BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Romariooo
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Romariooo » 07 feb 2013, 12:40

KSIVLE je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la: Iskreno ne mora ga ni zadrzati, u Bundesligi se definitivno moze naci kvalitetan stoper koji bi dostojno zamijenio Humija, jos bi Dortmundu ostalo love da dovedu jednog ili dva igraca. Pored toga Santana ima sve predispozicije da postane vrhunski stoper, a tu je i Klop koji ce ga dodatno izbrusiti.
Santana nema predispozicije da postane vrhunski stoper i to nikada neće biti. Njega uzeti kao adekvatnu zamjenu za Hummija je smiješno. Odlazak Hummelsa bi za nas bio nenadoknadiv hendikep, jer je riječ o jednom od 3-4 najbolja IV na svijetu i jednom od najboljih IV u povijesti njemačkog nogometa. Nadajmo se da u ovome nema istine.

Iskreno, ovakve spekulacije nisu dobre pred Shakhtar i Bayern. Trebao bi to klub ekspresno sasjeći.
grijesis, jedini nenadoknadivi gubitak za dortmund bi bio da ode klopp, sve ostalo se da nadoknaditi, bilo koji igrac, veliki majstor klopp bi sigurno nasao dostojnu zamjenu, kao sto je to uradio i u slucajevima odlaska kagaxe i sahina za koje se takodje mislilo da su nenadoknadivi

dortmund je toliko dobar da ne zavisi puno od bilo kojeg pojedinca, sve dok je tu klopp i dok se dobiju neke pare za ove sto odu, kako bi se kupili neki novi, dortmund ce biti priblizno jak

vidjet cemo sta ce biti, za razliku od prosle godine, barca je ovaj put vrlo ozbiljno zainteresovana, navodna skauti ga prate vec 6 utakmica i svi izvjestaji su veoma pozitivni, cijena je jedio problem, navodno 30 miliona. poznajuci rossela i njegovu pametnu politiku transfera, i cinjenicu da je humels jedan od rijetkih stopera koji bi se mogao uklopiti u nasu specificnu igru, i da je mlad, mogao bi se taj transfer desiti, vrlo je vjerovatno, i to za 20 i nesto miliona plus bonusi

dosta naravno zavisi i od samog igraca, kakve su njegove zelje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 feb 2013, 12:57

Romariooo je napisao/la: grijesis, jedini nenadoknadivi gubitak za dortmund bi bio da ode klopp, sve ostalo se da nadoknaditi. veliki majstor klopp bi sigurno nasao dostojnu zamjenu, kao sto je to uradio i u slucajevima odlaska kagaxe i sahina za koje se takodje mislilo da su nenadoknadivi
Ovo je već relativiziranje stvari. Kako da mi nađemo adekvatnu zamjenu npr. za Goetzea ili Hummelsa kad su oni klase kakvih je malo na svijetu. Po toj logici da Barca ima Kloppa mogla bi bezbrižno prodati Messija i Iniestu, jer bi Klopp sigurno našao zamjenu. Zaboravljaš da se veliki trener ne postaje bez velikih igrača. Kad spominješ Sahina, podsjetio bih te da smo mi lani na njegovoj poziciji imali dosta problema dok se Gundo uklopio. Što se tiče Kagawe, već prije nego je otišao imali smo potpisanog Reusa, tako da nije bilo velike razlike što on ide.

Romariooo je napisao/la:dortmund je toliko dobar da ne zavisi puno od bilo kojeg pojedinca, sve dok je tu klopp i dok se dobiju neke pare za ove sto odu, kako bi se kupili neki novi, dortmund ce biti priblizno jak
Itekako zavisi od nekih. A i sam na kraju kažeš "približno jak", dakle ne toliko jak kao s npr. Hummijem ili Goetzeom.
Romariooo je napisao/la:vidjet cemo sta ce biti, za razliku od prosle godine, barca je ovaj put vrlo ozbiljno zainteresovana, navodna skauti ga prate vec 6 utakmica i svi izvjestaji su veoma pozitivni, cijena je jedio problem, navodno 30 miliona. poznajuci rossela i njegovu pametnu politiku transfera, i cinjenicu da je humels jedan od rijetkih stopera koji bi se mogao uklopiti u nasu specificnu igru, i da je mlad, mogao bi se taj transfer desiti, vrlo je vjerovatno, i to za 20 i nesto miliona plus bonusi
Ako Thiago košta 40, onda Hummels košta bar 30. Sumnjam da su Susi i Watzke budale da ga puste za 20-25 milja.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2013, 13:03

