OK.AlenHalilovic je napisao/la:Pa nema problema, tvoje uvjete spremnosti nije uspunio opcine Zenice izgleda da jest.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Čelik Zenica 1945
Ako ono neko zove spremljeno, onda definitivno ima pogresno shvacanje te rijeci. Na trening centru definitivno ima jos da se uradi, ne sada toliko da je ne moguce urediti do utakmice sa Grckom, ali u trenutnom stanju sumnjam da ce dozvoliti da se tamo uopste trenira pred Grcku ako se nista dodatno ne uradi. Jedino sto mislim da zele da urede jeste da upravo reprezentativci otvore taj kamp, pa ako se urade jos neke stvari na njemu, mozda ce cak biti i moguce.
pa ovaj jedan rece da su ovo stare fotke, ima li ko pouzdane nove fotke ?AnelZ je napisao/la:Ako ono neko zove spremljeno, onda definitivno ima pogresno shvacanje te rijeci. Na trening centru definitivno ima jos da se uradi, ne sada toliko da je ne moguce urediti do utakmice sa Grckom, ali u trenutnom stanju sumnjam da ce dozvoliti da se tamo uopste trenira pred Grcku ako se nista dodatno ne uradi. Jedino sto mislim da zele da urede jeste da upravo reprezentativci otvore taj kamp, pa ako se urade jos neke stvari na njemu, mozda ce cak biti i moguce.
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Pa cemu nove fotke kada skoro nista nije radjeno od trenutka kada su one uslikane 

Jel nešto nije jasno kad ja kažem da svojim očima vidim da nije gotovo? Svake subote i nedjelje sam na brdu, igramo fudbala, valjda vidim?!
Sve je isto k'o na slikama.

Čelik Zenica 1945
AnelZ je napisao/la:Pa cemu nove fotke kada skoro nista nije radjeno od trenutka kada su one uslikane
Nimla_RZ je napisao/la:Jel nešto nije jasno kad ja kažem da svojim očima vidim da nije gotovo? Svake subote i nedjelje sam na brdu, igramo fudbala, valjda vidim?!Sve je isto k'o na slikama.
aha aha to je drugo ako ste obilazili objekat

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
http://****/sport/71-fudbal/443 ... -2013.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Daj Bože..
Daj Bože..
Ljudi gdje mi živimo, kakvi milioni kakvi bakraći, pa pogledajte onaj stadion u Sloveniji. Svaka čast slovenci za dvoranu i stadion Stožice.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Stadion kapaciteta 16.000 za 56milio€ nije baš uspijeh. A oni što znaju priču oko kredita i banke i stečaja etc. onda je još tužnije sve skupa. Za ovaj kapacitet je definitivno išlo previše novca. Ali to je kod nas praksa.
Da ne pričam o tome koliko ljudi dolazi na utakmice na ovaj stadion. 1.000 ljudi po utakmici, ima i utakmica gdje dolazi i manje ljudi. Ali prosjek se digne kada igraju sa Mariborom i Murom.
Ali to nije sve. U Ljubljani če se još napraviti (vjerovatno), kada budu sredjeni svi papiri još jedan stadion kapaciteta 8.000. A ovo če biti pravi ono top moderan stadion sa svime što imaju najbolji stadioni i još više.
A to če biti novi stadion Bežigrad, kultni stadion. I ako če Olimpija iči natrag na ovaj stadion, onda stvarno neznam šta če biti sa Stožicama.
A onda da ne govorim o stadionu u Celju. Kapacitet mu 13.000, trenutno drugi največi stadion kod nas a još više prazan na utakmicama nego u Stožicama. Slovenija nakon propada starog Bežigrada nije imala ni jednog dobrog stadiona, pa su na silu napravili novi stadion u Celju. Izgradnja nije bila skupa.
Ali ipak, ako pogledamo sve skupa nije baš sve za pohvalu.
