Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Eh ovako,pratim ovaj forum,citam ga dugo,ali nikako da se nakanim da se registrujem,ali napokon jesam,jer sam u hiljadu situacija imao sta reci,s nekim raspravljati itd,pogotovo sa kriticarom slatinasem,pa bih da mu se obratim u par rijeci,da bi znao nesto o kosarci,ofanzivnim,defanzivnim kretnjama i ko je u cemu dobar ti prije svega moras uzeti i citati pa vizualizirati procitano pa primjecivati na utakmicama procitano,Mirzine odbrambene kretnje su prosjecne,nista specijalno,nista lose(kao sto je to znao biti slucaj 1000x prije u Caji sto me najvise nerviralo).To sto se vidi je trud,a on je bitan,mnogi strucnjaci ce ti reci da je igra u defanzivi zapravo trud kombinovan sa tvojom fizickom snagom i pripremljenoscu,takodjer sut od 35% za tri uopste nije los,zapravo i dobar je,ja ne znam cemu polemika i kritikovanje oko toga,to znaci da mu svaki 2/3 sut ulazi bez obzira na poziciju,pa jedan Redd koji je po meni jedan od boljih sutera koji je igrao u zadnje vrijeme je imao 33% u karijeri za tri poena,pa je svejedno u svoje vrijeme bio prime time suter,da,vjerovatno ces me pitati,zasto Mirza ne igra?PJ i Avery su slican tip trenera,idu na iskustvo i na siguricu,koliko god mi hvalili PJ-a,a ovog ruzili(kao i ostatak svijeta),to su,zapravo,dva ista trenera,naime i jednom i drugom se ne da rizikovati,idu na iskustvo,da iz noci u noc dobiju ono provjereno od provjerenih igraca sto ce ovi sa manjim varijacijama i ponavljati(CJ Watson,Gerald Wallace,Reggie Evans,Humph,Keith Boogans) oni ce njima osigurati 3-4 mjesto i njima ce to biti dovoljno i ispunjenje nekog cilja(vjerovatno ce se rijesiti Humpha na kraju sezone da bi doveli nekoga od slobodnih agenata,da i NE zato da bi otvorili Mirzi mjesto kako se mi volimo zavaravati).Zasto onda ne Mirza?Pa jednostavno zato sto ti igraci kao Brooks i Mirza mogu izgubiti i dobiti utakmicu,ne mogu biti konstantni(bez obzira sto Mirza ima iskustva,ovo je nesto novo,ritam,utakmica iza utakmice,promjenjena pravila,mah,znate vec).
Recimo da sam subjektivan,ali pogledajte,naravno,meni je Mirza drazi i od Humpha i od Evansa,sto ne znaci da i njih dvojica nisu solidni igraci,ali samo solidni i takav tip igraca i moze biti samo solidan,dok Mirza moze biti ili Bozanstven ili ''ni za klupe'',zbog toga je meni Mirza bolji,eh da je samo PJ ambiciozniji,ali evo uporedite isto tako CJ Watsona sa Brooksom,Brooks je bolji,ima bolji pregled igre,bolje reflekse,brzi je,bolja kontrola lopte,sut tu negdje,bolji scorer,u defanzivi su tu negdje s tim da se Brooks zna nekada izgubiti u rotacijama ali nista strasno,to nadomjesti sa pokojom ukradenom loptom vise od Watsona,zasto onda Watson? Zato sto Watson svaku utakmicu ima 2-5,3-5,1-4,3-4...Dok Brooks ide od 10-10 do 0-10,eh to je to zato sto ni Mirza ni on ne igraju,zato sto fali PJ-u fale m**a,a bez njih se do titule ne moze.
Recimo da sam subjektivan,ali pogledajte,naravno,meni je Mirza drazi i od Humpha i od Evansa,sto ne znaci da i njih dvojica nisu solidni igraci,ali samo solidni i takav tip igraca i moze biti samo solidan,dok Mirza moze biti ili Bozanstven ili ''ni za klupe'',zbog toga je meni Mirza bolji,eh da je samo PJ ambiciozniji,ali evo uporedite isto tako CJ Watsona sa Brooksom,Brooks je bolji,ima bolji pregled igre,bolje reflekse,brzi je,bolja kontrola lopte,sut tu negdje,bolji scorer,u defanzivi su tu negdje s tim da se Brooks zna nekada izgubiti u rotacijama ali nista strasno,to nadomjesti sa pokojom ukradenom loptom vise od Watsona,zasto onda Watson? Zato sto Watson svaku utakmicu ima 2-5,3-5,1-4,3-4...Dok Brooks ide od 10-10 do 0-10,eh to je to zato sto ni Mirza ni on ne igraju,zato sto fali PJ-u fale m**a,a bez njih se do titule ne moze.
