Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jan 2013, 19:45

da ne lupetatae kako je nastalo ime, evo kako:
Put od seoskog do evropskog kluba utaban je sredinom i krajem devedesetih godina.

- Tada smo imali fabriku nameštaja u Laktašima, licenciranu od švedske “Ikee”, i hteli smo da joj smislimo ime. Brat je došao na ideju da je nazove po svom sinu Igoru, pa je prvi deo njegovog imena spojio sa delom naziva švedske firme i tako je nastao novi naziv i fabrike i kluba - seća se Goran Dodik.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... e-u-reketu
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

pavarotti
Kontakt:

Post Postao/la pavarotti » 24 jan 2013, 20:06

aco93 je napisao/la:
vladedivac je napisao/la:Najsvjezija, ali i pomalo iznenadjujuca informacija iz KK Igokea glasi da je prije par dana za Igokeu potpisao Bojan Radetic (203 cm, krilni centar, rodjen 1988).

Radetic je igrao u FMP-u i njegovim filijalama, kasnije imao solidnu minutazu kod Pesica u Crvenoj zvezdi, ali ga je teza povreda ligamenata na duzi period odvojila od parketa. Posto mu je otac porijeklom iz Laktasa, tu imaju i kucu, vjerovatno je nasao za shodno da trenira sa Igokeom, u cekanju nekog inostranog angazmana. Imao je jednu epizodu na pocetku sezone u rumunskom Pitestiju, kasnije i u svedskim Belim orlovima, ali je to sve trajalo kratko.

Medjutim, u Igokei su na kraju odlucili da ga sad angazuju, samo se ceka izlazno pismo iz Svedske, nakon cega ce biti registrovan i steci pravo nastupa za KK Igokea. Koliko ce i kako doprinijeti timu, ostaje da se vidi.
ne treba igokei krilni centar od 203.. treba ima mrcina pod kosem od 210-215.. imali su takvog prije 3-4 sezone, msm da se zvao mesi, ali ne znam kako se pise :) bas je bio pravi centar za igokeu, i jos bi vratio Chasea i msm da bi se mogli nositi sa prosjecnim timovima u euroligi.. a radetic mi je bio prvi komsija :D i cini mi se da je osvojio evropski ili svjetski trofej sa juniorima

Slažem se sa konstatacijom oko krilnog centra. Radetić je više orijentisan ka šutu za 3 poena, a već imamo Brkića koji je tipični tricaš. Iako nije loše pojačanje. Trebao bi neko ko bi mogao poboljšati igru pod obručima jer je Edwards očajan. Taj centar se zvao Christopher Massie, tad su prvi put izborili NLB. Chasea ne bih vraćao jer je više nalik na NBA igrača koji igra za svoju statistiku, mada kada je motivisan igra odlično. Ne treba baš trošiti pare na tu Evroligu, bitnija je ABA liga i domaći šampionat. Bitno je da se osjeti slast igranja tamo. Al' otom-potom, ima još da se igra, pa na kraju da se gleda roster.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 24 jan 2013, 20:24

samoradnik je napisao/la:
JHam je napisao/la:Zna li mi neko reci sta je sa onim likom sto je prije par godina rasturao u igokei?
Bio prvi plej,ako se sjecam bio neki prvak u ulicnoj kosarci,tako nesta??
Misliš na onog luđaka Chasea?
nije on,ovaj je igrao mozda prije 5 godina...

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 25 jan 2013, 09:48

aco93 je napisao/la: ...i jos bi vratio Chasea i msm da bi se mogli nositi sa prosjecnim timovima u euroligi...
Oni koji su malo blize klubu nikad se nece sloziti s tobom po pitanju Cejsa. Naravno, ako podrazumijevas da bi on zamijenio Hemondsa.

Cejs je nominalno plejmejker, ali prije svega gleda da poentira, mada i u tom pogledu briljira jednom u 5-6 utakmica. Odbranu bolje da ne pominjemo, jer je tu katastrofalan. Ali, vise od svega iritira njegova nezainteresovanost za treninge, uvijek je izmisljao neke bolove, povrede, kako bi sto vise zabusavao a sto manje trenirao. Za hemiju u timu je nikakav.

Neka njega tamo gdje jest, a sto se mene tice, kad bi se vec sad mogao postici dogovor sa Hemondsom za sljedecu sezonu, odmah bih to napravio. Za Edvardsa bas i ne bih mogao to da kazem. Daj boze da me demantuje u ostatku sezone.

