FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 05 feb 2013, 19:52

miki_92 je napisao/la:
Barcelona želi dovesti štopera ovog ljeta. Kako saznaju izvori bliski klubu, prva opcija je Matt Hummels, štoper Borussije iz Dortmunda.
clinch this fuckin' deal :mrgreen:
Odoh počet' dove učit'. :mrgreen:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 feb 2013, 19:52

bparena je napisao/la:Ovo ti je postovanje i cestitanje klubu na osvojenom trofeju koje su igraci i uprava Barcelone priredili Realu iz Madrida. Ali na zalost firaun portugalski se svojski potrudio da zagadi atmosferu izmedzu ova dva tabora tako da danas sve sto Barcelona osvoji on i njegovi sljedbenici osporavaju. No uskoro i tome kraj. ;)

Zato je onaj omaleni čovjek,koji je vrijeđao Arbelou pred njegovom djecom,svetac kao i njegovi saigrači.
Nad tobom sunce najljepše sja

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 feb 2013, 20:01

pinoglavi je napisao/la:
bparena je napisao/la:Ovo ti je postovanje i cestitanje klubu na osvojenom trofeju koje su igraci i uprava Barcelone priredili Realu iz Madrida. Ali na zalost firaun portugalski se svojski potrudio da zagadi atmosferu izmedzu ova dva tabora tako da danas sve sto Barcelona osvoji on i njegovi sljedbenici osporavaju. No uskoro i tome kraj. ;)

Zato je onaj omaleni čovjek,koji je vrijeđao Arbelou pred njegovom djecom,svetac kao i njegovi saigrači.
Daj ba vise se gubite u lazima da to nije normalno - sve vi imate za odgovoriti - a hajd nam nadzi danasnji video gdje vasu zvijezdu sami Portugalci provociraju uzvikivanjem Mesijevog imena. Nemam sta da kazem ne mogu da vjerujem da vjerujete svemu onome sto ne vidite a videu ne vjerujete. Ustvari samo sam htjeo reci da je sve to urusio jedan pokvareni portugalski destruktivac kome nije bitan ni Real ni vi navijaci Reala vec samo mrznja prema Barci a mrznja nije dobra...

ja gore vidim aplauze Barceloninih igraca a sta vi vidite to vise nema granica....
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 05 feb 2013, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 05 feb 2013, 20:01

bparena je napisao/la:
geoxx je napisao/la:
bparena je napisao/la:Legendarni Cruyff o Real Madridu:"Moj riječnik španjolskog nije tako bogat, ali mogu reći da je sramota biti 16 poena iza Barcelone."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zaboli svakog stanovnika madrida i cijelu upravu sta cruyff misli , al' eto ako je to sramota ja onda ne znam sta je ovo

[youtube][/youtube]
Ovo ti je postovanje i cestitanje klubu na osvojenom trofeju koje su igraci i uprava Barcelone priredili Realu iz Madrida. Ali na zalost firaun portugalski se svojski potrudio da zagadi atmosferu izmedzu ova dva tabora tako da danas sve sto Barcelona osvoji on i njegovi sljedbenici osporavaju. No uskoro i tome kraj. ;)
:lol: :lol: nisi me dobro shvatio , nisam trazio da mi odgovoris sta je to , nego kazem da je veca sramota pasillo (ovo sto sam postavio gore) nego zaostajanje 16 bodova , i nemoj s.rati s tim da je ovo postovanje koje je barcelona priredila realu buduci da ne znas sta je pasillo ,to nema veze s postovanjem ,to je tradicija ukoliko jedan tim (barca ili real) osigura titulu prije medjusobnog dvoboja onda naravno drugoplasirani tim mora ovako pozdraviti novog prvaka , kod spanjolaca u el classicima nema veceg ponizenja od passilla , vjerovatno hoces reci da danas real to ne bi priredio barci , naravno da bi to je tradicija i to se postuje .

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 feb 2013, 20:04

dragi arena,tu nema nikakvog postovanja...to je bila pofina sramota za barcelonu... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 05 feb 2013, 20:05

T-MAC je napisao/la:dragi arena,tu nema nikakvog postovanja...to je bila pofina sramota za barcelonu... ;)
upravo tako , nema veze s postovanjem , to je sramota kad uzmes u obzir rivalitet izmedju ova dva kluba , kakvo ba postovanje :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 feb 2013, 20:09

geoxx hocul ti 1000 puta reci i ako je ovo forum i ako ne navijamo za isti klub da cu te postovati toliko da ti necu pisati da seres, jedes, ili sta li vec ko sto neki od vas pisu. Mislim da neke stvari vezane za ta dva kluba nemaju veze sa nama pojedinacno. Nauci covjece odvojiti to od foruma i ljudima na forumima i nece biti problema.