KSIVLE je napisao/la:Što se tiče Kagawe, već prije nego je otišao imali smo potpisanog Reusa, tako da nije bilo velike razlike što on ide.
Ovo ti je samo jos jedan u nizu dokaza da niti jedan igrac nije nezamjenjiv, pogotovo u Bundesligi gdje kvalitetnih igraca ne manjka.

Sto se tice cijene, 30 miliona eura za stopera je odlicna svota novca, bez obzira o kakvom se igracu radi. Ukoliko uopste i dodje do transfera naravno. Svaki igrac je zamjenjiv, sistem je taj koji razdvaja tim i cini ga jedinstvenim, a Klopp je najvazniji kotacic Dortmunda i on izvlaci i vise od maksimuma od igraca koje dovede u BvB.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 feb 2013, 13:12

ne mozes sad porediti odlaskom hummelsa sa odlaskom messija ili inieste, za njih ne postoje zamjene jer su ubjedljivo najbolji na svojim pozicija u svijetu a vjerovatno i u istoriji, to je jednostavno klasa iznad i zamjena se ne moze naci u ovoj glaxisiji

hummels je sjajan, ali klopp moze sigurno naci priblizno dobrog stopera od kojeg brzo moze napraviti mozda i boljeg igraca od hummelsa, to se nikad ne zna, bitno je da ju tu trener velemajstor i da postoji sjajan sistem koji funkcionise, igraci mogu odlaziti i dolaziti, kvalitet ostaje

imala je i barca takvih situacija, recimo znamo kako je mocan igrac yaya toure, pa on ode, al naslijedi ga buskec kojeg su mnogi tada ismijavali, pa ispade mocan igrac i nista kvalitet ne pade. u dortmundu je bitno da ne dodje do neke vece raspe, ako ode jedan il eventualno dvojica kljucnih igraca, to se moze nadoknaditi, sta ja znam, u svijetu ima tek mozda desetak nenadoknadivih igraca, sve ostalo sa uz dobar skauting i uz malo srece moze se nadoknaditi, barem priblizno, e sad to priblizno moze biti prblizno gore i priblizno bolje, ako bi recimo dortmund od nekoga dobio 30 miliona za humelsa, i doveo barem priblizno dobrog stopera, malo slabijeg ali dobrog, i jos jednog dobrog igraca, mozda bi to znacilo i poboljsavanje kvaliteta ekipe, nikad se to ne zna, ja vjerujem da bi klopp bez humelsa a s 30 milki na raspolaganju mogao i poboljsati ekipu

sto se tice poredja alcantre i humelsa, tu je pravilo jasno, od odbrane preko veznjaka do napadaca, uvijek je cijena bila sve veca, najbolji odbramnebni igraci su placani maksimalno 40 miliona do sada, najbolji veznjaci nesto vise, napaci su opet bili najskuplji, tako to ide.

mislim nemoj me pogresno shvatiti, nije da ja sad nesto puno prizeljkujem humelsa, cijenim ga, cijenim i dortmund, ali ima jos igraca koji su u njegovom rangu i cak i bolji, da humels dodje u barcu pitanje je i kako bi se uopste uklopio i dal bi imao mjesta u prvih 11, nije to nista zagarantovano, tako da sam ja tu oprezan,
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 feb 2013, 13:21

Ako nešto ne volim, to je pišanje uz vjetar, tj. laprdanje u prazno o nečemu gdje je vjerovatnoća ispod 1 %.

Ako je neki portal pokren'o špekulaciju, onda ne mora značiti da ima tu nešto. Ustvari, može Barca tražiti njega koliko hoće, ali od svih igrača koji su trenutno u BVB ubijeđen sam da bi BVB zadnjeg prodao Hummelsa i ne vjerujem da bi on sam htio da ide iako je u pitanju Barca. Nekoliko puta je naglašav'o da može sebe zamisliti do kraja karijere u BVB-u.

