Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Sportfanatik
- Kontakt:
Re: Formula 1
Britanski vozač Lewis Hamilton u novoj će sezoni Formule 1 biti član Mercedesove momčadi. O njegovom odlasku iz McLarena, ali i ulozi u njemačkoj momčadi, svoje je mišljenje dao Damon Hill, svjetski prvak u Formuli 1 iz 1996. godine...
Lewis Hamilton prošle je sezone donio važnu i tešku odluku. Momčad McLarena, za koju se u Formuli 1 natjecao šest godina, odlučio je zamijeniti Mercedesom, timom koji se u Formulu 1 vratio prije tri sezone te do sada nije uspio ispuniti velika očekivanja.
Ovaj transfer za Autosport je proanalizirao Damon Hill, Britanac koji je s Williamsom osvojio titulu svjetskog prvaka 1996. godine. Lewisovu situaciju usporedio je sa svojim prelaskom iz Williamsa u Arrows odmah nakon osvajanja titule.
"Dok sam vozio za Williams, nisam bio vođa. Više mi se činilo da sam test-vozač. No, kada sam stigao u novi tim, oni su me dočekali kao vođu, a na tu se ulogu lakše priviknuti kada svi od vas očekuju da usmjerite čitavu momčad", izjavio je Hill te dodao: "Lewis bi se u Mercedesu mogao suočiti s takvom situacijom te se pronaći u ulozi vođe momčadi."
Kao primjer pravog vođe Hill ističe Fernanda Alonsa: "Pogledajte Fernanda. On zna kako motivirati svoj tim i kako izvući maksimum iz onoga što ima na raspolaganju."
Za kraj, Hill je istaknuo razlike u momčadskim strategijama danas i prije dvadesetak godina: "Dok sam se natjecao, najčešće je postojao jedan tim za koji se isplatilo voziti i onda je taj tim imao dva odlična kandidata za naslov. Danas imate više dobrih timova, a svaki tim ima jednog istaknutijeg vozača."
"U 2013. godini Jenson Button će predvoditi McLaren, imat ćemo Lewisa u Mercedesu, Fernanda u Ferrariju, Sebastian Vettela u Red Bullu te Kimija Räikkönena u Lotusu. Sasvim je realno da svaki od njih može pobijediti", zaključio je.
Lewis Hamilton prošle je sezone donio važnu i tešku odluku. Momčad McLarena, za koju se u Formuli 1 natjecao šest godina, odlučio je zamijeniti Mercedesom, timom koji se u Formulu 1 vratio prije tri sezone te do sada nije uspio ispuniti velika očekivanja.
Ovaj transfer za Autosport je proanalizirao Damon Hill, Britanac koji je s Williamsom osvojio titulu svjetskog prvaka 1996. godine. Lewisovu situaciju usporedio je sa svojim prelaskom iz Williamsa u Arrows odmah nakon osvajanja titule.
"Dok sam vozio za Williams, nisam bio vođa. Više mi se činilo da sam test-vozač. No, kada sam stigao u novi tim, oni su me dočekali kao vođu, a na tu se ulogu lakše priviknuti kada svi od vas očekuju da usmjerite čitavu momčad", izjavio je Hill te dodao: "Lewis bi se u Mercedesu mogao suočiti s takvom situacijom te se pronaći u ulozi vođe momčadi."
Kao primjer pravog vođe Hill ističe Fernanda Alonsa: "Pogledajte Fernanda. On zna kako motivirati svoj tim i kako izvući maksimum iz onoga što ima na raspolaganju."
