Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

hordas_Bec
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la hordas_Bec » 07 feb 2013, 12:15

utakmica je bila sasvim ok! pjanic daleko najjaci na terenu!

jedno se samo pitam: jel se onaj zahirovic plasi lopte ili se meni cini? kad god da je u posjedu lopte, isto kao da si mu dao bombu, pa da se mora rijesiti sto prije!?!?!.... molim raju za odgovor? :)

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 07 feb 2013, 12:25

Kao i sto znamo svi, Grcka igra neki ultra defanzivni nogomet. Taj bunker ce biti poprilicno tesko probiti, ali dobra stvar je sto su trenutno iza nas pa nama i remi nije toliko los. Zbog toga je najpametnije igrati blago ofanzivno. S obzirom da ipak igramo na domacem terenu mislim da mozemo startati sa nekom slicnom formacijom kao jucer, odnosno sa ta 2 napadaca.

Ako se ne varam Bicakcic je pokrenuo proceduru oko dobivanja sportskog drzavljanstva kada je posjetio savez?

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 07 feb 2013, 12:32

po meni protiv grcke ce biti utakmica koja će presuditi kvalifikacije, jer pobjedom, bili bi mentalno prejaki, i računam da bi imali sve pobjede do kraja, uz neki mogući x u bratislavi... u slučaju remija, bilo bi milion kalkulacija, ali bi tad morali uzet oba puta slovake, a ako zijanimo mislim da se selamimo sa prvim mjestom...

sto se tice postave, po meni bi bilo najbolje..

--begović---
--mujdža*(vranješ)--spahić--pandža*(vranješ--zukanović)--salihović*(lulić)--
--medunjanin-pjanić-misimović--lulić--
--ibišević--
--džeko--
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 07 feb 2013, 12:59

protiv grcke pozvat Misimovica,Muslimovica,Burica,Viscu a izostavit sa spiska Vrsajevica,Avdukica,Ibricica !!! mozda i Medunjanina i to bi bilo to .
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

lamin
Kontakt:

Post Postao/la lamin » 07 feb 2013, 13:20

ja sam novi na forumu.citam ove razne komentare nakon utakmice i ne mogu da vjerujem kakvih sve osoba ima.mozda nesto djece ima i te razumijem ali nisu valjda svi djeca.mi lagano upola snage dobijemo Sloveniju ali opet svi nezadovoljni. ne valjaju igraci,selektor,navijaci.....ma ljudi jeste vi normalni. kao da smo Njemacka, Brazil,Spanjolska...ovako mala drzava i jos ovakva uvijek u vrhu.iako nismo otisli jos niti na jedno takmicenje ali smo makar bili u prilikama da odemo. malo uvijek fali ali eto...drzava gdje pravoslavci i katolici to jest tkz Srbi i Hrvati Boga mole da je nema....sve cine i da nema reprezentacije.gdje svaki od njih jedva ceka ako iole vrijedi da igra za nama susjedne drzave,gdje mu je ovo samo ljuta muka i kada nemoze nigdje onda igra za BiH samo radi bolje prodaje negdje u Kinu, Azerbejdzan...gdje su do ne tako davno ljudi u izvrsnome odboru bili samo da raskopaju savez u kojeme su vladali i sa cijim parama su putovali po svijetu jer tu priliku vise nikada niti su imali niti ce imati....gdje su se postavljali i na zalost i sada se postavljaju treneri za selekcije od 15 do 21 godinu samo da bi sto vise para nakrali. treneri koji ne mogu niti ce voditi ikada i jedan posten i normalan klub, treneri koji vec je javna tajna imaju tarife za pozivanje raznih igraca i igracica koji sigurno nikada nece zaigrati u iole ozbiljnijom klubu u Europi. ali bitno je da trener uzme pare i da se ti roditelji i menadzeri mogu prsiti kako imaju sina reprezentativca. u drzavi u kojoj klubove vode kriminalci...i vidimo i sami gdje ih vode..gdje nase ekipe mole Boga da ih ne isprase neke ekipe iz Luksemburga, Malte.....drzava gdje se nasao jedan Ivica Osim i napravio malo reda ali eto i njega su makli. drzava gdje suci sude po nacionalnome kjlucu i sude znamo kako....e ttakva drzava gdje nema boljih navijaca ali eto i oni ne valjaju jer kazu ima najvise iz dijaspore..eto i to sada mana..drzava gdje na zalost navijaci samo pjevaju onu Merlinovu ...mene zivot razocarao....i takva drzava pobijedjuje lagano sve one sredjenije i naprednije repke koje su mozda Europska sredina,,a sa onima u vrha se sa jos 2 igraca moze ravnopravno nositi i pobijediti.i mi opet tim igracima nalazimo mane. nalazimo mane i Safetu,nalazimo mane fizioterapeutu....ljudi ponosite se sto imate ovakve momke koji igraju ponosno za ovu drzavu i koji ce jos ponosnije aBd nastupati u Brazilu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 feb 2013, 14:00

