Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 feb 2013, 13:29

@Zizu niko nije rekao da ne smiju voljeti, volim i ja vec navedeni Arsenal, ALI. Od ljubavi se ne zivi. I da pogledaj malo, drzava zivi od Zenice,Tuzle,Sarajeva.
Celik!3,2,2.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 feb 2013, 13:32

Hrani Zenica, Tuzla, Sarajevo ... hrani, tako je, ali čijim parama ???
Upravu si, ovdje ljudi rade, rade na crno, ali kada nemaju, ko im šalje ???
Čije oni pare troše ???
Pa Hrvati su parama naše dijaspore izgradili svoje autoputeve
Šta uradište od topica majko moja
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 feb 2013, 13:34

Zenica i Tuzla svojim parama. Odnosom svojom industrijom.
Celik!3,2,2.

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 06 feb 2013, 13:35

AllGunsBlazing je napisao/la:
@Adnan jesi siguran u to? Ja imam tu srecu da znam nekoliko ljudi koje znam imaju bas mnogo familije u inostranstvu(sam licno nemam niti mi treba) i vjeruj mi da oni od njih nista ne dobijaju, eventualno nesto malo.
Naravno da sam siguran i stvarno sam milsio da to svi znaju. Cak 20% BDP-a za 2012 su pare koje su stigle od "dijaspore". Stvarno ne razumjem zasto bi neko imo ista protiv ljudi koji ne zive u BiH i zasto bi ih neko umalozavo na bilo koji nacin. Ako se ne radi cisto o ljubomori...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 feb 2013, 13:40

NIkakav nije problem što oni neće igrati za Bosnu,problem je što su ispali LICEMJERI i LAŽOVI..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 feb 2013, 13:41

Nema smisla dalje pisati o tome.
Kao što neko reče, mislim da je @adi_žepče u pitanju, treba da se okrenemo ovima koji su ostali, tipa Dumić iz Brondbya, Arslanagić iz Standarda, evo Bičakčić riješava papire, Hadžić ih čitavu vječnost riješava, a nikako da riješi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 feb 2013, 13:42

@dufresne
Svaki igrac koji je stvarno htio igrati za BiH, znaci bez rezervnih opcija, kalkulacija i slicno, on je i zaigrao. Mrsicu nije bilo tesko cekati par godina da dobije pravo da igra za BiH, Pjanicu nije bilo mrsko cekati godinu dana na papire.
A evo vidim ima nekih balavaca kojima je malo to sto ih jedna svjetska zvijezda kao sto je Dzeko zove i ugoscava, nego bi im jos trebali prostrijeti crveni tepih pa bi onda, mozda, dosli. Vidim malo ti fali da zaplaces od patetike, zbog nekakvih igraca koje smo propustili. Meni licno ne pada na pamet bas puno takvih igraca, koji su htjeli svim srcem igrati za BiH ali nije im se dalo. Koji su to? Jesu li napravili neke karijere? Mozda igraju u nizeligasima pa zato nisam cuo za njih.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 06 feb 2013, 13:43

zaboljisportuBiH je napisao/la:@dufresne druže ovaj mi je tekst na ss.ba pravo bezveze. Čuj nije Kolašinac javljao a na presu u NSBiH rekli da se javio i izvinuo što ne može. Također i Jagodić je rekao da mu je potvrdio da će igrati za nas. Sad se čovjek nije javio jedan dan na telefon nekom klocu od novinara ili nekokm dindijancu iz saveza i novinar odmah udario ko maksim po diviziji po momku.
Ma normalno da je tekst bezveze, ali na osnovu ovog clanka ce se sad javiti hiljadu strucnjaka, koji ce Kolasinca pljuvati, govorit da je izdajnik, da nas je vukao za nos cijelo vrijeme, a mi njega do tada molili da igra za nas, kako nama ne trebaju lazne patriote, koji ce doci da igraju za nas, ako ne budu mogli da igraju za neku drugu reprezentaciju....