- Slatinash_7
- Kontakt:
hajd super nek si se registrovao da malo diskutujemo...Sto se tice tog famoznog procenta suta 33% sto je Redd u karijeri imao dolazi ponajvise iz zadnjih sezona karijere al nebitno..33% suta za tri nije dobro to je mozda solidno..Rekoh samo,Anderson i Novak,igraci kao i Mirza,specijalisti za tri i jos pomalo necega imaju i to je to imaju ove sezone oko 45% i zato igraju po 20-tak minuta a mi bi da Mirza sa 35% suta igra toliko...Popravio se u zadnje vrijeme to svi znamo i svima nam je drago(pa i meni,ma sta vi mislili) i zao mi je sto ne igra konstantno 12-15 minuta po utakmici...Ti volis igrace koji pogadjaju u serijama i zive od danas do sutra,svaki normalan trener voli igrace koji su konstantni i takvi i igraju stalno a ovi sto ih ti volis imaju epizodne uloge i to je tako...Cekamo taj 6.2 ako se uspije pogledati utakmica da vidimo kakva je situacija sa Mirzom i Netsima
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
- storm_raider
- Kontakt:
Mirza nije igrac tipa Novak, i nemojte ga porediti sa njim. Mnogo vise dimenzija ima Mirzina igra (ofanzivna pogotovo!). Sto se tice poredjenja Brooks i Mirza, mislim da je to nemoguce porediti. Na stranu sto igraju razlicite pozicije, ali Mirza je skolovan, gotov, kosarkas sa odredjenim prostorom za napredak (najvise u defanzivnim zadacima), dok Brooks jos ima da uci mnogo toga.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pazi,Mirza zna odigrati ledjima sto jest jest,zna i pick odigrati,ali je problem to sve predstaviti u NBA,pogotovo guranje pod kosem,koliko god da je on napredovao,njegova ledjna tehnika nije jos za ovog nivoa..Mi moramo shvatiti da iako je je ovo njegova rookie sezona on nije rookie igrac,njemu je 27 godina,ne moze se njega cekati recimo kao nekog ko je tek dosao sa collega..A to sad koliko je Mirza slican Novaku ili tako nekim igracima,nek pokaze svojim partijama...storm_raider je napisao/la:Mirza nije igrac tipa Novak, i nemojte ga porediti sa njim. Mnogo vise dimenzija ima Mirzina igra (ofanzivna pogotovo!). Sto se tice poredjenja Brooks i Mirza, mislim da je to nemoguce porediti. Na stranu sto igraju razlicite pozicije, ali Mirza je skolovan, gotov, kosarkas sa odredjenim prostorom za napredak (najvise u defanzivnim zadacima), dok Brooks jos ima da uci mnogo toga.
Slatina Bog i batina
Samo polako ljudi
Bice Mirza onaj pravi,vec sada je dosta napredovao..Slobodno mogu reci ,nije se brukao ovu prvu godinu...Ne znam sto vam je tema ta ledjna tehnika
Mirza ima sut,a neki imaju tu ledjnu tehniku
Ja uopste nisam ljubimac tih igraca sto se vec na 6,75 okrenu i guraju do obruca
Iduca godina je njegova bilo to u Brooklynu ili negdje drugo.

- Slatinash_7
- Kontakt:
Ledjna tehnika je zbog novog clana koji kaze da Mirza nije igrac tipa Novaka koji je suter,pa se ja pitam gdje mu je to sto ga cini drugacijim od Novaka...Napreduje Mirza stvarno,imao 4 lose utakmice samo gdje se ono bas "obrukao" u ostalim je bio solidan,na nekom rookie nivou..Samo steta sto Netsi nmg razvijati rookiea od 27 godina...lumani je napisao/la:Samo polako ljudiBice Mirza onaj pravi,vec sada je dosta napredovao..Slobodno mogu reci ,nije se brukao ovu prvu godinu...Ne znam sto vam je tema ta ledjna tehnika
Mirza ima sut,a neki imaju tu ledjnu tehniku
Ja uopste nisam ljubimac tih igraca sto se vec na 6,75 okrenu i guraju do obruca
Iduca godina je njegova bilo to u Brooklynu ili negdje drugo.
