Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la schweinsteiger » 03 feb 2013, 15:45

amerosm je napisao/la:Schweinsteiger otkazao nastup protiv Francuske zbog povrede clanka...Nije to neki veliki hendikep s obzirom da je u pitanju prijateljska utakmica, a isto tako Modni-guru moze isprobati neke nove varijante, i ako se nalazi pod pritiskom pobjede kada je u pitanju javnost u Njemackoj.
I da nije otkazao ne vjerujem da bi igrao cijelu utakmicu,mozda bi usao u drugom poluvremenu.

Ne znam ni koliko je povrijedjen,jer na utakmici protiv Mainza jeste bilo par startova nad njim,ali nista ozbiljno.Jedino na kraju je nesto setao terenom nakon duela u kojem je on napravio prekrsaj.

Nadam se da ce Low odmarati igrace BvBa i Bayerna koliko god je to moguce,jer imamo bas prepun raspored narednih sedmica.
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2013, 17:21

Nakon Schweinsteiger-a Löw-u je danas otkazao i trojac iz Dortmunda za utakmicu protiv Francuske. U pitanju su Götze, Reus i Schmelzer, a Klose ima problema sa koljenom i njegov nastup je takodjer upitan - tako da bi rekord Müller mogao eventualno trajati jos dva mjeseca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 feb 2013, 18:06

Sven Bender naknadno nominiran...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2013, 18:30

Nazalost prije par trenutaka je otkazao i Klose...Ogromni problemi za Löw-a pred ovu veoma vaznu utakmicu, a isto tako Neuer je kritikovao njegovu odluku da brani Adler sa izjavom da nema nista protiv da sjedi na klupi u jednoj manje vaznoj utakmici, i da treba imati na umu da se ovdje radi o jednom prestiznom duelu.

Löw, Köpke i Adler su ga samo iskulirali i nisu pretezno obracali paznju na njegovu izjavu, a BILD je to jedva docekao i prisjetio se 2006.godine i duela Kahna i Lehmanna. Sve u svemu Löw ima pune ruke posla u ovoj godini.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 feb 2013, 19:12

Klosea nema dva mjeseca što znači da ga nema protiv Gladbacha 8-)
Agieren statt reagieren

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 feb 2013, 12:53

Očekivani sastavi za derbi protiv Galskih pijetlova 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 feb 2013, 13:52

Sissoko 66 nastupa. :lol: Toliko nije skupio od kadetske pa do A reprezentacije. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 feb 2013, 14:07

Nadam se da je ovo neka greska BILD-a i da Löw nije totalno poludio...Lars Bender moze odigrati solidno na poziciji desnog beka, ali nikako na poziciji lijevog. Ipak mislim da ce Lahm igrati lijevo dok ce desno ili Bender ili Boateng, jer ovo za mene nema nikako smisla.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 feb 2013, 14:12

amerosm je napisao/la:Nadam se da je ovo neka greska BILD-a i da Löw nije totalno poludio...Lars Bender moze odigrati solidno na poziciji desnog beka, ali nikako na poziciji lijevog. Ipak mislim da ce Lahm igrati lijevo dok ce desno ili Bender ili Boateng, jer ovo za mene nema nikako smisla.
Te bekovske pozicije su stalno problem u Elfu, nikako da se nadju dva beka koja ce igrati konstantno.
U posljednje vrijeme je bilo mnogo rotacija na tim pozicijama.

Da se ja pitam Aogo bi dobio naknadni poziv, taman za zakrpati tu poziciju jer sam i ja misljenja da Bender nije za lijevog beka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 feb 2013, 14:30

Omerbavarac je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Nadam se da je ovo neka greska BILD-a i da Löw nije totalno poludio...Lars Bender moze odigrati solidno na poziciji desnog beka, ali nikako na poziciji lijevog. Ipak mislim da ce Lahm igrati lijevo dok ce desno ili Bender ili Boateng, jer ovo za mene nema nikako smisla.
Te bekovske pozicije su stalno problem u Elfu, nikako da se nadju dva beka koja ce igrati konstantno.
U posljednje vrijeme je bilo mnogo rotacija na tim pozicijama.

Da se ja pitam Aogo bi dobio naknadni poziv, taman za zakrpati tu poziciju jer sam i ja misljenja da Bender nije za lijevog beka.
Ma Löw sam sebi pravi problem, jer prebacivanjem Lahma lijevo bi rijesio 80% problema. Istina da Höwedes i Boateng nisu svijetska klasa na poziciji desnog beka, ali i vise nego kvalitetno mogu odigrati na istoj.

O problemu jednog beka sam ja ovdje pisao sa @effe-om za vrijeme EP-a i stavarno mi je cudno da jedna takva nacija nema dva kvalitetna beka - no nadam se da ce u skorije vrijeme obje strane biti kvalitetno popunjene.

