Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Felikse, pa naravno da je tako, trebamo se boriti za sve igrače, pa koliko izvučemo, izvučemo..... U ovome nema ni fair playa niti morala nego se gleda sta je najbolje za sebe, svak sebi....
Meni nije problem sto se premisljaju i sto nas odbijaju ovi iz RS-a ili Hercegovine, i to podrucje West Mostara, Capljine, Sirokog, Livna, Ljubuskog i tih mjesta vec sto nas odbijaju nasi Bosanci i nase ''patriote'' koji punim srcem govore da su Bosnje ili Bosnjaci i da za njih postoji samo jedna zemlja i to Bosna...... PA ja bih takvim zabranio da ikad dodju u Bosnu...... Recimo onaj Picikoglu iz Fenera mogao je zaigrati za nas da je samo malo sacekao jer kad tad oni Slovenci bi nam morali dati dozvolu ili bi Fiba presudila u nasu korist, al' ne on se napravi vecim Turcinom od onog Sulejmana Velicanstvenog........ Ili recimo Begic, Rizvic i sl. njima......
Meni je onaj Masic koliko god bio slabiji igrac od navedenih 100x drazi jer iako momak mozda i ne igra toliko srcem za BiH jer se mozda i ne osjeca toliko Bosancem kao recimo Nihad Djedovic, al' barem igra za nju dok oni gore hlade mud.a kad BiH igra......
Pa jedan Zack Wright koji nije cuo za Bosnu do razgovora sa Acom i Harunom odigra kao da je rodjen na samoj Carsiji u Sarajevu......
A u fudbalu recimo mali Stevke je takav primjer......
Pa zato meni je razumljivo da se Savovic i Kuzmic premisljaju pa i ako ne odluce igrati za BiH, a Kuzma vjerovatno i hoce, od mene imaju respekt, mada bi mi bilo naravno krivo jer su to kvalitetni igraci....... Al' da nas npr. odbije jedan Omic koji je iz Bosne i osjeca se Bosancem (msm on je samo primjer jer on ima za zelju igrati za nas i on nije sporan) ili neki Bahtic, Osmanovic i sl. sa tim prezimenima nasim bosanskim a e to bi me ''ubilo'' i naljutilo......... Tim ne oprastam........
Sto se tice igranja srcem, to se ni ne trazi od ovih Srba iz RS-a i Hrvata Hercegovine jer ipak nisu svi ni Neno Markovic (mada je on iz Sarajeva) ili Goran Terzic ili Firic, al' igranje srcem se treba traziti od ovih nasih sto se dice Bosnom......
Meni je onaj Masic koliko god bio slabiji igrac od navedenih 100x drazi jer iako momak mozda i ne igra toliko srcem za BiH jer se mozda i ne osjeca toliko Bosancem kao recimo Nihad Djedovic, al' barem igra za nju dok oni gore hlade mud.a kad BiH igra......
Pa jedan Zack Wright koji nije cuo za Bosnu do razgovora sa Acom i Harunom odigra kao da je rodjen na samoj Carsiji u Sarajevu......
A u fudbalu recimo mali Stevke je takav primjer......
Pa zato meni je razumljivo da se Savovic i Kuzmic premisljaju pa i ako ne odluce igrati za BiH, a Kuzma vjerovatno i hoce, od mene imaju respekt, mada bi mi bilo naravno krivo jer su to kvalitetni igraci....... Al' da nas npr. odbije jedan Omic koji je iz Bosne i osjeca se Bosancem (msm on je samo primjer jer on ima za zelju igrati za nas i on nije sporan) ili neki Bahtic, Osmanovic i sl. sa tim prezimenima nasim bosanskim a e to bi me ''ubilo'' i naljutilo......... Tim ne oprastam........
Sto se tice igranja srcem, to se ni ne trazi od ovih Srba iz RS-a i Hrvata Hercegovine jer ipak nisu svi ni Neno Markovic (mada je on iz Sarajeva) ili Goran Terzic ili Firic, al' igranje srcem se treba traziti od ovih nasih sto se dice Bosnom......