Slatina Bog i batina
Evo izgleda Blatche od u neki trade,mada sam mislio da ce Hump.Ako ode Blatche,Evans ce pokrivati 5 a Mirza ,Hump P.F.@Slatinash Mirza ima druge stvari osim suta zna iz drbiliga pogoditi,zna sam sebi sut izraditi,podjeliti ass,sve sto Novak ne zna.
Mirza bar pokusa ledjnom tehnikom (vecinom neuspjesno) jednom u dvije u takmice, Novak nije u zivotu pokusao. Novak u prosloj sezoni nije spustao loptu na pod nikad, ove sezone vidim ponekad jedan dribling da udje na sut sa poludistance, ocito je radio na tome prije sezone, dok smo kod Mirze za ovo malo vremena sto je igrao, par puta vidjeli da nekad iskoristi sto pogodi sut, pa sljedeci put kad odbrana izadje jace na njega on ide drive na kos. Novak je cisti spot up suter, dok sam primijetio da Mirza mnogo bolje pogadja iz kretnje, izlazka iz blokova ... Tako da razlika ima mnogo, mada se u sustini slazem s tim da su obojica primarno suteri.Slatinash_7 je napisao/la: Ledjna tehnika je zbog novog clana koji kaze da Mirza nije igrac tipa Novaka koji je suter,pa se ja pitam gdje mu je to sto ga cini drugacijim od Novaka...Napreduje Mirza stvarno,imao 4 lose utakmice samo gdje se ono bas "obrukao" u ostalim je bio solidan,na nekom rookie nivou..Samo steta sto Netsi nmg razvijati rookiea od 27 godina...
No o tome je suvisno raspravljati, Mirzina mala minutaza ne ovisi o napadu, on samim prisustvom na terenu u napadu doprinosi vise od dvojice kolega PF-a, bez da pogodi i jedan sut. Problem i dalje lezi u odbrani i defanzivnom skoku. Vidi se, naravno, pomak od pocetka sezone, kada je izgledao totalno pogubljen, kasnio u rotaciji, gubio svog covjeka. Sad to izgleda bolje, mada i dalje po meni nezadovoljavajuce. Dva problema koja sam zapazio, neko je spomenuo igra u odbrani je trud, Mirza se trudi. Mozda u tome bas lezi problem, ponekad se vidi da izgori u zelji u odbrani, pa do izrazaja dolazi "overdefending", previse jako izlazi na igraca. Primjer, vise puta pri odbrani p'n'r, on izleti punom brzinom iza bloka na DWillu da bi se "pokazao" protivnickom pleju, ali cesto puta ga taj momentum ponese i onda ne moze da se dovoljno brzo zaustavi i vrati na svog igraca. Tada se desavaju jedna od dvije stvari, ili napravi faul ili ostane da cuva protivnickog pleja ili sg-a i dolazi do mismatcha. Druga stvar je defanzivni skok, gdje je problem cista suprotnost, ponekad djeluje bas letargicno pri zatvaranju i boxing outu. No to su sve stavri na kojima se moze raditi i zato ja vjerujem da ce vremenom on samo napredovati i da ce to na kraju rezultirati i vecom minutazom.
