NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

amerosm
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la amerosm » 06 feb 2013, 01:51

randy_moss je napisao/la:Bez Welkera smo gola k.ita, ljudi budite realni. :roll:
Je li ti to ozbiljno ili se zezas. Ukoliko ne bude htio pristati na uslove BB-a bice neko drugi ko ce ga zamjeniti, a vecina navijaca i analiticara govori da bi za Patriotse bilo bolje da ne produzi ugovor sa Welkerom i da potrazi WR-a koji je visociji i koji je atletski gradjen.

Gronk mene licno polahko ali sigurno pocinje nervirati...Istina nije bas bilo dramaticno kako stoji u naslovu, ali bi se isti trebao malo smiriti kada je slavlje u pitanju imajuci u vidu njegovu povredu i trebao bi se ugledati na Hernandeza koji je iznajmio kucu u Kaliforniji kako bi mogao zajedno sa Brady-jem trenirati i njegovim trenerom.

Rijec je o sljedecem: http://www.nfl.com/news/story/0ap100000 ... broken-arm

PS: Medju 10 najomrazenijih sportista u SAD-u se nalaze i tri igraca iz NFL-a, a to su Cutler na 4.poziciji, Vick na 7.poziciji i Romo koji zatvara top 10. Tu su jos Manti Te'o, Woods i Amstrong.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 feb 2013, 16:32

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 feb 2013, 17:43

Eh, stigao i ja u nasu Bosnu. :)

Sto se tice SB, odgleda ga ja na prekide. Evo kako je bilo: tekma je bila u 17:30, a meni let u 21h. Sad uspjeo sam bio odgledati prvo poluvrijeme, i onda pravac aerodrom. Burazu stan blizu aoerodroma tako da dolazimo na njega do 19:20h. prolazi se osiguranje i sve, kad dodjo do svoje kapije, kad tamo TV i SB urakmica. ali vidim nesto ne stima. nema tona pa ne kontam, sta se SF Harbough raspravlja sa sudijama onoliko. Bio sam propustio onaj punt return Ravens-a, tako da sam to nadoknadio. nastavi se tekma... SF navro pravo i stignu ih, rezon 28:23. e, taman kod tog rezona, vrijeme ukrcavanja u avion. kad danas mi prikopcase ovdje u Zenici, digitalnu TV, i saltam ja, kad naleti na ESPN America, i reklame taman. haj reko da vidim sta oni pustaju, kad ono taman pocinje repriza SB utakmice. I evo bas sad se zavrsi.

tako da sam SB gledao eto 3 dana, i upsjeo sam izbjeci da saznam rezultat prije nego je odgledam.

utakmica je bila super. :)
Postovanje treba zaraditi.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 feb 2013, 21:48

kad_kako je napisao/la:Eh, stigao i ja u nasu Bosnu. :)

Sto se tice SB, odgleda ga ja na prekide. Evo kako je bilo: tekma je bila u 17:30, a meni let u 21h. Sad uspjeo sam bio odgledati prvo poluvrijeme, i onda pravac aerodrom. Burazu stan blizu aoerodroma tako da dolazimo na njega do 19:20h. prolazi se osiguranje i sve, kad dodjo do svoje kapije, kad tamo TV i SB urakmica. ali vidim nesto ne stima. nema tona pa ne kontam, sta se SF Harbough raspravlja sa sudijama onoliko. Bio sam propustio onaj punt return Ravens-a, tako da sam to nadoknadio. nastavi se tekma... SF navro pravo i stignu ih, rezon 28:23. e, taman kod tog rezona, vrijeme ukrcavanja u avion. kad danas mi prikopcase ovdje u Zenici, digitalnu TV, i saltam ja, kad naleti na ESPN America, i reklame taman. haj reko da vidim sta oni pustaju, kad ono taman pocinje repriza SB utakmice. I evo bas sad se zavrsi.

tako da sam SB gledao eto 3 dana, i upsjeo sam izbjeci da saznam rezultat prije nego je odgledam.