Hummels, Reus i Gotze su tri igrača bez kojih BVB ne bi bio ovaj moćni BVB koji je danas. Nit' bi ih mi prodali, niti bi oni išli, jer nema ni pola godine kako su produžili ugovore. A sad te pare koje se spominju nam nisu potrebne za igrača koji ne želi da ide iz kluba.

Watzke je rekao: "Ne trebaju nam toliki novci, pa nećemo valjda otvarati banku. Ne želimo ih prodati" To je bila izjava kad se pisalo da je ManUtd spreman da plati 60 mil za Hummelsa i Gotzea. Watzke je naglasio da je ponuda od 120 mil. za njih dvojicu, ne bih prodali.
http://www.goal.com/de/news/827/bundesl ... ften-nicht" onclick="window.open(this.href);return false;
BVB se želi etablirati u vrhu njemačkog i evropskog fudbala, a ne prodavati najbolje igrače na prvi mig nekog kluba.

A ta cifra od 30 mil. je presmiješna. :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2013, 13:32

Romariooo je napisao/la:mislim nemoj me pogresno shvatiti, nije da ja sad nesto puno prizeljkujem humelsa, cijenim ga, cijenim i dortmund, ali ima jos igraca koji su u njegovom rangu i cak i bolji, da humels dodje u barcu pitanje je i kako bi se uopste uklopio i dal bi imao mjesta u prvih 11, nije to nista zagarantovano, tako da sam ja tu oprezan,
Trebao bi ga prizeljkivati, jer je Hummels doktor za sve defanzivce koje Barcelona trenutno ima. Puyol je u godinama i to uveliko, Pique nije ni blizu forme koju je nekada imao, a i tada nije bolji od Hummelsa koji vrlo dobro iznosi loptu i odlicno bi se uklopio u Barcin sistem. Sada je druga stvar sto ga BvB ne zeli prodati po rijecima forumasa i simpatizera Dortmunda. Mascherano cesto zna igrati stopera sto mu je neprirodna pozicija, a i ne snalazi se bas dobro tamo. Tako da teza o ne mogucnosti igranja Hummelsa u prvih 11 ne pije vode. Jos kada se tome doda cinjenica da u svijetu nema mnogo boljih stopera od Hummelsa, a da su dostupni sve je jasno. Ne kazem da je i pomenuti dostupan, ali za 30 ili 35 miliona bi se dalo razgovarati.
Semir bvb je napisao/la:A ta cifra od 30 mil. je presmiješna. :lol:
Nije cifra presmijesna vec ste vi previse subjektivni i ne vidite dalje od nosa, bez ljutnje ali je tako. Stoper kakav god da je obicno se prodaje za mnogo manje pare. Hummels je odlican, ali nema tog kluba sem mozda Citya ili PSG-a koji bi dali vise novca za jednog stopera. Ako je BvB-u do love ( sto mislim da nije ) prodali bi ga pomenutim klubovima.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 feb 2013, 13:58

hehe, pa ne moze se ljudi reci da je cifra za stopera smijesna ako je 30 miliona, sta onda, 100 miliona bi trebalo platiti da bi bilo realno

cifra je dobro, pitanje je samo zeli li ga barca toliko da bi platila toliko, zeli li onda preci u barcu i dal bi ga dortmund na kraju pustio

prica nije nikakvo nagadjanje, skauti barce ga vec prate i daleko je to od toga da je samo spekulacija, vjerovatno prate jos nekoliko stopera, ima tu istine vjerovatno, al ja mislim licno da nema od toga nista, tesko bi barca svabu dovodila, kod nas u klubu su sve latinosi, igraci koji znaju spanski, spanci, argentinci ili brazilci , sad humels bi tu bio jedini sjevernjak i nekako mi se tako ne uklapa

svojom igrom bi se vjerovatno izborio za mjesto u prvom timu, ali ne lako jer bezveze potcjenjujete postojece stopere u barci, ne moze se humels porediti s pikeom koji je boji i dokazaniji igrac od humelsa, ipak pike ima vise iskustva igranja na top nivou (osvajanja liga prvaka, svjetskih i evropskih prvenstava), humels je u tom pogledu slabiji ipak
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 feb 2013, 14:25

