Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 feb 2013, 20:33

Devil je napisao/la:Kada je u pitanju FIBA tu nema formalnosti.Valjda smo to naucili godinama dok svedocimo njene smesne odluke. :D Savovic ima zelju da igra za Srbije,KSS ima zelju da on igra za Srbiju (druga je stvar sto oni to cekaju da im se na gotovo sve uradi i zbog toga bih najvise voleo da Savovic i zaigra za BIH ) ,papir ce tu biti najmanji problem. ;)

Crna Gora tu igra veliku ulogu vjeruj mi , ali kazem ti gore opet procitaj realnost i FIBA kao smjesne organizacije.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 feb 2013, 20:39

Devil je napisao/la:Kada je u pitanju FIBA tu nema formalnosti.Valjda smo to naucili godinama dok svedocimo njene smesne odluke. :D Savovic ima zelju da igra za Srbije,KSS ima zelju da on igra za Srbiju (druga je stvar sto oni to cekaju da im se na gotovo sve uradi i zbog toga bih najvise voleo da Savovic i zaigra za BIH ) ,papir ce tu biti najmanji problem. ;)

Nadam se, da ce da se odluci za vas :!: :!: Mislim odlucio bi se davno,ali mu niko ne salje taj ebeni poziv..

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 03 feb 2013, 20:41

Grdna rano ko da je u pitanju neki vanserijiski igrac a ne neki prosjecan igrac pa ovolika frka volio bi neka igra za Srbiju jer sam ubjedjen da taj momak ne bi igrao srcem za nas ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 feb 2013, 21:01

A po kojem osnovu bi Savovic trebao da igra za Srbiju?
Navedi mi osim sto mu je to velika zelja?
Kada je dobio srpski pasos? Nije igrao za reprezentaciju Srbije u mladjim kategorijama?
Ili je to cuveni FIBA - in paragraf zbog razvoja kosarke u toj zemlji :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 feb 2013, 21:02

kinder_jaje je napisao/la:Grdna rano ko da je u pitanju neki vanserijiski igrac a ne neki prosjecan igrac pa ovolika frka volio bi neka igra za Srbiju jer sam ubjedjen da taj momak ne bi igrao srcem za nas ;)
vanseriski nije, ali dobar jeste i pogotovo veliki radnik pod kosem a sto nedostaje nama, a malo manje srbiji (veca rotacija)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 03 feb 2013, 21:03

kinder_jaje je napisao/la:Grdna rano ko da je u pitanju neki vanserijiski igrac a ne neki prosjecan igrac pa ovolika frka volio bi neka igra za Srbiju jer sam ubjedjen da taj momak ne bi igrao srcem za nas ;)
Otkud znas da Masic,Mitrovic i ostali igraju srcem? Bitno je da odigra profesionalno, to je ono sto nama treba na Eurobasketu a to da li igra srcem je najmanje bitno. Proslo je vrijeme patriotizma i "igranja srcem" ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

pekmez
Kontakt:

Post Postao/la pekmez » 03 feb 2013, 21:11

Kako žalosno ovo sve zvuči..covjeka koji je rodjen u ovoj napacenoj zemlji moras molit da za istu igra...koja zalost,tuga i jad..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 feb 2013, 21:44

pekmez je napisao/la:Kako žalosno ovo sve zvuči..covjeka koji je rodjen u ovoj napacenoj zemlji moras molit da za istu igra...koja zalost,tuga i jad..
i to sta kazes i na kraju emir preldzic zaigra za tursku, hasan rizvic odbije BiH i ako vise nemoze ni za sloveniju igrati, begic ostane kod slovenaca, ...

ma sta vise prosipate tu patetiku

ako covjek ipak zavrsi kod nas i odigra na visokom profesionalnom nivou kapa do poda jer daleko je njemu teze igrati za BiH pa trpiti komentare tamo gdje zivi kao npr. masicu sto se desilo, nego recimo pasalicu kojeg ce onda pola sarajeva tapsati po ledzima radi toga

presaberite se malo nemaju svi stanovnici BiH isti pogled na nasu drzavu, a ako ipak zaigraju za nju pokazuju da je ipak u krajnjem smislu shvataju kao njihovu domovinu ali malo drugacije nego mi :!:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2013, 22:15

neno#4 je napisao/la:
Kada je dobio srpski pasos? Nije igrao za reprezentaciju Srbije u mladjim kategorijama?
Ili je to cuveni FIBA - in paragraf zbog razvoja kosarke u toj zemlji :lol: :lol:
A po kojem si ti osnovu zakljucio da sam ja rekao da ja znam po kome bi osnovu on trebao da igra za Srbiju ?
Ja nigde nisam ni rekao da on treba da igra za Srbiju.
Ali jedno znam,ako on zeli da igra za Srbiju,pasos je najmanji problem. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 feb 2013, 22:21

