Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Ovu temu treba zatvoriti jedno par sati i ocistiti sve ovo.
Kakvih sve gluposti ne procitah.
Kakvih sve gluposti ne procitah.
Ili sam ja nešto pogrešno razumio, ili šta?Johny je napisao/la:Trebal' crtat ?reds je napisao/la:Meni je nejasno samo ovoJohny je napisao/la:Sto se tice Cazorle.Ovo m je prva sezona u Arsenalu.Momak je vrhunski igrac.Tehnicki stroj.Odlicno je igrao na pocetku sezone , sada igra samo solidno.Razlog tome je vjerovatno njegova pozicija.Najcesce je igrao na krilu mada mu pozicija AMF-a nije strana.Arsenal je dobio dosta njegovoim dolaskom.
Arsenal nema nista manje potencijalnu ekipu ali njihov problem je veliko neiskustvo i manjak WC igraca.Tacnije mislim da takvog jos uvijek nemaju.
Wilshire,TV,Cazorla,Schezny,Sagna(forma mu je kriticna nakon povrede) su jako blizu toga ali ne jos uvijek taj nivo.Ostatak ekipe je sasvim solidan.
Sta je ovdje nejasno.Cazorla nije Svjetska klasa(top5 igraca na svojoj poziciji) ali je vrhunski.Jedan od boljih.Za Svjetsku Klasu je potrebno malo vise , on nije daleko do toga iako vrijeme ne radi u njegovu korist.Prije ce to postati Jack.
Napisao si da je Cazorla vrhunski igrač, a onda dolje pišeš da misliš da Arsenal nema niti jednog takvog igrača?
Samo pitam da pojasniš, ništa više.
FK Pjetlovi
Molim moderatore da izbrisu cijelu temu Arsenala! Svedno smo mi poluprofesionalni klub... 
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Jasno sam napisao da je Santi vrhunski igrac ali da Arsenal nema WC igraca.
Istakao sam da imao potencijalnu ekipu i par igraca koji u skorije vrijeme mogu postati WC kao recimo Jack,TV,Santi,Oxlade,Sagna(za njega sam rekao da je mnogo opao sa formom nakon povrede , svakako bio WC igrac ali do prije godinu dana.Danas mnogo , mnogo slabiji u svim segmentima igre.Mislim da formu vise vratiti ne moze jer je u godinama.)Vermaelen je proslu sezonu bio strasan no ove godine je ocajan.Za WC je potrebna konstanta koju on ocito jos uvijek nema.
Doslo je do nesporazuma.
Istakao sam da imao potencijalnu ekipu i par igraca koji u skorije vrijeme mogu postati WC kao recimo Jack,TV,Santi,Oxlade,Sagna(za njega sam rekao da je mnogo opao sa formom nakon povrede , svakako bio WC igrac ali do prije godinu dana.Danas mnogo , mnogo slabiji u svim segmentima igre.Mislim da formu vise vratiti ne moze jer je u godinama.)Vermaelen je proslu sezonu bio strasan no ove godine je ocajan.Za WC je potrebna konstanta koju on ocito jos uvijek nema.
Doslo je do nesporazuma.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- CLASSisPERMANENT
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Arnele vrbuj nas u svoj štab, ne možemo se zvati stručnim, al Boze moj
Dobar ovaj Praet. Djourou nam je bio dobar insajder, sta cemo sad, ne znam ni sam
Boro dolazi dvaput godišnje u Mostar dole, jedino preko njega da dojavu pošaljemo Arsenu
Dobar ovaj Praet. Djourou nam je bio dobar insajder, sta cemo sad, ne znam ni sam
Boro dolazi dvaput godišnje u Mostar dole, jedino preko njega da dojavu pošaljemo Arsenu
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?
Johny,jeli Villa ispao iz WC druzine ? 
Nama ne trebaju WC igraci,daj boze da imamo deset onakvih poput Wilsherea i nebi bilo "zime" za Arsenal..
Nama ne trebaju WC igraci,daj boze da imamo deset onakvih poput Wilsherea i nebi bilo "zime" za Arsenal..