Svaka čast, haos dobro posloženo gledanje SB-a :) A i opis svega je odličan ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 feb 2013, 21:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:Edo o Rayu ;)

http://www.****/s277153/Kolumne/Kol ... tnika.html
Nisam do sada puno čito ovog eksperta jer se par puta nisam nikako mogo složiti se njegovim košarkaškim pogledima.
Ali ovaj puta se u potpunosti slažem sa većinom iznesenog u ovom tekstu. Na momente sam pomislio ko da je tekst moj ;)

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 06 feb 2013, 22:25

amerosm je napisao/la:
randy_moss je napisao/la:Bez Welkera smo gola k.ita, ljudi budite realni. :roll:
Je li ti to ozbiljno ili se zezas. Ukoliko ne bude htio pristati na uslove BB-a bice neko drugi ko ce ga zamjeniti, a vecina navijaca i analiticara govori da bi za Patriotse bilo bolje da ne produzi ugovor sa Welkerom i da potrazi WR-a koji je visociji i koji je atletski gradjen.
Ko? Fragilni Edelman? Danny Amendola? :roll:

Bio ti je atletski gradjen i visoki Randy Moss protiv Baltimorea u wildcardu kada je Welker pokidao ACL, i odigrali smo fenomenalno. Jeb*s Welkera, sta ce nam? :roll:
Ispustio je dvije lopte i otpisao si ga trajno, dok zaboravis da ih uhvati 230 za 2 sezone, convert bezbroj trecih downova i uvede te u playoff doslovno.

Bez njega bi vatromete pravili kad osvojimo AFC East titulu i wildcard poziciju.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 feb 2013, 22:36

Taktičar je napisao/la: Nisam do sada puno čito ovog eksperta jer se par puta nisam nikako mogo složiti se njegovim košarkaškim pogledima.
Šta je bilo u pitanju, pa se nisi slagao sa njegovim mišljenjem?

Inače pratiš li košarku, odnosno NBA :D

Inače Flakin agent je rekao da on zaslužuje biti najplaćeniji QB u NFL-u, pa će ti biti zanimljivo pratiti tu sagu :)

Baldwin na dodjeli nagrada zbija šale na račun NFL zvijezda slika

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 feb 2013, 22:41

http://www.colts.com/news/article-1/COL ... 06-mailbag" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo nekih novih informacija... otvara se mogucnsot dovodjenja vrhunskof WR! Usput.. novi OC ! Bice zanimljivo svakako!
Max Allegri

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 06 feb 2013, 22:47

Teška srca se moram složiti s @randyem, Walker je potreban ovoj ekipi. Nadam se ipak da će Talib potpisati ugovor
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 feb 2013, 23:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Taktičar je napisao/la: Nisam do sada puno čito ovog eksperta jer se par puta nisam nikako mogo složiti se njegovim košarkaškim pogledima.
Šta je bilo u pitanju, pa se nisi slagao sa njegovim mišljenjem?

Inače pratiš li košarku, odnosno NBA :D

Inače Flakin agent je rekao da on zaslužuje biti najplaćeniji QB u NFL-u, pa će ti biti zanimljivo pratiti tu sagu :)

Baldwin na dodjeli nagrada zbija šale na račun NFL zvijezda slika

[youtube][/youtube]
Bavio sam se i pratio (i još se bavim i pratim) mnogim sportskim granama. Košarku sam u stvari najviše pratio i bavio se njome skoro cijeli život. Neke Avdićeve tekstove sam čito za vrijeme SP u košarci i izgledalo mi je često da se malo na silu pokušava praviti pametan, a i nisam se slago sa njegovim prognozama, tako da ga onda i nisam dalje pratio njegov spisateljski rad.
Nekoliko puta sam zalazio na neke druge podforume i teme ovdje na ss.ba, ali mi ovdje uz NFL najviše prija atmosfera, i zbog velikog interesa za NFL i zbog raje koja ovdje navraća ;)