Sto se tice Aogo-a ja i dalje smatram da i on i Schmelzer nemaju kvalitet za Njemacku reprezentaciju.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 feb 2013, 15:02

Jansen I rausch su davno zasluzili pozive a obojica su odlicni lijevi bekovi ... Isto tako I dennis diekmaier..znam da mora poboljsati defanzivu dennis ali realno poslije lahma je najbolji desni bek bar stos e njemaca tice

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 feb 2013, 16:18

Včrs prenos na Areni 1. :D

Nadam se osveti za poraz u posljednjem susretu u Bremenu! 8-)

Tadašnji sastavi:
Wiese - Boateng, Hummels, Badstuber (46. Höwedes), Aogo - Khedira (70. Lars Bender), Kroos - Reus (70. Cacau), Özil, Schürrle (45. Müller) - Klose (46. Gomez).

Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Abidal - M Vila (62. Malouda), Cabaye (62. Alou Diarra) - Nasri, Valbuena (68. Amalfitano), Ribery (46. Menez) - Giroud (76. Saha).

0:1 Olivier Giroud (21.), 0:2 Florent Malouda (69.), 1:2 Cacau (90.+1)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 feb 2013, 16:23

Gledam sad koji sve igrači imaju pravo nastupati za Njemačku U21, zaključno sa Eurom u Izraelu na kraju sezone. Lista je brutalna:

G - Ter Stegen, Leno, Baumann, Trapp, Giefer

O - Jung, Jantschke, Sobiech, Kirchhof, Rausch

S - Goetze, Gundogan, Kroos, Holtby, Draxler, Rode, Leitner, Hermann, Beister, Rudy

N - Volland, Schurrle, Bellarabi, Polter

Kad bi svi ovi zaigrali u Izraelu, Njemačka bi bila apsolutni favorit za titulu. Postava Ter Stegen - Jung, Sobiech, Kirchhof, Jantschle - Rode, Gundogan - Schurrle, Kroos, Goetze - Volland zvuči brutalno. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 feb 2013, 18:09

Nije valjda da mislis da je jantscke koji silom rpilika igra desnog beka bolji na lijevom boku od prirodnog beka rauscha...zaboravio si sorga iz freiburga,heintza iz kaisera a mozda bi se I leon goretzka mogao tu ugurat...ja bi ovako..
Ter stegen na golu odbrana jung heintz kirschoff rausch vezni rode I leitner krila draxler I schurle(herrmann) pluspic goetze I napad polter(schurle)...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 feb 2013, 18:54

gruezi ponovno pokazuje da je jako kvalitetan kad je poznavanje njemačkog mladog fudbala u pitanju ;)
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 feb 2013, 19:48

gruezi je napisao/la:Nije valjda da mislis da je jantscke koji silom rpilika igra desnog beka bolji na lijevom boku od prirodnog beka rauscha...
Mislio sam na Rauscha, a napisao Jantschkea. :lol:
gruezi je napisao/la:zaboravio si sorga iz freiburga,heintza iz kaisera a mozda bi se I leon goretzka mogao tu ugurat
Sorga nisam zaboravio, ali nije mi se dalo sad nabrojati 50 imena. ;) Pošto Cvajtu slabo pratim ove sezone, Heintz i Goretzka su mi nepoznanica.
gruezi je napisao/la:...ja bi ovako..Ter stegen na golu odbrana jung heintz kirschoff rausch vezni rode I leitner krila draxler I schurle(herrmann) pluspic goetze I napad polter(schurle)...

A Kroos i Gundo??? Ma realno je da Goetze, Schurrle i Kroos ovo neće igrati, a vjerovatno ni Gundogan pošto su već dio A reprezentacije. Isto tako je vjerovatno da MATS neće biti opcija pored Lena, Baumanna i Trappa koji su tu cijele kvalifikacije. To će po meni izgledati ovako nekako: Trapp (Leno, Baumann) - Jung, Sobiech, Kirchhof, Ostrzolek (Sorg, Rausch) - Rode (Rudy), Leitner (Gundo) - Draxler, Holtby, Hermann - Mlapa (Esswein, Polter, Volland).

Inače, i među mladima je primjetno kako je konkurencija u veznom redu i na golu puno jača i kvalitetnija nego u obrani i samoj špici napada, isto kao i među seniorima.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 feb 2013, 20:49

slika
Monolog je napisao/la:Sissoko 66 nastupa. :lol: Toliko nije skupio od kadetske pa do A reprezentacije. :lol:
Ipak je ono bila štamparska greška. On ima samo 6 nastupa. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 feb 2013, 21:39

Ribery unisti ovog "zutog" gundoglava :D
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 feb 2013, 21:43

proFCB je napisao/la:Ribery unisti ovog "zutog" gundoglava :D
Meni se cini da unistava ono derpe od kapitena. :lol:

Ev ga 1-0 za Francuzice. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 feb 2013, 21:49

Kapiten popusta,da ne bi doslo do kakve povrede. Dok se gundoglav nabrijao, a frank ga prizemljuje ;)
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.