Jos nesto, neki spominju trejd i da bi tako dobijao vecu minutazu. Problem je sto je njima trenutno najkriticnija pozicija 4-ke, jer kolko god mi voljeli naseg Mirzu, on nije trenutno za prve petorke. Tako da oni na toj poziciji imaju 3 back-up igraca i ako bi se slucajno desio neki trejd sa Humpom i dodacima za neku cetvorku, tipa Millsap, Ilyasova, mislim da to ne bi pomoglo Mirzi uopste. Za druge sto traze Mirzin trejd u neku slabiju ekipu, mislim da je mala vjerovatnoca da ce se to dogoditi.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Slatinash_7 je napisao/la:hajd super nek si se registrovao da malo diskutujemo...Sto se tice tog famoznog procenta suta 33% sto je Redd u karijeri imao dolazi ponajvise iz zadnjih sezona karijere al nebitno..33% suta za tri nije dobro to je mozda solidno..Rekoh samo,Anderson i Novak,igraci kao i Mirza,specijalisti za tri i jos pomalo necega imaju i to je to imaju ove sezone oko 45% i zato igraju po 20-tak minuta a mi bi da Mirza sa 35% suta igra toliko...Popravio se u zadnje vrijeme to svi znamo i svima nam je drago(pa i meni,ma sta vi mislili) i zao mi je sto ne igra konstantno 12-15 minuta po utakmici...Ti volis igrace koji pogadjaju u serijama i zive od danas do sutra,svaki normalan trener voli igrace koji su konstantni i takvi i igraju stalno a ovi sto ih ti volis imaju epizodne uloge i to je tako...Cekamo taj 6.2 ako se uspije pogledati utakmica da vidimo kakva je situacija sa Mirzom i Netsima
Hvala,pa ne mozes bas racunati zadnje tri sezone Redda od 12,jer je u 10. i 11. odigrao otprilike 20-30 utakmica ukupno nesto malo kao starter,bio je povrijedjen,kazem ti,to je solidan sut,jedino su Bird,Nowitzki i slicni doktori uspijevali imati famoznih 50+ 40+ 80+ statistike(2pt% 3pt% ft%),Mirzu ne smijem porediti s njima,koliko sam gledao Netsi osim sa Joe Johnsonom u izolacijama i Deronom i Wallaceom u krizanjima igraju samo pick and pop i pick and roll,pick and pop je rezervisan za Mirzu,rijetko za Humpha,Pick and Roll za Blatchea i Lopeza,rijetko za Evansa,vidi,ja ne znam kako na to gledaju u Netsima,ali za Mirzu mozes samo reci da ima slicno napadacko oruzje kao Novak,jer je Novak totalno jednodimenzionalan,znaci samo suta trice,odbrana mu je katastrofalna,vjerovatno uz Jimmera Ferdetea najgori odbrambeni igrac lige,usporedba sa Ryanom Andersonom je ok,mada Ryan ima malo siri ofanzivni arsenal,ali je fizicki slabiji od Mirze,po meni je najbolje Mirzu porediti sa Gallinarijem,njemu je najslicniji,eh sada,Mirza ne dobija minutazu kakvu dobija Danilo,ali kada bi dobio,vjerovatno bi to bilo tu negdje,Mirzina najveca mana je taj defanzivni skok,na pocetku prosle godine ga je popravio,ali opet zakaze u tom segmentu,ofanzivni je odlican,ali s obzirom na njegove fizicke predispozicije mora biti,a sada,zasto ne moze igrati ledjima prema kosu? Jednostavno zato sto ima boljih u tom segmentu igre(Blatche,Lopez) i zato sto ne bi bio toliko dobar,OGROMNA je razlika u visini i snazi izmedju NBA-a i Europe,pogotovo se to moze osjetiti kada neki igrac od 206 uhvati igrati ledjima prema kosu,Mirza bi to mogao,ali da uzima neke suteve sa 3-4 metra,a i tu se ne bi bas usrecio,npr Sullinger je bio bog i batina za igru ledjima prema kosu na Koledzu,ali sada mu jednostavno fali visine za tako nesto,navijac sam Bostona i znam da se rijetko koja planirana akcija vrti na njegovu igru ledjima prema kosu..
Ne mislim da mrzis Mirzu,nego ga jednostavno previse kritikujes,mozda zato sto previse ocekujes od njega,mozda si samo ''objektivan'',a ja vjerujem da ne postoji objektivna osoba pa stoga nisi ni ti,ali eto,vidim da pratis,da se trudis objasniti i tako to,na udaru si vecine forumasa,ali nemoj posustajati,ali pocni slusati i argumente drugih forumasa(ima ih jako pametnih ovdje)
- Slatinash_7
- Kontakt:
@Metanor