A po kojem si ti osnovu zakljucio da sam ja rekao da ja znam po kome bi osnovu on trebao da igra za Srbiju ?
Ja nigde nisam ni rekao da on treba da igra za Srbiju.
Ali jedno znam,ako on zeli da igra za Srbiju,pasos je najmanji problem. ;)[/quote]

A ti opet ne shvatas i da pasos mu Srbija da mora mu Crna Gora dati papir da igra za Srbiju.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2013, 22:28

A i vi bas ne citate. :roll:
Pasos je najmanji problem :roll: Samim tim ako sam rekao da je pasos najmanji problem znaci da ima nekih vecih problema od toga,logicno.
Mada nece Crna Gora praviti problem Srbiji to je sigurno ako se sve ostale stvari dogovore.
Ali ja opet kazem meni je potpuno svejedno za koga ce Savovic igrati,iskreno vise bih voleo za BiH.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 feb 2013, 22:44

devile,ima li u tebi bosanskih korjena :?: ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2013, 22:45

lumani je napisao/la:devile,ima li u tebi bosanskih korjena :?: ;)
50%.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 04 feb 2013, 01:59

neno#4 je napisao/la:
Po istom osnovu po kojem bi Kinez trebao da igra za Kinu.
I da, u pravu si da ima želju. http://www.zurnal.rs/2012/05/04/savovic ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Duda se možda ugrađuje u transfere, pa gura neke igrače preko reda ali nije toliko lud da propusti ovakvu priliku. Jedino je Bjelica u stanju da se odvoji od parketa tako da Savović dolazi kao kec na desetku. Ivković je već poručio ( preko Vukoičića ) Savoviću da računa na njega, a Boris je samo to čekao.

Luka Pavićević ne računa na Savovića, tako da je papir od CG najmanji problem, tj. problema nema. ;)

P.S. Problem postoji oko Kuzmića koji se premišlja.
I think I'm a pussy one.

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 04 feb 2013, 02:59

Ja previđam da će Savović na kraju totalno izvisit da neće otići na EP ni sa jednom reprezentacijom. Mi nemamo naravno ništa od tog njegovog lošeg kalkulisanja, ali teško da ćemo šta napraviti. Pa mi nismo uspjevali dovesti ni Preldžića koji recimo danas za vrirjme utakmice City-ja stavlja status "to edine". Ne gleda sigurno City radi Citijy, ali eto ne igra za nas,a ne igra ni za Sloveniju.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 04 feb 2013, 03:04

Ma nek igra gdje ko hoce ha ja nego kakava je situacija sa Teletovicem vidim dosta raje ima neke inf. i slicno pa reko znal se hoceli biti problema jer igra u NBA a nije strano da igraci odbiju da nastupe vjerovatno vise od pritiska kluba nego njegove zelje al jbga onaj ko placa se i pita a realno on je nas mesi u kosarci :D

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 04 feb 2013, 03:38

bob je napisao/la:Ma nek igra gdje ko hoce ha ja nego kakava je situacija sa Teletovicem vidim dosta raje ima neke inf. i slicno pa reko znal se hoceli biti problema jer igra u NBA a nije strano da igraci odbiju da nastupe vjerovatno vise od pritiska kluba nego njegove zelje al jbga onaj ko placa se i pita a realno on je nas mesi u kosarci :D
Govorilo se da on ima u ugovoru klauzulu da ga puste na reprezentativne aktivnosti.. Ide nam u prilog i to sto Tele jos nije clan neke ozbiljne rotacije,tako da neka pozitivna stvar od slabije minutaze :D

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 04 feb 2013, 09:01

Boris Savovic vec dugo dugo vremena zivi u Vrscu, a ovdje se prica da on nema pasosa Srbija - cisto sumnjam...

Borisu Savovicu, ako je cilj da ode na EP i da na EP-u igra sto vise, od ove sve tri reprezentacije, najlogicniji izbor ce mu biti BiH...Medjutim, Boris je fino naglasio do sada da mu je cilj igrati za Srbiju, ako ne bude Srbija, onda ce se odluciti...Ja sam poprilicno siguran da ce njega Duda staviti na siri spisak, i ako Boris bude odlucio da to bude Srbija, ja ne vjerujem da ce Crna Gora praviti Srbiji probleme oko toga papira...

