FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

DieRoten
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la DieRoten » 03 feb 2013, 02:00

Mainz je počeo utakmicu silovito, s namjerom da zaustavi Bayern, što im je dobro išlo tokom prvog poluvremena. Ali realno gledajući, svima nam je neobično vidjeti Neuera u kadru jer ga tako malo viđamo na utakmicama, jer čovjek skoro i da nema posla. Mainz je pao pod pritiskom Bayerna, i možemo reći, donekle rutinska pobjeda. Trebalo nam je dosta da slomijemo odbranu Mainza, ali "strpljenja", kao što bi Muller rekao.
Kirchoff je odličan bio, vidi se talenat i ta raskošnost. Može se ubacivati i u napad, dobar je u skoku. Zamislite on i Dante kao štoperski tandem :D
Ne shvatam Juppa, zašto ne ubaci Gomeza, Robbena od početka.. Kao da ima nešto izgubiti time. Ovoga smo se svi pribojavali, da će doći do nezadovoljstva igrača zbog jako široke klupe.
Robbenov potez danas je bio totalno glup, ali mislim da Jupp to može bolje kombinovati, i mislim da neće dopustiti da iko bude nezadovoljan. Bayern će odmah reagovati na to. Nikad nije bilo nesuglasica u Bayernu, pa neće ni sada.
Martinez se jednostavno ustalio u timu, i svi kao da su zaboravili sve kritike ikad upućene prema njemu. Lik stvarno dobro odrađuje posao, zna brzo reagovat, i transformisat igru prema napadu, baš kao što su na ljeto Uli i ekipa govorili..
Bliži nam se Arsenal. Mislim da ga ne smijemo podcijeniti, jaki su topnici. Bayern je daleko ispred njih, ali se bojim da se ne opuste previše, pa da kiksaju. No, sve ukupno gledajući, bliži nam se nova era, još jači Bayern sa Guardiolom na čelu. Nema kraja ovome usponu, pa ljudi ne znaju šta će od para :lol:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 feb 2013, 02:12

A i ovo vise s "pola snage" mi dosadilo,ja pozelio da gledam malo dominacije :oops:
Jedno 5-6 golova u mrezi protivnika :oops:

Ribery u zadnje 3 utakmice poceo nesto da solira,kad dobije loptu ceka nesto,hoce-nece i to u situacijama kad i ne moze bas driblat' i cesto od toga ne bude nista.

Mandzukic me uopste nije nesto impresionirao danas,kao ni protiv Stuttgarta.Danas u prvom poluvremenu sam ga vidio 2 puta,jednom se u odbranu vratio,drugi put bio na desnoj strani i centrirao.

2 gola koja je dao ciste majstorije Alabe na jednoj,pa Mullera i Lahma na drugoj strani.

Robbenu bih davao vecu minutazu,ako mu vec ne da mjesto u prvih 11.
0:3 vodimo vec od 58. minuta,on ceka 75. da napravi izmjene :?

Danas sam obratio posebnu paznju na Kirchoffa,sjajno igra.

Koliko god vi hvalili Buytena,meni se uopste ne svidja ovo sto je postalo ocigledno.A to je da se Buyten uigrava pred Arsenal.
Ja bih jos uvijek vise volio da vidim Javija na poziciji stopera,a Gustava na 6.

Ono sto nam jos ide na ruku je to da danas igraju Leverkusen - BvB.
Najvise bih volio remi da bude :D

Danas smo oborili jos jedan rekord :D
Doduse,mi smo ga i drzali,samo ne znam iz koje je godine.
Nakon 20 kola imamo 51 bod,prethodni rekord je bio 50 bodova. :D
#miasanmia

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 03 feb 2013, 12:17

kako je kross vidio ulaz mullera kod prvog gola..to ne moze svatko samo vrhunski igraci

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 14:42

Zašto nitko nema trenutno najboljeg igrača Mandjukinha u avataru??? :mrgreen:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 feb 2013, 15:07

KSIVLE je napisao/la:Zašto nitko nema trenutno najboljeg igrača Mandjukinha u avataru??? :mrgreen:
Mogo bi ti, lijepo bi ti stajao. :mrgreen:
#divovi

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 03 feb 2013, 16:20

Liga je rijesena, Bayerna bi u duelu protiv Arsenala Jedino mogla kostati neefikasnost u prvom poluvremenu kad su Ekipe potpuno razbijene. A Arsenal bio mogao jakim presingom upravo tako mogao biti slomljen. Sjetite se prvog Poluvremena protiv Intera na Allianz Areni. Ribery se u 16 za*ebavo i mogli otic na poluvrijeme realno sa +3 i na kraju sta se desilo..ISPALI. Doduse mogli bi ispasti i ako previse podcijenimo Gunnerse zbog nase forme. Sjetite se Plinara u grupi. :roll: ROBBEN MUSS BLEIBEN
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2013, 16:25

Uli Hoeness je danas izjavio da kosarkaska sekcija Bayerna nije staracki dom i da se zelja navijaca nece ispuniti da Nowitzki zaigra za FC Bayern, jer se isti kada zavrsi svoju NBA karijeru ne uklapa u filozofiju koju su zapoceli sa Pesicem.

