geronimo je napisao/la:
A šta ćemo sa tim da se spekuliše da bi Rafa i Gusta mogli uhvatiti maglu i onda se taj broj drastično smanji.
Eh teska pretpostavka. Za Rafu me nebi iznenadilo ali za Gustava definitivno bi.
Ovdje se samo osvrcemo na jedan Neymarov interviju, nikakvo uzbudjivanje.
Stefan Effenberg je napisao/la:
Vratimo se na taktiku: gdje bi igrao Neymar? Uvijek je igrao na lijevoj strani odnosno lijevom krilu, kad sam ga gledao. Ili u Guardiola formaciji da igra lažnu devetku?
Odštetna klauzula mu je 45 milijuna, prema transfermarktu. Dakle, iznos koji možemo platiti ali bi onda trebalo nekoga prodati. Ili?
Eh ovo je ono sto i mene tisti jer sam pisao da je nezahvalno govoriti u ovom trenutko o transferima. Konkurencija jeste prevelika i to je ono sto moze dovesti do nezadovoljstva, primjer Robben... Kvalitet Neymara je neupitan, ali u prethodnom postu sam naveo da je sada samo pitanje koliko smo zainteresovani za njega, ili koliko nam je potreban.
Medjutim, prije pocetka sezone sam govorio, da najveca snaga Bayerna dolazi sa krilnih pozicija, a bas na tim krilnim pozicijama mi nemamo dugorocna rjesanja. Posle me je Muller demantovao svojim igrama i potvrdio da se Bayern itekako moze osloniti na njega po desnoj strani, ali opet sve drzim sa rezervom posto i njegova forma zna da varira.
Idemo na lijevo krilo, Ribery ima nepunih 30 godina, i budimo realni pa kazimo da on ima jos nekih 3, eventualno 4 godine igranja na nekom visokom nivou.
S druge strane imamo Neymara koji ima 21 godinu, i kojeg svakako mozemo uigrati i na desnom krilu ili eto laznoj devetci ako je trebamo (nezahvalno je ovdje reci da Bayern treba igrati bez klasicnog spica

), i koji u svaka doba moze nadomjestiti lijevo krilo.
Neka mi se ne zamjera, ali ja stvarno jos nisam siguran da je Shakiri to dogorocno rjesenje i Bilalov buduci nasljednik. Jednostavo nisam siguran da je to ustvari to.
Velika je konkurencija u ekipi, a konkurencija koliko je dobra, nekada je i utoliko losa, jer naravno izaziva nezadovoljstvo posto se ni Shakiri sigurno se nece pomiriti s tim da svaku utakmicu gleda sa klupe.
Sve jo do novog trenera i njegove koncepcije. Ostaje da se vidi da li postoji interes za Neymarom. Sigurno je da isti ne flertuje sa Bayernom bez razloga.