Da ne pričam o tome koliko ljudi dolazi na utakmice na ovaj stadion. 1.000 ljudi po utakmici, ima i utakmica gdje dolazi i manje ljudi. Ali prosjek se digne kada igraju sa Mariborom i Murom.
Ali to nije sve. U Ljubljani če se još napraviti (vjerovatno), kada budu sredjeni svi papiri još jedan stadion kapaciteta 8.000. A ovo če biti pravi ono top moderan stadion sa svime što imaju najbolji stadioni i još više.
A to če biti novi stadion Bežigrad, kultni stadion. I ako če Olimpija iči natrag na ovaj stadion, onda stvarno neznam šta če biti sa Stožicama.
A onda da ne govorim o stadionu u Celju. Kapacitet mu 13.000, trenutno drugi največi stadion kod nas a još više prazan na utakmicama nego u Stožicama. Slovenija nakon propada starog Bežigrada nije imala ni jednog dobrog stadiona, pa su na silu napravili novi stadion u Celju. Izgradnja nije bila skupa.
Ali ipak, ako pogledamo sve skupa nije baš sve za pohvalu.
Slovenci mute ovi koji su izgradili stozice su htjeli da grade i Grbavicu.. i trazili su likovi 16 miliona sa nase strane to bi pokupili i ispalili se... ne moze sin zayebati babu... uglavnom bila je neka afera oko ovog stozice, jel nisu platiti izvodjacima radova ili je bilo nesto oko odrzavanja nisam siguran..
ta firma koja je trebala praviti Grbavicu je i bila pred stečajem radi toga, meni se čini, kako su riješili to, možda nam @ iskratel to može bolje objasniti...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ma kakve Stozice ba,vidi snijeganime_tm87 je napisao/la:Slovenci mute ovi koji su izgradili stozice su htjeli da grade i Grbavicu.. i trazili su likovi 16 miliona sa nase strane to bi pokupili i ispalili se... ne moze sin zayebati babu... uglavnom bila je neka afera oko ovog stozice, jel nisu platiti izvodjacima radova ili je bilo nesto oko odrzavanja nisam siguran..

::::SAMO ČELIK::::
- Jack777Pott
- Kontakt:
zamorano je napisao/la:Ma kakve Stozice ba,vidi snijeganime_tm87 je napisao/la:Slovenci mute ovi koji su izgradili stozice su htjeli da grade i Grbavicu.. i trazili su likovi 16 miliona sa nase strane to bi pokupili i ispalili se... ne moze sin zayebati babu... uglavnom bila je neka afera oko ovog stozice, jel nisu platiti izvodjacima radova ili je bilo nesto oko odrzavanja nisam siguran..Bilino je za njih svemirski brod,na njemu ne moze biti vise snijega
Klub po meni ako zeli nesto da napravi na stadionu,treba radnim akcijama da radi...sa svojim navijacima...kakve firme ba,samo lovu klepaju i obicne projekte po tri puta skuplje naplate...u bivsoj jugi su bile radne akcije i sto se na njima pravilo i dan danas se koristi...jer je uradjeno kvalitetno kao i sto bi neke firme uradile a tri puta jeftinije
Svi klubovi koji imaju vise navijaca bi mogli napraviti sebi stadion koji je sasvim pristojan za BHPL pocevsi od Veleza, Zrinjskog, pa sve do Zelje. Sarajevo ima stadion, kao i Celik i Borac. Ponajvise zamjeram navijacima Zeljeznicara koji su napravili jako puno akcija i pokazali da mogu kad zele, a nisu pokusali da svom klubu priuste istocnu tribinu. Ne vjerujem da bi se nekim akcijama sklepao zapad sa svim pratecim prostorijama, al jedan istok bi sigurno. Naravno, ni taj istok ne mora biti skroz zavrsen, dovoljno je odraditi betonski dio, urediti ulaze i prilaze tim ulazima, postavit stolice na tribinu i to je to. Klub svake sezone odvoji nesto para i sredjuje podtribinski prostor i to je to. Kad zavrse to onda krov i imaju pola stadiona.