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Stalno ista priča a tiče se ovoga ko želi ko ne želi i to ne samo na košarkaškim nego na svim temama. Sve je vrlo jednostavno u suštini i nema potrebe za pričanjem priča. Prvo, kad svi Bošnjaci budu igrali za BiH onda možemo osuđivati druge. Drugo, treba sve učiniti da svi koji mogu a dovljno su kvalitetni zaigraju za nas a ako ne žele široko im polje. Treće, da bi imali dobru bazu potrebni su nam jaka Bosna, SLoboda itd, pa i Široki i Igokea i Borac jer će sigurno i oni imati igrača za repku ako bude ispunjen uslov pod dva. Četvrto, ne treba vjerovati svakoj novinskoj patki i suditi po čovjeku na osnovu toga. Peto, sad je strogi profesionaizam i vjerujte mi da većina igrača u svim repkama u Evropi dolazi i igra prije svega zbog sebe. Svima se fino objasni šta se očekuje od njega pa mnogi ne žele da provedu tri mjeseca priprema zobg neke podređene uloge i sl. Tako je bilo i kod nas kad smo bili skoro pa etnički čisti i svi su i Bošnjaci dolazili da im se obećavala neka minutaža samo što je npr. Sabe svima obećavao mnogo pa je dolazilo do nezadovoljstva. Šesto i najvažnije, kult repke se gradi od kadeta, juniora i sl i onda će svi ti igrači dolaziti sa dosta više želje i entuzijazma.
Naravno da ima onih koje možemo okarakterisati pljuvanjem po njima (Preldžić ) ili patriotama (Nurkić,SUlejmanović ili od starih Mršić, Bavčić itd) ali mnogo toga mi ovdje ne zanmo a pišemo naveliko i naširoko.
Naravno da ima onih koje možemo okarakterisati pljuvanjem po njima (Preldžić ) ili patriotama (Nurkić,SUlejmanović ili od starih Mršić, Bavčić itd) ali mnogo toga mi ovdje ne zanmo a pišemo naveliko i naširoko.
http://www.****.com/vesti/ostalo/r ... sam-odluio" onclick="window.open(this.href);return false;
Boris Savović je istakao da će konačnu odluku za koju će nacionalnu selekciju nastupati doneti na kraju sezone.
Savović je nastupao za mlađe selekcije Crne Gore, a ima pravo nastupa za seniorske reprezentacije Srbije i Bosne i Hercegovine. Generalni sekretar košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović izjavio je da će taj savez dati sve od sebe da krilni centar zaigra za njihovu selekciju.
Ipak, Savović ističe da trenutno ne razmišlja o tome
Odluku u vezi nastupa za reprezentaciju daću na kraj sezone. U ovom trenutku, moju potpunu posvećenost ima Crvena zvezda. Hvala.
objavio je Boris na svom tviter nalogu, i potvrdio još jednom u izjavi za ****.rs
Rekao sam i ranije da ću po završetku sezone odlučiti za koju reprezentaciju ću igrati. Nisam se još odlučio između Srbije i Bosne i Hercegovine. KS Crne Gore treba da pošalje dopis savezu čiji dres ću nositi, ali to ne može da uradi bez mog odobrenja. Nisam ništa potpisao, nije tačno da sam se odlučio za Bosnu i Hercegovinu. Svako može da priča i piše šta hoće, ovo je istina.
Boris Savović je istakao da će konačnu odluku za koju će nacionalnu selekciju nastupati doneti na kraju sezone.
Savović je nastupao za mlađe selekcije Crne Gore, a ima pravo nastupa za seniorske reprezentacije Srbije i Bosne i Hercegovine. Generalni sekretar košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović izjavio je da će taj savez dati sve od sebe da krilni centar zaigra za njihovu selekciju.
Ipak, Savović ističe da trenutno ne razmišlja o tome
Odluku u vezi nastupa za reprezentaciju daću na kraj sezone. U ovom trenutku, moju potpunu posvećenost ima Crvena zvezda. Hvala.
objavio je Boris na svom tviter nalogu, i potvrdio još jednom u izjavi za ****.rs
Rekao sam i ranije da ću po završetku sezone odlučiti za koju reprezentaciju ću igrati. Nisam se još odlučio između Srbije i Bosne i Hercegovine. KS Crne Gore treba da pošalje dopis savezu čiji dres ću nositi, ali to ne može da uradi bez mog odobrenja. Nisam ništa potpisao, nije tačno da sam se odlučio za Bosnu i Hercegovinu. Svako može da priča i piše šta hoće, ovo je istina.
možda savoviću ne predstavlja ništa posebno ni tih 10tak minuta koliko bi trebao mijenjati mirzu, pa mu je draže takvu minutažu za srbiju odraditi...
nisam ni ja optimist, previše teškoća i nejasnoća, previše šta i ako...mislim da ćemo od ove četvorke (kuzmić, savović, sulejmanović, omić) dobiti samo jednog, a puna šaka brade ako budu dvojica...
nisam ni ja optimist, previše teškoća i nejasnoća, previše šta i ako...mislim da ćemo od ove četvorke (kuzmić, savović, sulejmanović, omić) dobiti samo jednog, a puna šaka brade ako budu dvojica...