To je već druga priča.Johny je napisao/la:Jasno sam napisao da je Santi vrhunski igrac ali da Arsenal nema WC igraca.
Doslo je do nesporazuma.
Ma Santi je sjajan igrač, ali mu fali konstanta. Strašan tehničar, odličan šut sa obje noge, pas, pregled igre, ali nedostaje stalno pružanje odličnih partija. Sve u svemu, Arsenal je dobio odličnog igrača. U to nema sumnje.
FK Pjetlovi
Dosta balavurdije se ovde skupi druze ćaki, nije ko na kilksuChuckie je napisao/la:Odoh istovarit ovaj sh*t o WC igracima u WCu. Cuj WC i nonWC igrac, to prvi put vidjeh ovdje.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Veliki broj ljudi ne zna pravu velicinu Arsenala i sta taj klub predstavlja, jer sad na scenu dolaze djeca kojoj su najbolji fudbaleri u historiji Messi i Ronaldo, a oni uopste ne znaju za velicine tipa Zidan, Raul, Rivaldo, pravi Ronaldo, Kahn, Henry, Berkamp, Klajvert, Elber i mnogi drugi. Stvarno je tuzno da se takve ljudine pomalo bacaju u zaborav
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Harun93 je napisao/la:Veliki broj ljudi ne zna pravu velicinu Arsenala i sta taj klub predstavlja, jer sad na scenu dolaze djeca kojoj su najbolji fudbaleri u historiji Messi i Ronaldo, a oni uopste ne znaju za velicine tipa Zidan, Raul, Rivaldo, pravi Ronaldo, Kahn, Henry, Berkamp, Klajvert, Elber i mnogi drugi. Stvarno je tuzno da se takve ljudine pomalo bacaju u zaborav

1946
- CLASSisPERMANENT
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Coquelin se vraca za meč protiv Sunderlanda.
Ne mislim da ce započeti meč ispred Artete ili Diabyija, ali svakako zasluzuje da mu se pruzi prilika u nastavku sezone.
Tesko gostovanje ce ovo biti. Sunderland zadnjih 5 utakmica ima 2 pobjede (kontra West Ham i Wigan), 1 remi (Swansea) i 2 poraza (Liverpool i Reading). 12 na tabeli. Puno bolje igraju na svom terenu i sigurno da ce traziti šansu u meču sa Arsenalom. :ugeek:
Opet mi smo bez poraza zadnje 4 utakmice, i blagi smo favoriti.
Ako ih Arsene dobro pripremi za ovaj meč, u što ne sumnjam, pobjeda bi trebala doci i tako bi se još više primakli trecoj poziciji. Nadajmo se i da ce rivali kiksati, prije svega Tottenham i Chelsea.
COYG !
Ne mislim da ce započeti meč ispred Artete ili Diabyija, ali svakako zasluzuje da mu se pruzi prilika u nastavku sezone.
Tesko gostovanje ce ovo biti. Sunderland zadnjih 5 utakmica ima 2 pobjede (kontra West Ham i Wigan), 1 remi (Swansea) i 2 poraza (Liverpool i Reading). 12 na tabeli. Puno bolje igraju na svom terenu i sigurno da ce traziti šansu u meču sa Arsenalom. :ugeek:
Opet mi smo bez poraza zadnje 4 utakmice, i blagi smo favoriti.
Ako ih Arsene dobro pripremi za ovaj meč, u što ne sumnjam, pobjeda bi trebala doci i tako bi se još više primakli trecoj poziciji. Nadajmo se i da ce rivali kiksati, prije svega Tottenham i Chelsea.
COYG !
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?
Sve sam igrace dozivio i ispratio, a i dalje mislim da je Messi iznad svakog, a Barcelonu ne mogu gledat ocima. Sta sad hoces da kazes da su ovi navedeni bolji od danasnjeg dvojca?Harun93 je napisao/la:Veliki broj ljudi ne zna pravu velicinu Arsenala i sta taj klub predstavlja, jer sad na scenu dolaze djeca kojoj su najbolji fudbaleri u historiji Messi i Ronaldo, a oni uopste ne znaju za velicine tipa Zidan, Raul, Rivaldo, pravi Ronaldo, Kahn, Henry, Berkamp, Klajvert, Elber i mnogi drugi. Stvarno je tuzno da se takve ljudine pomalo bacaju u zaborav
Glory Glory Man United!
