Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Dufresne
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Dufresne » 06 feb 2013, 12:33

JTS je napisao/la:Bola je sve dobro rekao .. nema svrhe dalje diskutovati ..
Pa 15 godina ponavljamo ono sto je Bolic jucer rekao, ali tih 15 godina ocito nije dovoljno...Samo me interesuje koliko ce nam jos trebati da nam dopre do mozga?
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 06 feb 2013, 12:36

calcio je napisao/la:Zar se nismo borili za te igrace? Pa jedan Dzeko ili Spahic koji sigurno imaju na milion obaveza su malca od 17 godina, koji je tada bio niko i nista (nije da je sada neko i nesto, ali eto) ugostili i zabavljali. Pa su ovog drugog zvali i slali sms poruke... Ali sve ima svoje granice. Smatrate li mozda da smo se trebali vise boriti i za Preldzica? Pa taj bi radije igrao za Sao Tome i principe nego za BiH, a lafo je bosancero i nosi majice 100% Bosanac kada dodje u Zenicu. Jakupovic, i za njega smo se borili pa nas je izradio. Samo ih treba zaboraviti i ici dalje.
Uvijek imao opravdanja, uvijek, a rezultata nigdje! Uvijek je nas igrac izradio, slagao, prevario, izgubio broj telefon, crkla mu materija i slicne gluposti!

I uvijek nas, uvijek smo mi donji, ostali su izdajice, a mi smo dobri Bosanci, koje uvijek neko izradi! Boze zasto mi?

Kako ti nije mrsko slusati konstantno iste gluposti godinama?
Pravda za Papeta!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 06 feb 2013, 12:38

zizu1991 je napisao/la:Za to su potrebna ogromna materijalna sredstva, a veliko je pitanje koliko je Savez spreman u ovom trenutku da uloži novce u jedan takav projekat.
Ne treba to savez raditi. Ako zakon koči, treba pritisnuti na parlament (uprave klubova) da im se omogući privatizacija.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 feb 2013, 12:49

Dufresne je napisao/la:
calcio je napisao/la:Zar se nismo borili za te igrace? Pa jedan Dzeko ili Spahic koji sigurno imaju na milion obaveza su malca od 17 godina, koji je tada bio niko i nista (nije da je sada neko i nesto, ali eto) ugostili i zabavljali. Pa su ovog drugog zvali i slali sms poruke... Ali sve ima svoje granice. Smatrate li mozda da smo se trebali vise boriti i za Preldzica? Pa taj bi radije igrao za Sao Tome i principe nego za BiH, a lafo je bosancero i nosi majice 100% Bosanac kada dodje u Zenicu. Jakupovic, i za njega smo se borili pa nas je izradio. Samo ih treba zaboraviti i ici dalje.
Uvijek imao opravdanja, uvijek, a rezultata nigdje! Uvijek je nas igrac izradio, slagao, prevario, izgubio broj telefon, crkla mu materija i slicne gluposti!

I uvijek nas, uvijek smo mi donji, ostali su izdajice, a mi smo dobri Bosanci, koje uvijek neko izradi! Boze zasto mi?

Eto nisu nas izradili Preldzic i Jakupovic. Ma patriote su to, gdje bi oni... :mrgreen: :mrgreen:
Ne desava se samo nama, svijet je pun dvolicnih ljudi. Samo sto ostali predju preko toga i okrenu se buducnosti a kod nas vazda neka patetika. "Da nam se ne ponovi slucaj Ibrahimovic" ako jos jednom procitam tu recenicu ima da poludim. :roll: Ko je taj Ibrahimovic i zasto je relevantan?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 feb 2013, 13:04

Znaci logika nekih ovdje je: Mi smo najgori na svijetu. Treba nas pobiti. Kurcu ne valjamo, svi ostali valjaju. Drugo dati svakom igracu koji ima 16-17-18 godina a da je iz Svedske,Njemacke,Svicarske(itd da ne na brajam) mjesto u prvih 11, ovi sad sto igraju ionako ne valjaju ti su bolji.
Celik!3,2,2.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 06 feb 2013, 13:05