Ja oko Borisa drzim ocekivanja nisko, jer ako se desi da na kraju ne zaigra za nas, ne zelim da bude veliko negativno iznenadjenje... 8-)

U ovoj citavoj prici, mene uopce ne brine Borisova odluka, nego prvenstveno ovi "prijateljski stavovi" KSCG i KSS, ... Ako cemo gledati neki negativan stav, ako CG ne zeli Savovica u svom timu, kao sto govore, (iako i oni imaju jaku poziciju krilnog centra: Dubljevic, Dragicevic, Dasic), zasto bi oni uopce tek tako lagano "pustili" tako jakog igraca reprezentaciji BiH ili Srbije, koji ce biti direktni protivnici na EP Crnoj Gori...Ovdje govorim pogotovo BiH, jer cemo Crnoj Gori biti direktan protivnik za prolaz u drugi krug...Crna Gora nas moze dobiti, uglavnom preko pozicije centra i krilnog centra, eh sto bi oni nama tek tako dali jednog igraca, koji moze solidno ugrozite igre njihovih centara i krilnih centara? :?

Oko Savovica, ce biti dosta petljavine... Sto bi Srbija tek tako nama prepustila tako dobrog igraca i sebi isto komplikovali zivot u utakmici protiv nas, kad mogu to vrlo lagano rjesiti...Malo se poigraju sa osjecajem patriotizma, stave ga na siri spisak, odradi pripreme sa njima i ne udje medju 12 igraca, ili udje i igra u prosjeku 5 minuta u prosjeku...

Nemoj te zaboraviti jos jednu stvar, Srbija i Crna Gora su pod imperativog dobrog rezultata, Srbija losi nastupi u zadnje dvije godine, Crna Gora sa dobrom ekipom napravila los rezultat na proslom EP, a u kvalifikacijama bez zvijezda napravili odlican rezultat, oni ce doci napaljeni k'o lemuri na EP...

Eh sad ja se pitam, ako ne mogu imati tog igraca za sebe i ako on ne moze doprinijeti igri njihovog tima, zasto bi oni tim igracem pojacavali svog glavnog konkurenta na EP (ovo mislim na Crnu Goru), previse su mi nesto fini u ovome svemu... :twisted:

Ali ako sve ostane Savovicevoj odluci, on ako hoce da se naigra na EP i nametne nekom jacem klubu u Europi, najlogicniji izbor mu je BiH, ali ja sam spreman na svaki scenarij koji se desi... :D

Isti je slucaj sa Kuzmicem, mi sad samo trebamo da nazovemo Kostu Jankova i da mu kazemo, da ce Kuzmic sa ovakvom formom imati zagarantovano 20 minuta na EP (ako hocemo da ga osiguramo koliko-toliko za sebe)...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 feb 2013, 09:28

Pa CG je nama vec dala ispisnicu za Savovica, fora je da je to bilo prosle godine, da kojim slucajem nismo dobili tu ispisnicu tada, sumnjam da bi nam je sada dali, jer je ispalo tako da smo glavni konkurenti, a tada se to nije znalo. Dakle sto se tice nas i njih tu je slucaj kristalno jasan, jako dobar potez nasih da se to rijesi mnogo prije izvlacenja grupa....

Sto se tice relacije CG - Srbija, ja mislim da CG najradije njima ne bi dala ispisnicu, ali sumnjam da smiju nesto tako uraditi, to jest uvjeren sam da ne smiju...U ovom sportu se pokazalo da je sve moguce i da pravila "ne postoje", drugim rijecima cirkus. Srbija ima najjaci ugled i lobi od svih kosarkaskih selekcija sa Balkana, tako da ako budu htjeli Savovica, oni ce njega i dobiti to sam uvjeren, dok mi ne mozemo dobiti ni igrace koji bi trebali i prema pravilima biti nasi(Sulejmanovic itd.)

Najlakse bi bilo da Fiba ima kristalno jasna pravila i da su za sve ista....
Za koga ce Savovic igrati neznam, moj neki osjecaj u stomaku mi govori da ce on zaigrati za Srbiju, a da u kom slucaju se odluci za BIH, mislim da ce to biti kasno...Na kraju sezone je kasno, dok se dokumentacija posalje u FIBU, ovo ono, nismo mi Turci da platimo Sloveniju i Fibu i da rijesimo Savovica kao sto su oni Preldzica za dva dana.....
Sa druge strane, ne bi iznandilo da Srbija uzme Savovica ali da ga ne odvede na EP, jer ce tako oslabiti nas, mislim da ce i oni uzimati u obzir da bi BIH bila znatno jaca snjim i da tim potezom mogu n as oslabiti.... Pitanje je samo u kojoj mjeri ovo njima igra neku ulogu, ja nisam uvjeren da oni imaju neki veci respekt prema nasoj ekipi...