- Rockefeller
- Kontakt:
Sjećam se i ja svih njih, čak i ovog današnjeg dvojca, al' opet tvrdim da ni jedan ni drugi Ronaldinhu nisu ni do koljena. U zadnjoj deceniji jedan od rijetkih koji je razumio fudbal.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja ne mislim da je Messi iznad svakog, ja mislim da su odbrane ispod nivoa onih igraca protiv kojih su ovi igrali. Kad pocnes od defanzivnih veznih nema vise onih igraca tipa Vieira,Makelele,Keane pa onda onih malo tehnickih igraca tipa Redondo. Onda nema kvalitetnih lijevih bekova u ono vrijeme si imao 3-4 veoma kvalitetna, nema stopera dobrih, golmana ima, ali opet dzaba to sve.
Celik!3,2,2.
Messi je odlican igrac,medju dva najbolja u svijetu ali ne moze biti nikako bolji od jednog Ronaldinha.
Ronaldinho je napravio savremenu Barcelonu,napravio Messija,osvojio sve moguce sa Barcelonom i Brazilom.Dok Messi ne moze sa Argentinom nista,ne vidi se.
Recimo za mene jedna Henry je bolji i kompletniji igrac od Messija.ali Henry iz perioda 2002-2006 kad je izdominirao citav svijet.Uzeo sa Francuzima zlato,jedino mu nedostajala liga prvaka sa Arsenalom.Ali u svakom slucaju kompletniji igrac od sadasnjeg Messija,barem za mene.
Ronaldinho je napravio savremenu Barcelonu,napravio Messija,osvojio sve moguce sa Barcelonom i Brazilom.Dok Messi ne moze sa Argentinom nista,ne vidi se.
Recimo za mene jedna Henry je bolji i kompletniji igrac od Messija.ali Henry iz perioda 2002-2006 kad je izdominirao citav svijet.Uzeo sa Francuzima zlato,jedino mu nedostajala liga prvaka sa Arsenalom.Ali u svakom slucaju kompletniji igrac od sadasnjeg Messija,barem za mene.
1946
- Rockefeller
- Kontakt:
Leo je jedan od najboljih u historiji. Ronaldinho je ta historija. Najvažniji zadnji dogadjaj u historiji fudbala je bio prelazak Ronaldinha iz PSG-a u Barcelonu. On je pokren'o revoluciju i nakon njega su svi počeli akcenat stavljati na tehnički fudbal i manje pozornosti namjenjivali taktici. Posljedično je danas mnogo više fudbalera tehnički dotjerani(ji)h.
No, vratimo se Arsenalu.
Mislim da je sledeće pojačanje Arsenala Adrian Lopez. Nekako mi se sve slaže. Ajde to što se non stop povezujemo sa njim, nego Wenger je počeo graditi kratkoročno tim na Špancima i to zrelim igračima. Adrian Lopez je baš takav i to igrač sa kojim nas povezuju jako dugo.
Ja podržavam i drago bi mi bilo da dodje. Smatram ga kvalitetnim igračem.
A po drugoj strani, mislim da su 99% bivši igrači Arsenala Andre Santos i Tomaš Rosicky. Plus naravno, ovi kojima ugovori ističu: Squillaci, Fabianski i Arshavin. Za Andre Santosa je dovedena zamjena i očigledno je kako Wenger ne računa više na našeg debeljka. Tomaš Rosicky opet uopće ne može da dobije priliku za igru.2x je ove sezone igrao u ligi, ukupno 22 minute. Drag i lojalan igrač, al' sva zbivanja proteklih godina su učinila svoje. Sada je i u godinama, 32 godine, početkom sledeće sezone i 33.
Znamo da svake sezone "mora" otići jedan veliki igrač, tipujem na Bacarya Sagnu.
