Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Batko
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Batko » 04 feb 2013, 10:15

Sada nesto kontam, zaboravio sam uzeti u obzir da iz ugla Crne Gore, njima je bolje da Savovic izabere Srbiju, jer u njihovim ocima Srbija sa njim ili bez njega nije velika razlika ali BIH koja ce im biti najveci konkurent je mnogo jaca sa Savovicem.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 04 feb 2013, 10:21

Batko je napisao/la:Sada nesto kontam, zaboravio sam uzeti u obzir da iz ugla Crne Gore, njima je bolje da Savovic izabere Srbiju, jer u njihovim ocima Srbija sa njim ili bez njega nije velika razlika ali BIH koja ce im biti najveci konkurent je mnogo jaca sa Savovicem.
Upravo o tome govorim... :evil:
Jedina na nam je sansa Borisova licna odluka i nada, da je njemu cilj igrati sto vise na EP-u, da bude zapazen od nekih vecih klubova i da zaigra za neki jaci klub u Europi...Od svih reprezentacija, mi mu tu mozemo najvise pruziti...

Ali s druge strane, zamisli Bodiroga bude izabran na celo FIBE, i onda pred kraj sezone on nazove i Savovica i Kuzmica licno, i kaze da racunaju na njih reprezentaciji Srbiji - nema sanse da ce odbiti... :twisted:
Pravda za Papeta!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 04 feb 2013, 10:25

bhsport je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:Na petici Kuzmić i Kikanović, na četvorci Teletović i Savović, a uz njih povesti i Sutona koji može igrati obje pozicije.
Kakav Suton, vec je bio pozvan i odlucio se za Hrvatsku. Ako imamo Savovica Suton nam je visak cisti.
Nije zaigrao za Hrvatsku, neće niti igrati, a nama bi jako dobro došao jer, ponavljam može igrato obje pozicije. Forma mu se podiže i do ljeta bi trebao biti na reprezentativnoj razini. Posebno kada se sjetim one tarabe Bavčića...
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 feb 2013, 10:28

Dufresne je napisao/la:
Batko je napisao/la:Sada nesto kontam, zaboravio sam uzeti u obzir da iz ugla Crne Gore, njima je bolje da Savovic izabere Srbiju, jer u njihovim ocima Srbija sa njim ili bez njega nije velika razlika ali BIH koja ce im biti najveci konkurent je mnogo jaca sa Savovicem.
Jedina na nam je sansa Borisova licna odluka i nada, da je njemu cilj igrati sto vise na EP-u, da bude zapazen od nekih vecih klubova i da zaigra za neki jaci klub u Europi...Od svih reprezentacija, mi mu tu mozemo najvise pruziti...

Ali s druge strane, zamisli Bodiroga bude izabran na celo FIBE, i onda pred kraj sezone on nazove i Savovica i Kuzmica licno, i kaze da racunaju na njih reprezentaciji Srbiji - nema sanse da ce odbiti... :twisted:
Ako ode Kuzmic, mislim da cemo zaliti, posebno sto se bio odlucio za BIH i dolazio na okupljanje. Mislim da ce mnogi Acu optuziti sto je doslo do tih problema koji su bili?

Ali, ja ipak mislim da ce on igrati za nas, i u vise intervjua samouvjereno i bez dvojbe govori da ce igarti za BIH...

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 04 feb 2013, 10:37

Batko je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Ako ode Kuzmic, mislim da cemo zaliti, posebno sto se bio odlucio za BIH i dolazio na okupljanje. Mislim da ce mnogi Acu optuziti sto je doslo do tih problema koji su bili?

Ali, ja ipak mislim da ce on igrati za nas, i u vise intervjua samouvjereno i bez dvojbe govori da ce igarti za BIH...
Ko iole optuzi Acu ili nekog iz ove garniture KS za ne igranje Kuzmica u reprezentaciji - je lud covjek...Prava i jedina adresa za Kuzmica je Kosta Jankov!

Zbog svega toga ona nasa krampa od Sinanovica je zaigrala za reprezentaciju BiH u 30. godini, i to kad ga je Unikaha sutnula iz ekipe... :lol:
Pravda za Papeta!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 04 feb 2013, 10:50

vidim sutona neko spominje njega ne treba zvati kaze ima kvalitete da je kobi brajant ako nije htio igrati kad je mogao birati ne treba nam ni sada bolje uzeti momka iz kk kakanj neka igra srcem nego nekog ko mrzi ovu drzavu tu bi samo dosao da se proda i opet ako nekada bude kvalitet za reprezentacije hrvatske opet ce igrati za hrvatsku jer po fibini kriterijima sve je moguce najveci dokaz je preldzic za ove ljude se ne treba borit neka je on igrac dobar svaka njemu cast treba se borit za ljude poput begica i omic koji zele da igraju za bosnu i to srcem ali su taoci slovenaca treba ljudi rijesit talacke krize neka dodju da igraju gdje ih vuce srce suton niposto savovica pustit nneka se odluci nikoga ne moliti isto tako i kzimica
Samo Sarajevo

