Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

legenda reala
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la legenda reala » 14 jan 2013, 21:13

rkbosna je napisao/la:Zanimljivo ova mlada reprezentacija je prosle godine igrala mislim na Islandu bili su solidni,igraci sa slike mislim da su isli na Island.
Zamalo pobjedili favoriztovanog domaćina, na poluvremnu su naši predvođeni Malinovićem imali vodstvo, ali su posustali u drugom poluvremenu nažalost :x

Nadamo se uspijehu na domaćem terenu, samo šteta što će morati igrati u Sarajevu ili Zenici :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 14 jan 2013, 22:47

http://www.klix.ba/sport/rukomet/ajkuni ... /130113121" onclick="window.open(this.href);return false;

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 15 jan 2013, 00:35

slika
ovo je sa zadnjeg okupljanja...

Stoje: Selektor Grbavac , fizio - Bukva , Miličević , Zulfić , Halilković , Bubalo , Milas , Kasumović , Ajkunić , Trišić , Janković , Marinković , Tomić

Čuče: Bečić , Ereš , Građan , Ćosić , Sirćo , Perić , Šarac , Bezbradica i Malinović

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 jan 2013, 21:46

Postignut dogovor
Jasmin Mrkonja preuzima kadetsku reprezentaciju BiH
Piše: A. Beganović Danas, 21:21
Proslavljeni bosanskohercegovački rukometaš, danas trener RK Gračanica, Jasmin Mrkonja, preuzet će kadetsku selekciju Bosne i Hercegovine (igrači rođeni 1996. i mlađi).
Muška kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora, a njegovo ime je Jasmin Mrkonja.

Naime, na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine dogovoreno je da Mrkonja preuzme brigu o mladim bh. rukometašima, a u narednoj sedmici ovaj nekada sjajni rukometaš potpisat će ugovor s krovnom kućom našeg rukometa.

Imenovanje Mrkonje za selektora kadetske reprezentacije je sasvim sigurno sjajan potez, a nakon muške juniorske i ženske kadetske slekcije i muška kadetska već od narednog mjeseca će biti u pogonu.

SJAJNE VIJESTI!

Noddesbo
Kontakt:

Post Postao/la Noddesbo » 17 jan 2013, 23:01

Pozdrav svima! Zanima me kako sad funkcionira to s biranjem kadetske repke? Jel se šalju pozivnice kao pretprošle ja mislim godine ili to selektor bira? Sjećam se jedan kolega mi je išo na tu kao probu, imali 2 treninga u danu i selektor izabro, tad bio Mašo, iz Maglaja. :)

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 18 jan 2013, 00:45

Noddesbo je napisao/la:Pozdrav svima! Zanima me kako sad funkcionira to s biranjem kadetske repke? Jel se šalju pozivnice kao pretprošle ja mislim godine ili to selektor bira? Sjećam se jedan kolega mi je išo na tu kao probu, imali 2 treninga u danu i selektor izabro, tad bio Mašo, iz Maglaja. :)
Ma sigurno ce biti kontaktirani treneri, koji ce preporuciti igrace i onda ce se praviti selekcija. Odlicno je sve ovo, samo nek se mladi okupljaju.

handballman
Kontakt:

Post Postao/la handballman » 18 jan 2013, 01:46

Igrači se uzimaju uvijek iz istih klubova, treba brate obići BiH čitavu pa pogledat kakvih to sve igrača ima, a ne da igraju tatini sinovi.