No, vratimo se Arsenalu.
Mislim da je sledeće pojačanje Arsenala Adrian Lopez. Nekako mi se sve slaže. Ajde to što se non stop povezujemo sa njim, nego Wenger je počeo graditi kratkoročno tim na Špancima i to zrelim igračima. Adrian Lopez je baš takav i to igrač sa kojim nas povezuju jako dugo.
Ja podržavam i drago bi mi bilo da dodje. Smatram ga kvalitetnim igračem.
A po drugoj strani, mislim da su 99% bivši igrači Arsenala Andre Santos i Tomaš Rosicky. Plus naravno, ovi kojima ugovori ističu: Squillaci, Fabianski i Arshavin. Za Andre Santosa je dovedena zamjena i očigledno je kako Wenger ne računa više na našeg debeljka. Tomaš Rosicky opet uopće ne može da dobije priliku za igru.2x je ove sezone igrao u ligi, ukupno 22 minute. Drag i lojalan igrač, al' sva zbivanja proteklih godina su učinila svoje. Sada je i u godinama, 32 godine, početkom sledeće sezone i 33.
Znamo da svake sezone "mora" otići jedan veliki igrač, tipujem na Bacarya Sagnu.
slazem se. realno daleko najbolji fudbaler u ovoj blizoj proslosti.Rockefeller je napisao/la:Sjećam se i ja svih njih, čak i ovog današnjeg dvojca, al' opet tvrdim da ni jedan ni drugi Ronaldinhu nisu ni do koljena. U zadnjoj deceniji jedan od rijetkih koji je razumio fudbal.
Inace, po meni smo dosta izgubili sa onim remijem protiv Liverpoola. Jednostavno ovo kolo imamo tezak mec. Ukoliko pobjedimo ipak sanse za top 4 rastu za oko 20%. Onda bi nas docekao mec sa A. Villom na domacem koji bi uzeli i sa dobrom partijom u gradskom derbiju mogli sve okrenuti u svoju korist.
Bajern nece nikad podcjeniti Arsenal, već će navijači Bajerna to uradit. Bajern je veoma ozbiljna ekipa koja će uči ozbbiljno u susret i maksimalno oprezno. Ovdje se neki uzeli da Arsenal nema WC igrača, treba nekim objasnit da je fudbal kolektivna igra i ako je taj kolektiv odlično surađuje može pobjedit drugi kolektiv od svih 11 WC igrača ako ne sarađuju.chily-rz je napisao/la:Geronimo,ovu dugotrajnu i iscrpnu raspravu su pocele upravo kolege s "tvog" pdf/a..
Dosli smo do slijedeceg zakljucka:
1.Bayernova klupa je jaca od prve postave Arsenala..
2.Arsenal nema ni jednog igraca za prve postave Bayerna..
3.Bayern ce izdominirati i "natrpati" Arsenal..
4.Arsenal ako prodje to je cudo i jedino je moguce ako "nas" Bayern podcijeni,odnosno udje opusteno i lezerno u ovaj dvomec,kao da se radi o kupu sajamski gradova a ne o knockout fazi LP..
5.Bayern ce imati domacinsku atmosferu jer dolaze famozni ultrasi from MjUnic,koji su inace jedni od najlosijih u Njemackoj..
I onda smo mi neobjektivni ? Brat bratu,kao da "igrate" sa Slovackom Senicom a ne sa timom koji je prosle sezone zavrsio ispred aktuelnog osvajaca LP koji je do titule upravo dosao pobjedom u Mjunicu..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Francuska uzela 2 zlata 1998. u Francuskoj i 2000. u Belgiji. Ne znam kako se to uklapa u period između 2002. i 2006. godine. U Japanu i Južnoj Koreji su ispali u grupnoj fazi (Diop ih sa Senegalom ukopao), jedino su 2006. igrali finale, al' to ponajviše zahvaljujući Zidaneu koji je tada pokazao kolika je veličina.Head je napisao/la:Messi je odlican igrac,medju dva najbolja u svijetu ali ne moze biti nikako bolji od jednog Ronaldinha.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.