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 04 feb 2013, 11:00

kanarinac je napisao/la:vidim sutona neko spominje njega ne treba zvati kaze ima kvalitete da je kobi brajant ako nije htio igrati kad je mogao birati ne treba nam ni sada bolje uzeti momka iz kk kakanj neka igra srcem nego nekog ko mrzi ovu drzavu tu bi samo dosao da se proda i opet ako nekada bude kvalitet za reprezentacije hrvatske opet ce igrati za hrvatsku jer po fibini kriterijima sve je moguce najveci dokaz je preldzic za ove ljude se ne treba borit neka je on igrac dobar svaka njemu cast treba se borit za ljude poput begica i omic koji zele da igraju za bosnu i to srcem ali su taoci slovenaca treba ljudi rijesit talacke krize neka dodju da igraju gdje ih vuce srce suton niposto savovica pustit nneka se odluci nikoga ne moliti isto tako i kzimica
Opet se vracamo na isto, proslo je vrijeme "igranja srcem", nama trebaju igraci koji ce profesionalno odraditi svoj posao i ostvariti rezultat, proslo prvenstvo si imao Jazvina,Nesovica pa prije Tuljovica i ostalu klapu koja je "igrala srcem" pa nisi nista ostvario i nervirali smo se kad pogrijese. Svaki kvalitetan igrac koji ce odigrati profesionalno nam je potreban, i Masic je prije odbijao poziv pa je zaigrao i bio jedan od najboljih nasih igraca, otkud znas da on igra srcem? Nek igra ko hoce samo da se ostvari nas cilj i prolaz grupne faze ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 04 feb 2013, 11:02

kanarinac je napisao/la:vidim sutona neko spominje njega ne treba zvati kaze ima kvalitete da je kobi brajant ako nije htio igrati kad je mogao birati ne treba nam ni sada bolje uzeti momka iz kk kakanj neka igra srcem nego nekog ko mrzi ovu drzavu tu bi samo dosao da se proda i opet ako nekada bude kvalitet za reprezentacije hrvatske opet ce igrati za hrvatsku jer po fibini kriterijima sve je moguce najveci dokaz je preldzic za ove ljude se ne treba borit neka je on igrac dobar svaka njemu cast treba se borit za ljude poput begica i omic koji zele da igraju za bosnu i to srcem ali su taoci slovenaca treba ljudi rijesit talacke krize neka dodju da igraju gdje ih vuce srce suton niposto savovica pustit nneka se odluci nikoga ne moliti isto tako i kzimica
HAHAHHAHAHAHHA dobar si ti kakvih ima :D begic neciji taoc ? daj mani tih prica za djecu ;) begic ne zeli da igra za bosnu da je zelio moga je igrat ali nije zelio i nece nikad zaigrat pa ne trebaju nama ljudi igraci koji su se u ranim 30 sjetili da su bosanci i odlucili da igraju za BiH "srcem"

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 feb 2013, 11:03

Samo kvalitet igranja na terenu je pokazatelj.... Sta ko nosi u sebi je nebitno dok kvalitetom dokazuje da je najbolji izbor na parketu.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 04 feb 2013, 11:08

Muumii je napisao/la:
HAHAHHAHAHAHHA dobar si ti kakvih ima :D begic neciji taoc ? daj mani tih prica za djecu ;) begic ne zeli da igra za bosnu da je zelio moga je igrat ali nije zelio i nece nikad zaigrat pa ne trebaju nama ljudi igraci koji su se u ranim 30 sjetili da su bosanci i odlucili da igraju za BiH "srcem"
ja da ti kazem sta begic govori za to ti bi shvatio neke stvari ali uredu je ako vi svi mislite da treba igrati neki srbin hrvat da bi ispunio nama zelju za prolaz gurpe pa navijajte onda za srbiju i eto vam cilj ce vam biti ispunjen samo za reprezentaciju mogu igrari ljudi koji bi igrali srcem
Samo Sarajevo

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 04 feb 2013, 11:17

svi pricate tu o nekim igracima koji vole bosnu nesto vako nako i krivite savez i fibu sto oni ne igraju za bosnu da iko od tih vasih "BOSANACA i HERCEGOVACA" voli bosnu svim srcem svojim uradio bi isto sto je mrsic uradio ako treba ceko 10 godina da nastupi za repku a ne potrco na prvi poziv neke druge repke pisam ja takve bosance ;)

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 04 feb 2013, 11:22

I bolje da igra neko za repku ko ce igrati profesionalno a ne neki rodoljub koji blage veze nema ehh tek kad to shvatimo mi bosanci od nase drzave kompletne i od naseg sporta bit ce nesto ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 feb 2013, 11:47