Arhitekt
Kontakt:

Post Postao/la Arhitekt » 26 jan 2013, 20:39

Izgubise :(

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 26 jan 2013, 22:38

Arhitekt je napisao/la:Izgubise :(
jednostavno nema pleja.. niko sem brkica ne zna trice pogadjati.. neki kazu da je Hammonds neki igracina, a frajer je toliko glup da je to nevidjeno.. u svakoj utakmici hoce da prodje kroz pun reket i polozi a pod kosem svi vislji od njega pola metra i uvijek banancinu pokupi.. pa i budala bi skontao nakon par puta da to ne ide.. adamovic i stemberger su jos gori.. jedino sto brkic moze pogoditi tricu.. pola ih treba rasprodati i nove traziti.. ove sezone su imali srece da igraju sa timovima bas onda kad su protivnici u krizi.. nece igokea ni jednu vise uzeti u gostima

pavarotti
Kontakt:

Post Postao/la pavarotti » 26 jan 2013, 23:25

Da, dobro je što imamo jednog tipičnog tricaša. Ali mi se čini da ga Bajić ne koristi toliko. Recimo protiv Budućnosti ga nije uopšte uvodio. Sad da li je to do onoga što pokaže na treningu ili zato što se Bajić ne oslanja na trice, ne zna se. Svakako kad je njegovo veče od velike je koristi. Baš u velikim utakmicama protiv Partizana i Zvezde je pokazao kvalitet. Dozet i Štemberger bi mogli recimo da mu se priključe, međutim Dozet je u blagom padu forme a Štemberger je jedino protv Cibosa blistao.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jan 2013, 03:48

aco93 je napisao/la:
jednostavno nema pleja.. niko sem brkica ne zna trice pogadjati.. neki kazu da je Hammonds neki igracina, a frajer je toliko glup da je to nevidjeno.. u svakoj utakmici hoce da prodje kroz pun reket i polozi a pod kosem svi vislji od njega pola metra i uvijek banancinu pokupi.. pa i budala bi skontao nakon par puta da to ne ide.. adamovic i stemberger su jos gori.. jedino sto brkic moze pogoditi tricu.. pola ih treba rasprodati i nove traziti.. ove sezone su imali srece da igraju sa timovima bas onda kad su protivnici u krizi.. nece igokea ni jednu vise uzeti u gostima
Igokea je prva i Hammonds je jedan od najzasluznijih za takvo nesto. Pogledaj kako igra odbranu pa onda reci kako je glup. Sve bi igrace rasprodao, a ubjedljivo prvi na tabeli. Svaka cast.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 27 jan 2013, 22:57

neno#4 je napisao/la:
aco93 je napisao/la:
Igokea je prva i Hammonds je jedan od najzasluznijih za takvo nesto. Pogledaj kako igra odbranu pa onda reci kako je glup. Sve bi igrace rasprodao, a ubjedljivo prvi na tabeli. Svaka cast.
ne sve vec pola.. sad da gostuju zvezdi, partizanu, ciboni, radnickom, cedeviti, olimpiji, krki, skoplju, buducnosti... sve bi to izgubili, igrali su protiv njih kad su bili u najgorim situacijama ili im igraci bolesni.. a gledam ja svaku utakmicu i ne igra nista posebno odbranu, a i da igra, u napadu nista ne moze.. trice ne suta jer zna da nece pogoditi a u prodor kad krene redovno banancinu pokupi.. adamovica isto prodati, bolji je bocka od njega, prodati i sulovica, on je mozda i najgori, nista ne moze pogoditi.. ne mozes citav zivot igrati kosarku a 50-60% slobodnih masiti, to je sramota.. za hammondsa je kao dobro sto ima dosta asistencija.. u prevodu, zna baciti loptu nekome jer ne zna sutati pa da taj neko pogodi.. uuu to je bas za respekt.. igra igokee sad zavisi samo od jorovica, brkica i edvardsa

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 28 jan 2013, 01:27

Po tebi je Edvards nosilac igre Igosa , tu svaka prica na tu temu zavrsava.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 28 jan 2013, 10:49

