Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

BigBigBang
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la BigBigBang » 03 feb 2013, 19:00

Smiju se kvazistrucnjaci Manciniju ali njegove izmjene izvukose bod, sudije su pokusale u sluzbi fungusona da uzmu sva tri ali Mancini se nije dao te je taktickim rijesenjima uzeo bod a zamalo i tri. Yaya Toure se vraca veoma brzo dolazi dio sezone Don Roberta za koji je on i tempira, City ce pomesti sve sto mu se nadje na putu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 03 feb 2013, 19:04

-9 znaci sad gledat opusteno utakmice.Za mene prvenstvo zavrseno sad samo se mogu nervirat u FA cupu.Na ljeto ce bit promjena sasvim sigurno.Kad se cekalo toliko na tu titulu moze se jednu sezonu i izgubit a ne vjerujem da ce u narednim godinama United imati ovoliki broj bodova koji nije niko imao prije njih u ovom momentu sezone.I dalje tvrdim da je transfer period i kasno dovodjenje igraca krivo za ovu situaciju.De Jong Johnson pusteni a ovi sto su dosli nisu to popunili dok je United kupio titulu dovodjenjem RVP.Da bi se ne to odgovorilo jedino u obzir dolaze Falcao i Cavani treceg nema...
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 feb 2013, 19:04

moze link od drugog gola Citya?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 03 feb 2013, 19:16

Ja sam prezadovoljan utakmicom i golovima. Zaista je bilo uzivanje gledati ovu tekmu.
Obje ekipe su igrale dobro, moze se reci odlicno.
Mozda su se malo Mancini i Rodgers prepali pa je zato ovaj rezultat i vise nego realan. Mislim da niko nije zasluzio pobjedu. Bilo je perioda dominacije jednih pa drugih.... Bolje receno, i jedni i drugi su zasluzili 3 boda ali to ne moze. :)
Ipak, ovaj rezultat ne odgovara ni jednima ni drugima. Konkurenti su presretni.

(Aguero je igrao zivotinjski, mislim da je MOTM)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 feb 2013, 19:20

Tekma sasvim dobra, uz puno trke, duela, prava engleska :D
City izgleda totalno neuigrano, kao da su bili na pauzi mjesec dana i da je doslo 10 novih igraca.
Pocetnicke greske prave svi, najvise tamo gdje ne bi trebali, u odbrani.
Najvise se moze prigovoriti Manciniju, nisam protiv njega licno, ali on je najzasluzniji sto imam dojam da su neuigrani totalno.I neshvatljivo mi je da vadi jedinog kreativca u ekipi Silvu, a ubacuje beka. Istina je da Silva nije odigrao vrhunski, ali jedan njegov potez moze uveliko okrenuti tekmu u drugom pravcu. U jednom trenutku u timu ima 4 prirodna beka.
Sinclar zasluzuje vise prilike, zeljan dokazivanja, kvalitetan igrac, brz prodoran, bez razloga je zapostavljen.
Garcia po meni sasvim dobro odigrao, nevjerovatno je koliko je dominantan u skoku. Aguero dobar, da je u par navrata bolje i pametnije reagovao, bilo bi puno bolje za City. Edin jednostavno nije imao lopti, a u par navrata se sasvim dobro otvarao, u drugom poluvremenu najzapazeniji po izbijanju lopti nakon kornera Liverpoola.
Titula po meni skoro pa izgubljena, ako jos jednom kiksaju, a United dobije, gotovo je.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 03 feb 2013, 19:23

Garcia je kriv za prvi gol. Onako traljavo (ne)izbijanje ne moze ni u PL BiH. :)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 feb 2013, 19:31

Obala Slonovace ispala na AKN,tako da se bracA Toure vracaju vec na sljedecoj utakmici 9 februara... City ce biti jaci sigurno,jer ipak se ne mogu uporediti Y.Toure i Garcia.... mada je City skoro pa izgubio titulu,iako je do kraja ostalo jos 13 kola,plus City je gost Mancester U. i ta utakmica mozda na kraju odluci sve...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2013, 19:35

City se i zvanično oprostio od titule i ne znam šta više može održati ovog žabara na klupi, doživio krah u CL u Premier ligi i još mu ostao FA Kup.Što se tiče sam utakmice kod prvog gola direktni krivci Nastašić i Lesscot koji stoje kao dva kipa dok se Sturridge namješta na šut, generalno cijela ekipa je podbacila maltene ništa nisu napravili cijelih 90 min osim akcije kod prvog gola dok je drugi poklon flopa Reine.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Istocnjak
Kontakt:

Post Postao/la Istocnjak » 03 feb 2013, 19:35

Covjece, koja tekma... Prije svega, jel vas nervira ponekad sebicnost Aguera ili je to do mene :roll: pa covjece u par navrata sam Džeko je ljutito odmahnuo rukama, frustriran cinjenicom da je sam, u idealnoj prilici, ali jok, Aguero hoce kroz cetvoricu. Druga stvar, prvi gol sto smo primili po meni nije uredu, iz jednog jedinog razloga, a to je faul nad Edinom prije šuta na gol. Mancini je pogodio izmjene, samo po meni trebo je ubaciti dosta ranije Kolarova. Ova igra nije licila na City ili je Liverpool bio predobar, ono 101% dali od sebe, mada mi vise odgovara ova prva opcija jer je City bio neprepoznatljiv u nekim situacijama, pogotovu odbrana. Sad smo na minus devet bodova, smijem li reći da je prvenstvo riješeno :roll: jer United igra odlično i svaka im čast za to. Mancini, neuvodjenjem Teveza forsirao krila, hmm, recimo pametna odluka jer nam je donijela bod, sa cinjenicom da City ima povrijedjenih prvotimaca i nije lose.
Volim te Željo!

Istocnjak
Kontakt:

Post Postao/la Istocnjak » 03 feb 2013, 19:38

Saurman je napisao/la:City se i zvanično oprostio od titule i ne znam šta više može održati ovog žabara na klupi, doživio krah u CL u Premier ligi i još mu ostao FA Kup.Što se tiče sam utakmice kod prvog gola direktni krivci Nastašić i Lesscot koji stoje kao dva kipa dok se Sturridge namješta na šut, generalno cijela ekipa je podbacila maltene ništa nisu napravili cijelih 90 min osim akcije kod prvog gola dok je drugi poklon flopa Reine.
Bilo je brate još prilika,tj. poluprilika, samo sto je u par navrata Džeko ostajao sam na šutu, ali nije dobijao loptu...
Volim te Željo!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2013, 19:51

Istocnjak je napisao/la:
Saurman je napisao/la:City se i zvanično oprostio od titule i ne znam šta više može održati ovog žabara na klupi, doživio krah u CL u Premier ligi i još mu ostao FA Kup.Što se tiče sam utakmice kod prvog gola direktni krivci Nastašić i Lesscot koji stoje kao dva kipa dok se Sturridge namješta na šut, generalno cijela ekipa je podbacila maltene ništa nisu napravili cijelih 90 min osim akcije kod prvog gola dok je drugi poklon flopa Reine.
Bilo je brate još prilika,tj. poluprilika, samo sto je u par navrata Džeko ostajao sam na šutu, ali nije dobijao loptu...
Ja nisam vidio te prilike svaka akcija se svodi na to da Agureo uzme loptu na sredini i dribla 15 igrača a Džeko osim gola se nije vidio jer nije imao uopšte lopti, Silva na liči na sebe šta se desilo od igrača iz prošle sezone. :?

Početkom drugog poluvremena Liverpool ih nabio u 16 nisu mogli uvezati dva pasa a kralj rotacija vadi Nastašića i ubacuje Kolarova od kojeg 10 centaršuteva 9 je neupotrebljivo.Sad će Mancini izaći sa poznatom izjavom fali mi igrača Cavani,Falcao il' Ronaldo.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 03 feb 2013, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 feb 2013, 20:24

Jadan je City sa Silvom i Nasrijem u veznom redu .Nasri je totalan promasaj .Nemogu da vjerujem da niko nezna posteno ubaciti lopte sa bokova tako da sam se iznenadio kad je Dzeko dao gol na onakav nacin kao danas .Vezni red je srce ekipe i ako tu nece sve lose izgleda .Nesto Hart izgleda lose na golu u zadnje vrijeme ili se meni cini !?Nebi volio da Begovicdodje u ovaj klub :D

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 feb 2013, 21:29

A Silva je igrao danas? :roll:

Inace, dobar komentar novinara iz Sportskih na twitteru:"Odnos izmedju Serie A i PL?Moze ovako, cetvrti spic Sitija pravi razliku na terenu za Milan." :D

