Goodison je napisao/la:Taman ćeš i njega samog ubijediti da je Ajanić.
Bola, ne budi uporan. Nije to onaj na koga misliš. Ima drugačije razmišljanje i staloženiji je od nas ovdje i to je to a sad da mu se nabija nešto na nos zbog toga, ne treba. Čovjek voli klub i svaki dan se nada da će krenuti na bolje, gleda da i sam pomogne koliko može a bilo šta što se desi u klubu nije do njega. Traži samo da im se da prilika a ne diže ih u zvijezde. Ovo je sto posto istina.
Ostalo je malo takvih, onih koji ne gledaju ni najmanju svoju korist od Veleža već ga vole srcem svim. Evo ovdje na forumu vidim dosta nečijih '' pijuna'' kako pišu kako im neko drugi kaže te zato MostarcaVelezovca više poštujem i njegove postove cijenim ma kakvi god bili nego '' igrača'' koji za siću dižu pojedine garniture u nebesa.
nazalost sve moguce garniture su bile u upravi pa nijedna nista nije uspjela! sjecam se da sam licno dok je bio dzubur mislio da je to to, da sljede vece i bolje stvari za velez! prosetasmo se onda federalnom, napravi se centralna tribina,solidna ekipa! prva polusezona u PL zavrsili u samom vrhu u borbi za titulu i onda bi sta bi, totalni raspad sistema! dodje nova garnitura, novi igraci,hadzidzulbic osmanagic, dzafic,majkic,zaim, mrkva, colic,as.sklajic! mocna ekipa, sve dobro izgleda, prva polusezona opet u samom vrhu u borbi za titulu! druga polusezona opet raspad sistema i doticanje jos veceg dna nego poslje dzubura, niko nije htjeo u upravu a kamoli da uprava valja i dobro radi, i tako uvjek! nestojim ni tanu ni kajtaza ni avdu ni dzubura ni zuhrica ni petog ni desetog ali iza jedne svari stojim, bolje stabilno bez eksesa i ulaganja para koji nema nego totalni raspadi sistema od koji se jedva izbavi! ako ce se tjerat ova garnitura ljudi iz kluba onda treba bit spremna nova da preuzme odma sljedeceg dana kad ovi napuste svoje pozicije! ako nije nova, vazno je rec i bolja, garnitura spremna da zasuce rukave onda i nema smisla da se sadasnja mjenja i da opet sam velez najvise pati jer nema ko preuzet! ja sam svakako za promjene, ali promjene na bolje a ne samo promjene radi promjena koje nista bolje nece donjet i koje ce u najbolju ruku ucinit da je stanje isto kao i danas! na kraju krajeva kad malo dublje proviris u danasnje stanje u klubu puno stvari nije toliko lose, rezultatski svakako jest ali ima i drugi jednako vazni stvari! naprimjer plate u igraca redovne, ukupni dug kluba najmanji u PL(poslje sirokog koji ga nikako nema)! dok drugi imaju visemilionske dugove igracima, poreznoj upravi itd itd u velezu je to svedeno na minimalac, neki 100 000 maraka! imamo koliko toliko solidan stadion za BH uslove i evo jos se radi na njemu a da se u isto vrijeme nista vise nezaduzuje! nije sve toliko crno kosto bi se htjelo predstavit, jer barem za mene i ovo ostalo su vrlo vazne stvari za jedan klub a ne samo ono sto se uradi na terenu! ako ojacas sve ostale stvari u klubu onda ce i ono zadnje glavno vremenom doc a to je normalno da se okiti nekim titulama!
mozda sam malo umorio duzim postom ali eto to je moj pogled na citavu situaciju u klubu i mene samo velez interesuje a ne pojedinci u i oko njega! ako ima neko boje i sposobniji od tane i njegove garnitura ja cu njega svakako prvi podrzat ali do tad je glupo pricat o smjeni uprave ako vec nemamo bolje rijesenje da ponudimo i da su ti ljudi koji se predlazu spremni da odma preuzmu ako treba!