Da li Kuzmic treba ispisnicu od naseg saveza u slucaju da se odluci sa Srbiju igrati?
Ne vjerujem nije nastupio zvanicno ni za kakvu nasu repku, nazalost.samson je napisao/la:Da li Kuzmic treba ispisnicu od naseg saveza u slucaju da se odluci sa Srbiju igrati?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
savovic ce u BiH repki imati minimalno 15 minuta, tj. 10-tak kao zamjena mirzi (a uzevsi pakleni ritam mozda i malo vise) i koji minut kao lazna peticafrenki je napisao/la:možda savoviću ne predstavlja ništa posebno ni tih 10tak minuta koliko bi trebao mijenjati mirzu, pa mu je draže takvu minutažu za srbiju odraditi...
reprezentacija srbije da ga pozove i zagarantuje 6-7 minuta po utakmici on nebi razmisljao, samo tesko bi on imao i toliku minutazu, on bi u toj reprezentaciji bio igrac zadatka sa maksimalnih 5 minuta po utakmici jer jednostavno da se duda cak odluci ostaviti savanovica, tesko bi imao vecu minutazu od macvana i bjelice
samo sto nazalost mislim da ga duda zovne i kaze da ce biti medju 12 on 99% ide
a sto se tice trojice gore navedenih, vrlo je moguce da dobijemo samo jednog, a mozda i trojicu i najskepticniji sam sto se tice omica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ja sam poprilicno siguran da sa ovom formom na EP-u, Savovic kod nas moze dobiti 15 minuta na terenu...Srbija ima Bjelicu, Savanovica, Macvana + oporavljenog Ercega, koliko god Savovic bio drugaciji igrac od njih, gledajuci nacin rada Dude Ivkovica, pored ove cetvorice ja sumnjam da ce naci mjesto...Samo se bojim da Crna Gora nece uticati na njega, da ga skrene od nas, da ga Srbija stavi na siri spisak i da na tome ostane, a ostane uskracen nama...nerminh74 je napisao/la:savovic ce u BiH repki imati minimalno 15 minuta, tj. 10-tak kao zamjena mirzi (a uzevsi pakleni ritam mozda i malo vise) i koji minut kao lazna peticafrenki je napisao/la:možda savoviću ne predstavlja ništa posebno ni tih 10tak minuta koliko bi trebao mijenjati mirzu, pa mu je draže takvu minutažu za srbiju odraditi...
reprezentacija srbije da ga pozove i zagarantuje 6-7 minuta po utakmici on nebi razmisljao, samo tesko bi on imao i toliku minutazu, on bi u toj reprezentaciji bio igrac zadatka sa maksimalnih 5 minuta po utakmici jer jednostavno da se duda cak odluci ostaviti savanovica, tesko bi imao vecu minutazu od macvana i bjelice
samo sto nazalost mislim da ga duda zovne i kaze da ce biti medju 12 on 99% ide
a sto se tice trojice gore navedenih, vrlo je moguce da dobijemo samo jednog, a mozda i trojicu i najskepticniji sam sto se tice omica
Ali kako vrijeme prolazi, ja se vise brinem za Kuzmica, on ako nastavi ovako, nece nam se dobro pisati, jer Srbija pored Krstica, nema jakog i pouzdanog back up centra...
Od ove trojice sto si spomenuo, mi ako uspijemo ugrabiti Kuzmica i Savovica, to ce biti premija...Trakavica oko Omica, nece biti rjesena tako brzo, on na kraju ako zaigra za nas, to ce biti poslije ovog EP-a...
Pravda za Papeta!
Prije nego što lupiš dobro pročitaj i prouči što je napisano. Evo specijalno za tebe pojašnjenje.felix123 je napisao/la:Hhahahahahahaaha šta reče i ostade živPauleta je napisao/la:Slažem se. Uvesti pravilo da u ekipi mora biti određena kvota domaćih igrača i na taj način osigurati da hrvatska, srbija ili slovenija nemogu uzeti baš sve što vrijedi. Što se dijaspore tiče, od 10 da se petorica privole da igraju za BiH, to je već dobar rezultat.Sabinho je napisao/la:Nazalost,situacija u nasem sportu je takva,da u vecini slusajeva moramo cekati da pojedinac dobro promisli dal ce igrat za nas ili nekog drugog,i to nebitno na nacionalnu pripadnost (Srbin,Hrvat,Bosnjak).Sve dok mi sami ne budemo proizvodili igrace vrhunskog kalibra ovako ce nam biti.Kad imate igraca koji je npr. prosao omladinske selekcije KK Bosne,i da ej taj klub i u pola dobar kao prije,i on onda zaigra u njemu lako ga je pozvati bez ikakvog problema u A-selekciju.