Da nije njega bilo Bayern ne bi bio ono sto danas jeste. Covjek se razumje i u sport i u financije i nece da ide grlom u jagode.Ja bih se smio kladiti da bi vecina klubova otvorenih ruku docekala Nowitzkog i pristala na sve njegove uslove.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 03 feb 2013, 18:46

amerosm je napisao/la:Uli Hoeness je danas izjavio da kosarkaska sekcija Bayerna nije staracki dom i da se zelja navijaca nece ispuniti da Nowitzki zaigra za FC Bayern, jer se isti kada zavrsi svoju NBA karijeru ne uklapa u filozofiju koju su zapoceli sa Pesicem.

Da nije njega bilo Bayern ne bi bio ono sto danas jeste. Covjek se razumje i u sport i u financije i nece da ide grlom u jagode.Ja bih se smio kladiti da bi vecina klubova otvorenih ruku docekala Nowitzkog i pristala na sve njegove uslove.
Meni je samo žao što se na ovom topicu malo priča o našoj košarkaškoj ekipi, naime drugi smo na tabeli i stvarno od dolaska Pešića igramo vrhunsku košarku. Igrački kadar je manje/više ono što ja mrzim tj. instant igrači ali imamo isto tako par igrača koji su tu par godina i postaju već bitne karike. Audi Dome je svaku tekmu krcat, dobro se i navija. Cilj uprave a i trenera je 2-3 mjesto, automatski znači pokušal EL ili u gorem slučaju Euro Cup. Na kraju samo da dodam da imamo jednog od možda najboljih pleyeva lige a i šire, Tyrese Ryce 8-)
MIA SAN MIA!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 feb 2013, 19:05

Pa mozda otvoriti tu temu tamo gdje je kosarka. Ipak raja ovdje fura samo FC Bayern :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 03 feb 2013, 19:40

ceze je napisao/la:Pa mozda otvoriti tu temu tamo gdje je kosarka. Ipak raja ovdje fura samo FC Bayern :D
Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
MIA SAN MIA!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 feb 2013, 19:46

MMarcos je napisao/la:
Meni je samo žao što se na ovom topicu malo priča o našoj košarkaškoj ekipi, naime drugi smo na tabeli i stvarno od dolaska Pešića igramo vrhunsku košarku.
Priča se, ali istina vrlo se malo priča. Ja pratim donekle tu ekipu, po neku utakmicu pogledam, o rezultatu se informišem i pogledam izvještaj u najmanju ruku. A pored već spomenutog playa se mogu još dodat i Homan, Troutman, Benzing....Tu je i Jagla ali je malo pao u pozadinu.
Play off bi nam trebao biti siguran i bitno sa što bolje pozicije ući u play off, a onda ćemo vidjet dalje. Prošle sezone su ispali u prvom krugu play offa, ali ipak se do njega došlo, što i nije bio toliki neuspjeh s obzirom da je to bila povratnička sezona iz nižeg ranga takmičenja. A košakaška ekipa nam je dugo bila na niskim granama, a ovo je sada eksplozija, još sad dolazak Pešića, koji je ekipu baš preporodio.

Što se Nowitzkog tiče, za njega je uprava bila donekle zainteresovana prošle sezone, s obzirom da nije bilo definitivnog lock outa u NBA-u, on je tamo ostao i ostat će do kraja. Zato je sad i Hoeness rekao da mu onda nije potreban Nowitzki u ekipi, kada već bude za penziju. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 feb 2013, 19:48

MMarcos je napisao/la: Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
Tačnije košarkaška ekipa je dio kluba FC Bayern. :) Al et isto ti ga dođe, nego onako malo ispravljam... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 feb 2013, 19:50

MMarcos je napisao/la:
ceze je napisao/la:Pa mozda otvoriti tu temu tamo gdje je kosarka. Ipak raja ovdje fura samo FC Bayern :D
Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
Ma znas sta sam mislio :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 03 feb 2013, 20:44

effe_sa je napisao/la:
MMarcos je napisao/la: Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
Tačnije košarkaška ekipa je dio kluba FC Bayern. :) Al et isto ti ga dođe, nego onako malo ispravljam... :)
Apsolutno, šta znam meni je to lijepo, po isto principu radi i košarkaški klub FC Barcelona i stvarno je to dobar potez naše uprave prije svega jer košarka zahtjeva dosta manja ulaganja....pa samo sa Bilalovom platom(godišnjom) možemo pokriti godišnji budžet košarkaškog kluba :mrgreen:
MIA SAN MIA!!!