Principatus je napisao/la:Savezova materijalna sredstva su sigurno negdje blizu nuli. Pitanje je samo dali ispod ili iznad nule, a od drzave ili kantona je tesko ocekivati tolika sredstva. Reprezentacija mora otici na jedno prvenstvo, sa tim novcem onda izgraditi infrastrukturu i pojacati sopstevnu ligu, a i to ce potrajati nekih 5-10 godina dok se to izvede i pokaze efekat. Iz tog razloga su nam prijeko potrebni igraci koji su prosli bolje skole i igraju vec u jacim klubovima, a njih imamo po citavoj Europi. Spremni, neko drugi ih stesao, samo ih moramo preuzeti. Umjesto da se borimo sa svakim trunkom snage za njih, vlada nezainteresovanost i zelja da se sve desi samo od sebe, bez rada. To je najbitnije, samo da se ne mora raditi, sacuvaj boze. Kompletna letargicnost.

Glavno je da se tim igracima psuje sve dijasporsko i da se nazivaju izdajicama itd., i to masivno, ne pojedinci. Posebno u ovoj zadnjoj sedmici je mnogo toga dosta jasno iskazano. Zato je ustvari, kad se bolje razmisli, svaki takav mladi, perspektivni igrac koji zaigra za BiH jedna obicna, naivna budaletina. Kamo srece da se moze odsjeci kompletan tok tih igraca u repku, dok ista ne spadne na nivo Luksemburga i pojedini se malo spuste na zemlju i pocnu cijeniti one koji igraju za njih, a ne potajno ih mrziti, pa ipak se udarati u prsa kao veliki navijac te iste reprezentacije. Kontradiktornost do bola, koja je tesko negdje drugdje naci. Gdje logika prestaje tu pocinje Bosna a i Hercegovina. Pa sad izvolite.
Vidim branis te "dijasporece", ocigledno malo subjektivno ti to. Pade mi na um jedna dobra ideja(koja nikada vrlo vjerovatno nece biti realizovana), svi "Vi" takvi koji izaberete neku drugu drzavu ispred svoje, ja bih "Vam" zabranio da vise ikada udete u nasu Bosnu i Hercegovinu i sve kontakte s njom bih vam zabranio. Ovu malu drzavu ali tako ponosnu i prkosnu,ovu drzavu koju ne biras zbog INFRASTRUKTURE jer je nemamo,biras je zbog srca i inata bosanskog i hercegovackog,biras je zbog toga sto te u Belgiji bodri 20 000 ljudi.itd. itd. Ali slusaj ovo treba imati muda pa je izabrati ispred nekih zapadnih zemalja a ova reprezentacija je puna takvih,onih koji su birali i izabrali pravo mjesto. A volio bih da ako pratis ovu reprezentaciju uzivo,da mi se javis ako nekada dodes na utakmicu kao npr. sada protiv Grcke a ne da ovdje prosipas tu modernu spiku ili cekaj ja zaboravio pa Njemacka ili Svica ti tada igraju,moras gledati "svoje" igrace. MA NEK SMO VAZDA PUNI BOSNE A I BOSNA PUNA NAS.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2013, 13:10

masteRofPoker je napisao/la: Vidim branis te "dijasporece", ocigledno malo subjektivno ti to. Pade mi na um jedna dobra ideja(koja nikada vrlo vjerovatno nece biti realizovana), svi "Vi" takvi koji izaberete neku drugu drzavu ispred svoje, ja bih "Vam" zabranio da vise ikada udete u nasu Bosnu i Hercegovinu i sve kontakte s njom bih vam zabranio. Ovu malu drzavu ali tako ponosnu i prkosnu,ovu drzavu koju ne biras zbog INFRASTRUKTURE jer je nemamo,biras je zbog srca i inata bosanskog i hercegovackog,biras je zbog toga sto te u Belgiji bodri 20 000 ljudi.itd. itd. Ali slusaj ovo treba imati muda pa je izabrati ispred nekih zapadnih zemalja a ova reprezentacija je puna takvih,onih koji su birali i izabrali pravo mjesto. A volio bih da ako pratis ovu reprezentaciju uzivo,da mi se javis ako nekada dodes na utakmicu kao npr. sada protiv Grcke a ne da ovdje prosipas tu modernu spiku ili cekaj ja zaboravio pa Njemacka ili Svica ti tada igraju,moras gledati "svoje" igrace. MA NEK SMO VAZDA PUNI BOSNE A I BOSNA PUNA NAS.
Nema problema, kada budem bio na utakmici DIJASPORSKE reprezentacije BiH, mozemo se sresti, da mi ti ispricas kako prezires dijasporu. Rado, imam na pretek vremena za ljude koji zive u kontradiktornosti.