Prije par godina radnom akcijom nastao je ovaj stadion:

Ima mozda godina dana kako sam ovdje postavio link na kojem se moglo sve vidjet na slikama, a i finim tekstom je sve popraceno. Nasao bi opet taj link, al na tom linku nazalost te price vise nema. Ugl. Union je trebao igrati na stadionu omrazene Herte, a da bi to izbjegli navijaci i uprava su se sastali, srusene su tri tribine, materijal je isprosen od nekih gradskih firmi i to je to. Samo krov su odradili profesionalci. A Zeljo igra na stadionu Sarajeva europske utakmice, a nitko nista ne poduzima. UEFA postrozuje kriterija, kroz koju godinu da netko udje u grupnu fazu morao bi vani igrat.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Za Stožice su ugovor podpisali slovenska firma Grep (kčerinska firma u vlasti Energoplana, Gradis skupina G i avstrijske firme SN - MTK Projektentwicklung) i srbska Delta. Delta je kupila planiran trgovski centar u vrijednosti od 242,5milio€. Grepu je platila 5milio€ a onda se nije više držala ugovora. Grep je onda potražio novog partnera Supernovu i sam išao po kredit. Firma Grep je bila napravlena samo zbog projekta Stožice. Dobili su novac, napravili dvoranu i stadion. Dobili kredit od 115milio€ od NLB, ponestalo novca i trgovski centar nije se završio. Treba im dodatnih 30milio€. A tog novca nema i Grep ne može platiti kredit NLB banci, zbog toga što još nema trgovskog centra sa kojim bi Grep zaslužio novac i tako vratio ga NLB. Tako da velika mogučnost da Grep ide u stečaj kao i Gradis skupina G.anonimni je napisao/la:ta firma koja je trebala praviti Grbavicu je i bila pred stečajem radi toga, meni se čini, kako su riješili to, možda nam @ iskratel to može bolje objasniti...
to znači da je Delta kriva za mogući stečaj Grepa (samim tim i Energoplana) i Gradis skupine G, je li tako ?
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pa sada je na sudu. Grep tuži Deltu zbog toga što je odustala od ugovora. Prvo slišanje bilo je decembra 2012, slijedeče bit če u martu 2013. Grep tuži Deltu i traži 20milio€.
A največa fora oko ovih gradnja su birokracija i podpisani ugovori. Grep je podpisao ugovor naravno sa Ljubljanom, gdje su joj dali garanciju od 25milio€. Kod nas u Sloveniji, ako bilokoji grad želi graditi nešto, treba dati javni razpis, da se mogu firme prijaviti i onda odaberu firmu koja da najbolju ponudu i naravno i garanciju, ako ne budu napravili sve kako treba. Vjerovatno ako ne bi bilo ove garancije, Grep bi odustao od gradnje, ali tako ako bi odustao, trebao bi platiti gradu Ljubljana garanciju od 20milio€, pa je pronašao drugog partnera u Supernovi i sam zatražio kredit. A naravno novac su potrošili i nije bilo dovoljno, da zavše trgovski centar, koji je bio ključan za Grep, sa kojim bi tržio i tako vratio kredit NLB.
A največa fora oko ovih gradnja su birokracija i podpisani ugovori. Grep je podpisao ugovor naravno sa Ljubljanom, gdje su joj dali garanciju od 25milio€. Kod nas u Sloveniji, ako bilokoji grad želi graditi nešto, treba dati javni razpis, da se mogu firme prijaviti i onda odaberu firmu koja da najbolju ponudu i naravno i garanciju, ako ne budu napravili sve kako treba. Vjerovatno ako ne bi bilo ove garancije, Grep bi odustao od gradnje, ali tako ako bi odustao, trebao bi platiti gradu Ljubljana garanciju od 20milio€, pa je pronašao drugog partnera u Supernovi i sam zatražio kredit. A naravno novac su potrošili i nije bilo dovoljno, da zavše trgovski centar, koji je bio ključan za Grep, sa kojim bi tržio i tako vratio kredit NLB.