KSIVLE je napisao/la:Bild piše da bi Diouf mogao biti zamjena za Lewu. Pošto mu ugovor istječe 2014. mogli bi ga dobiti za pristojnu svoticu. Po meni najbolje rješenje od ovih manje zvučnih imena što se spominju.
Bio bi odlično pojačanje. Trebali bi ga dovesti i kad bi Lewandowski ostao. S njima dvojicom u napadu bih bio prezadovoljan, a H96 da damo Schiebera. :)

@Romariooo
Znaš šta bi Zorc rek'o na interesovanje Barce za Hummelsa?! Rek'o bi: "I mi pratimo Messija" :lol: , ...eto tolika je vjerovatnoća tog transfera. :D 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2013, 15:18

Romariooo je napisao/la:svojom igrom bi se vjerovatno izborio za mjesto u prvom timu, ali ne lako jer bezveze potcjenjujete postojece stopere u barci, ne moze se humels porediti s pikeom koji je boji i dokazaniji igrac od humelsa, ipak pike ima vise iskustva igranja na top nivou (osvajanja liga prvaka, svjetskih i evropskih prvenstava), humels je u tom pogledu slabiji ipak
Samo jos na ovo da odgovorim. Ne znam kakve veze ima proslost i uspjesi tima s poredjenjem 2 stopera. Pique u Barceloni kao i vecina njihovih stopera nema previse posla s obzirom na presing koji vrsi vezni red Barcelone i napadaci tog tima. S druge strane Hummels se u svakoj utakmici mora dobro oznojiti i cuvati gol Dortmunda jer protivnici itekako znaju da napadnu. Barcelona s druge strane vecinu protivnickih napada sasijece mnogo prije zadnje linije. Ja govorim o trenutnom kvalitetu, dok s jedne strane Hummels dodatno poboljsava svoju formu, Pique stagnira i nije niti blizu forme koju je imao nekada. Dakle danasnji Hummels je kvalitetniji stoper od Piquea. Ne moze se zivjeti na staru slavu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 feb 2013, 16:04

Dortmund - Borussia Dortmund bangt vor dem Bundesliga-Heimspiel am Samstag (15:30 Uhr) im ausverkauften Signal Iduna Park gegen den Hamburger SV um den Einsatz von sechs Stammspielern. Das Mitwirken von Marcel Schmelzer und Kevin Großkreutz ist ernsthaft gefährdet, darüber hinaus stehen dicke Fragezeichen hinter vier weiteren Akteuren des Teams von Trainer Jürgen Klopp.

Roman Weidenfeller, Marco Reus, Mario Götze und Lukasz Piszczek haben bis zum Mittwoch noch an keiner Trainingseinheit teilnehmen können. Weidenfeller startet heute einen Trainingsversuch.

Reus, Götze und Schmelzer hatten während der Woche bereits die Reise der Nationalmannschaft zum Länderspiel gegen Frankreich in Paris (2:1) abgesagt.
Siguran sam da i Klopp sam sebi ne vjeruje ove danasnje izjave... :lol: :lol: :lol: :lol:
Mora se priznati da je ovo odlicna taktika Klopp-a, jer protivnik sada ne zna sta da ocekuje, a ko da gledam Fink ce krenuti da se nadigrava sa BVB-om i popusicemo 5 komda. :? :?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 feb 2013, 16:09

Borussia Dortmund treba kod ovakvih stvari da se postavi na način i da kaže da igrač nije na prodaju ili npr da kaže ponudite 50 miliona eura i onda ćemo razmislit. Slične stvari je radio Uli kada su oblijetali klubovi Riberyja, on kaže ponudite 70, 80 miliona pa možda i razmislimo.