Prvo si nesto konstantiro ,pa sam sebe poklopio
Ti bi da Muji iz Rijeke i Haso iz Zagreba igraju za BiH ,a ne bi da Ante iz Širokog i Marko iz Mostara igraju za RH
1. Nigdje nisam spomenuo Muju. To se odnosi i na Antu iz Beča i Jovana iz Pariza, ali i na Muju iz Rijeke. Ovo je zajednička država.
2. Ne gajim iluzije da Hrvatska neće uvijek uzeti naj bolje što proizvedu Hrvati u BiH, ali se to može svesti na nekoliko najboljih, a ne na one koji i trebaju i netrebaju, samo da nebi zaigrali za BiH.
3. Isto tako ne gajim nade da će svaki momak rodom iz BiH, prihvatiti poziv i odreći se dresa Hrvatske, Srbije, Slovenije ili Njemačke, ali nadam se da će biti što više Sandra Gačića, Darijana Stipanovića, Jusufa Nurkića itd
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Maksimalnih 5 minuta, igrač zadatka ?nerminh74 je napisao/la: reprezentacija srbije da ga pozove i zagarantuje 6-7 minuta po utakmici on nebi razmisljao, samo tesko bi on imao i toliku minutazu, on bi u toj reprezentaciji bio igrac zadatka sa maksimalnih 5 minuta po utakmici
Bjelica bi igrao 4 po potrebi, ostaju Savović i Mačvan ( po trenutnoj formi ). S obzirom da Duda ne rotira samo pomoćnog trenera Vukoičića, ne vidim kako Savović može igrati ispod 15 min. Pogledati minutažu igrača Srbije na prethodnim takmičenjima.
Pravi igrač zadatka ( Paunić ) znao je da igra od 7 do 15 min.
I think I'm a pussy one.
-
felix123
- Kontakt:
Karikiro sam sa Mujo iz Rijeke ,ali ti se Muje dovezao i prelaziš preko onog bitnog
Vodiš se logikom "daj ti meni ,ko j**e ostale"
Cak i ne zamjeram ti na tome ,samo ne možeš krivit Hrvatsku koja je uzela Darku Planinic, a BiH uzela npr Spahića koji je rođen u Dubrovniku,Mujžda u Zagrebu itd.
Nihad Đedović igra za BIH ,a mlađi brat mu za Španjolsku ,wtf???
Na te stvari ne treba ni gledati ,imaš kadar koji imaš i pokušaj izvuc najbolje od toga
Mislim da kostur Wright-Djedovic-Teletovic je i više nego dobar i moze daleko ako budu svi zdravi
Cak i ne zamjeram ti na tome ,samo ne možeš krivit Hrvatsku koja je uzela Darku Planinic, a BiH uzela npr Spahića koji je rođen u Dubrovniku,Mujžda u Zagrebu itd.
Na te stvari ne treba ni gledati ,imaš kadar koji imaš i pokušaj izvuc najbolje od toga
Mislim da kostur Wright-Djedovic-Teletovic je i više nego dobar i moze daleko ako budu svi zdravi
felix123 je napisao/la:Karikiro sam sa Mujo iz Rijeke ,ali ti se Muje dovezao i prelaziš preko onog bitnog
Mladji brat ce nasupiti za BiH ove godine na kadetskom prvenstvu u Sarajevu.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Oooooooooo Bavke kreno ahahhah sad samo da ga ne ureknemo 
Ognjen danas rekao da nece igrati ni za BiH ni Srbiju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Ognjen danas rekao da nece igrati ni za BiH ni Srbiju.
niđe veze
takodjer je rekao da mu je daleko vaznija ljetnja liga u americineno#4 je napisao/la:Ognjen danas rekao da nece igrati ni za BiH ni Srbiju.
ali po meni vrjedilo bi da mu nasi to dozvole i da se prikljuci pri kraju priprema pa da igra EP, njemu dobro, nama dobro, a poslje ljetne lige bice u formi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
To me mislio za ovu godinu ili ...?
- legenda reala
- Kontakt:
Ma on ako bi kad otišo u NBA, mi bi automatski njega mogli otpisati, frajer izgleda nema ambicija da igra za reprezentaciju, prioritet mu je klub i vlastiti interes
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
ovu godinusamson je napisao/la:To me mislio za ovu godinu ili ...?
steta sto nije zaigrao ni minute na kvalifikacijama
a ovo je sve djelo koste jankova kojega samo lova zanima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.