AllGunsBlazing je napisao/la:I da sto se tice @Principatusa i slicnih, moja asistentica je davno nesto dobro rekla: ''Ko ne zivi od BiH, ne daje poreze BiH, kako se ima obraza zvati Bosancem i Hercegovcem?''
Igraju ti oni koji ne placaju porez u BiH i ti ces ih danas gledati na TV i navijati za te "Ne Bosance", zelim ti uzitak pri tome. Sizofrenija je izgleda jako vise zastupljena nego sto sam mislio.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2013, 13:13

@Harishp

Nadam se da sad kontas, sta sam shvatio u zadnje vrijeme, a ako bog da i drugi ce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 feb 2013, 13:13

Vidis, oni moraju zivjeti tamo, inace bi bilo pravo nezgodno za Dzeku da svaki dan mora 2-3 puta letjeti za Manchester iz Sarajeva kako bi obavio trening. A ti i slicni tebi, naravno da napomenem vece patriote od nas ovdje, uzivate sa platama tamo stranim, a volite BiH. Tvoje porijeklo jeste BiH, ali daleko si ti od BiH i od Bosanske realnosti.
Celik!3,2,2.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 feb 2013, 13:14

calcio je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Eto nisu nas izradili Preldzic i Jakupovic. Ma patriote su to, gdje bi oni... :mrgreen: :mrgreen:
Ne desava se samo nama, svijet je pun dvolicnih ljudi. Samo sto ostali predju preko toga i okrenu se buducnosti a kod nas vazda neka patetika. "Da nam se ne ponovi slucaj Ibrahimovic" ako jos jednom procitam tu recenicu ima da poludim. :roll: Ko je taj Ibrahimovic i zasto je relevantan?
Sto se Jakupovica tice njega nismo otimali nego nam je otet.on je prvo igrao za nas,pa tek nakon toga otisao da iogra za Svicarsku.Ustvari samo je tu 1 utakmicu za Svicarce i odigrao.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 06 feb 2013, 13:15

Principatus je napisao/la:
masteRofPoker je napisao/la: Vidim branis te "dijasporece", ocigledno malo subjektivno ti to. Pade mi na um jedna dobra ideja(koja nikada vrlo vjerovatno nece biti realizovana), svi "Vi" takvi koji izaberete neku drugu drzavu ispred svoje, ja bih "Vam" zabranio da vise ikada udete u nasu Bosnu i Hercegovinu i sve kontakte s njom bih vam zabranio. Ovu malu drzavu ali tako ponosnu i prkosnu,ovu drzavu koju ne biras zbog INFRASTRUKTURE jer je nemamo,biras je zbog srca i inata bosanskog i hercegovackog,biras je zbog toga sto te u Belgiji bodri 20 000 ljudi.itd. itd. Ali slusaj ovo treba imati muda pa je izabrati ispred nekih zapadnih zemalja a ova reprezentacija je puna takvih,onih koji su birali i izabrali pravo mjesto. A volio bih da ako pratis ovu reprezentaciju uzivo,da mi se javis ako nekada dodes na utakmicu kao npr. sada protiv Grcke a ne da ovdje prosipas tu modernu spiku ili cekaj ja zaboravio pa Njemacka ili Svica ti tada igraju,moras gledati "svoje" igrace. MA NEK SMO VAZDA PUNI BOSNE A I BOSNA PUNA NAS.
Nema problema, kada budem bio na utakmici DIJASPORSKE reprezentacije BiH, mozemo se sresti, da mi ti ispricas kako prezires dijasporu. Rado, imam na pretek vremena za ljude koji zive u kontradiktornosti.
Imam i ja vremena za ljude koji zive u dijaspori i pametuju nama kako treba da zivimo i da biramo. Javi se brate moj, javi...