Noddesbo
Kontakt:

Post Postao/la Noddesbo » 18 jan 2013, 23:44

handballman je napisao/la:Igrači se uzimaju uvijek iz istih klubova, treba brate obići BiH čitavu pa pogledat kakvih to sve igrača ima, a ne da igraju tatini sinovi.
To je to, tatini sinovi. Sve mi se čini da je u ovim mlađim selekcijama tako. Neke godine kad je bilo slalo je 6-7 pozivnica Borcu, Maglaju, jesu vrhunske škole, al' ne mogu imat u jednoj selekciji savršenu ekipu. Neke ekipe su slabe, al' imaju jednu mašinu koja ih pokreće, tj. jednog igrača koja razvaljuje. Ali je sigurno da ga neće primjetit, jer nije član nekog kluba s tradicijom i ugledom. Al' šta ćeš, nadam se da će poslat pozivnice i nekim manjim momčadima, ako se tako bude radilo uopće jer ne znam, nije lako doć do korisnih informacija o ovim momcima, 96+. :)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 jan 2013, 14:00

idemo, imena, prijedlozi... :)

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 20 jan 2013, 14:35

Od ove generacije 92 godiste i mladzi trenutno ima 3 do 4 momka koji imaju sansu da naprave neku karijeru.Mislim da od tog broja nemamo vise,a najvise me zabrinjava sto ta generacija je ipak imala neke uslove bila je u to doba jaka Bosna,Izvidzac,Borac odakle su vecina igraca plus 1 do 2 sa strane i jos iz ovi manji klubova.I opet od toga svega 3 do 4 imaju sansu da nesto naprave u karijeri.
Al zabrinjavajuce je bas ova generacija 96 i mladzi stace biti od njiha,jer sve manje djece se oducuje za rukomet gase se najbolji klubovi od Bosne,Izvidzaca koji su uzmali mlade igrace i pravili od njiha nesto ali gdje ce sada jedan maldi igrac od 17 do 18 godina iz manje sredine da ode da napreduje i nauci igrat rukomet.
Premijer liga je sve losija i bice jos gora i gora nekada je Bosna igrala ligu prvaka sada nasi klubovi u evropi ne postoje u sehe ligi da nema medzusobni dvoboja nebi pobjede imali nasi klubovi.
Ako se ovako nastavi nase selekcije ce se vremonom ugasiti dozivjet ce sudbinu zenske repr. koja je sad ponovo skuplja jer da persektivan igrac od 18 godina otic da igra u koji klub,jedino ako ga se Sahman ne docepa i odvede ga u Katar kao mnoge i tako bude par godine i vrati je opet u nasu ligu to je zabrinjavajuce.

Noddesbo
Kontakt:

Post Postao/la Noddesbo » 22 jan 2013, 23:01

edinjo-bih je napisao/la:idemo, imena, prijedlozi... :)
Vidiš tu je problem. Teško da neki čovjek može predložit više igrača, jedino neki čovjek koji prati neku omladinsku ligu, ali i te omladinske lige nikad ne obuhvaćaju više od 7-8 klubova. Dobijat ćeš samo prijedloge od nekih ljudi koji žive u nekom gradu pa znaju taj klub, predložit će ti nekog tako. Ne znam šta trener planira s tim sad, hoće bit neke pozivnice ili će se on raspitivat, obilazit..

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 29 jan 2013, 00:39

Juniorska rukometna reprezentacija BiH, koja se priprema za predstojeće Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se u našoj zemlji igra u julu ove godine, dio priprema će obaviti od 3. do 6. februara i u Tuzli.

U sklopu priprema odigrat će i pripremnu utakmicu sa rukometnom reprezntacijom Tuzlanskog kantona, koju kao i dio priprema reprezentacije organizuje RSTK.

Utakmica će se odigrati 5. februara u Maloj dvorani SKPC Mejdan, sa početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 29 jan 2013, 16:04

Zanimljivo na ovim pripremama u febraru nece biti momaka koji nastupaju u inostranstvu.
Pa ce priliku dobiti neki igraci iz nase lige,zanimljivo ce biti vidjeti kako to izgleda bez par ponabolji igraca,.
Oni ce doc tek u martu na iduce okupljnje.

ubica
Kontakt:

Post Postao/la ubica » 30 jan 2013, 19:41

Imal igdje spisak igraca za februarske pripreme?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 feb 2013, 15:34

malo o nasim potencijalnim kadetima:

Eldar Starcevic (RK Krivaja, 14 godina) aBd na ljeto prelazi u Gummersbach.