aco93 je napisao/la: ne sve vec pola.. sad da gostuju zvezdi, partizanu, ciboni, radnickom, cedeviti, olimpiji, krki, skoplju, buducnosti... sve bi to izgubili, igrali su protiv njih kad su bili u najgorim situacijama ili im igraci bolesni..
A jesi li ti mozda razmisljao da promijenis nik u "vidovitiaco93"? Ili da otvoris neku agenciju tog tipa, imao bi posla masala...
aco93 je napisao/la: ... a gledam ja svaku utakmicu i ne igra nista posebno odbranu, a i da igra, u napadu nista ne moze.. trice ne suta jer zna da nece pogoditi...
Prije ce biti da ti ne gledas utakmice, cim kazes da Klif "ne igra nista posebno odbranu". A trice velis "ne suta"? A covjek ima 41 % sut za trojku u sezoni. Protiv Zvezde isto nije pogodio tricu, je l' da? :roll:
aco93 je napisao/la: adamovica isto prodati, bolji je bocka od njega
Iz ove izjave se isto tako odlicno vidi da gledas pomno utakmice... :lol:
aco93 je napisao/la: prodati i sulovica, on je mozda i najgori, nista ne moze pogoditi.. ne mozes citav zivot igrati kosarku a 50-60% slobodnih masiti, to je sramota..
Tako je, prodati Sulovica, sram ga bilo, igra u Madjarskoj polomljene sake, sramota! Slobodna bacanja katastrofa, on i onaj Sakil O'Nil su bruka i sramota za kosarkasku igru, eto srece da nikad nisu uzeli kosarkasku loptu u ruke. :roll:
aco93 je napisao/la: za hammondsa je kao dobro sto ima dosta asistencija.. u prevodu, zna baciti loptu nekome jer ne zna sutati pa da taj neko pogodi.. uuu to je bas za respekt..
Uuu, svaka cast, odavno nisam procitao bolju i strucniju analizu igre jednog tima! Respect! :roll:

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 28 jan 2013, 11:10

A sad malo da i ja nesto kazem o subotnjoj utakmici. Znam da je @aco93 navijac Igokee, ali nije naodmet biti malo realniji i racionalniji u komentarima.

Bio sam u Ljubljani, nas cetrdesetak smo navijali, urlali, pokusavali da pomognemo koliko mozemo, ali nije islo. Nisam se zalud pribojavao Olimpije, niti su oni toliko bezazleni, niti je Igokea toliko nadmocna da se pobjeda mogla unaprijed upisati.

Utakmica je pocela traljavo na obje strane, ali rezultatski puno bolje za Igokeu. Nazalost, primljen je onaj kos-faul na isteku prve cetvrtine, ali i druga je isla solidno dok Prepelic nije poludio. Bukvalno ih je sam drzao u igri. U prethodnih 6 utakmica dao je 7 trojki, a samo na ovoj 6. Da nije bilo tih njegovih 5 trojki u drugoj cetvrtini, imam osjecaj da bi Igokea vrlo rano prelomila mec. I ne samo to, podigao je i ostale, prvenstveno Murica i Omica, donekle i Blazica, i utakmica se okrenula. Medjutim, jednim naletom od par minuta, Igokea se vraca, i dobija na tacni dva bacanja i loptu sa strane na dva i po minuta do kraja pri nerijesenom rezultatu. Znaci, potencijalnih 5 poena, od kojih na kraju nije bilo nista. Stavise, od te tehnicke Murica Igokea vise nije dala ni poen.

Kad se sve sabere, mislim da je jasno da je utakmicu odlucio vrlo los vanjski sut Igokee, a skripalo je i u organizaciji igre. Vidjelo se koliko fali Brkic, i njegove 2-3 trojke, koje bi rasirile odbranu, i ostavile vise prostora pod kosem za fizicki dominantnog Edvardsa, ali i Komatinu i Sulovica. Na sve to nakalemili su se rani problemi sa licnim greskama Hemondsa, Dozeta, i narocito Jorovica, koji nije pronasao ritam cijelim tokom meca. I opet je Igokea bila u egalu, i u sansi da preokrene utakmicu, ali nije se dalo. Ipak zasluzena pobjeda Olimpije.

Bila je to utakmica koja je mogla donijeti mozda i kljucnu pobjedu za osiguravanje prvog mjesta na kraju lige, ali treba gledati dalje, i naravno razmisljati samo o sljedecem protivniku. A sljedeca je Cedevita, koja naizgled nije u formi, ali koja se nikako ne smije potcijeniti, mada znam da sigurno i nece. Oni su se iscupali u Zadru na isti nacin na koji su se iscupali i kuci protiv Igokee, i puni su iskustva za koje nikad nisi siguran kad ce isplivati. I njima bi pobjeda znacila puno u borbi za zavrsni turnir, tako da ce biti jako motivisani. S druge strane, Igokei je pobjeda maltene pod moranje, ako i dalje zele da drze sve u svojim rukama. A jos uvijek itekako drze.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 28 jan 2013, 12:55