Opet oni o tome ko pjeva himnu..
ja vidim ko pjeva , a vidim ko reseta za tri poena iz ugla takodje
ne trebamo se vracat na to
bujrum svakom ko moze pomoci da dobijemo reprezentaciju koja mu je u srcu

sam vidim ovdje splasnulo raspolozenje oko Savovica,Kuzmica itd
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 04 feb 2013, 11:49

Raul_64 je napisao/la:Opet oni o tome ko pjeva himnu..
ja vidim ko pjeva , a vidim ko reseta za tri poena iz ugla takodje
ne trebamo se vracat na to
bujrum svakom ko moze pomoci da dobijemo reprezentaciju koja mu je u srcu

sam vidim ovdje splasnulo raspolozenje oko Savovica,Kuzmica itd
Ja licno, se vise volim pozitivno iznenaditi, nego negativno... ;)

Sve ovdje sto je pisano oko Savovica i Kuzmica, nije nerealno.. 8-)
Pravda za Papeta!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 feb 2013, 11:57

Ma i ja volim bit vise pesimista , lakse prodjes kroz zivot..
sam vidim da sam napisao "pjevanje himne" :faceplam:

Kuzmic vise nego Savovic ako vec mora jedan..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 feb 2013, 12:47

Raul_64 je napisao/la:
Kuzmic vise nego Savovic ako vec mora jedan..
Isto Kuzmić,Sulejmanović,Omeragić itd.

Draže mi je da sad budemo zadnji u grupi, ali da za bdućnost dobijemo 4-5 jako dobrih igrača ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 feb 2013, 13:27

Nazalost,situacija u nasem sportu je takva,da u vecini slusajeva moramo cekati da pojedinac dobro promisli dal ce igrat za nas ili nekog drugog,i to nebitno na nacionalnu pripadnost (Srbin,Hrvat,Bosnjak).Sve dok mi sami ne budemo proizvodili igrace vrhunskog kalibra ovako ce nam biti.Kad imate igraca koji je npr. prosao omladinske selekcije KK Bosne,i da ej taj klub i u pola dobar kao prije,i on onda zaigra u njemu lako ga je pozvati bez ikakvog problema u A-selekciju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 04 feb 2013, 13:48

Sabinho je napisao/la:Nazalost,situacija u nasem sportu je takva,da u vecini slusajeva moramo cekati da pojedinac dobro promisli dal ce igrat za nas ili nekog drugog,i to nebitno na nacionalnu pripadnost (Srbin,Hrvat,Bosnjak).Sve dok mi sami ne budemo proizvodili igrace vrhunskog kalibra ovako ce nam biti.Kad imate igraca koji je npr. prosao omladinske selekcije KK Bosne,i da ej taj klub i u pola dobar kao prije,i on onda zaigra u njemu lako ga je pozvati bez ikakvog problema u A-selekciju.
Slažem se. Uvesti pravilo da u ekipi mora biti određena kvota domaćih igrača i na taj način osigurati da hrvatska, srbija ili slovenija nemogu uzeti baš sve što vrijedi. Što se dijaspore tiče, od 10 da se petorica privole da igraju za BiH, to je već dobar rezultat.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 feb 2013, 14:04

Pauleta je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Nazalost,situacija u nasem sportu je takva,da u vecini slusajeva moramo cekati da pojedinac dobro promisli dal ce igrat za nas ili nekog drugog,i to nebitno na nacionalnu pripadnost (Srbin,Hrvat,Bosnjak).Sve dok mi sami ne budemo proizvodili igrace vrhunskog kalibra ovako ce nam biti.Kad imate igraca koji je npr. prosao omladinske selekcije KK Bosne,i da ej taj klub i u pola dobar kao prije,i on onda zaigra u njemu lako ga je pozvati bez ikakvog problema u A-selekciju.
Slažem se. Uvesti pravilo da u ekipi mora biti određena kvota domaćih igrača i na taj način osigurati da hrvatska, srbija ili slovenija nemogu uzeti baš sve što vrijedi. Što se dijaspore tiče, od 10 da se petorica privole da igraju za BiH, to je već dobar rezultat.
Hhahahahahahaaha šta reče i ostade živ
Prvo si nesto konstantiro ,pa sam sebe poklopio
Ti bi da Muji iz Rijeke i Haso iz Zagreba igraju za BiH ,a ne bi da Ante iz Širokog i Marko iz Mostara igraju za RH :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 feb 2013, 14:09

To se tebi nije svidjelo, a on nije ništa pogrešno napisao.To da se na parketu moraju nalaziti igrači sa sportskim državljanstvom te države(je postala praksa u većini država) i vrijem je da se i kod nas uvede.Nek oni igraju za Hrvatsku,Srbiju,Sloveniju nije me briga, ali za dobrobit reprezentacije ovo se mora uvesti ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.