T-MAC ovo je aplauz i kako god to drugi vidjeli to je aplaluz i to je tako. Cesto puta kazem - i ako me neko follira volio bih da me citav zivot lijepo folira a da ja to ne primjetim a ne kao danas odmah ti noz u ledza guraju cak i najbolji prijatelji. I ako je folina - bilo bi dobro umjesto sto je Titi gurao prst u oko/uho da je savjetovaoio svojim igracima da isto ovako "FOLIRAJU" konkurentu. To je bolje...

za vas je sramota i to sto se Iker druzi sa Xavijem. Vi ste izgubili pojam fudbalskog nadmetanja od necega drugog.
po meni - bpareni - ovo nije sramota vec cestitke a vi gurajte Murinjov fazon. Zivjet ce fudbal i nakon svega toga....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 05 feb 2013, 20:12

bparena je napisao/la:geoxx hocul ti 1000 puta reci i ako je ovo forum i ako ne navijamo za isti klub da cu te postovati toliko da ti necu pisati da seres, jedes, ili sta li vec ko sto neki od vas pisu. Mislim da neke stvari vezane za ta dva kluba nemaju veze sa nama pojedinacno. Nauci covjece odvojiti to od foruma i ljudima na forumima i nece biti problema.

T-MAC ovo je aplauz i kako god to drugi vidjeli to je aplaluz i to je tako. Cesto puta kazem - i ako me neko follira volio bih da me citav zivot folira a da ja to ne primjetim a ne kao dana odmah ti noz u ledza guraju cak i najbolji prijatelji. I ako je folina - bilo bi dobro umjesto sto je Titi gurao prst u oko/uho da je savjetovaoio svojim igracima da isto ovako "FOLIRAJU" konkurentu. To je bolje...

za vas je sramota i to sto se Iker druzi sa Xavijem. Vi ste izgubili pojam fudbalskog nadmetanja od necega drugog.
po meni - bpareni - ovo nije sramota vec cestitke a vi gurajte Murinjov fazon. Zivjet ce fudbal i nakon svega toga....
za ovo prvo napisano , nema problema ;)
a za ovo dalje - ocigledno ne znas sta je pasillo , informisi se i vidjeces da nisi u pravu , tvoj je problem sto sve vezes s murinjom , pa pobogu okani se covjeka ...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 feb 2013, 20:16

vjeruj da sam samo vidjeo aplauze prilikom istrcavanja igraca Reala i bilo mi je dosta sama pomisao da bi bilo dobro da i danas spuste loptu na zemlju i smire strasti. Previse ima stvari koje su se otrgle kontroli i cim prije treba sve to da se smiri. A naravno da svi znamo ko je najvise kumovao svemu ovome. :oops:
A u krajnjoj liniji i zaboli nas za njih - zato ti kazem da treba da se mi postujemo na forumu a ostalo "mozemo nekad izletiti (ono klubski)", ali medzu nama treba da bude razum bez uvreda. ;) pozz
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 05 feb 2013, 20:18, ukupno mijenjano 2 puta.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 05 feb 2013, 20:17

Raffello je napisao/la:Barcelona ni u snu 1994. nije bila apsolutni favorit, dovoljno je pogledati sastav Milana u tom finalu, a još su bili i oslabnjeni neigranjem najboljeg libera svih vremena Franca Baresija. Ekipe su bile izjednačene i šanse su bile 50:50. Ako danas Barca ima najjači tim na svijetu, ne znači da je uvijek imala.
ok, ajmo taj tvoj san sprovest u javu.

barselona nije bila (apsolutni) favorit samo zbog sastava (o tome ću u nastavku), nego zbog samog stanja u timu milana. ne mjere se favoriti/autsajderi samo po tome kakve igrače imaju. njih je uzdrmalo dosta stvari prije te utakmice. u milanu nije bilo barezija i kostakurte, a zbog uefinog pravila da samo trojica stranaca mogu nastupat, nisu mogli igrat papin i laudrup. sve četverica vrhunski igrači.