Ne mogu da vjerujem šta ovac aco priča zaista. Ja koji nisam navijač Igokee i koji dolazi iz drugog entiteta i ne znam sve te stvari u i oko kluba, kažem da ipak pretjeruješ. Od ekipe koja ima takve igrače ti očekuješ da razvaljuje sve po redu. Daj molim te. I te priče da bi sada svaku izgubili da igraju protiv jačih u gostima su neosnovane. Eto, zašto ih Zvezda nije dobila kada igra u životnoj formi, zašto je euroligaš bio u takvoj formi da izgubi 20 razlike. S druge strane ko je to ove sezone nadigrao Igokeu. Ekipa koja je najveći poraz zabilježila sa minusom od 6 razlike zaslužuje svaki respekt. Treneru Bajiću svaka čast jer je od tih igrača uspio izvući maksimum, te im naći pravi balans. Iskreno, igra Igokee mi se sviđa, naravno fali tu još dosta stvari, ali realno ovo je uspjeh nad uspjesima. ;)
Mes Que Un Club

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 28 jan 2013, 13:14

Realno Igokea nema ni blizu toliko kvalitetan igrački kadar da može da odigra cijelu sezonu bez padova, jer onda kada ne ide i kada ništa ne ulazi, do izražaja dolazi kvalitet i iskustvo igranja na visokom nivou, koje će prije ili kasnije da se pokaže da im nedostaje. Ovo što su do sada uradili, samo je po sebi nevjerovatno i treba im skinuti kapu. Nisam direktno upoznat sa stanjem u klubu, ali onakvo funkcionisanje ekipe sastavljene od nekoliko dobrih i ostatka prosječnih ili spodprosječnih igrača može samo biti rezultat vhunskog rada, posvećenosti, nesebičnosti i uopšte vrhunske atmosfere u svlačionici. Svaki igrač u svakom trenutku zna koja su mu zaduženja, a opet je svakome ko uđe na parket ostavljena i dovoljna doza slobode da improvizira i pokaže svoje košarkaško znanje, što je balans kakav rijetko koja čak i vrhunska evropska ekipa može da postigne. Igokea nije vrhunska ekipa u regionalnim okvirima, ali su svoju igru doveli do vrhunca koji je njima dostižan i to se vidi na rezultatima kakve postižu i na načinu na koji do njih dolaze. Kapa dole za sve do sada učinjeno! Sve i da izgube sve do kraja, sezona je i više nego uspješna, a euroliga bi možda bila prevelik zalogaj, jer bi se dovođenjem nekakvih plaćenika koji igraju za ugovor i statistiku vjerovatno uništilo ovo što imaju i što ih krasi u odnosu na ostale ekipe u regiji - timsko jedinstvo i duh, te se bojim da bi im se dešavalo nešto slično što se ove sezone dešava Cedeviti. Mislim da je za Igokeu najbolje da ostane u regionalnim okvirima, mada moje mišljenje nije bitno, a i logičan je sportski cilj da se napreduje do krajnjih granica, koje nikada ne znamo gdje su dok ih ne dostignemo i vidimo da dalje ne može. Vidjećemo...želim im najbolje...

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 28 jan 2013, 13:45

kao sto rece ovaj iznad - nemaju dovoljno kvalitetan igracki kadar i ako udju u evroligu msm da ce proci isto kao BH fudbalski klubovi u evropi ;) a to onda bolje da i ne idu na euro scenu :D al ko zna ;) ako SNSD ostane na vlasti mozda nahvataju jos par dobrih kosarkasa ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 28 jan 2013, 14:37

Izgleda da neki navijaci Borca ne mogu na kosarkaskim temama zaobici politiku, pa dzaba.

Da Igokea nema "dovoljno kvalitetan igracki kadar", to vec i ptice na grani znaju. I vec 19 kola se to redovno ponavlja, smjenjuje se trener, dijele otkazi igracima, najavljuju negativne serije i povratak u realnost, ali, nasrecu, ti "nekvalitetni" kosarkasi se ne osvrcu previse na te silne strucnjake. Mozete misliti kako su tek "kvalitetni igracki kadrovi" u ovim klubovima ispod Igokee, cudi me da iko uopste prati kosarku i odlazi na kosarkaske utakmice.

Ali vrhunac je cuvena recenica "bolje da i ne idu na euro scenu"! Ovo kad cujem, znam da je iz usta eksperta kosarkaske igre. To je isto kao kad bih ja 20 godina vozio "ficu", stedio i kupio "mercedesa", a onda dodje strucnjak i kaze "bolje ti je da ne kupujes mecku, stari, ti samo znas voziti "ficu", nemoj da se blamiras". Ha-ha-ha!