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 feb 2013, 23:18

A Flacco i saga oko njega sada ne mogu drugačije završiti nego sa njegovim punim džepom, odnosno maksimalnim ugovorom. Traži 20-ak miliona po sezoni, i njegov agent tvrdi da on sada vrijedi više nego Manning i Brees jer pred sobom ima nekoliko godina vrhunca karijere.
Po meni će to zayebati mnogo šta. Zbog njegovog ugovora neće biti mjesta pod capom za neke igrače popud legende Reeda, a on teško da će moći opravdati ugovor. Jednostavno i dalje ne vjerujem u njegovu sposobnost da u kontinuitetu pruža elitne partije. To jeste uradio u zadnje 3 tekme, ali mislim da će tokom narednih sezona opet puno oscilirati između loših i odličnih utakmica. Bilo bi mi veoma drago da me na terenu demantira.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 feb 2013, 23:55

Giantsi cutali RB-a Bradshawa, i defanzivce Boleya i Cantya u pokušaju da smanje payroll te zadrže svoje FA Beattya, Cruza i Browna jednog i drugog :mrgreen:

Saintsi za poziciju DC-a biraju između Roba Ryana i Crennela izgleda, a Peyton će u narednih par dana obaviti razgovore sa njima i još par kandidata ;)

A slažem se da će Flacco završiti sa onim što želi, tj max ugovorom, sad koliko je to dobro vidjećemo u narednim sezonama, jer je pred Ravensima svakako smjena generacija, ali ne sumnjam da je FO Ravensa na čelu sa Ozziem Newsomeom već spremio rješenje i ima igrače koji su spremni uskočiti na pozicije veterana, a neke će naći i kroz draft, kao što je bio slučaj sa Lewisom i Reedom koji su bili njegova prva 2 picka na draftu i koji su budući HOF igrači 8-)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 feb 2013, 02:20

randy_moss je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Ko? Fragilni Edelman? Danny Amendola? :roll:

Bio ti je atletski gradjen i visoki Randy Moss protiv Baltimorea u wildcardu kada je Welker pokidao ACL, i odigrali smo fenomenalno. Jeb*s Welkera, sta ce nam? :roll:
Ispustio je dvije lopte i otpisao si ga trajno, dok zaboravis da ih uhvati 230 za 2 sezone, convert bezbroj trecih downova i uvede te u playoff doslovno.

Bez njega bi vatromete pravili kad osvojimo AFC East titulu i wildcard poziciju.
Da se razumjemo ja smatram da je Welker odlican igrac, ali isto tako smatram da ne zasluzuje ono sto trazi i ukoliko ne bude htio pristati na uslove BB-a ja mu zelim sve najbolje u karijeri i hvala mu za sve sto je ucinio za nas.

Sto se tice ove utakmice to je bila specificna situacija i specificna sezona, jer je Welker povrijedio koljeno u posljednjoj utakmici regularne sezone, a uz to to je bila sezona povratka Brady-a nakon povrede koljena i sasvim je normalno bilo da ce ekipa uci nesigurna u utakmicu sa Ravensima.

Jednostavno ne mogu se pomiriti sa cinjenicom da nam uspjeh ovisi o jednom igracu, pa hebo ga zivot uzeli smo tri SB-a, a glavno oruzije u napadu je bio Troy Brown.