RA Izviđač osvojila juniorsko prvenstvo "Herceg- Bosne" ->

Polufinale:
HMRK ZRINJSKI-RK VITEZ 31:26 (16:11)
RK ŽEPČE-HRK IZVIĐAČ 24:33 (12:17)
Za treće mjesto: RK VITEZ-RK ŽEPČE 39:23 (17:11)
Finale: HRK IZVIĐAČ – HMRK ZRINJSKI 25:20 (14:9)

KONAČAN POREDAK:
1. HRK IZVIĐAČ
2. HMRK ZRINJSKI
3. RK VITEZ
4. RK ŽEPČE

Najbolji igrač: Josip Čutura - Zrinjski
Najbolji vratar: Marinko Ševo - Izviđač
Najbolji strijelac: Mateo Čalić - Vitez

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 04 feb 2013, 14:20

http://www.svijet-rukometa.com/index.ph ... ma-u-tuzli" onclick="window.open(this.href);return false;
Okupljanje pocelo sutra igraju u 17:00,

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 feb 2013, 14:41

rkbosna je napisao/la:http://www.svijet-rukometa.com/index.ph ... ma-u-tuzli
Bas mi je drago sto je pozvan Skopljak.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 04 feb 2013, 15:50

Evo izgleda bice i prenost na tv-u,sad ko ima onaj kanal ili ako ima link moze pogledati.
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=181" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema nekoliko standarni igraca koji nastupaju u inostranstvu.

Noddesbo
Kontakt:

Post Postao/la Noddesbo » 04 feb 2013, 21:25

edinjo-bih je napisao/la:malo o nasim potencijalnim kadetima:

Eldar Starcevic (RK Krivaja, 14 godina) aBd na ljeto prelazi u Gummersbach.

RA Izviđač osvojila juniorsko prvenstvo "Herceg- Bosne" ->

Polufinale:
HMRK ZRINJSKI-RK VITEZ 31:26 (16:11)
RK ŽEPČE-HRK IZVIĐAČ 24:33 (12:17)
Za treće mjesto: RK VITEZ-RK ŽEPČE 39:23 (17:11)
Finale: HRK IZVIĐAČ – HMRK ZRINJSKI 25:20 (14:9)

KONAČAN POREDAK:
1. HRK IZVIĐAČ
2. HMRK ZRINJSKI
3. RK VITEZ
4. RK ŽEPČE

Najbolji igrač: Josip Čutura - Zrinjski
Najbolji vratar: Marinko Ševo - Izviđač
Najbolji strijelac: Mateo Čalić - Vitez
Povodom ovoga je danas trebao biti održan sastanak. RK Žepče je nadjačalo Vitez u grupi u Žepču iako su Vitežani igrali s jednim momkom koji '92 godište. To im nije bilo dovoljno pa su doveli još jednog momka kojemu nije odobrena registracija pred prvenstvo što su čelni ljudi Viteza željela da bi on mogo igrat na završnici. Unatoč tome, oni su njeg doveli, '94 je godište ali bez registracije. I tako s oni pobijedili Žepče. Mogli su barem igrat fer i borit se za treće mjesto pošteno a ne ovako. Trebale su im biti oduzete medalje, o tome se danas trebalo raspravljati. Ta dva momka su navodno iz Čelika, jedan je sigurno, a drugi kažu isto. Toliko o njihovom trećem mjestu. I da, taj "falsifikat" je osvojio nagradu za najboljeg strijelca pod imenom Mateo Čalić. Toliko i o tome. :)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 feb 2013, 23:58

samo_lijevo je napisao/la:
rkbosna je napisao/la:http://www.svijet-rukometa.com/index.ph ... ma-u-tuzli
Bas mi je drago sto je pozvan Skopljak.
i meni ;)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.