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2013, 13:15

AllGunsBlazing je napisao/la:Vidis, oni moraju zivjeti tamo, inace bi bilo pravo nezgodno za Dzeku da svaki dan mora 2-3 puta letjeti za Manchester iz Sarajeva kako bi obavio trening.
Ne pravi se glup, znas ti dobro sta ja mislim. Pozdrav.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2013, 13:18

masteRofPoker je napisao/la: Imam i ja vremena za ljude koji zive u dijaspori i pametuju nama kako treba da zivimo i da biramo. Javi se brate moj, javi...
Ne pametujem ja tebi kako ti treba da zivis, sto te tvoji kompleksi tjeraju da to vjerujes, to je druga stvar. Ja govorim o reprezentaciji i radu oko nje. A posto igra 90% dijaspore u njoj, valjda nije meni ta repka manje moja nego tebi. No kada citam ovdje u forumu izgleda da jeste. Moje misljenje manje vrijedi ili nemam pravo da ga izjasnim, jer ja kao nisam iz BiH. A igraci koji nisu iz BiH imaju "pravo" da igraju za nju, ha? Bjazi, dosta mi je te price.

Niko ovdje nije uspio da pobije pojedine bolne cinjenice, ali da mene napadne kao nekoga ko nema pravo da kritikuje, e tu se naslo dovoljno pseudointelektualaca, svaka cast.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 06 feb 2013, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 06 feb 2013, 13:19

Principatus je napisao/la:
masteRofPoker je napisao/la: Imam i ja vremena za ljude koji zive u dijaspori i pametuju nama kako treba da zivimo i da biramo. Javi se brate moj, javi...
Ne pametujem ja tebi kako ti treba da zivis, sto te tvoji kompleksi tjeraju da to vjerujes, to je druga stvar. Ja govorim o reprezentaciji i radu oko nje. A posto igra 90% dijaspore u njoj, valjda nije meni ta repka manje moja nego tebi. No kada citam ovdje u forumu izgleda da jeste. Moje misljenje manje vrijedi ili nemam pravo da ga izjasnim, jer ja kao nisam iz BiH. A igraci koji nisu iz BiH imaju "pravo" da igraju za nju, ha? Bjazi, dosta mi je te price.
Jao, jao, jao pa vidis li ti sta pises. Mislim da nema potrebe dalje, sve si rekao.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2013, 13:20

Citiraj i drugi dio teksta i ne vadi iz konteksta kao kakvo malo dijete. Jao.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 06 feb 2013, 13:20

calcio je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Prijatelju, ovdje niko nije spomenuo igrace tipa Nevena Subotica, Ivana Rakitica i Vedrana Corluke... To se zna, da takvi ljudi ne bi igrali za nas i niko ne trazi opravdanje za njih...

Niko ne opovrgava da nema slucajeva tipa Preldzic, ali ih nema toliko koliko mi pricamo, nego nama slucaj Preldzic sluzi kao opravdanje za svakog potencijalnog igraca kojeg izgubimo... :evil:

Zasto je relevantan Ibrahimovic? Zato sto je Zlatan sad jedan od 5 najboljih igraca na svijetu, i mogao je igrati za nas, ali ne igra!!!!!!!!!!

Ponovicu ti opet, Ibrahimovicev otac je uzeo za ruku Zlatana i doveo ga u NS BiH i ponudio onim banditima, oni rekli da imaju talenata takvih na izvoz...Covjek se pokupio i otisao dalje... Ovo je prica koja 1000000% tacna i trebamo je svaki put ponavljati dok ne naucimo lekciju! A lekcija, je ta da ne trebamo da se odricemo nijednog igraca, koji daje naznake da ce biti dobar fudaber!!!!

Ne valjaju nam nasi hrvati, nasi srbi, nasi dijasporasi u svedskoj, svicarskoj, njemackoj, danskoj, holandiji, belgiji...Ne valjaju nam nam hercegovci, ne valjaju nam krajisnici, ne valjaju nam podricnji, semberci... Sad je haman proradila urotnicka sandzacka zavjera protiv BiH, pa se desi ovo....

http://sportsport.ba/bh_fudbal/kolasina ... sbih/97832" onclick="window.open(this.href);return false;

Niko ne valja, svi nas vuku, hoce da nas sputaju u nasem pohodu za osvajanje svih svjetskih sportskih tronova...Zato sto smo mi sportska velesila, mi ne treba nikoga da molimo da igra za nas, nas ce ljudi moliti da obuku nas sveti dres...Puh stoko...