Vidi,ostali forumasi koji prate NBA i prate kosarku(ukljucujuci i tebe) i ja se mogu reci slobodno u vecini situacija slazemo,samo eto sto bi neki od vas na silu pogurali Mirzu na nekih 20min po utakmici a ja bi da on to nekako zasluzi..Ja ga malo uporedim sa Novakom jer nekih 80% njegovih suteva su trice,isto kao i kod Novaka a onda dodje neko i kaze mi da Mirza ima ledjnu tehniku,koju zacudo ne pokazaje,odlican primjer si ti dao sa Sullyem,ima tehnike u njemu,samo sto Mirza trenutno nema dovoljno iskustva i snage da izvuce igraca na neku fintu pod kosem,da ga ugura na prihvatljivu udaljenost pa mu ta ledjna tehnika i ne koristi bas,u Evropi je to bilo jako dobro,ugura covjeka i onda fadeaway u NBA to malo teze ide,duzi su igraci,skocniji itd itd zato je to drugi svijet...Mirzu kritikujem iz razloga sto ocekujem puno od njega i to je to..Usporedba sa Gallinarijem ide dok ne dodjes do toga da ovaj ipak ima puno bolju tehniku sa loptom od Mirze pa bi se ja od Gallinarija makao..Moje je misljenje da je Mirza zarobljen malo u NBA,trenutno on nema snage ili tehnike nek uzme to kako ko hoce da se gura pod kosem sa protivnickim cetvorkama a brzine da prati igrace tipa Gallinari odnosno small forwarde..Osudjen je na spot up situacije kojih je nazalost u Netsima za njega premalo,pa onda i onu jednu sto promasi svima njima puno znaci..Ne znam,znam da se momak trudi,trenira i sve to,da je talentovan itd itd ali nisam siguran da je to dovoljno da postane ono sto vi od njega trazite,loptu u rukama,volume scorrer da bude 15 suteva po utakmici 20 poena ili sta ti ja znam vec..Realnost je po meni ova,sezonu ovu nek izgura kako zna,onda u trening kampu mora poraditi na NBA trojki i da doda taj fadeaway sto je imao u Evropi,imat ce svojih 8 suteva sljedece sezone,sto i nije toliko malo,ottprilike je to 1/10 svih suteva Netsa na utakmici sto je zadovoljavajuce po meni,od tih 8 suteva on mora jos dodati 4 bacanja jer ipak igra pod kosem i to ti je nekih 10 poena po utakmici,mozda cak i vise toliko ima Anhony Davis koji je 2.po izboru za rookiea godine,nije to malo dostignuce...
Vidi,ostali forumasi koji prate NBA i prate kosarku(ukljucujuci i tebe) i ja se mogu reci slobodno u vecini situacija slazemo,samo eto sto bi neki od vas na silu pogurali Mirzu na nekih 20min po utakmici a ja bi da on to nekako zasluzi..Ja ga malo uporedim sa Novakom jer nekih 80% njegovih suteva su trice,isto kao i kod Novaka a onda dodje neko i kaze mi da Mirza ima ledjnu tehniku,koju zacudo ne pokazaje,odlican primjer si ti dao sa Sullyem,ima tehnike u njemu,samo sto Mirza trenutno nema dovoljno iskustva i snage da izvuce igraca na neku fintu pod kosem,da ga ugura na prihvatljivu udaljenost pa mu ta ledjna tehnika i ne koristi bas,u Evropi je to bilo jako dobro,ugura covjeka i onda fadeaway u NBA to malo teze ide,duzi su igraci,skocniji itd itd zato je to drugi svijet...Mirzu kritikujem iz razloga sto ocekujem puno od njega i to je to..Usporedba sa Gallinarijem ide dok ne dodjes do toga da ovaj ipak ima puno bolju tehniku sa loptom od Mirze pa bi se ja od Gallinarija makao..Moje je misljenje da je Mirza zarobljen malo u NBA,trenutno on nema snage ili tehnike nek uzme to kako ko hoce da se gura pod kosem sa protivnickim cetvorkama a brzine da prati igrace tipa Gallinari odnosno small forwarde..Osudjen je na spot up situacije kojih je nazalost u Netsima za njega premalo,pa onda i onu jednu sto promasi svima njima puno znaci..Ne znam,znam da se momak trudi,trenira i sve to,da je talentovan itd itd ali nisam siguran da je to dovoljno da postane ono sto vi od njega trazite,loptu u rukama,volume scorrer da bude 15 suteva po utakmici 20 poena ili sta ti ja znam vec..Realnost je po meni ova,sezonu ovu nek izgura kako zna,onda u trening kampu mora poraditi na NBA trojki i da doda taj fadeaway sto je imao u Evropi,imat ce svojih 8 suteva sljedece sezone,sto i nije toliko malo,ottprilike je to 1/10 svih suteva Netsa na utakmici sto je zadovoljavajuce po meni,od tih 8 suteva on mora jos dodati 4 bacanja jer ipak igra pod kosem i to ti je nekih 10 poena po utakmici,mozda cak i vise toliko ima Anhony Davis koji je 2.po izboru za rookiea godine,nije to malo dostignuce...