Nije više sada lako kupiti igrača od Bvb-a, ali dal je skroz nemoguće to će se potvrdit kroz naredni period. U suštini za svakog igrača postoji cijena, samo neke je glupo prodavat i za veće cifre. Pogotovo sada je teže kupiti igrača od Dortmunda. Hummels naravno da ima izuzetan značaj za Dortmund jer je sad stub odbrane, mlad je, ima liderske sposobnosti, moderan je stoper, a nema više kod njega na visokom nivou ni onih kikseva koji su se znali desit prošle sezone npr u Ligi prvaka. Sada je kompletan stoper i jedan od najboljih u Evropi.
I sinoć je jedno njegovo pravovremeno uklizavanje u duelu s Francuzima bilo impresivno, timeing mu je u dosta slučajeva sjajan. Teško njega neko može kupiti, jedna od dodatnih stvari koje idu u prilog tome da neće ići je ta, što mislim da njega inostranstvo, nešto pretežno i ne privlači, a kao Nijemca će uprava još više učinit da ga sačuva.

Što se tiče Lewandowskog, tu je malo druga priča, dosta toga ide ka tome da će on otići. Čak nije daleko od toga da će i preći u Bayern. Nije ovo sad subjektivno mišljenje jer o ovom transferu (mogućem) sam sve napisao već na Bayernovoj temi, više na to ukazuju neke stvari. Postoje određene šanse da pređe u Bayu, jer dosta toga na to miriše. Ipak iako ne dođe kod nas, otići će mislim iz Dortmunda u drugi klub. Dosta toga na to ukazuje. Ali vidjet ćemo, ništa ne tvrdim sigurno, dok u nešto nisam siguran.... :) Ali kažem kako se neke stvari čine, kada se ovako sve sagleda kroz medije i sve te indicije.... A isto tako sve mi se više javlja osjećaj da bi Džeko mogao završit u Dortmundu....Kod prodaje Lewata bi to pogotovo bilo realno.
A što se Dioufa tiče, to je odličan napadač, ne bi on sigurno bio flop ko Schieber na primjer. Iako sam nekako i za ovog drugog vjerovao da bi mogao uspjet u Dortmundu.....

Za Matsa još nešto da dodam, on kao prvo vrijedi puno, a kao drugo klub se mora tako postavit da je neprocjenjiv, jer ako se neki tek solidni igrači (ne toliko extra, extra....) plaćaju ogromnim sumama, što bi onda BVB bolnu granicu za Matsa postavio niže....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 feb 2013, 16:32

Romariooo je napisao/la:poznajuci rossela i njegovu pametnu politiku transfera,
Je l' to ona pametna politika koja je za onog kloca Sancheza dala 40 miliona :?: (da ne idemo dalje)

Dosadni ste vise sa tim lafo transferima...po vama ce BvB sljedece sezone biti u rangu Hoffenheima...ili ce mozda Klopp silni sa B sastavom osvojiti Bundesligu...ipak je to do sistema,ebes igrace.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 feb 2013, 17:13

Bundesliga je napisao/la: Ovo ti je samo jos jedan u nizu dokaza da niti jedan igrac nije nezamjenjiv, pogotovo u Bundesligi gdje kvalitetnih igraca ne manjka.
A koji je to igrač što bi ga Borussia mogla dovesti, a da bude jednake kvalitete jednog Goetzea ili Hummelsa?
Bundesliga je napisao/la:Sto se tice cijene, 30 miliona eura za stopera je odlicna svota novca, bez obzira o kakvom se igracu radi.
Je ako ti je Zdravko Mamić uzor savršenog poslovanja, a Dinamo uzor kakav bi klub trebao biti.
Romariooo je napisao/la:ne mozes sad porediti odlaskom hummelsa sa odlaskom messija ili inieste, za njih ne postoje zamjene jer su ubjedljivo najbolji na svojim pozicija u svijetu a vjerovatno i u istoriji, to je jednostavno klasa iznad i zamjena se ne moze naci u ovoj glaxisiji
Mogu porediti u smislu da ni Borussia ne bi mogla dovesti adekvatnu zamjenu za Hummija, kao ni Barca za ovu dvojicu. To je bila moja poanta.
Romariooo je napisao/la:hummels je sjajan, ali klopp moze sigurno naci priblizno dobrog stopera od kojeg brzo moze napraviti mozda i boljeg igraca od hummelsa, to se nikad ne zna, bitno je da ju tu trener velemajstor i da postoji sjajan sistem koji funkcionise, igraci mogu odlaziti i dolaziti, kvalitet ostaje
Po toj logici BVB je servis za proizvodnju odličnih igrača za druge klubove. :roll: Stvori igrača, pa ga onda na vrhuncu prodaj drugome i stvaraj novog. How yes no. Ne bih volio baš da klub za kojeg navijam bude servis drugim klubovima.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 feb 2013, 17:21