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 03 feb 2013, 21:52

Nils Petersen: "Nemam šanse kod Guardiole."

"Za Guardiolu sigurno neću biti važan dio tima. U stalnom sam kontaktu sa Sammerom i sa sadašnja 3 Bayernova napadača nema se smisla vraćati. U Bremenu se osjećam jako dobro..."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2013, 22:04

Momak je realan zna na čemu je.Ostaće u Werderu.

Prebacim danas na Euro Sport Leverkusen - BvB kad ona dva debila od komentatora razvezali priču OPET kako su iz uprave Bayerna spremili 285 mil za Guardiolu i sad se oni lafo čude jedan drugom zašto Bavarci spremaju toliki novac a već imaju moćan sastav.Ebo lud zbunjenog. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 03 feb 2013, 22:25

ljudi moji jedva čekam da london sravnimo sa zemljom za koji tjedan. stvarno ne vidim nacin niti klub koji bi nas mogao zaustaviti da odemo do kraja i uzmemo trofej koji nam pripada. daleko najbolji golman, daleko najbolja odbrana, daleko najbolji vezni red na celu sa riberyem koji je uz messija najbolji igrac danasnjice i to ubjedljivo. naprijed tu negdje sa ronaldom ali covjek igra odbranu za razliku od portugalca. danas kada razmisljas koji bi igraci bili pojacanje za ovaj bajern moras razmisljati jako jako dugo vremena. takvih nema puno, samo par na svijetu... ono sto bih ja volio je da dovedemo ili falcaa ili suareza u tim, pa da imamo tri world class napadaca... sto se tice petersena ne znam sta ta budaletina hoce ali igrati u bajernu nece... neka ide u werder, svu mu srecu zelim ali kraj ovakve konkurencije on jednostavno nema tu sta traziti..... siguran sam da ce guardiola nastaviti onedje gdje je jupp stao tj nastaviti put koji nas vodi u besmrtnost... bajern je institucija, mašinerija koja traje godinama i koja će trajati dok je svijeta.... najbolji klub u svemiru i okolici
pozdrav
sve su pite pitice, samo burek pitac je

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2013, 22:50

Pa dobro, necemo se bas toliko hvaliti, niti sve uzimati zdravo za gotovo. :D
Realno je da Bayern trenutno vazi za jednu od najboljih ekipa na Svijetu, ali sigurno nece biti tako lako doci do Londona, nekad u maju.

Puno je dobrih ekipa koje konkurisu za isto a ko zna kakav dan moze doci?

Sto se tice Petersena, on je ove sezone pokazao puno toga ali definitivno nedovoljno da se u Bayernu probije medju pocetnu jedanaestoricu.
Na klupi bi mogao sjediti, ali koja svrha kad on to ne zeli.

Njega je Bayern doveo iskljucivo radi otimanja dragulja konkurenciji i po ko zna koji put pokazao zube i dokazao da su oni broj jedan kada je u pitanju dovodjenje Njemackih talenata.

Njemu hvala za onaj gol protiv Schalkea, bas mi je ostao urezan u sjecanje. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 feb 2013, 00:13

Gledam mal prije pregled bundeske i tek sam tad primjetio nezadovoljnu reakciju Robbena na kraju utakmice! I to me je poprilicno izivciralo!
Mislim OK je, ne mozes izbaci Müllera koji ima pun racku asistencija i golova, iz prve postave,ali brate za nekih 30minuta se mora naci mjesta Robbenu.
Uostalom zar nije to taj trener koji je zasnivao sve na rotaciji, a sad te rotacije nema nigdje,nikako!!!

Ako se ne varam sve tri utakmice drugog dijela prvenstva smo poceli sa istom postavom!!!
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 feb 2013, 10:41

Rotacija ce ponovo zazivjeti u narednom periodu, jer uskoro slijede utakmice u kupu pa i u LP-a, tako da nece vise biti pauze po 7 dana a svi igraci nece moci izdrzati tempo, stoga ce i biti dosta rotiranja.

Trenutno trebamo biti zadovoljni, igramo odlicno, donosimo bodove, sto je u konacnici primarni cilj.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.