Slatina Bog i batina
Ne znam zasto raspravljate u procentu suta ? Covjek je u prvih par utakmica imo 10 % realizacije svih suteva . Zadnjih par tekmi ima sigurno 40%+ sve i trojku i sut iz reketa . Vratio mu se sut i sigurno je bilo u pitanju ona pogresna priprema gdje preopteretio ruke.Pokazo je u par navarata da nije samo suter a pogotovo u utakmici protiv toronta gdje je bio igrac utakmice.Nisam ni ja zadovoljan odbranom jer vidi se da moze bolje, po meni je skok popravio dosta cemu idu u prilog i oni ofanzivni skokovi..Mirza naravno nije za prvih pet ali sigurno zasluzuje da u svakoj utakmici dobije makar priliku ( 5-6 min ).
-
- Kontakt:
http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... freemirza/" onclick="window.open(this.href);return false;
S desne strane anketa, ko treba igrati prvog PF u Netsima. Zatrpajte Amere.

Poznati sicilijanski odvjetnik tvrdi da je to sve samo plod policijske mašte.
koliko će eventualni trade Blatchea biti dobar za Mirzu?
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Procito sam ovo , ja idalje odgovorno tvrdim da nije za prvih 5 bez obzira na sve statistike. Zasluzuje vise minuta i to minuta sa deronom lopezom kresom itd a ne sa brooks i drugom postavom jer se tu gubi.A inace ljudi koji misle da evans moze igrat prvi pet nisu normalni i nezz zasto su citav zivot pratili kosarku , stvarno nemam nista protiv lika fenomenalan igrac koji moze bit izuzetno koristan kad ekipi trebaju skokovi i borba.O njegovoj igri u napadu je suvisno pricat.Mirza nije za prvih 5 al zasluzuje da dobija sanse stalno ...4stringsonly je napisao/la:http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... freemirza/
EDIT evo zanimljiv komentar s kojim se slazem u potpunosti
eol
February 4, 2013
Greetings from Europe ( I know someone can accuse me that Europe is not country it is a continent).
I would like to say couple of things on this very subject. Excuse me if my writing is somewhat poor as I am not a native english speaker.
He is my countryman so I am certainly biased but here it is:
Considering Mirza situation;
1. He never was a good defensive player and fact of the matter is he was never asked to be one in Europe because:
2. He was a great offensive player whose contribution as a “second fiddle” in Tau Ceramica to Thiago Splitter is often ignored because in those years team was much more paint oriented.
3. Thiago leaved and he becomes first option in attack and also focal point for opposing team defense.
4. So he is not spot up shooter by any means since he was in a main role on offense and 3 pts attempts percentage is actually quite good all things considering (we all know that that is why he is bought by Nets in a first place – to play offensively)
5. The most important thing: he comes to a league where 3 pts stripe is 23 feet and 9 inches away from the backboard vs 22 ft 2 in. Think about it: he was brought to do something that he never did before- to shoot from that range constantly and with high percentage. He had to adjust muscle memory to a new distance and to do it automatically he needs to shoot 5 to 10 000 threes in training to show his true range. To make things worse someone told him to bulk up and his arms were tired during Avery’s coaching so he was worse then ever I admit. Now he adjusterd training to ssuite his own abillity and not to try to be next Nikola Pekovic
6. I understand criticism of the Nets fans and I understand that they expect more since he is not real rookie in this game. But he was a victim of the deals gone bad. He was brought to be Hedo for Howard and that is why his salary is huge for a rookie. Remember HE CHOOSE Nets before Cavs because he wanted to play not to sit on bench behind Evans or Hump. If Howard came Hump or Evans wouldnt be in front of him as they are now.
7. He as a defensive liability (and he is there is no point even pretend that he isn’t especially in NBA terms) and as such it was originally planed to use his on a floor with a center that is a beast defensively. And with all your respect Brook Lopez is far from it. Pau Gasol is Shaq for Lopez and that is a true.
8. He cannot play with Lopez without Nets being exposed defensively. With Tele and Lopez it is 3 to 5 defensively for the opponent.
9. His points (3 pts and jumpers) are the toughest to make in the game because they are from great distance and he would make those shots against anyone regardless who opponent is
10. Resume: offensive threat (after Joe, Deron and Brook only player in roster IMHO who HAS POTENTIAL to score 20 + points) without demanding ball in his hands for a long period of times, defensive liability (but you can say that for softest quality center Lopez too), he will improve his shooting behind arch – when he came he had to look where the stripe is for god sake (it make me cringe too and I followed him whole carrier), he was great player in Spain a leader, and he has potential for NBA if he continue to improve. He is overpaid for what Nets are using him for now so give him minutes or trade him.