Za kraj, Hill je istaknuo razlike u momčadskim strategijama danas i prije dvadesetak godina: "Dok sam se natjecao, najčešće je postojao jedan tim za koji se isplatilo voziti i onda je taj tim imao dva odlična kandidata za naslov. Danas imate više dobrih timova, a svaki tim ima jednog istaknutijeg vozača."
"U 2013. godini Jenson Button će predvoditi McLaren, imat ćemo Lewisa u Mercedesu, Fernanda u Ferrariju, Sebastian Vettela u Red Bullu te Kimija Räikkönena u Lotusu. Sasvim je realno da svaki od njih može pobijediti", zaključio je.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Prvi dan Sergia u McLarenu, mali hangout sa fanovima
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Sportfanatik
- Kontakt:
Marussia je u ponedjeljak potvrdila informaciju kako u nadolazećoj sezoni neće računati na njemačkog vozača Timu Glocka. Traži se njegova zamjena koja će donijeti i sponzorski novac...
Timo Glock, koji za Marussiju vozi od ulaska te momčadi u svijet Formule 1 2010. godine, ostao je bez svog mjesta za upravljačem unatoč tome što je nedavno produžio svoj ugovor sve do kraja 2014. godine.
Marussia je objavila "sporazumni raskid ugovora", a vrlo je izgledno kako će njegovo mjesto zauzeti vozač s čvrstim financijskim zaleđem, odnosno zainteresiranim sponzorima. Drugi bolid Marussije pripada novaku Maxu Chiltonu.
"Ovdje sam proveo tri sjajne godine, sudjelovao sam u izgradnji i razvoju momčadi te pokušajima da se ostvare ciljevi. Želim Marussiji mnogo sreće u sljedećem razdoblju. Premda nisam očekivao ovakav rasplet, uzbuđen sam zbog svega što će mi budućnost donijeti. Nadam se da ću uskoro moći dati komentar o tome", izjavio je Nijemac.
Marussia je deseto mjesto u konstruktorskom poretku izgubila u posljednjoj utrci sezone, u Brazilu, zahvaljujući plasmanu Caterhamovog Vitalija Petrova na 11. poziciju.
Vozačke postave zasad nemaju potvrđene samo Force India, u kojoj jedno mjesto pripada Paulu di Resti te upravo Caterham, za kojeg će voziti Charles Pic.
Timo Glock, koji za Marussiju vozi od ulaska te momčadi u svijet Formule 1 2010. godine, ostao je bez svog mjesta za upravljačem unatoč tome što je nedavno produžio svoj ugovor sve do kraja 2014. godine.
Marussia je objavila "sporazumni raskid ugovora", a vrlo je izgledno kako će njegovo mjesto zauzeti vozač s čvrstim financijskim zaleđem, odnosno zainteresiranim sponzorima. Drugi bolid Marussije pripada novaku Maxu Chiltonu.
"Ovdje sam proveo tri sjajne godine, sudjelovao sam u izgradnji i razvoju momčadi te pokušajima da se ostvare ciljevi. Želim Marussiji mnogo sreće u sljedećem razdoblju. Premda nisam očekivao ovakav rasplet, uzbuđen sam zbog svega što će mi budućnost donijeti. Nadam se da ću uskoro moći dati komentar o tome", izjavio je Nijemac.
Marussia je deseto mjesto u konstruktorskom poretku izgubila u posljednjoj utrci sezone, u Brazilu, zahvaljujući plasmanu Caterhamovog Vitalija Petrova na 11. poziciju.
Vozačke postave zasad nemaju potvrđene samo Force India, u kojoj jedno mjesto pripada Paulu di Resti te upravo Caterham, za kojeg će voziti Charles Pic.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- schweinsteiger
- Kontakt:
Kimijev volan za sledecu sezonu