A do tada mamlazi se loze na patriotske izjave jednog Ognjena Vranjes, haaallllooooo jedan Vranjes prica o svetom dresu BiH, a mamlazi svrsavaju na taj jedan post na facebooku koji je napisao... :evil:

Ovo je dokaz naseg mentaliteta, dokaz da imamo pamcenje kao ovce i da nemamo nimalo principa.... :evil:

Zato kazem, svi ovi koji su otisli da odigraju ove prijateljske utakmice, nijedan nije izgubljen u konacnici za nas...Samo ako budemo htjeli da ih vratimo nazad.... A ne da izigravamo uvrijedjene mlade...
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 06 feb 2013, 13:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Pravda za Papeta!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 feb 2013, 13:44

brzi21 je napisao/la:A ne znam kako vam nije jasno. Pa ovaj @ principatus, brani ta smeća, jer je isti kao i oni, isto bi i on postupio da je na njihovom mjestu. Kakva njihova Bosna i bakrači.
De i meni reci kakav sam ja, kad tako mozes procjeniti Principatusa.

Kad ste vec krenuli oko te teme, znam na kakve ljude mislite, i dosta njih sto su otisli u dijaspori su smece od ljudi, ovdje dizu kredite, da bi se u Bosni mogli sto vise pokazati, i ja ih prezirem, ali da stavljate u isti kos sviju, i lijecite svoje frustracije nad njima, to ne razumijem.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 06 feb 2013, 13:45

ja ne vidim razlog trabunjanju ovdje, o patriotama, izdajicama i sl. to je jednostavno, pozoves covjeka, ako je zasluzio poziv, kao Kolasinac, on def. zasluzuje poziv za u-21. Ako dode, dode... Ako on osjeca da treba da igra za Njemacku ko smo mi da ulazimo u diskusiju o njegovoj nacionalnosti, pa momak je roden u Karlsuhe.. a ima i igraca o kojim se prica i pise toliko bez da su odigrali profesionalnu utakmicu..cekajmo barem da zasluze poziv

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 feb 2013, 13:51

ode tema u vraziju mater... ne treba nama neprijatelj... sami smo sebi najveci... pojedini postovi ovdje upravo objasnjavaju zasto smo mi u k.r.u i kao drzava i kao narod... pa mi se pojedosmo zivi oko necega sto nam je ponos svima ili bi bar tako trebalo biti... pojedinci o radu, ovi drugi o porezima, oni treci o primitivizmu i dijasporaca i 'tuzemaca'... halo ba?? nece da igraju... vozdra... bez njih se i moze i mora... bez obzira o kome se radilo i tu prica zavrsava... kad se odlucjes za BiH onda prihvatas da smo siromasna drzava, neorganizovana s puno propusta u svim segmentima i prihvatas je takvu... nije ti drago sto je tako, ali i BiH takva ti je draza od bogate, organizovane svicarske, njemacke, slovenije, austije itd... radis koliko je u tovoj moci da to popravis... ko god ima izbor i odabere ovo drugo nije patriota i nema sta traziti ni u ni oko reprezentacije BiH... i neka se ne ljuti kad mu neko kaze da nije patriota... nije, jer je to svojim odlukama pokazao...

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 06 feb 2013, 14:05

amho je napisao/la:ode tema u vraziju mater... ne treba nama neprijatelj... sami smo sebi najveci... pojedini postovi ovdje upravo objasnjavaju zasto smo mi u k.r.u i kao drzava i kao narod... pa mi se pojedosmo zivi oko necega sto nam je ponos svima ili bi bar tako trebalo biti... pojedinci o radu, ovi drugi o porezima, oni treci o primitivizmu i dijasporaca i 'tuzemaca'... halo ba?? nece da igraju... vozdra... bez njih se i moze i mora... bez obzira o kome se radilo i tu prica zavrsava... kad se odlucjes za BiH onda prihvatas da smo siromasna drzava, neorganizovana s puno propusta u svim segmentima i prihvatas je takvu... nije ti drago sto je tako, ali i BiH takva ti je draza od bogate, organizovane svicarske, njemacke, slovenije, austije itd... radis koliko je u tovoj moci da to popravis... ko god ima izbor i odabere ovo drugo nije patriota i nema sta traziti ni u ni oko reprezentacije BiH... i neka se ne ljuti kad mu neko kaze da nije patriota... nije, jer je to svojim odlukama pokazao...
E o tome je poenta, jesmo sve to sto si nabrojao...Ali to nije razlog da se ne trudimo, da budemo bolji, niko od nas ne ocekuje cuda, ali se ocekuje trud, rad i iskrena posvecenost poslu i pozivu... Kad se to napravi, rezultati ce biti, koliko - toliki, ali ce biti...