Po ovom pitanju imamo razlicita misljenja, no najvaznije je da i dalje volimo Patriotse i da se nadamo da ce naredne sezone uzeti SB u stadionu onih. :D :D

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 07 feb 2013, 14:19

Taktičar je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Eh, stigao i ja u nasu Bosnu. :)

Svaka čast, haos dobro posloženo gledanje SB-a :) A i opis svega je odličan ;)
hehehehe hvala, hvala. A bojao sam se da cu ga skroz propustiti, ili da ce mi neko prije nego ja odgledam utakmicu, reci rezultat. Ali uspjeo sam izbjeci taj scenario, i bas sam uzivao. :)

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 08 feb 2013, 01:56

" onclick="window.open(this.href);return false; ... Reggie Wayne... vrijedi pogledati!
Max Allegri

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 feb 2013, 01:57

http://www.csnne.com/blog/standing-room ... eedID=3946

On definitvno nije normalan i pitanje je koliko ce BB i Kraft trpiti njegove budalastinje. Mene iskreno boli briga sta igrac u svom slobodnom vremenu radi dok pruza ono sto se od njega ocekuje na terenu, ali je poznato da kod BB-a i Krafta postoji kodeks ponasanja i kojeg se svi moraju pridrzavati.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 feb 2013, 09:49

amerosm je napisao/la:http://www.csnne.com/blog/standing-room ... eedID=3946

On definitvno nije normalan i pitanje je koliko ce BB i Kraft trpiti njegove budalastinje. Mene iskreno boli briga sta igrac u svom slobodnom vremenu radi dok pruza ono sto se od njega ocekuje na terenu, ali je poznato da kod BB-a i Krafta postoji kodeks ponasanja i kojeg se svi moraju pridrzavati.
Ma nije ništa sada uradio, ovo je više zaHebancija, jer Gronk je prošle godine bio u društvu Bibi, koja je njegova jaranica ( :mrgreen: )

slika :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2013, 01:58

Boldin izjavio da ukoliko Ravensi s njim ne potpisu novi ugovor da ce se oprostiti od aktivnog igranja, jer sebe ne moze zamisliti u nekom drugom timu i da su Ravensi jedini tim za koji zeli igrati.

Novinari/analiticari takodjer danas tvrde da Welker zeli napustiti Patriotse jer se ne osjeca uvazeno kod igraca i kod navijaca i da bi mu naredne destinacija mogli biti 49ersi.

Takodjer NFL je objavila tezinu rasporeda za narednu sezonu, a prema istom Panthersi imaju najtezi, dok Broncosi imaju najlaksi raspored od svih NFL ekipa - odnosi se na omjer pobjeda i poraza u protekloj sezoni.

@ rio

znam ja da Gronk nije nista uradio i znam da je prijatelj sa doticnom gospodjom, ali se postavlja pitanje dokle ce Kraft trpiti njegove ispade - mislim da se Gronk mora malo smiriti - jer sigurno nije to ono sto on zeli. U kratkom vremenskom periodu izlaze dva clanka i jedan se odnosi na Gronka, dok se drugi odnosi na Gergorya koji obilazi bolnice sa bolesnom djecom. Nadam se da si me razumio sta zelim reci, mada je meni iskreno svejedno sta svojek radi u svom slobodnom vremenu, dok na ternu pruza ono sto se od njega ocekuje.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 feb 2013, 13:36

amerosm je napisao/la:
Novinari/analiticari takodjer danas tvrde da Welker zeli napustiti Patriotse jer se ne osjeca uvazeno kod igraca i kod navijaca i da bi mu naredne destinacija mogli biti 49ersi.

Takodjer NFL je objavila tezinu rasporeda za narednu sezonu, a prema istom Panthersi imaju najtezi, dok Broncosi imaju najlaksi raspored od svih NFL ekipa - odnosi se na omjer pobjeda i poraza u protekloj sezoni.
Ma pusti te novinare, a Ninersi i da hoće ne bi ga mogli potpisati jer nemaju dovoljno cap spacea ;)

Inače Patsi imaju 14 najteži raspored u NFL-u, iako to ne mora da znači nešto previše ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 feb 2013, 13:42

amerosm je napisao/la:
Da ti ovdje nisi sta pobrkao? Mozda obratno...

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []