KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Thecoldfear
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Thecoldfear » 08 nov 2009, 13:46

Onda bi bili najskuplja momcac u NLB ligi. Nema Zimic ni 2 hiljade KM

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 08 nov 2009, 13:50

CP3 je napisao/la:
Bejli i Radonjić pojačali Bosnu

Uprava KK Bosna brzo je pronašla zamjenu za Nikolu Vučurovića i Matiju Češkovića, sa kojima je prije par dana sporazumno raskinuta saradnja. Novi igači Bosne su američki bek Brajan Bejli, koji je igao za Bosnu pre dve sezone te krilo Gorjan Radonjić, nekadašnji igrač Atlasa. Zanimljivo je da oba igrača u Bosnu dolaze iz poljskog Turova.

- Njih dvojica su prošle sezone zajedno igrali u Turovi i imali zapaženu ulogu. Angažovali smo igrače na pozicijama koje su nam bile deficitarne odlaskom Vučurovića i Češkovića - rekao je predsednik KK Bosna Nihat Imamović.

Bejli je u Turovi prosečno igrao 19 minuta i postizao osam poena po meču, dok je Radonjić prosečno igrao 2 minuta i beležio šest poena.
Mislim da ce BB i Gorjan, biti adekvatna pojacanja jer su to upravo pozicije gdje smo najtanji. Pozitivna stvar kod Gorjana, je i to sto moze podjednako dobro igrati poziciju sutera kao i niskog krila. Mislim da je pogreska, ovo sto pise da je Gorjan igrao samo dvije minute u prosjeku. Kako sam vidjeo, njegova statistika je 11,4 min po utakmici i 6,4 poena.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 nov 2009, 13:51

bosnas_ je napisao/la:Svaka cast upravi na dovodjenju BB i ovog Radonjica,iako za ovog drugog do sada nisam cuo
:roll:

zar neko moze da ne cuje za covjeka koji je igrao u reprezentaciji francuske sa tony parkerom, borisom diawom i ronny turiafom i bio im ubjedljivo najbolji igrac... :lol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 08 nov 2009, 14:41

momci gdje ste ovo procitali da su nas oni pojacali

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 08 nov 2009, 14:47

muamer_15 je napisao/la:momci gdje ste ovo procitali da su nas oni pojacali
http://****.rs/news.php?id=13598&vote

evo ovdje ti pise:-D

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 08 nov 2009, 15:45

košarkaš je napisao/la:
ipsa je napisao/la:@kosarkas,
priznajem da ima neumjesnih komentara, al mi nije jasna reakcija koja nije nista na vecem nivou od pomenutih komentara....moj prijedlog je da se uhvatis u diskusiju sa navijacima cije komentare smatras realnim i objektivnim, a vjerujem da ih ima...zar to nije bolja varijanta...
a to da ste miljama ispred nas...hmmm...predpostavljam da je ta recenica vise plod ljubavi prema svom klubu nego realno stanje stvari... :!:
tu ti priznam, u pravu si, ali kad otvorim ovaj topic kk bosna i čitam šta pišu kobe ribery mahalac itd.itd.jednostavno ne mogu ostat ravnodušan, zato npr.nikad tebi neću ništa vratiti ili nedaj Bože prvi reći(provocirati) jer su tvoji postovi stvarno realni, i tebe smatram ok....ali dobro u pravu si, trebao bi više pažnje uputiti prema normalnijim forumašima......ja sam rekao ipsa trenutno...ok nije miljama ali sada smo trenutno u boljoj formi i igramo bolje...
pa ja sto bezze trosit i rijeci i vrijeme na prepucavanja....i ti sto se vole prepucavati ce prestati kad vide da nemaju koristi, odnosno da se niko ne pridruzuje njihovoj supljoj....ne bih da ispadne da popujem, al kad ti odgovaras na provokacije izazivas reakciju i onih sa kojim bi mogao voditi normalnu diskusiju..i to na kraju, umjesto konstruktivne rasprave, dovede do prepucavanja svakoga sa svakim...
evo vidim da je vec diskusija normalizovana na topicu...ne znam jel do mog posta il... :lol:
I feel devotion!!

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 08 nov 2009, 15:57

U svakom slučaju bolje mi zvuči BB nego Matija Ceskovic,ovaj radonjic je igrao u solidnim klubovima,valjda ce nam se konacno neko isplatiti od ovih igraca koji dodju u Bosnu,a nismo culi za njih ili bez neke reputacije.A jos bi nam dobro dosao kakav centar pa da Zimica stavimo za PR kluba umjesto Delibasica

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 08 nov 2009, 16:14

samo jos da je upravi utuvit u glavu da nam treba centar i to pravo dobar centar...ja ne znam sta bi sa onim halilovicem....trebao je potpisat za fener, pa doc kod nas na posubdu...nidje se ne spominje...ja redovno pratim fener i nista se ne prica o tome da je halil eventualno potpisao za njih....
Zadnja izmjena: ipsa, dana/u 08 nov 2009, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
I feel devotion!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 nov 2009, 16:32

BB je veliko pojacanje,mislim da ce to biti i Radonjic,oba igraca su iskusna i igrali su u dobrim klubovima! Cestitke upravi! jos da nam je dobar centar,hm gdje bi nam bio kraj...

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 08 nov 2009, 22:43

sto ovo niko ne objavljuje da su bejli i radonjic stigli u bosnu cak ni sportsport.ba

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 08 nov 2009, 22:44

Centar kolege centar, tu smo najtanji. A da je BB pojacanje pa tu nema dileme, jos samo da je u onoj staroj formi!
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 nov 2009, 23:02

muamer_15 je napisao/la:sto ovo niko ne objavljuje da su bejli i radonjic stigli u bosnu cak ni sportsport.ba
Objavljeno je paša na par sajtova, ali info nije zvanično potvrđen saopštenjem za javnost kk Bosne ili slično, pa ovi sa sportsport.ba vjerovatno zato ne objavljuju.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 09 nov 2009, 12:25

zna li neko hoce li kakav centar dolaziti sta je sa rakocevicem

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 nov 2009, 12:30

Evo izgleda da ostajemo bez Ivanovica u nastavku sezone!.. Kvalitetan centar nam je neophodan,mozda bi najbolje rjesenje bio Rakocevic koji igra 4-5,jer na visokim pozicijama smo u velikom deficitu!
BB jo snije potpisao i ne zna se kad ce i da li ce...navodno uprava na stolu ima nekoliko ponuda i danas ili sutra ce konacno odluciti... Ne znam sta da kazem,mislio sam da je sa BB sve gotovo,ali ocito nije..

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 09 nov 2009, 12:54

bosnas_ je napisao/la:Evo izgleda da ostajemo bez Ivanovica u nastavku sezone!.. Kvalitetan centar nam je neophodan,mozda bi najbolje rjesenje bio Rakocevic koji igra 4-5,jer na visokim pozicijama smo u velikom deficitu!
BB jo snije potpisao i ne zna se kad ce i da li ce...navodno uprava na stolu ima nekoliko ponuda i danas ili sutra ce konacno odluciti... Ne znam sta da kazem,mislio sam da je sa BB sve gotovo,ali ocito nije..
sto je vam sa ivanovicem :?: :?:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 nov 2009, 13:04

Barney Stinson je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Evo izgleda da ostajemo bez Ivanovica u nastavku sezone!.. Kvalitetan centar nam je neophodan,mozda bi najbolje rjesenje bio Rakocevic koji igra 4-5,jer na visokim pozicijama smo u velikom deficitu!
sto je vam sa ivanovicem :?: :?:
ima problema sa koljenom..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Halim
Kontakt:

Post Postao/la Halim » 09 nov 2009, 23:37

Je li se samo meni cini ili je opet (ili odmah?) propala ona prica o mladim igracima i Bosninom pogonu. To se iz godine u godinu ponavlja iz dva razloga:
a) sponzori/uprava/publika nemaju strpljenja
b) talenat nije odgovarajuci

U tom smislu se nakon serije losih rezultata prvo mijenja trener, a nakon toga na silu kupuju bilo kakvi stranci i igraci sto ce spasiti sezonu. Ne mogu da vjerujem da je vecina raje s foruma zaboravila sta je bilo prosle godine i da se zapravo sezona ponavlja po identicnom scenariju.

Ocito je da dolazi startni americki pg/sg te startni centar, tako da se s pricama o mladom pogonu treba pozdraviti. Mozda ne bi bilo lose da se presjece i zakljuci da nije bilo adekvatnog rada/talenta s ovom generacijom "mladih" sto se tu vrti na klupi zadnje 4 godine te da se otpuste ovi treneri mladjih selekcija i dovedu novi strucnjaci ili pak pokusaju kupiti talenti iz ostatka zemlje i dovesti u BiH.