Evo ja kao veliki navijac Igokee, odmah bih potpisao da Igokea zaigra dogodine u Evroligi, taman kad bih znao da ce sakupiti deset poraza po 30 razlike. I to sa istim igrackim kadrom. Oni ce je, daj boze, zasluziti, nek je oni i odigraju kako znaju i umiju, svakako to niko ziv od njih nije ocekivao.

Samo sto je Evroliga jos uvijek veoma daleko, i ne treba trcati pred rudu.

Serpico
Kontakt:

Post Postao/la Serpico » 29 jan 2013, 12:11

Pitanje?

Šta će Igokea za dvoranu, ukoliko se ostvari, sada već sasvim realan scenario, ulaska u Evroligu?
Koliko znam, standard za ekipe koje nemaju A licencu, jeste 5000 sjedećih mjesta, što znači da se kapacitet novoizgrađene dvorane u Laktašima, mora povećati za 40 odsto. Nije to baš mali zalogaj za jedno ljeto, a treba uzeti u obzir i imperativ pojačavanja igračkog kadra...

edit:
Vidim da ima na drugoj temi...

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 29 jan 2013, 14:42

Serpico je napisao/la:Pitanje?

Šta će Igokea za dvoranu, ukoliko se ostvari, sada već sasvim realan scenario, ulaska u Evroligu?
Koliko znam, standard za ekipe koje nemaju A licencu, jeste 5000 sjedećih mjesta, što znači da se kapacitet novoizgrađene dvorane u Laktašima, mora povećati za 40 odsto. Nije to baš mali zalogaj za jedno ljeto, a treba uzeti u obzir i imperativ pojačavanja igračkog kadra...

edit:
Ovo pitanje se provlaci na mnogim temama, ali odgovora nigdje. :D

Kao prvo, scenario ulaska u Evroligu jos je daleko od realnog, ima tu jos puno da se igra i odigra. Za standard od 5000 mjesta si u pravu, ali da li ce se u slucaju ulaska u Evroligu zaista morati povecati kapacitet na toliki broj sjedista, to niko ne zna. S tim da je cifra prilicno veca od tih 40 posto koje pominjes. Trenutni kapacitet je nesto sitno ispod 3100 mjesta, sto ce reci da bi povecanje moralo biti od cirka 60 posto.

Uzevsi sve to u obzir, i pitanje pojacavanja igrackog kadra je puno preuranjeno. Desi li se da se udje u EL, sigurno ce doci do promjene unutar igrackog kadra, ali da li ce to biti pojacanje ili, sto bi rekao Muta Nikolic, "oslabljenje", ostaje da se vidi. Da se mene pita, zadrzao bih veliku vecinu ovih momaka ako uspiju izboriti plasman u evroligasko drustvo. I po cijenu laganih 0-10.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 jan 2013, 19:25

vladedivac je napisao/la:
Serpico je napisao/la:Pitanje?

edit:
Ovo pitanje se provlaci na mnogim temama, ali odgovora nigdje. :D

Kao prvo, scenario ulaska u Evroligu jos je daleko od realnog, ima tu jos puno da se igra i odigra. Za standard od 5000 mjesta si u pravu, ali da li ce se u slucaju ulaska u Evroligu zaista morati povecati kapacitet na toliki broj sjedista, to niko ne zna. S tim da je cifra prilicno veca od tih 40 posto koje pominjes. Trenutni kapacitet je nesto sitno ispod 3100 mjesta, sto ce reci da bi povecanje moralo biti od cirka 60 posto.

Uzevsi sve to u obzir, i pitanje pojacavanja igrackog kadra je puno preuranjeno. Desi li se da se udje u EL, sigurno ce doci do promjene unutar igrackog kadra, ali da li ce to biti pojacanje ili, sto bi rekao Muta Nikolic, "oslabljenje", ostaje da se vidi. Da se mene pita, zadrzao bih veliku vecinu ovih momaka ako uspiju izboriti plasman u evroligasko drustvo. I po cijenu laganih 0-10.
:mrgreen:
2000 od 5000 je 60 ili 40%
znam sala mala ipak ja vise volim da se ovdje pise o kosarci nego o matematici
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

acoddd1
Kontakt:

Post Postao/la acoddd1 » 30 jan 2013, 13:25

nista vi ne brinite bice IGOKEA prva i igrace EUROLIGU,samo opusteno :D :D :D

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.