Boldovano je problem - neorganizovanost! I problem je sto mi to necemo da priznamo, nego samo krivimo druge i izvlacimo se na patriotizam...
Pravda za Papeta!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 06 feb 2013, 14:07

Ovdje se previše otišlo od teme, ja sam mišljenja da im niko ne bi imao bilo šta prigovoriti da su zaigrali za Švicu, ali ovdje se radi o tom da su rekli da žele da igraju za BiH i kad je savez počeo da radi nešto po tom pitanju oni su savez a i narod izigrali. Najmanje sam očekivao od Seferovića, jer je izjavama nagovještavao da će doći na ovo druženje i pokrenuti taj famozni postupak oko papira.

Ima greške i na relaciji Sušić-savez (jer se ponašaju neodgovorno sa ovim da selektor ne zna da su igrači pozvani), ali to nije nikakvo opravdanje za Seferovića koji je OBEĆAO doći na ovo okupljanje (druženje). I kad bi zaigrao poslije za reprezentaciju ova mrlja će mu ostati kroz cijelu karijeru, kao što se i Medi često nabacuje i nekim drugima.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 06 feb 2013, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2013, 14:12

amho je napisao/la: kad se odlucjes za BiH onda prihvatas da smo siromasna drzava, neorganizovana s puno propusta u svim segmentima i prihvatas je takvu... nije ti drago sto je tako, ali i BiH takva ti je draza od bogate, organizovane svicarske, njemacke, slovenije, austije itd...
Apsolutno se sa tim slazem, prihavatas je kao takvu momentalno, ali ne znaci da moras prihvatiti da uvjek tako ostane, a vecina zeli tako, da se ne promijeni nista na bolje, svjesno ili podsvjesno to je svejedno. I onda kad kazes nesto, dodje ti neki pametnjakovic, koji misli da ima autoritet, da ti kaze koliko tvoje misljenje ima vrijednosti, jer si kao dijasporac i bas zato branis ove "izdajnike", jer bi kao isto tako postupio. Sam taj bolestan konstrukt misli moze krenuti jedino od paranoidne, zatrovane balkanske svijesti. Svijest koja ce uvjek izabrati slatku laz naspram gorkoj istini. Znam o cemu pricam.

Za mene je ova diskusija zavrsena, zasto se zivcirati, ali ipak sam mnogo toga povukao iz nje, to jest imam sad jasniju sliku o pojedinim stvarima, a to je najbitnije. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 06 feb 2013, 14:44

Na pocetku sam podrzavao susica ali je moje povjerenje prema njemu uveliko palo.Ne toliko zbog igre koju reprezentacija pruza koliko zbog nepozivanja i afirmiranja novih igraca.Sto se tice te stvari lik je totalni telecak kao i njegove ne cesto tako nigdje-veze izjave.Malim dijelom za sve ovo je kriv i savez.

E sad idemo pogledati drugu stranu novcanice.Ova zemlja ima 4 miliona stanovnika,desetine gradica,stotine i hiljade sela i zaseoka,i u njima na hiljade fudbalskih terena.Na mnogim tim terenima omladina igra fudbal i nastoji da bude sto bolja.Svi ovi gradovi,sela,zaseoci,soliteri i slicna sranja daju na hiljade igraca koji se bave profesionalnim ili amaterskim fudbalom.Od ovih hiljade igraca iz hiljade gradova,sela,sokaka da budes u timu od 20 ljudi koji ce prestavljati ovu zemlju,zar ima veca cast.Koliko god ja pokusavao da realno sagledam sitvaciju ne mogu nikako da opravdam ove izostanke pojedinaca koji su drzavnim grbom obrisali dupe.Narocito ako su odredjene osobe pokazale i toliku dozu licemjernosti.

Ja kao Bosanac nikad nebi zaigrao ni za jednu drugu repku ako bi postojala ikakva mogucnost da zaigram za svoju.Tu cast i tu privilegiju ima samo jedna mala odabrana grupa ljudi koji su se morali odreci toliko toga da bi se posvetili fudbalskom zivotu i da bi dosli u poziciju da dobiju poziv da igraju za repku.Nakon toga jos ako repka pokaze interes za tebe a ti odaberes drugu mislim da tu nema opravdanja.Ja se iskreno nadam da ovaj dvojac nikad vise nece zaigrati za nasu repku jer nasa repka osim sto treba dobre igrace na terenu treba i jake karaktere i dobre igrace i van terena jer su to nasi najbolji ambasadori u svijetu.