Da sad ne ulazim u raspravu kako je zalosno sto u nasa 4 najjaca klupa u zemlji nemaju dva igraca koji mogu igrati za reprezentaciju :s

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 nov 2009, 09:45

Halim je napisao/la:Je li se samo meni cini ili je opet (ili odmah?) propala ona prica o mladim igracima i Bosninom pogonu. To se iz godine u godinu ponavlja iz dva razloga:
a) sponzori/uprava/publika nemaju strpljenja
b) talenat nije odgovarajuci

U tom smislu se nakon serije losih rezultata prvo mijenja trener, a nakon toga na silu kupuju bilo kakvi stranci i igraci sto ce spasiti sezonu. Ne mogu da vjerujem da je vecina raje s foruma zaboravila sta je bilo prosle godine i da se zapravo sezona ponavlja po identicnom scenariju.

Ocito je da dolazi startni americki pg/sg te startni centar, tako da se s pricama o mladom pogonu treba pozdraviti. Mozda ne bi bilo lose da se presjece i zakljuci da nije bilo adekvatnog rada/talenta s ovom generacijom "mladih" sto se tu vrti na klupi zadnje 4 godine te da se otpuste ovi treneri mladjih selekcija i dovedu novi strucnjaci ili pak pokusaju kupiti talenti iz ostatka zemlje i dovesti u BiH.

Da sad ne ulazim u raspravu kako je zalosno sto u nasa 4 najjaca klupa u zemlji nemaju dva igraca koji mogu igrati za reprezentaciju :s
ma ta prica o forsiranju mladih je samo mazanje ociju ljudima... to se u kk bosni nikad nece desiti vjeruj mi. ove sezone je i bilo nekih sansi ali je onda propalo dovođnje nekih igraca... a i tvoje opcije pod A i B su tacne uglavnom... ali eto gledajuci sa ljepse strane bosna izbaci skoro svake sezone nekog solidnog mladog igraca....
poređenje ove i prosle sezone... pa recimo da je tim tu negdje mozda ipak slabiji za nijansu jer su se u upravi pravili ludi pa ostavili ekipu bez niskog krila koje zna igrati kosarku jer mi smo imali tu vucka koji pojma nema... onda bez back up playa jer muha ne moze ni na marsu igrati organizatora igre.... matija jednostavno nije igrac za bosnu a imao je platu vecu nego štemberger u širokom... i zato je doslo do ovakvog raspada i sada ce oni da spasavaju sezonu dovode igrace i bla bla bla svake sezone ista prica. da ljudi u upravi imaju imalo postenja prema nama navijacima izasli bi u javnost i ispricali sta su u planovi pred sezonu... i onda bar znamo i mi na cemu smo...
You are someone else I am still right here

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 10 nov 2009, 15:23

Ma ja, Rakočević, kako da ne.........Evo i Willy Solomon je slobodan igrač, otpustila je Pamesa i Rawle Marshalla, a navodno i Hervelle nije zadovoljan minutažom u Realu, a Jeremiah Masseyu je Messina još početkom godine rekao da na njega ne računa, ali ovaj nije htio da ide zbog bogatog ugovora....Možda, ako bismo ponudili približno, moglo bi se tu ujagmiti nešto :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne, sad ozbiljno, zaista ne vidim zbog čega bi Rakočević dolazio u najgoru ekipu NLB lige, vrlo vjerovatno i najkokuzniju, kada je to igrač euroligaške kvalitete, a sve i da je prop'o, može u najmanju ruku da igra za Budućnost ili neku dobru grčku, talijansku ili čak špansku ekipu sa sredine tabele...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 nov 2009, 19:03

Bejli konacno potpisao,odlicno! To je igrac protiv kojeg se Mason iz Sirokog ne bi osjetio na parketu! Bosna je sada mnogo jaca,Bejli i Radonjic ce sigurno biti od velike koristi,dolaze iz super jake ekipe kakav je Turov i jedva cekam da debituju za Bosnu! Bice Bosna opet sampion! Svi u zetru i vratimo publiku u dvoranu! Uprava je pokazala da im je stalo do rezultata,doveli su jaka pojacanja ,sada treba ganjati rezultat! Cestitke upravi jos jednom!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.