznate kako je to gledat zato drugacije i mislite
Posljednji TD su pustili Giantsima kako bi ponovo vratili loptu u nas posjed, sto je portvrdio i Eli Manning kada je gostovao kod Letterman-a.
No da zavrsimo sa ovom pricom mislim da se mora naci neka vrsta balansa, jer ne valja ni ovo sto rade Bearsi ni Patriotsi. Mi imamo strahovit napad i u stanju smo svaku odbranu rastaviti na proste faktore, ali se nekad desi da napad ima los dan i onda smo donji, dok je u Bearsa situacija obrnuta.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kako onda Ravensi i slične ekipe svake godine ne osvajaju SB kad je odbrana tako bitna
Ne kažem da je odbrana nebitna, ali svakako da nije najbitnija, kao što vi želite reći
Opet, ova tvoja teza Taktičaru, ide u prilog onoga što sam ja govorio o Bradyu, kad sam rekao da nije chokao i da je odbrana tu u drugom pol strašno popustila i da on nije ništa više kriv od odbrane Patsa u drugom pol za taj poraz, kao i poraze od Giantsa kada odbrana nije bila u stanju napraviti key stop nad Ilijom i napadom Giantsa u 4/4,a prije toga su Patsi bili u vodstvu
Dakle, ne slažem se da je odbrana najbitniji dio ekipe, jer po toj logiKi onaj drugi i treći dio ekipe je nebitan, iako to nije istina, jer tek svi dijelovi uklopljeni u cjelinu čine jednu ekipu, i naravno da ni napad bez odbrane neće biti uspješno rješenje, kao i odbrana bez napada ili ST
Dakle oni timovi koji nabolje izbalansiraju kvalitet u sve tri dijela igre, odnosno svoje ekipe, su redovno i oni koji završavaju na kraju kao i pobjednici, naravno tu i sreća igra svoju ulogu kao jedan od faktora, na onoj najvišoj razini tj PO i SB
Taktičar ti si navikao da Ravensi igraju strašnu odbranu i zato vjerovatno preferiraš i zagovaraš taj stil igre i tu tezu, ali ipak statistički gledano ove godine (kroz cijelu sezonu) su jedna od lošijih obrana, a ono što je bilo ok većinu godine je red zone obrana, ali su lako puštali poprilično yardi, ali su zato podigli nivo igre u PO i zasluženo došli do SB
_________
Što se tiče večerašnje tekme, moje mišljenje je da kod ovakvih tekmi poprilično odlučuje voljni moment i želja. NFL i hokej su dva sporta u kojemu to pravi najveću razliku, jer možeš "prebit" protivnika. Mislim da tu Ravensi dosta dobro stoje jer imaju solidan broj veterana koji znaju da im je ovo možda zadnja šansa i koji su godinama na visokoj razini ali nisu dobili priliku osvojit (Reed, Suggs, Pollard, Ngata), a imaju i Lewisa koji će to stavit u perspektivu jer je jednom bio u SB i čekao je na novi 10 godina. A i Boldin je igrao s Arizonom i zna koliko je teško ponovo doći tu.
Ninersi s druge strane izgledaju kao da će biti u igri još godinama. Ne sumnjam da će i oni bit motivirani, ali čini mi se da Ravensi imaju veći "now or never" faktor za dosta vrhunskih igrača koji mogu napravit razliku i koji neće upasti u "sretni smo sto sudjelujemo" mentalni sklop.
Moglo bi biti jako bitno koja momčad će bolje zaustavit run sa sedmoricom (DL + LB), ako se ispostavi da netko to nije u stanju, onda se puno toga mijenja
Obje ekipe su poznate po tome da drže obranu od trčanja sa 7 igrača, što svakako otvara podosta mogućnosti secondaryu, a možeš slati i lude blitzeve (slobodne edge-rushere da se zalijeću prema QB-u i rade pritisak ili vežu jednog igrača na sebe - najčešće RBa koji onda ne može postati receiver, nego mora blokirati) Iako, ne znam koliko je Ravensima oportuno slati igrače na Colina, kad je on veoma brz i to je jedna od njegovih najvećih prednosti, a mislim da će uglavnom svatko striktno čuvati svoj prostor, zadržati sve ispred sebe, ne dozvolit big plays i pokušati natjerati Ninerse da slažu duge sistematične driveove, Kaepa držati u pocketu (i probat ga stisnut unutar njega) čime se šanse da se desi neki INT/turnover znatno uvećavaju
A s druge strane i Ninersi Flaku trebaju prisiliti na strpljivu short passes igru, jer mu je duboka lopta najbolje oružje, i to bi mu trebali oduzeti (iako se Ninersi i nisu baš proslavili protiv Falconsa) i dozvolit bacanja za 5-7 yardi i onda udarati, svaku yardu kaznit, raditi čiste tacklove, smanjit yards after catch itd...