s druge strane, barselona je bila u punom sastavu, do finala je došla dosta laganije nego što se očekivalo i bila je gotovo u istom sastavu kao 1992. kada su uzeli titulu. impresivno.

sastav ugrubo predstavljen:
1. zubizareta daleko bolji od rosija.
2. masaro sjajan napadač, ali stoičkov za klasu bolji.
3. odbranu i vezu neću komentarisat jer ko god je pratio ili gledao snimke tih starih utakmica, primjetit će da su to dvije različite filozofije igre. u ono vrijeme su italijani igrali dosta lepršavije i lucidnije nego danas, dok su španci bili tvrđi, pa su znali igrat sa dva tipična zadnja vezna u ekipi. u svakom slučaju, svejedno bi prednost dao barseloni.
4. klupa milana je bila kita.

možda sam pretjerao kad sam rekao da je barsa bila apsolutni favorit, ali još veće pretjerivanje je reć da je bilo 50:50.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 feb 2013, 20:23

u periodu 94' nazalost zbog dobro poznatih stvari u nasoj domivini ni u snu nisam pratio fudbal pa ne mogu reci nista o Barci i Milanu u tom periodu, ali mogu reci ovo... Milan s kraja 80-ih sa Tasotijem, Donadonijem, Rajkardom, Gulitom, VBastenom itd. je jedna od najjacih ekipa koje su moje oci vidjele i gledale. Danas kad gledam po meni i mnogima najbolju ekipu sa najboljim fudbalom od kad se on igra pomislim kakva bi to tekma bila Barca(sad) :Milan (krajem 80ih). :o Znam da ce se sad i madridisti uvezat na pricu pa i to razumijem, ali ovdje sam dao komentar na ova dva tima. Po meni Barca i taj Milan su najbolje ekipe ikad. No svak ima svoje misljenje i to se postuje.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 feb 2013, 21:12

barca tada jeste bila favorit protiv milana i svakoga, ta ekipa se zvala krojfov dream tim, ekipa koja je osvojila 4 titula prvaka u spaniji za redom, ligu prvaka i u tom finalu imalu su priliku osvojiti drugu ligu prvaka u tri godine, branio je zubizareta a rezervni golman je bio buskec. segiov otac, bekovi bili sergi i albert ferer, stoperi nadal i kuman, amor, begeristain, bakero, pep je tad igro i u napadu stoickov i romario, paklena je to bila ekipa predvodjena krojfom, veoma lijepo i ofanzivno se igralo, cak se i previse rizikovalo i zbog toga vjerovatno su izostale jos neke titule

i milan je bio jak, al je ipak puno manje sanse imao, velika generacija s kraja osamdesetih i pocetka devedesetih je bila osula, nije bilo velikog holandskog tria rajkard, gulit, van basten, al igrali su tasoti, panuci, albertini, gali, maldini, donadoni, desai, boban, savicevic i masaro, i to je bila mocna ekipa predvodjena kapelom

nije bila velika senzacija sto je milan dobio, nego to sto je bilo cak 4 0, ja sam gledao nekoliko puta snimak te utakmice i barca je odigrala katastrofalno lose, milan se dobro branio i uvaljali su golove,

danasnja barca je puno bolja od tadasnje, pogotovo zbog bolje odbrane i veznog reda

svako ko je gledao sve velike ekipe kroz istoriju slaze se da je danasnja barca najbolji tim ikada, jer ne gledaju se tu ni titule samo, gleda se dominacija totalna gdje ekipe iz samog vrha protiv ove barce jednostavno ne mogu igrati i igraju bunkere i sl, dok su te neke druge ekipe i pored toga sto su osvajale, imale dostojne protivnike, ja se sjecam da je crvena zvezda recimo ravnopravno se nosila s velikim milanom itd, ova barca prema rijecima starijih poznavalaca dominira puno superiornije nego sve druge velike ekipe i generacije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 05 feb 2013, 21:19

Dobar je to tim bio. Prvo ih je Milan natamburao u finalu Lige prvaka, a pola godine kasnije se desilo ovo:
[youtube][/youtube]
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 feb 2013, 21:27