MUTE
OPET GATE
TRANSLATE (ANTI-MUMBLE)
JENSON

MUTE
OPET GATE
TRANSLATE (ANTI-MUMBLE)
JENSON
#miasanmia
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Novi Lotus

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Sportfanatik
- Kontakt:
Odustajanjem Hispania Racing Teama od daljnjeg natjecanja, broj momčadi u Formuli 1 spao je na 11. Popis momčadi za 2013. već je zaključen, no posljednjih se dana intenzivirala priča o izvjesnom Scorpion Racingu koji bi otkupio ono što je ostalo od HRT-a te se kao 12. momčad uključio u natjecanje Formule 1.
Nakon što je tri sezone tavorila na dnu poretka Formule 1, momčad Hispania Racing Teama je na kraju 2012. odustala od daljnjeg natjecanja. Nije uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju za 2013. godinu niti pronaći zainteresiranog kupca pa je broj momčadi za nadolazeću sezonu pao na 11.
Ipak, postoji mogućnost da se uskoro u Formulu 1 vrati i 12. tim. Naime, skupina američkih i kanadskih investitora, okupljenih u timu koji se naziva Scorpion Racing, zainteresirana je za ulazak u Formulu 1. Ta bi momčad otkupila ono što je ostalo od HRT-a i zauzela njegovo mjestu na gridu. Čelni čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, nema ništa protiv toga, ali kaže kako su za 2013. godinu zakasnili te da bi se ulazak nove momčadi u natjecanje mogao dogoditi iduće godine.
"Razgovarao sam s njima i rekao im da kontaktiraju FIA-u te da zatraže dozvolu za ulazak u Formulu 1. Njihova je namjera otkupiti HRT i sa svojim timom ući u natjecanje, ali mislim da se to ove godine neće dogoditi. Malo je prekasno, ali moglo bi se realizirati za 2014.", izjavio je Ecclestone.
FIA je listu momčadi za 2013. zaključila još u studenome prošle godine i stoga je malo vjerojatno da bi napravila iznimku u pravilima i dozvolila novom timu ulazak u natjecanje ove godine, čak i kada bi oni dokazali da su financijski i tehnički sposobni ispuniti sve svoje obaveze.
Nakon što je tri sezone tavorila na dnu poretka Formule 1, momčad Hispania Racing Teama je na kraju 2012. odustala od daljnjeg natjecanja. Nije uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju za 2013. godinu niti pronaći zainteresiranog kupca pa je broj momčadi za nadolazeću sezonu pao na 11.
Ipak, postoji mogućnost da se uskoro u Formulu 1 vrati i 12. tim. Naime, skupina američkih i kanadskih investitora, okupljenih u timu koji se naziva Scorpion Racing, zainteresirana je za ulazak u Formulu 1. Ta bi momčad otkupila ono što je ostalo od HRT-a i zauzela njegovo mjestu na gridu. Čelni čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, nema ništa protiv toga, ali kaže kako su za 2013. godinu zakasnili te da bi se ulazak nove momčadi u natjecanje mogao dogoditi iduće godine.
"Razgovarao sam s njima i rekao im da kontaktiraju FIA-u te da zatraže dozvolu za ulazak u Formulu 1. Njihova je namjera otkupiti HRT i sa svojim timom ući u natjecanje, ali mislim da se to ove godine neće dogoditi. Malo je prekasno, ali moglo bi se realizirati za 2014.", izjavio je Ecclestone.
FIA je listu momčadi za 2013. zaključila još u studenome prošle godine i stoga je malo vjerojatno da bi napravila iznimku u pravilima i dozvolila novom timu ulazak u natjecanje ove godine, čak i kada bi oni dokazali da su financijski i tehnički sposobni ispuniti sve svoje obaveze.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Novi McLaren Mercedes MP4-28
[youtube][/youtube]

Usporedba prošlogodišnjeg i novog modela
(open image in new tab)

Analiza novog modela
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Usporedba prošlogodišnjeg i novog modela

Analiza novog modela
[youtube][/youtube]
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Novi Ferrari F138

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Koliko je samo ljepši od prošlogodisnjeg modela. 
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Prelijepi su stvarno..
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Dzaba im ljepota ako na stazi ne razvije potrebnu brzinu...Ovo je za Ferrari i Domenicali-ja sezona odluke i ukoliko ne uzmu bar jednu titulu na kraju iste bice svega.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- majestic24
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:Dzaba im ljepota ako na stazi ne razvije potrebnu brzinu...Ovo je za Ferrari i Domenicali-ja sezona odluke i ukoliko ne uzmu bar jednu titulu na kraju iste bice svega.
to se zna unaprijed da od titule nema nista.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Ja sam komentarisao dizajn bolida, ljepši je od onog prošle godine a naravno da bi ja volio da on ima performanse pa makar bio i najružniji od svih.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Novi Sauber C32
(open image in new tab)

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Naprijed je, ispred volana odmah, NEC pa iznad togajose je napisao/la:Gdje ima je grb Chelsea FC na bolidu?

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- schweinsteiger
- Kontakt:
Šta je sa Mercedesovog bolida? Juče je trebalo biti predstavljanje... 
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende
Stil rušiljende strogo prekucende
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sutra je njihovo predstavljanjeSemsudin je napisao/la:Šta je sa Mercedesovog bolida? Juče je trebalo biti predstavljanje...
Još malo Red Bulla

Usporedba prošlogodišnjih modela sa novim

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.