Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
dean
-
Kontakt:
legenda reala je napisao/la:
Ovo i plasmanom u brazil, mislim da bi riješili "sve" probleme, vjerovatno bi i više talenata iz Hercegovine i RS-a se odlučilo za BIH
kad govorimo o nogometu bih zapravo nije izgubila nijednog igrača...neki igrači jesu rođeni u bih,ali jako su rano otišli iz iste...znaš i sam da su hrvati i srbi iz bih "veći katolici od pape"...ne očekuješ valjda da će jedan plasman bih reprezentacije sve odjednom promjenit....što se tiče hrvatske ona i dalje namjerava ići na velika natjecanja
recimo ćorluka je hrvat iz bih...sa 2-3 godine je došao u zagreb..tu je odrasto,postao nogometaš,tu mu je cijeli život...ma da je ostao u bih, vjerojatno bi više gledao prema hrvatskoj...a kamoli ovako...
doduše da je ostao u bih ne bi bio ni približno kvalitetan igrač, jer u bih se slabo radi sa mladim igračima....ovo vrijedi i za ostale...
što se tiče ovih bošnjaka koji vas "izdaju", u to ne bi ulazio
-
samson
-
Kontakt:
dean je napisao/la:legenda reala je napisao/la:
Ovo i plasmanom u brazil, mislim da bi riješili "sve" probleme, vjerovatno bi i više talenata iz Hercegovine i RS-a se odlučilo za BIH
kad govorimo o nogometu bih zapravo nije izgubila nijednog igrača...neki igrači jesu rođeni u bih,ali jako su rano otišli iz iste...znaš i sam da su hrvati i srbi iz bih "veći katolici od pape"...ne očekuješ valjda da će jedan plasman bih reprezentacije sve odjednom promjenit....što se tiče hrvatske ona i dalje namjerava ići na velika natjecanja
recimo ćorluka je hrvat iz bih...sa 2-3 godine je došao u zagreb..tu je odrasto,postao nogometaš,tu mu je cijeli život...ma da je ostao u bih, vjerojatno bi više gledao prema hrvatskoj...a kamoli ovako...
doduše da je ostao u bih ne bi bio ni približno kvalitetan igrač, jer u bih se slabo radi sa mladim igračima....ovo vrijedi i za ostale...
što se tiče ovih bošnjaka koji vas "izdaju", u to ne bi ulazio
Corlukin stari/stric je izgradio spomenik u obliku slova U palim Hrvatima. Ili Ustasama, ne znam .. Valjda i vise nego dovoljno govori. Mada nije tema ali morao sam ..
-
ammimr
-
Kontakt:
Ni meni nije jasno dosta toga u životu a kao čovjeku koji je više od pola života proveo na zapadu(baš u Švici i ovog Seferovića znam lično)samo se zapitam ko je to pogriješio u odgoju djece ,ja koji sam svoju djecu doveo u BiH i živim ovdje ili Seferovići ponosni Švicarci?Ne želim da osuđujem nikog ali se pitam kad se Haris rodio da li je i u njegovoj ličnoj karti za strance pisalo da se doselio u Švicarsku na taj dan,dan rođenj,kao što je pisalo mojoj djeci i što je mene nagnalo da se vratim "svojoj"kući?Da li je ikad Harisa neko od Švicaraca,nakon dječje svađe,nazvao "stranom kurvom"ili "prokletim Yugom"itd , sad je eto najbolji,integrisani,itd Švicarac.Da se razumijemo ne osuđujem i ne vrijeđam nikog,nije moj nivo,ali je i ova naša lijepa država, zbog papaka(čitaj političara)postala Bože sačuvaj da se čovjek zapita ko ovo još može da voli.Tad dođem na onu Meše Selimovića"Izgleda da smo zavoljeli ovu našu mrtvaju" i to mo dođe kao jedini normalan odgovor na sva ova pitanja što me muče ovih rekao bih već godina a ne dana jer smo imali i prije "slučajeve"Ibrahimović itd.
Ne spominjite ničije majke,ne dajite im razlog da kažu evo zbog ovih primitivaca mi smo izabrali pravu državu itd.Neka se svi ponose onim što su uradili a neka se i stide onog šta su drugima loše učinili.pozdrav za sve forumaše i aBd "pićemo je u Brazil"