As for he is not good for a starter I don’t know where comes this obsession with starters that they have to be best five in roster? Greg Popovic destroyed this meaningless rule with Manu who was in reality at least third player in his team but Pop recognises his energy and his minutes were simmilar to Tim’s and Tony’s. Not to mention real quality during Bulls Jazz years Longley and Ostertag had starters quality?
- storm_raider
- Kontakt:
@Slatinash,
Ja sam napisao da Mirza nije tip igraca kao sto je Novak. To mi daje za pravo to sto cijeli zivot pratim kosarku, plus sto sam se aktivno bavio njom, pa malo drugacije gledam. Mirza za razliku od Novaka moze da izbori sebi poziciju za sut ili ulaz, ledjnu tehniku ima vrlo siromasnu, i generalno tehniku ima siromasnu (na tome u NBA mora pogotovo da radi!), ali ima on ulaz solidan, i mnogo je aktivniji u odbrani i ofanzivnom/defanzivnom skoku od Novaka. Takodjer je i aktivniji u svim ofanzivnim zadacima, kao i defanzivnim od Novaka. Ono sto je najveca razlika od poredjenog, je Mirzina aktivnost i energija na parketu (pogotovo u posljednjih par utakmica!). Elem, Novak je igrac zadatka, Mirza to nije.
Bez obzira na sve Novak i dalje ostaje najbolji suter u NBA ligi, po mom skromnom rasudjivanju.
Ja sam napisao da Mirza nije tip igraca kao sto je Novak. To mi daje za pravo to sto cijeli zivot pratim kosarku, plus sto sam se aktivno bavio njom, pa malo drugacije gledam. Mirza za razliku od Novaka moze da izbori sebi poziciju za sut ili ulaz, ledjnu tehniku ima vrlo siromasnu, i generalno tehniku ima siromasnu (na tome u NBA mora pogotovo da radi!), ali ima on ulaz solidan, i mnogo je aktivniji u odbrani i ofanzivnom/defanzivnom skoku od Novaka. Takodjer je i aktivniji u svim ofanzivnim zadacima, kao i defanzivnim od Novaka. Ono sto je najveca razlika od poredjenog, je Mirzina aktivnost i energija na parketu (pogotovo u posljednjih par utakmica!). Elem, Novak je igrac zadatka, Mirza to nije.
Bez obzira na sve Novak i dalje ostaje najbolji suter u NBA ligi, po mom skromnom rasudjivanju.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ja nisam ni rekao da je Mirza igrac kao Novak ja kazem da je on doveden u NBA da to bude,ubica sa linije za tri poena...Ovo za aktivnost je tacno,Mirza jeste aktivniji od Novaka a to sto Mirza moze da izbori sebi poziciju za sut ili ulaz u Evropi u NBA mozemo svi kolektivno okaciti macku o rep jer to ne pokazuje..Njemu bi najvise odgovaralo da na ovom nivou bude na terenu sa Deronom koji bi ga stavljao u spot up situacije i sa Wallacom koji bi pokrivao njegove nedostatke u odbrani...Nadamo se svi zajedno boljim partijama Mirze.storm_raider je napisao/la:@Slatinash,
PS ne znam koliko si ti igrao kosarku i koliko je pratis ali i ja za sebe mogu reci isto 10-tak godina treniranja evo 3 godine rekreativno se igra basket,kosarka se prati od kako znam za sebe,u Tuzli sam imao sta i vidjeti,NBA i evropska kosarka se prate jos od vremena TV Tuzla koja je imala te NBA utakmice i preglede davne 98,pa eto i ja to gledam nekako drugacije...
Slatina Bog i batina
- storm_raider
- Kontakt:
Sto se mene tice, na tih 10 godina treniranja, dodaj jos 10 godina basketa, a kosarka se takodjer prati otkako znam za sebe kao sto kazes. Takodjer, i u Sarajevu sam imao sta i vidjeti, a i na putovanjima sa juniorima Bosne po Europi. Za sve ostalo, slozio si se samnom osim u konstataciji "ulaz". Pa ja ti kazem da on i u NBA ligi vec sad to zna da uradi kao i u Europi, ali da mu treba dati vremena. Druga sezona je njegova, Amerika je drugi svijet u odnosu na sve sto je navikao, pa i kosarku.Slatinash_7 je napisao/la:Ja nisam ni rekao da je Mirza igrac kao Novak ja kazem da je on doveden u NBA da to bude,ubica sa linije za tri poena...Ovo za aktivnost je tacno,Mirza jeste aktivniji od Novaka a to sto Mirza moze da izbori sebi poziciju za sut ili ulaz u Evropi u NBA mozemo svi kolektivno okaciti macku o rep jer to ne pokazuje..Njemu bi najvise odgovaralo da na ovom nivou bude na terenu sa Deronom koji bi ga stavljao u spot up situacije i sa Wallacom koji bi pokrivao njegove nedostatke u odbrani...Nadamo se svi zajedno boljim partijama Mirze.storm_raider je napisao/la:@Slatinash,
PS ne znam koliko si ti igrao kosarku i koliko je pratis ali i ja za sebe mogu reci isto 10-tak godina treniranja evo 3 godine rekreativno se igra basket,kosarka se prati od kako znam za sebe,u Tuzli sam imao sta i vidjeti,NBA i evropska kosarka se prate jos od vremena TV Tuzla koja je imala te NBA utakmice i preglede davne 98,pa eto i ja to gledam nekako drugacije...