aha... ti razpisi su standardni i kod nas, samo što ovdje uzmu pare od države i ništa ne urade, al' me čudi da i nisu nešto puno novca dobili od grada u odnosu na cijenu projekta... kako god, ne bih volio da Grep ode u stečaj čisto radi te nepravde, valjda će dobiti to na sudu, hvala tebi što si pobliže objasnio situaciju oko Energoplana...
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
sad prlazim kraj zvijezdinog stadiona i gledam zima kisa snijeg ali to ne smeta da se radi dva kamiona materijala se istovaraju negdje oko dvadesetak radnika radi,svakim danom se sve vise napreduje...pa me zanima imali jos koji stadion u bosni da se na njemu trenutno nesto radi.pa ako ima neka nam neko napise...izgleda da mi jedini ulazemo u infrastrukturu a ostali u igracki kadar
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- Probisvjet
- Kontakt:
Stani ba' malo. Ohani! Odmah da ti kazem da mi je Gradacac najdrazi grad poslije Tuzle u BiH i ljudi u njemu.astra1922 je napisao/la:sad prlazim kraj zvijezdinog stadiona i gledam zima kisa snijeg ali to ne smeta da se radi dva kamiona materijala se istovaraju negdje oko dvadesetak radnika radi,svakim danom se sve vise napreduje...pa me zanima imali jos koji stadion u bosni da se na njemu trenutno nesto radi.pa ako ima neka nam neko napise...izgleda da mi jedini ulazemo u infrastrukturu a ostali u igracki kadar
Drago mi je sto se pravi ta tribina i sredjuje stadion.
Al' ima pretjerivanja. Tribina sjever na Tusnju i pomocni stadion koliko su kostali grad mogli su napraviti sest takvih (vjerovatno i vise) tribina kao u Gradaccu.
Nemoj gledati samo u svoju avliju, radi se i u drugim mjestima samo nema informacija.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
ne bi se bas slozio stari moj mislim da bi se za ovu jednu tribinu u gradaccu mogle napraviti tri kao one u tz.ako se razumijes imalo onda bi trebao znati sta je tribina sa podtribinskim prostorom i sta je montazna tribina na koju su samo postavljene stolice...ja jesam ponosan na svoj klub isto kao sto si ti razocaran na svoj.i nemas razloga da mi zabranjujes da se radujem.i kao sto sam rece kod vas grad i opstina pravi taj stadion tako da ce vas uvijek guziti i izdavati kome oni hoce.dok kod nas nas klub gradi stadion.velika je to razlika.i malo mi je cudno sto si se nasao u mom postu i vidi se da si ljubomoran.slobodi sve najbolje u ostatku sezon imas pozdravProbisvjet je napisao/la:Stani ba' malo. Ohani! Odmah da ti kazem da mi je Gradacac najdrazi grad poslije Tuzle u BiH i ljudi u njemu.astra1922 je napisao/la:sad prlazim kraj zvijezdinog stadiona i gledam zima kisa snijeg ali to ne smeta da se radi dva kamiona materijala se istovaraju negdje oko dvadesetak radnika radi,svakim danom se sve vise napreduje...pa me zanima imali jos koji stadion u bosni da se na njemu trenutno nesto radi.pa ako ima neka nam neko napise...izgleda da mi jedini ulazemo u infrastrukturu a ostali u igracki kadar
Drago mi je sto se pravi ta tribina i sredjuje stadion.
Al' ima pretjerivanja. Tribina sjever na Tusnju i pomocni stadion koliko su kostali grad mogli su napraviti sest takvih (vjerovatno i vise) tribina kao u Gradaccu.
Nemoj gledati samo u svoju avliju, radi se i u drugim mjestima samo nema informacija.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.