protiv Grcke imao dovoljno vremena da se dobro spremimo.. Najbitnije je da svi budemo zdravi,da nema povreda bitnih igraca i mislim da mozemo ostvariti dobar rezultat u toj utakmici,koja nije kljucna ali je veoma bitna ! za tu utakmicu cemo biti jaci za Mujdzu i Misimovica,mozda cak i Salihovica koji se vraca na teren pocetkom marta,i velika je mogucnost da Bicakcic dobije pasos do te utakmice i bude na raspolaganju selektoru! protiv Slovenije smo odigrali dobro,ostvarili ubjeldjivu pobjedu,ali vidjeli su se i nedostaci kod nekih igraca koji jednostavno nisu u formu,kao sto su prije svega Stevanovic,Zahirovic i Medunjanin! ja bi Zukanovica stavio na poziciju zadnjeg veznog umjesto Zahirovica koji je totalno van forme a prvenstvo u drugoj ligi Rusije pocinje tek sredinom marta... a na poziciju stopera staviti Bicakcica ako bude imao pravo nastupa,a velike su sanse da hoce...on bi mogao uspjesno zaustaviti Samarasa! Mujdzu vratiti na desni bok,tu je puno jaci od Vranjesa koji je sinoc odigrao solidno... Misimovic jednostavno mora igrati umjesto Stevanovica,on jedini zna uz Pjanica stati na loptu,razmisliti ,dobro uposliti igraca... do utakmice protiv Grcke odigrat ce Miske 5-6 prijateljskih utakmica i 3-4 prvenstvene,dovoljno da bude u formi.... ja bi zvao i Muslimovica,jer mi na klupi nemamo pravog napadaca!

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 07 feb 2013, 14:06

[quote="lamin"]

Drug. Dug ti je post, tezak za citanje ali evo ja cu ti reci ako pokrenes peticiju zabrane Merlinovih pjesama na stadionu ja cu te prvi podrzati (y).

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 07 feb 2013, 14:14

Neko ko moze da napise kakva je povreda kod Mujdze, nemogu nigdje da naletim na neke informacije :?:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 feb 2013, 14:15

Kolega @lamin sjeti me se nekad' :

slika

@knabs, imao je neku povredu leđa, sada ne znam da li je to, to.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 07 feb 2013, 14:29

Moguće je da će Rahimić biti u sastavu protiv Grčke. Utakmica od velikog značaja, kako za nas tako i za njih.
Bez kalkulisanja i eksperimentisanja, sve je izglednije da se vraćamo isprobanom receptu, pod svaku cijenu
ostvariti pozitivan rezultat, što bi nam otvorilo vrata mundijala.
Nije isto igrati prijateljsku tekmu protiv Slovenije i kvalifikacionu protiv ekipe, za koju niti jedna evropska
ekipa ne može biti sigurna da će ih pobijediti. Pa čak ni Španija ili Njemačka.
Svjesni smo da možemo, da li ćemo uspjeti, vidjećemo uskoro.

Sretno Zmajevi
F.K.SARAJEVO

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 feb 2013, 14:31

@Molotovljev, upravu si 100 %, vjerujem i ja da ćemo Rahimića gledati na defanzivnom veznom, jer uprkos njegovim godinama, njegovu kvalitetu na raspolaganju u reprezentaciji da ga zamjeni, trenutno nemamo.
General je najbolji na svojoj poziciji i to je svima jasno kao dan.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 07 feb 2013, 14:33

Ma mi nikad u svojoj historiji nismo pobijedili Grke, a kako su oni odigrali protiv Švicaraca, sve mi više smrdi na neki remi u Zenici.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 feb 2013, 14:34

Jel Rahimic jos aktivan igrac..ja bih isto volio da on bude u ekipi..ali da li je spreman za jednu ovakvo vaznu tekmu.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 feb 2013, 14:35

Ako bi Rahimic bio u trenaznom procesu i bude odigrao 1-2 utakmice ja bi ga pozvao, na njegovoj poziciji smo najtanji. Ja mu vjerujem.