Semir bvb je napisao/la:Ako nešto ne volim, to je pišanje uz vjetar, tj. laprdanje u prazno o nečemu gdje je vjerovatnoća ispod 1 %.
Na TM-u je više od 5%, a to je kod mene signal za uzbunu kad se radi o ovim ključnim igračima. :mrgreen:
Semir bvb je napisao/la:Hummels, Reus i Gotze su tri igrača bez kojih BVB ne bi bio ovaj moćni BVB koji je danas.
Jhebhena potpisčina.
Semir bvb je napisao/la:A ta cifra od 30 mil. je presmiješna. :lol:
Vidi se da si pametan čoik. 8-) Sad bi mi tribali past na guzicu jer je neko ponudio 30 milja za ponajboljeg IV na svijetu. Kako da ne.
Semir bvb je napisao/la: Bio bi odlično pojačanje. Trebali bi ga dovesti i kad bi Lewandowski ostao. S njima dvojicom u napadu bih bio prezadovoljan, a H96 da damo Schiebera. :)
Dobar je Diouf, uostalom o tome svjedoči i činjenica da nama uredno zabije. 8-) A Schiebija ćemo uvaliti Vukovima, tamo mu je Hecking. A i njih je najlakše zalevatit za dobru lovu. :D

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 feb 2013, 17:32

effe_sa je napisao/la:Borussia Dortmund treba kod ovakvih stvari da se postavi na način i da kaže da igrač nije na prodaju ili npr da kaže ponudite 50 miliona eura i onda ćemo razmislit. Slične stvari je radio Uli kada su oblijetali klubovi Riberyja, on kaže ponudite 70, 80 miliona pa možda i razmislimo.
To je to. Borussia se mora postaviti čvrsto u ovom slučaju i odmah srezati špekulacije. Odlasci Sahina, Kagawe i eventualno Lewe nisu dobri za reputaciju, jer govore da se u Dortmundu za male pare može dobiti dobar igrač. To se mora mijenjati. A ako se već nekoga prodaje, nek se to radi po uzoru na Porto - za brutalno masnu lovu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 feb 2013, 19:28

nema se tu borusia sta postavljati,danas sve to od igraca zavisi uglavnom, ako igrac zeli otici,uglanom i ode u klub koji ga trazi, naravno ako je odsteta imalo realna,tako ako humels zeli u barcu,i ako barca njega zeli toliko da bi platila 30 miliona, klopp bi ga naravno pustio jer nije lud da prkosi i tako drzi u timu nezadovoljnog igraca

sve je to dakle do igraca uglavnom,igraci su ti koji mogu ucjenjivati i njihove odluke uglavnom su odlucujuce, iako su klubovi njihovi vlasnici, opet u ovakvim slucajevima volja igraca pobjedjuje. klub moze igracu povisiti placu i nesto mu obecati da ga zadrzi, ali ako igrac pocne moliti da ga puste, gotovo je to vec

e sad, dotmund jest dobar i sve to, al ljudi, barca je barca,ne zelim potcjenjivati dortmund, veliki je to klub, ali priznajte i sami da niko na svijetu pa ni humels ne bi ladno odbio odbio ovakvu barcu, razmislio bi sigurno, a sta bi bila konacna odluka, ko ce znati

a sto se tice poredjenja pikenbauer-humels, nikakva stara slava,isto oni godina imaju, pike igra odlicno i sad, mada ne kazem ja da ga humels ne moze preteci nekad u buducnosti jer zaista je mocan

vijat cemo sta ce da bidne
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2013, 22:47

