Eh ovako, da se malo okrenem zdravstvenom biltenu naseg kluba... Ali to je tema za neku drugu emisiju

(malo cu imitirati Klaricu pa ce post biti okicen smajlicima kao jelka ispred BBI centra

)
Dugo me nije bilo, dzebi ga, posao je uradio svoje, ali sam vas redovno citao i obicno to bude svakog drugog ili treceg dana i obicno se nakupi minimalno 3-4 stranice i dok ja to sve procitam i otkrijem sta je pisac htio reci, prodje me zelja za pisanjem :-\ Ustvari, ne prodje me, ali obaveze opet dodju i sve sebi kazem, sutra cu... I to se sutra kroz citavu ovu godinu razvuklo
Puno toga se izdesavalo u tom periodu... Ustvari nije, potpisana su dva ugovora. Jedan mali (koji bi trebao postati veliki) i jedan bombasticni B-) Posto je puno toga receno, samo cu reci jedno, a to su dvije stvari: ostavite Pepa na strani i pustite Jupka da odradi svoj posao do kraja!!! :-X Dok se Pep nije ovjerio, imali smo najbolju ekipu, najbolje igrace i trenera koji je otklonio svoje mane... I odjednom dolazi Pep, te ne valja ovaj, mijenjaj ovog, prodaj onog da kupis otog i na kraju ne ostade ni pola ekipa koja sad dominantno vlada... Braco moja, ne moze to tako... Ne budimo Talijani, Spanci, a kamoli Englezi! Mi smo institucija, mi smo nesto posebno i nijedan insan, a kamoli covjek (zvao se on Uli, Karlo ili Pepi) to nece promijeniti. Previse je vasara oko ovoga svega napravljeno. S obzirom da smo klub sa manirima, to mi je pocelo smetati i ici po zivcima, ali ima se, moze se

I da, zasto mislite da ce Pep automatski kopi-pejst uraditi sa tika-taka-bija-baja-buf taktikom? Ako to uradi, onda je ogranicen trener koji se ne razvija i kao takav mi ne treba. Ja hocu od njega od napravi nesto sto ce krasiti samo Bayerna i nikog vise!

Eh, ako budemo uspjesni, svi ce govoriti, eno ih ko Barca. A ako ne budemo toliko uspjesni, opet ce govoriti: ne mozete biti ko Barca (sve zbog Pepog)

No, dosta o Pepom, idemo dalje...
Igre i komentari utakmice me ne zanimaju. Ja cu se osvrnuti na nesto drugo: a to je timski duh ekipe (Robben nije ovdje ukljucen

)
Ono sto me izuzetno raduje i sto je mi je veliki gust vidjeti je to sto ekipa dise kao jedno, sto vlada bratstvo i jedinstvo

Vidi se u igracima da se svi raduju (ono istinski) kad se postigne gol (osim Robbena, doduse on ne moze jer sjedi

), a pogotovo se to vidjelo u akcijama za gol protiv Mainza. Igraci kao da su od iste majke rodjeni i ne gledaju se, a vec znaju gdje se oni nalaze. Takvo sto se rijetko vidja i na tome sam don Juppu mLogo zahvalan. Jedan mudri covjek (zvacemo ga Hitzfled) je davno rekao (u oprostajnom govoru 2008.) da napad donosi pobjede, a odbrana titule B-) i kao da je don Jupp to poslusao. I meni se to svidja. Nerado to kazem, ali me to podsjeca na stari Manchester (iz ere Beckhama) kad su svi igraci se zalagali u odbrani i tome sam se uvijek divio. Nije da ne volim napadacki nogomet, ali uvijek moras imati barem dvije rezervne opcije ako plan A ne uspije
Neko rece da je pozelio da nabusimo protivnika 5, 6 komada u mrezi... Iako ja to licno svaku utakmicu prizeljkujem, mislim da je najbolje da to jos malo odgodimo. Iz prostog razloga da imamo cime protivnika iznenaditi. Nek pomisle da se mogu protiv nas braniti pa ce zavrsiti kao Stuttgart ili Mainz, a ako misle da mogu protiv nas napadacki, osjetice svu nasu silu, jer tad smo najbolji

B-)
Sljedece kolo je protiv Salketa... :-\ Imam neku suhveli ideju da necemo pobjediti. Najgore je to sto me ta ista ideja drzala kad je Robben pucao penal u finalu da ce promasiti (i bijase tako), isto me drzalo kad je Chelsea izvodio prvi i jedini korner na utakmici ili kad su loptu na bijelu tacku stavljali Olic i Schweini... Opet to nesto se javlja i nadam se da je to samo od nespavanja ili promahe sto me putem poklopi

Iako S04 nije ni izbliza onom iz jesenjeg dijela, uvijek su posebno nabrijani protiv nas i jedva cekam taj susret (kao i svaki ostali), jer jedva cekam da saperemo ovo srebro sa nas
Casna pionirska, necu vise ovoliko biti u zatisju

Sent from my Philips Smart TV.