JohnLennon je napisao/la:Dobar je to tim bio. Prvo ih je Milan natamburao u finalu Lige prvaka, a pola godine kasnije se desilo ovo:
[youtube][/youtube]

to ej bilo zanimljivo, barca gubi od reala 5 0, a sezonu prije pobijedila je 5 0

te sezone barca je oslabljena odlaskom velikog majstora mihaela laudrupa koji je bio mozak ekipe, kako je on dijelio lopte stoickovu i romariju to nije bilo normalno, navjerovatan igrac, da je ostao vjerovatno bi barca uzela jos koju ligu prvaka, al otisao je, i to u real, kako je on presao u real tako je prestala dominacija barce u spaniji

zanimljivo, laudrup igra za barcu i barca dere reala 5 0, sledece sezone odlazi u real i onda real dere barcu 5 0
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 feb 2013, 21:33

milan se dobro branio i uvaljali su golove,
cuj branio se Milan a zvekno im 4, ne bi ja reko da je tako. Milan je ubio hljeb ( tip 500, ostra nula ) u Barceloni, tada su i previse u podredjen polozaj stavljali milan i kao favorita stavili barcu a svi znamo kako se zavrsilo. isto tako sramotno je reci da je ekipa koja je u svojim rdovima imala jednog maldijina tasotija bobana ili savicevica reci da je bila puno slabija :D to se na kraju i vidjelo.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 05 feb 2013, 22:03

uvjeren sam da nije mislio da su se branili u smislu bunkera, nego da su odolijevali svim napadima barselone, iz čega su napravili plodno tlo za dobar napad. uostalom, i danas se real sosijedad brani protiv barse, pa im uvali tri komada.

i da me ne biste pogrešno razumjeli, ja ne stavljam naglasak na milanovu slabost (to je suludo, jer je to bila jedna sjajna ekipa), nego na barselonin kvalitet. dvije godine ranije su osvojili titulu, bili su kompletni i uigrani, i najvažnije od svega - samouvjereni.

ali sigurno je da je tad milan bio podcijenjen, bila je to jedna odlična generacija.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 05 feb 2013, 22:26

8-)
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 feb 2013, 22:35

opet se varas nije milan nicemu odolijevao, milan je bio bolji u svim segmntima igre u toj utakmici, barca je jos dobro prosla. imali su igraci barce jedan kako treba sut prema okviru gola milana. da je donadoni bio prisebniji kada je pogodio stativu i savicevic u vise navrata moglo je biti jos gori rezultat. ali i onaj fantastican pogodat savicevica ostat ce upamcen, tako da o nikakvoj incijativi barc enema govora. predodredjeni su bili na porez i to je to.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 05 feb 2013, 22:50

milanist je napisao/la:opet se varas nije milan nicemu odolijevao, milan je bio bolji u svim segmntima igre u toj utakmici, barca je jos dobro prosla. imali su igraci barce jedan kako treba sut prema okviru gola milana. da je donadoni bio prisebniji kada je pogodio stativu i savicevic u vise navrata moglo je biti jos gori rezultat. ali i onaj fantastican pogodat savicevica ostat ce upamcen, tako da o nikakvoj incijativi barc enema govora. predodredjeni su bili na porez i to je to.
ne čitaš ti uopće šta ja pišem, ili me ne razumiješ. odolijevat napadima znači SPRIJEČIT napade. čim je barselona imala jedan šut u okvir gola, to znači da su ih uspjeli spriječit, da su odolijevali napadima.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 feb 2013, 22:59

ovaj milanista pogresno shvata, naravno da nisam rekao da se milan grcevito branio, rekao sam da se dobro branio,a isto tako je i dobro napadao, nadigrali su barcu u svakom pogledu i rezultat sve govori

bilo je tada previse samouvjerenosti, krojf je znao biti bahat uvijek i prije utakmice izjavljivao je kako ti talijanski bunkerasi nemaju sanse protiv nase velelijepne igre,i onda ga kapelo nadmudri u svakom pogledu,barca koja je igrala i tada totalni napadacki fudbal nije stvorila priliku kako treba

ali to se desava, desavalo se svim mocnim generacijama osim danasnje barcelone,ovu danasnju barcu mozes nekako na srecu i pobijediti,ali osim one utakmice protiv celzija u londonu kad je opet celzi na kontre igrao, ja ne pamtim da je ovu generaciju neko nadigrao u bitnoj utakmici, ponekad se znalo desiti tek to da je protivnik podjednak, a u 99 posto slucajeva totalna dominacija barce
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.