Savez se trba potruditi da vrata repke budu sirom otvorena za sve one koji su svojim trudom i zalaganjem zasluzili poziv,savez treba i da vrbuje igrace i daje im doznanja da na njih racuna,ali savez ne treba nikog da moli,ako im nije dovoljan motiv biti i prestavljati sve ove hiljadite gradove,sela i sokake,i stotine hiljada nasih ljudi sirom evrope i svijeta onda **** takve igrace.Ova dvojica i ako ikad zaigraju za BIH nema te igre na terenu sa kojom bi me mogli kupiti da promjenim misljenje o njima koje sada imam,a to je da su obicni sljam.Pored toga zelim im svu srecu za svicarsku.Seadu Hajrovicu respekt,ovu tvoju gestu ce znati nagraditi Biliono polje kao i svaki stadion u BIH a moguce i veceras navijaci u sloveniji.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 06 feb 2013, 14:45

@Principatus zašto se džaba zamaraš dokazivanjem svog bosanstva? :?

To kako ti živiš u Njemačkoj ili neko drugi negdje drugo mogu komentarisati samo besposleni licemjeri i oni što vole da ogovaraju. Ko god je htio malo da se potrudi mogao je otići iz BiH. A ko god je htio da lijepo živi u BiH i to je mogao.

Problem mnogih je što neće da dignu du.pe pa da naprave ili jedno ili drugo. Sam znam jednu porodicu koja je u Njemačkoj dijelila sa crncima nešto što smo u to doba zvali "hajm-om" (valjda od "heim"), izbjeglički centar ili šta li je već. Pa su stali na noge, pomalo i sad žive normalno.

Ja sam u tu Bosnu došao da živim i prvom prilikom (doduše nakon osam godina) i otišao. Prvih noći sam spavao na jastucima. Sastavio dva i spavao na podu. TV imao onaj stari, mali Phillipsov. Jedan sto od 12 eura i to je sve. I da mi sad neko prigovara na onom ili ovom. Ma neka odyebu u skokovima. Ne trebaju mi.

Imam dva rodjaka koji žive u BiH. Oba su iz eto bosanske srednje klase. U prvog je otac bio penzioner, u drugog povremeni bauštelac. Obojca su završili fakultet (informatika i ekonomija), dobili auto i stan. Danas pravo dobro žive. Jedan u Tuzli, drugi u Sarajevu.

I da se samo još jednom vratim na ovo licemjerno ponašanje. To je svugdje u svijetu, nigdje nije drugačije. Svi vole da krive druge. Jednima je kriv savez, drugima Pape, a trećima ti igrači.

Oni za mene nisu nikad ni bili naši reprezentativci. Doživljavao sam ih "ako uspiju i budu htjeli igrati za nas". Narod ne voli odgovornost.

Ako hoćemo da budemo pošteni do sebe, moramo svu svoju inovativnost i pamet iz sebe istisnuti i pomoći našem fudbalu, oni koji hoće naravno. Ko god hoće BH fudbalu može pomoći. Bitna je samo odlučnost.

Jedni će biti političari i zalagati se za fudbal. Drugi kupiti kakav klub. Treći nešto donirati. Četvrti raditi nešto volonterski za klub. Peti organizovati proteste. Svako na svoj način može pomoći.

Kad naši klubovi budu znali šta žele postati u budućnosti, onda neka mi se jave forumaši i diskutovaćemo. Trenutno sve što vidim je da se gleda kako preživjeti još jednu godinu. Ta politika je totalno pogrešna. Niko uspješan ne gleda kako preživjeti godinu, svi uspješni gledaju kako napraviti još više, napraviti iskorak.

Dok toga ne bude, ovo oko stranih igrača će biti samo maska.

Kad je BH reprezentacija u pitanju, oni se trebaju zapitati gdje želimo biti za pet godina? I ići u tom smjeru. Ako je u top 20 reprezentacija svijeta, onda pokrenuti omladinske škole. Djeca sa 12 godina će u tom biti jako blizu prvih timova. Momci sa 15 će biti već manje ili više prvotimci.

Država neka zakonima i stimulativno pomogne klubovima. Klubovi neka pojačaju rad sa tim uzrastima. Neka šalju svoje trenere na razne seminare. Upošljavaju najbolje. I dalo bi se sve sriktat da bude tip top.