By the way, ono sto City radi se ne moze nazvati igrom. U najboljem slucaju - silovanje lopte i nas koji gledamo.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 feb 2013, 21:58

tanzla je napisao/la:A Silva je igrao danas? :roll:

Inace, dobar komentar novinara iz Sportskih na twitteru:"Odnos izmedju Serie A i PL?Moze ovako, cetvrti spic Sitija pravi razliku na terenu za Milan." :D

By the way, ono sto City radi se ne moze nazvati igrom. U najboljem slucaju - silovanje lopte i nas koji gledamo.
Moze li ovako ? Juventus naguzi prvaka evrope 3-0 i izbaci ih jos u grupnoj fazi.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 feb 2013, 22:06

To i dalje ne mijenja cinjenicu da cetvrti spic Sitija pravi razliku na teren za Milan. :lol:

Salu na stranu, nemam namjeru pokrenuti milionitu apsurdnu i besmislenu raspravu "Serie A versus EPL", a jos manje ucestvovati kad pobjednika - nema. :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 feb 2013, 22:09

A ima pobjednika , trenutno je naravno jača EPL, i samo lud čovjek moze tvrditi drukcije, ali nije dobra stvar da se izvlače samo neki segmenti, jer ne daju pravu sliku ... Balotelli je pokazao na EURO 2012 kakav je napadač.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 04 feb 2013, 00:58

Prvenstvo jos nije gotovo, 9 Bodova ili 3 Utakmice nije puno, samo ako City konacno pocne igrati fudbal kakav je igrao prosle sezone(Lopta se brze i lakse kretala, iz prvog dodira ). Danas nisam imao priliku gledati uzivo, ali po ovome skracenom(MOTD) sto sam vidio, Liverpool vise nego zasluzeno uzeo Bod. Sturridge je posteno namucio odbranu(izgledaju svi odreda izgubljeno,smuseno, sto je najgore, kao da nemaju kondicije).A skoro je uvijek tako, kada protivnicki tim ima brza krila, sjetimo se samo utakmica protiv Dortmunda,Ajaxa i Reala. Nadajmo se da ce srednji red konacno proradit i da cemo ponovo pricati o ekipi koja igra najljepsi fudbal u Engleskoj.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 04 feb 2013, 08:23

Genghis je napisao/la:
tanzla je napisao/la:A Silva je igrao danas? :roll:

Moze li ovako ? Juventus naguzi prvaka evrope 3-0 i izbaci ih jos u grupnoj fazi.
hahaha moze i tako. Ne mozes to gledati kao 4 spic citya prekuca seriu a jer balo je u cityu znao biti i prvi spic. A genghis ja cu biti realan i reci da imam dragu ekipu i u premier ligi i u calciu ali sad se ne mogu porediti te dvije lige. Premier liga je puno jaca sto naravno ne znaci da neko iz serie a ne moze izbaciti neku ekipu iz pl-a. Ne znam od kada pratis seriu a ali ja se sjecam kad je u seriji a bilo 8-9 ravnopravnih ekipa(milan, juventus, inter, lazio, roma, parma, fiorentina...) i kad se derbi igrao svako kolo sad je to tanko. Moram ti priznati od kako su kaka, seva otisli iz milana ja je ne pratim ali evo balo me malo natjerao da se opet zainteresujem iako moj milan kasni za juventusom 12 boba.
Mi nikada odustati necemo...

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 04 feb 2013, 09:57

Titula nije riješena. City jednostavno mora ostati skoncentrisan do kraja i moze ponovo biti sampion. Man United ce se boriti na vise frontova te ce nekad morat i odmorit glavne igrace a bez RVP i Rooneya (ili kad oni imaju losu noc) United je 40 % slabiji. Dokaz toga je utakmica sa Fulhamom, mogli ih okrenuti ljudi da su vise srece imali. Svi su pricali ovako i prosle godine pa se na kraju uzdigao Blue Moon. Realno zasluzuje biti Champion onaj ko je bolji u međusobnom duelu. United jeste dobio ali nisu bas igrali bolje , sve ce se vidjeti na Old Traffordu
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Istocnjak
Kontakt:

Post Postao/la Istocnjak » 05 feb 2013, 11:21

Sretan rođendan Tevez :D

slika
Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: dark44, UnitedWA i 2 gosta.