Igrač koji bi mogao bit x faktor je Reed. ima jako tihi PO, što i ne čudi jer je išao na Peytona i Bradya, ali je ipak odradio svoj dio posla. Peyton nula dodavanja prema njemu, Brady samo dva, a kad tako oduzmeš svoj dio polja protiv dva HOF QB-a znači da ne griješiš. Ovako dosta stručnjaka govori da je prva utakmica bilo kojeg QB protiv Reeda poprilično teško iskustvo, a Ninersi će sigurno pokušati sa deep passom nekoliko puta jer Kaep ima jaku ruku. Reed s druge strane pokazuje jedno, radi drugo i navlači neiskusne na grešku. Koliki će to biti faktor neznam, ali svakako je moguće da skine jednu/dvije bitne lopte nakon što mahnito bude buljio u film dva tjedna, a ipak ne očekujem previše rizika od njega jer su tako dobili dva bolja napada od Ninersa
Sve u svemu očekujem vrlo neizvjesnu tekmu, gdje se neće događati glupe greške ni jednima ni drugima i koja će najvjerovatnije biti odlučena sa 1 FG razlike
Ne kažem da je odbrana nebitna, ali svakako da nije najbitnija, kao što vi želite reći
Opet, ova tvoja teza Taktičaru, ide u prilog onoga što sam ja govorio o Bradyu, kad sam rekao da nije chokao i da je odbrana tu u drugom pol strašno popustila i da on nije ništa više kriv od odbrane Patsa u drugom pol za taj poraz, kao i poraze od Giantsa kada odbrana nije bila u stanju napraviti key stop nad Ilijom i napadom Giantsa u 4/4,a prije toga su Patsi bili u vodstvu
Dakle, ne slažem se da je odbrana najbitniji dio ekipe, jer po toj logiKi onaj drugi i treći dio ekipe je nebitan, iako to nije istina, jer tek svi dijelovi uklopljeni u cjelinu čine jednu ekipu, i naravno da ni napad bez odbrane neće biti uspješno rješenje, kao i odbrana bez napada ili ST
Dakle oni timovi koji nabolje izbalansiraju kvalitet u sve tri dijela igre, odnosno svoje ekipe, su redovno i oni koji završavaju na kraju kao i pobjednici, naravno tu i sreća igra svoju ulogu kao jedan od faktora, na onoj najvišoj razini tj PO i SB
Taktičar ti si navikao da Ravensi igraju strašnu odbranu i zato vjerovatno preferiraš i zagovaraš taj stil igre i tu tezu, ali ipak statistički gledano ove godine (kroz cijelu sezonu) su jedna od lošijih obrana, a ono što je bilo ok većinu godine je red zone obrana, ali su lako puštali poprilično yardi, ali su zato podigli nivo igre u PO i zasluženo došli do SB
_________
Što se tiče večerašnje tekme, moje mišljenje je da kod ovakvih tekmi poprilično odlučuje voljni moment i želja. NFL i hokej su dva sporta u kojemu to pravi najveću razliku, jer možeš "prebit" protivnika. Mislim da tu Ravensi dosta dobro stoje jer imaju solidan broj veterana koji znaju da im je ovo možda zadnja šansa i koji su godinama na visokoj razini ali nisu dobili priliku osvojit (Reed, Suggs, Pollard, Ngata), a imaju i Lewisa koji će to stavit u perspektivu jer je jednom bio u SB i čekao je na novi 10 godina. A i Boldin je igrao s Arizonom i zna koliko je teško ponovo doći tu.
Ninersi s druge strane izgledaju kao da će biti u igri još godinama. Ne sumnjam da će i oni bit motivirani, ali čini mi se da Ravensi imaju veći "now or never" faktor za dosta vrhunskih igrača koji mogu napravit razliku i koji neće upasti u "sretni smo sto sudjelujemo" mentalni sklop.
Moglo bi biti jako bitno koja momčad će bolje zaustavit run sa sedmoricom (DL + LB), ako se ispostavi da netko to nije u stanju, onda se puno toga mijenja
A s druge strane i Ninersi Flaku trebaju prisiliti na strpljivu short passes igru, jer mu je duboka lopta najbolje oružje, i to bi mu trebali oduzeti (iako se Ninersi i nisu baš proslavili protiv Falconsa) i dozvolit bacanja za 5-7 yardi i onda udarati, svaku yardu kaznit, raditi čiste tacklove, smanjit yards after catch itd...
Igrač koji bi mogao bit x faktor je Reed. ima jako tihi PO, što i ne čudi jer je išao na Peytona i Bradya, ali je ipak odradio svoj dio posla. Peyton nula dodavanja prema njemu, Brady samo dva, a kad tako oduzmeš svoj dio polja protiv dva HOF QB-a znači da ne griješiš. Ovako dosta stručnjaka govori da je prva utakmica bilo kojeg QB protiv Reeda poprilično teško iskustvo, a Ninersi će sigurno pokušati sa deep passom nekoliko puta jer Kaep ima jaku ruku. Reed s druge strane pokazuje jedno, radi drugo i navlači neiskusne na grešku. Koliki će to biti faktor neznam, ali svakako je moguće da skine jednu/dvije bitne lopte nakon što mahnito bude buljio u film dva tjedna, a ipak ne očekujem previše rizika od njega jer su tako dobili dva bolja napada od Ninersa
Sve u svemu očekujem vrlo neizvjesnu tekmu, gdje se neće događati glupe greške ni jednima ni drugima i koja će najvjerovatnije biti odlučena sa 1 FG razlike
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.