Nazad na CG-Srbija odnose. U kosarci Srbija moze CG da ih drzi za jaja, ne vjerujem da CG smije da se protivi Srbiji jer bi u konacnici to njih puno kostalo, jer Savovic nije ni prvi ni poslednji koji ce biti na meti vise reprezentacija.....

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 04 feb 2013, 10:07

Batko je napisao/la:Pa CG je nama vec dala ispisnicu za Savovica, fora je da je to bilo prosle godine, da kojim slucajem nismo dobili tu ispisnicu tada, sumnjam da bi nam je sada dali, jer je ispalo tako da smo glavni konkurenti, a tada se to nije znalo. Dakle sto se tice nas i njih tu je slucaj kristalno jasan, jako dobar potez nasih da se to rijesi mnogo prije izvlacenja grupa....

Ovo je bio odlican potez nasih i uradjen je na vrijeme...Sad mene interesuje, mi imamo ispisnicu od KS CG, ako Boris prihvati da igra za BiH, koja je daljnja procedura koja mora da se uradi da Boris zaigra za nas i da li ima ikakve procedure? Da li postoji prostor da nas Crna Gora ometa u tom procesu, do konacnog igranja za BiH?

Sto se tice relacije CG - Srbija, ja mislim da CG najradije njima ne bi dala ispisnicu, ali sumnjam da smiju nesto tako uraditi, to jest uvjeren sam da ne smiju...U ovom sportu se pokazalo da je sve moguce i da pravila "ne postoje", drugim rijecima cirkus. Srbija ima najjaci ugled i lobi od svih kosarkaskih selekcija sa Balkana, tako da ako budu htjeli Savovica, oni ce njega i dobiti to sam uvjeren, dok mi ne mozemo dobiti ni igrace koji bi trebali i prema pravilima biti nasi(Sulejmanovic itd.)

Ako Bodiroga bude izabran za predsjednika FIBE (a najvjerovatnije da hoce), taj utjecaj ce se pojacati jos vise...

Najlakse bi bilo da Fiba ima kristalno jasna pravila i da su za sve ista....
Za koga ce Savovic igrati neznam, moj neki osjecaj u stomaku mi govori da ce on zaigrati za Srbiju, a da u kom slucaju se odluci za BIH, mislim da ce to biti kasno...Na kraju sezone je kasno, dok se dokumentacija posalje u FIBU, ovo ono, nismo mi Turci da platimo Sloveniju i Fibu i da rijesimo Savovica kao sto su oni Preldzica za dva dana.....

Sa druge strane, ne bi iznandilo da Srbija uzme Savovica ali da ga ne odvede na EP, jer ce tako oslabiti nas, mislim da ce i oni uzimati u obzir da bi BIH bila znatno jaca snjim i da tim potezom mogu n as oslabiti.... Pitanje je samo u kojoj mjeri ovo njima igra neku ulogu, ja nisam uvjeren da oni imaju neki veci respekt prema nasoj ekipi...

Zato mislim, da mi predstavljamo puno vecu prijetnju Crnoj Gori, nego Srbiji...Ako bi Srbija bila jaca sa Savovicem, oni bi ga uzeli radi toga, a ne da nas slabe...Zato sam gore postavio pitanje oko kompletne registracije Savovica za nas, prvenstveno na relaciji CG - BiH!

Nazad na CG-Srbija odnose. U kosarci Srbija moze CG da ih drzi za jaja, ne vjerujem da CG smije da se protivi Srbiji jer bi u konacnici to njih puno kostalo, jer Savovic nije ni prvi ni poslednji koji ce biti na meti vise reprezentacija.....
Ja se s druge strane, puno vise bojim za Kuzmica sto se tice Srbije...On ako nastavi da igra onako kao za ovaj vikend, ne pise nam se dobro... A sad u Srbiji pored Krstica, jedini iole dobar centa je Stimac, a ostalo je tanko skroz...Plus igranje Kuzmica bi za Srbiju predstavljalo puno manju administrativnu i papirolosku barijeru, nego sto je sa Savovicem... Bice veselo do pocetka EP-a...
Pravda za Papeta!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.