Ne, nisi napisao doslovno da je Mirza igrac kao Novak, vec si napisao:
Dakle, po tome deduktivnim silogizmom dolazimo do toga da ti tvrdis da je Mirza igrac tipa Novaka. Naravno, ja sam pisao na pocetku njegove sezone da bih bio prezadovoljan sa 3.5 poena i 2.4 skoka u prosjeku u rookie sezoni, ali da je njegova druga sezona ono sto jedva cekam. Do sada se manje-vise, moja ocekivanja ispunjavaju.Slatinash_7 je napisao/la:Ledjna tehnika je zbog novog clana koji kaze da Mirza nije igrac tipa Novaka koji je suter,pa se ja pitam gdje mu je to sto ga cini drugacijim od Novaka
Dalje, citam da Netsi zele da se rijese Blatcha. To je glupost i ne vjerujem u to, on je jedini skolovan centar nakon Lopeza ovdje. Naravno, za Mirzu bi to bilo odlicno.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Lijepo je vidjet ovakve komentare od nebosanaca (4stringsonly je napisao/la:http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... freemirza/

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
@slatinash,
Jako si cudan tip
Kada dobijes argumente u vezi Mirze uvjek pronades nesto kontra
Porediti Mirzu sa Novakom necu,jer je za njega Profesor kosarke.
Vidim tema je bila i aktivno igranje forumasa
Ja samo znam za kosarku,nista drugo
Petrovica,Kukoca,Radju,sve uzivo gledao!Petrovica do duse,sa silnih 11 godina.
Jako si cudan tip

Vidim tema je bila i aktivno igranje forumasa

- Slatinash_7
- Kontakt:
De mi daj te argumente molim te lijepo?Popustam i ja malo,provalio sam se par puta,priznao gresku idemo dalje...Sad bi meni neko natovario ovdje da Mirza pokazuje svu raskos svog ulaza u NBA,hajdemo ovako to postaviti,Mirza zna sebi izboriti sut i ulaz,to je ono sto vi kazete zar ne?i onda,pogledamo jednu utakmicu,Mirza dobije nekih 10 lopti u ruke za 5 minuta,nesto malo vise za 12,i onda ako on ima tu sposobnost ulaza i krejiranja sebi suta valjda bi je trebao korisiti ili se neko ne slaze sa mnom?Ja sam ponekad nerealan,ponekad trazim previse ali sta cu,tako je...lumani je napisao/la:@slatinash,
Jako si cudan tipKada dobijes argumente u vezi Mirze uvjek pronades nesto kontra
![]()
Porediti Mirzu sa Novakom necu,jer je za njega Profesor kosarke.
Vidim tema je bila i aktivno igranje forumasaJa samo znam za kosarku,nista drugo
Petrovica,Kukoca,Radju,sve uzivo gledao!Petrovica do duse,sa silnih 11 godina.
@storm_raider
kad se vec gadjas terminima tipa deduktivni silogizam ima nas sto smo ucili o tome pa znamo da je to pogresna metoda dolaska do zakljucka pa si samim tim i ti pogrijesio u svom zakljucku,ja ti kazem,Mirza je trenutno po onome sto pokazuje igrac tipa Novaka,dakle suter sa izuzetno malo ulaza,i idalje stojim iza onog sto si dole kopirao,gdje mu je ono sto ga cini drugacijim od Novaka,ove sezone,Evropu bi zaista volio da zaboravimo u kontekstu njegovih igara...Eto svasta ja napisa a nista ne reko

Slatina Bog i batina
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], jasmin10, TripleThreat i 17 gostiju.