Zvao bi i Misketa, ali da sjedi na klupi, moze zatrebati pri kraju ako bi bio negativan rezultat.
Zvao bi i Muslimovica, jer ko zna, nedo bog da se povrijedi Dzeko ili Ibisevic.

Naravno sve ovisi u formi, prvenstvo u Kini pocinje kasno, vidjecemo.

Jedno je sigurno, Pjanic treba i mora biti plejmejker... 8-)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 07 feb 2013, 14:41

Rahimić je nedavno igrao 2. poluvrijeme za CSKA u prijateljskoj utakmici protiv Rosenborga..
Inače, General bi svojom pojavom na terenu dodatno unio neophodno samopouzdanje pojedinim igračima,
prije svih mislim na Zahirovića.
F.K.SARAJEVO

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 feb 2013, 14:48

molotovljev je napisao/la:Rahimić je nedavno igrao 2. poluvrijeme za CSKA u prijateljskoj utakmici protiv Rosenborga..
Inače, General bi svojom pojavom na terenu dodatno unio neophodno samopouzdanje pojedinim igračima,
prije svih mislim na Zahirovića.

Pa Zaha ne bi ni igrao kad bi Rahimic bio u timu. :)

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 07 feb 2013, 14:56

Nakon sinoc idemo samljeti i Grke sto da ne.... :D
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2013, 15:04

RAZORIĆEMO GRKE NAJMANJE 4:0 :!: :!: :!:
Vođa zna.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 07 feb 2013, 15:10

bosnas_ je napisao/la: Misimovic jednostavno mora igrati umjesto Stevanovica,on jedini zna uz Pjanica stati na loptu,razmisliti ,dobro uposliti igraca... do utakmice protiv Grcke odigrat ce Miske 5-6 prijateljskih utakmica i 3-4 prvenstvene,dovoljno da bude u formi.... ja bi zvao i Muslimovica,jer mi na klupi nemamo pravog napadaca!
Sto je bitnije (pored dvije ligaske utakmice), odigrat ce i dvije utakmice Azijske lige prvaka (prva utakmica 27 februara, druga 13 marta). No opet ce biti upitna njegova forma, dok sam poprilicno siguran da ce ipak dobiti poziv.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 07 feb 2013, 16:41

A sda ponovo BITNA utakmica.Razlog zasto mi do sada nismo nikada otisli na veliko takmicenje je jasan.Nikada nismo pobjedili u bitnoj utakmici.Sve nebitne rasturimo pa i ponizimo protivnika djelujemo prejako .A sada se iskreno nadam da je doslo vrijeme da pobjedimo Grke.Sazreli smo u svakom pogledu.Imamo iskustvo ,kvalitet i valjda ce nem i malo sreca biti saveznik.Grcke se treba cuvati u pravom smislu te rjeci.To je reprezentacija koju svi podcjenjuju u vidu da nisu sam vrh Evropskog nogometa,ali oni to redovno demantiraju.Vidim da vec pocinju kavkulacije da nam nerjeseno odgovara.Ja sam malo gledao raspored i ne slazem se s tim ni malo.Grci mislim da ce sve do kraja poslije Zenice dobiti.Oni su imali Slovake na pocetku i dobili ih u Bratislavi.U slucaju X- a sa Grcima Slovacka dolazi na bod razlike.I onda opet imamo utakmicu biti ili ne biti.Treba to gledati rjesiti vec s Grcima pa neka se oni kolju s njima,za baraz..Necemo imati puno prilika protiv Grka za gol.To mislim da je svima jasno.To protiv njih niko ne moze odraditi da ih nesto puno nadigra.Zato odbrana mora biti beton.Jednostavno ne smijemo primiti gol.Po cjenu da ga i ne damo.Mozda je malo kontradiktorno onome sto sam gore napisao,ali strpljivom igrom ako zatvorimo prilaze neko ce garantujem od nasih napadaca napraviti taj potez za pobjedu.
Bitna stvar koju sam primjetio sinoc,i pored odlicne igre prema naprijed.Puno puse u nasoj odbrani.
Po meni najvise skripi kod covjeka koji bi trebao da igra u paru sa Spahicem.
Za sad je Pandja najblizi da igra.Problem vidim nazalost i u njemu i u alternativi Vranjesu.Misimovica nikako da igra ako mislimo sebi dobro.Protiv Grka nam definitivno tu treba covjek koji moze pretrcati duplo vise od njega.Stevanovic je ,nek misli ko sta hoce za mene bolje rjesenje.Poginuce momak na terenu ako bude trebalo.
I ne podcjenjujte Grke nikad,ni u komentarima jer smo onda bojim se ponovo nayebali...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.