čuj pikenbauer :roll: :lol: ajme bauera. :D

postoji mogućnost da žutalji budu desetkovani protiv hamburga.
schmelle, grosskonj, sad i weidenfeller, piszczek kao i gotze i reus...
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2013, 23:35

KSIVLE je napisao/la:A koji je to igrač što bi ga Borussia mogla dovesti, a da bude jednake kvalitete jednog Goetzea ili Hummelsa?
Hummelsa bi mogao zamijeniti npr Howedes iako bi ga bilo vrlo tesko dovesti s obzirom na neprijateljstvo Dortmunda i Schalkea. Medjutim s odredjenom svotom novca i ovo bi se moglo ostvariti jer Schalke je poznat kao klub koji zna da prodaje igrace. Klopp bi od njega napravio i boljeg stopera, ovako u Schalkeu igra kapitenski ali realno on je igrac za bolji klub. Sto se tice Goetzea tu nema igraca slicnog kvaliteta sem pojedinaca koji igraju u Bayernu i koji su trenutno i bolji od Goetzea tipa Ribery. Medjutim postoji tu par igraca od kojih bi se moglo napraviti kvalitetu potrebnu Dortmundu. Ne mora samo Bundesliga ulaziti u opticaj, Muniain npr je zvijer od igraca kojeg bi ja vrlo rado gledao u Bayernu.
KSIVLE je napisao/la:e ako ti je Zdravko Mamić uzor savršenog poslovanja, a Dinamo uzor kakav bi klub trebao biti.
Ja ne kazem da ce BvB prodati Hummelsa ili da bi trebao, vec da je 30 miliona za stopera odlicna svota novca. To sto vi za Hummelsa mislite da vrijedi kao Goetze ili Ribery, to je vec druga prica.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 08 feb 2013, 00:37

O kakvim vi mjenjanjima igraca pricate,de ba ljudi isto da cojk ide sutra da potpise! :?
Ne ide on nigdje,ne ocekujte i ne nadajte se tome,on je nas buduci kapiten u to nema sumnje!

@bundesliga
Muniain? :?
To je igrac koji je prosle sezone u EL odigrao odlicno ali gdje je on sad?Uklopio se u sivilo svog kluba i vjeruj mi da nije ni sjena onog sto je bio!Ne znam,mozda kad bi presao negdje da bi vratio formu ali ovako...nidje veze!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 feb 2013, 10:52

slika

Ovaj sastav bi bio odlican i zanimljiva kombinacija volio bih da s ovom postavom igramo protiv Hsva ...

Sto se Hummelsa tice cjena od 30 mio eura je sasvim realna i ok, ipak se radi o stoperu tako da vise novca izvuc nikad necemo moc, Ali to abd nece ni bit potrebno jer ce Hummy ostat i bit kapiten ;). Ma da ljudi moji nisam bas siguran ako ga Barca bas bude htjela da ce odbit jer nekad je govorio da postoje 3 do 4 kluba gdje bi razmislio a tu sigurno spada Barca ;) ... Jer nije mala stvar odbit najbolju ekipu svih vremena i igrat s najboljim igracem svim vremena i najboljim veznim redom svih vremena itd, ipak Barcelona je u pitanju ... A mi za njeg def al def ne bi imali adekvatnu zamjenu jer ovo je dragulj jedan od najboljih stopera evrope i svijeta ... Nadam se da uopce nece ni dobit sansu da razmislja da li otic ili ostat ...

edit : Lewa rekao da nije ni s jednim klubom nista pregovarao nit dogovorio, i obecao da ce do kraja sezone sutit i da vise nece ni jednu spekulaciju komentarisat mamu mu je.bem, hoce da nas pati i da nam zivce je.be e kod njeg cu bas uzivat kad bude propadao u nekom vecem klubu ako ga taj neki veci uopste bude htio nema gdje ic ba smjesno je da man utd ili bayern njeg dovedu pored igrace koje imaju jbg. Mozda jedino Juventus, ili Atletico u koliko prodaju Falca-a . Ne znam rano je da se spekulise o njegovom novom klubu ko ga je.be . Inace trener Poljske Smuda mu savjetuje da OSTANE .
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.