Niko ne valja i niko nije upravu, samo su upravu oni idioti sto je sjede u kancelarijama NS BIH, u Ferhadijinoj....

Znaci 15 godina, ista prica, a koliko igraca smo propustili, a samo kad se sjetim ko je nam igrao u razlicitim reprezentacijama... :evil:

Evo ti jedan primjer, kad budem imao prilike napisa cu ti u privatnoj poruci slucaj Mirza Begic i KS BiH... Kroz kakve je situacije prosao i zasto igra za Slovence.... Ja ga nista ne optuzujem, cak sta vise - podrzavam ga u odluci....
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 06 feb 2013, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 feb 2013, 13:24

@dufresne druže ovaj mi je tekst na ss.ba pravo bezveze. Čuj nije Kolašinac javljao a na presu u NSBiH rekli da se javio i izvinuo što ne može. Također i Jagodić je rekao da mu je potvrdio da će igrati za nas. Sad se čovjek nije javio jedan dan na telefon nekom klocu od novinara ili nekokm dindijancu iz saveza i novinar odmah udario ko maksim po diviziji po momku.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 feb 2013, 13:25

:lol: :lol: Pa naravno da manje vrijedi. Vidis iako je Pjanic iz Luksemburga, i 90% repke dijaspora, oni ne igraju za dijasporu vec za Bosnu i Hercegovinu. Vidis tu je ta razlika. Sto oni nekako doprinose Bosni i Hercegovini.

To ti je vrlo lahko za objasniti, ja navijam za Celik i za Arsenal. I uzivam pogledati obje utakmice, ali Celiku placam kartu, placam ovo ili placam ono, dok Arsenalu ne placam, i naravno ja na forumima navijaca Arsenala(recimo u Engleskoj) nikad necu imati isti tretman kao neko ko ide na utakmice i odvaja svoj novac za Arsenal. I sa pravom mogu nazvati Celik svojim klubom jer sam bar dijelom pomogao, Arsenal ne mogu, iako bih volio da mogu otici i aBd otici cu nekad.

@Adnan jesi siguran u to? Ja imam tu srecu da znam nekoliko ljudi koje znam imaju bas mnogo familije u inostranstvu(sam licno nemam niti mi treba) i vjeruj mi da oni od njih nista ne dobijaju, eventualno nesto malo.
Celik!3,2,2.

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 06 feb 2013, 13:26

A ne znam kako vam nije jasno. Pa ovaj @ principatus, brani ta smeća, jer je isti kao i oni, isto bi i on postupio da je na njihovom mjestu. Kakva njihova Bosna i bakrači.
Imam ja i rođaka i poznanika takvih, puno, pa i o njima isto mislim.

Kad bolje razmislim i bolje je što takvi neće igrati za Bosnu, što nemaju veze s istom. Lijepi naš Mire, Edo, Vedo, Avdija, Miroslav, Ogi, Boris.. Igrači koji dušu na terenu ostavljaju, a za one koji to neće, me prosto zaboli.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 feb 2013, 13:26

Ma oni čim preko granice, ne smiju osjećati ništa prema Bosni, oni nisu više Bosanci i Hercegovci, a njihova djeca na svijetu koja uspiju u životu ( relativno rečeno ), od koje bi cjela nacija mogla da ima koristi, e oni su pravi Bosanci, naravno ako se izraze da hoće igrati za nas, tad je nama srce k'o Banja luka, i to su pravi hardcore Bosanci :!:

Samo me yebe nešto ovdje, a to je neka logika ...
A toj tvojoj @AGB profesorici se ja pos.erem na njenu titulu jer je velika seljanka u glavu.
Pogledaj podatke državnih institucija koliko se slijeva novca iz dijaspore u BiH, ne treba ti se valjda crtati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Google [Bot] i 35 gostiju.