Napraviti jedan zajednički plan države, saveza i klubova i pokrenuti to kolo. Neka ide prema nečemu. Ovako kako sada idemo, rast ćemo još malo, možda šta i značajnije napravit i onda ćemo trehnut od pod. Nećemo znati gdje smo. Zapamtite moje riječi.

slika
Rekao si pravu istinu. Namjesto da težimo biti čim veći, mi sužavamo.

Oprostite na dugom postu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 feb 2013, 14:57

Da Arnele, dokazivanje svog Bosanstva iz Njemacke. Vidis nesto tu bas ne ide. Niko ne zavidi ljudima na hiljadama eura, vec znas sta je problem? Ljudi su zadovoljni u BiH sa koliko ima, i sam si rekao mogao je otici ko je htio, ali nije. Fazon je u tome sto on hoce da se osjeca Bosancem, da ga mi priznajemo, a ne zivi kao mi, ne misli kao mi ne radi kao mi. Ne pomaze drzavi nasoj kao mi sto pomazemo svaki dan.

Zasto se Ballotelli ne vrati svojoj pravoj majci? Zasto se on ne osjeca Afrikancem, vec Italijanom? Zivi u Italiji, plata Italijanska. On je Italijan, kao sto si i ti Slovenac, a onaj Njemac.
Celik!3,2,2.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 06 feb 2013, 15:05

Ok je sve to, al' jesam li ja kriv što su ljudi zadovoljni sa onim koliko ima?

Ne ide to kako zamšaljamo. Titina zastava je već odavno pala. Današnji svijet je puno suroviji i nikad neće ići po našim nacrtima. Eto daj mi 6 maraka satnicu i dva obroka.

Ko god, opet ću ponoviti, ko god je u BiH htio da lijepo živi uz malo truda, koji je potreban i u Švicarskoj, mogao je i može. Vjerovatno će ako ode vani živjeti nešto bolje, al' to je samo plata na svu patnju koju je prošao.

dentist
Kontakt:

Post Postao/la dentist » 06 feb 2013, 15:06

Ne znam kako vi,al ja od jucer strepim i cekam utakmicu.
Kako li ce biti kada sa Grcima bude :)

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 feb 2013, 15:07

Principatus je napisao/la:
amho je napisao/la: kad se odlucjes za BiH onda prihvatas da smo siromasna drzava, neorganizovana s puno propusta u svim segmentima i prihvatas je takvu... nije ti drago sto je tako, ali i BiH takva ti je draza od bogate, organizovane svicarske, njemacke, slovenije, austije itd...
Apsolutno se sa tim slazem, prihavatas je kao takvu momentalno, ali ne znaci da moras prihvatiti da uvjek tako ostane, a vecina zeli tako, da se ne promijeni nista na bolje, svjesno ili podsvjesno to je svejedno. I onda kad kazes nesto, dodje ti neki pametnjakovic, koji misli da ima autoritet, da ti kaze koliko tvoje misljenje ima vrijednosti, jer si kao dijasporac i bas zato branis ove "izdajnike", jer bi kao isto tako postupio. Sam taj bolestan konstrukt misli moze krenuti jedino od paranoidne, zatrovane balkanske svijesti. Svijest koja ce uvjek izabrati slatku laz naspram gorkoj istini. Znam o cemu pricam.

Za mene je ova diskusija zavrsena, zasto se zivcirati, ali ipak sam mnogo toga povukao iz nje, to jest imam sad jasniju sliku o pojedinim stvarima, a to je najbitnije. ;)
Nije to bas da vecina ne zeli promjene.. Vise se tu radi o tporu prema promjenama.. Da nam je nekako da nam bude bolje, a da mi nista ne moramo promijenit' ni u razmisljanju, a ni u djelovanju koje slijedi nakon toga. to je veliki problem i to se jos dugo nece promijenit'...

Autoritet ovako kako si ti opisao nema niko... sama podjela na dijasporce i ove druge nema nikakvog smisla... a sad na osnovu te podjele dodjeljivat' nekome vece ili manje pravo na drzavu i njene reprezentacije je pogotovo besmisleno...

Takva svijest nije svojstvena samo balkanskim narodima, samo sto su zapadnjaci poprilicno odmakli u emancipaciji od takvog načina rezonovanja.. Kritička analiza zasnovana na cinjenicama i primjeni jednakih arsina je nesto sto kod nas prakticki i ne postoji, tako da te to ne bi trebalo iznenadjivat'..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.