-
BaDa12
-
Kontakt:
ammimr je napisao/la:
Ne spominjite ničije majke,ne dajite im razlog da kažu evo zbog ovih primitivaca mi smo izabrali pravu državu itd.Neka se svi ponose onim što su uradili a neka se i stide onog šta su drugima loše učinili.pozdrav za sve forumaše i aBd "pićemo je u Brazil"

To je poenta!
Vrijeđanje nikome ne donosi dobro. Ovo sve treba riješiti kako pravi sportaši rade, na terenu. Igrajući za BiH, naši igrači im trebaju pokazati da su pogriješili.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
-
brcak108
-
Kontakt:
Porijeklo njegovih roditelja je iz Sandzaka, ako ista barem, je mislim da njegova fizionomija govori da je Sandzaklija (porijeklom)..

[/quote]
ima dva vrsta sandzaklije u fudbalski svijet.. picketinje kao izmet hajrovic,adem ljajic,itd., i bosanski patrioti, vodje, ratnici, ljudi tvrdi kao kamen, kao spahic i uskoro dragi kolasinac[/quote]
iz tvojih usta u bozije usi, kada bi on odustao to to bi me dokrajcilo, to nebi mogao podnijeti
BUDI PONOSAN
-
legenda reala
-
Kontakt:
Postao/la legenda reala » 08 feb 2013, 12:48
samson je napisao/la:
Corlukin stari/stric je izgradio spomenik u obliku slova U palim Hrvatima. Ili Ustasama, ne znam .. Valjda i vise nego dovoljno govori. Mada nije tema ali morao sam ..
Ne citiraj ga, odma se osjeti majoriziranim

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
biskitt
-
Kontakt:
HAJROVIC DEMANTUJE "ODGOVOR" DZEKI
Iako selektor Safet Sušić već nekoliko puta ponavlja kako o izboru igrača koji će biti pozvani u reprezentaciju BiH odluke donosi isključivo on, posljednjih dana spisak Zmajeva, ali i mir u našoj fudbalskoj reprezentaciji, očito je na udaru različitih medijskih i menadžerskih struktura.
Nakon što je Sead Hajrović, stoper Arsenala, došao u Ljubljanu na sastanak sa čelnicima NFSBIH i potvrdio da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, njegov stariji brat Izet također je izrazio želju za upoznavanjem fudbalera i stručnog štaba naše najbolje fudbalske selekcije, te poručio švicarskom selektoru da nakon utakmice protiv Tunisa koju je igrao za Švicarsku u novembru prošle godine više ne želi biti pozivan u njegovu selekciju.
Kako stariji Hajrović do sada nije nikada bio zvanično pozivan od strane NFSBIH u statusu gosta ili igrača naše "A" reprezentacije, pa ni na posljednje okupljanje u Ljubljani, tu situaciju koristi švicarski selektor Ottmar Hitzfeld te sa Izetom vrši niz ličnih razgovora u prostorijama Grasshoppera, a kako saznajemo isto čine i čelnici švicarskog kluba za koji Izet Hajrović igra, te ga praktično primoravaju da se pridruži švicarskoj reprezentaciji na putu u Atinu, gdje je Švicarska prije dva dana igrala prijateljski susret protiv Grčke, iako nije zvanično bio ni pozvan za tu utakmicu zbog svojih ranijih stavova.
Ipak, Izet Hajrović i u Atini ponavlja svoje stavove o ambicijama o eventualnom igranju u dresu Bosne i Hercegovine, te ga Hitzfeld na kraju ni ne uvodi u igru u ovom meču u kojemu su Grčka i Švicarska odigrale bez golova.
Zanimljivo, kako bi dodatno pogoršali ionako napetu situaciju, švicarski mediji danas plasiraju lažnu izjavu Izeta Hajrovića u kojoj fudbaler Grasshoppersa direktno omalovažava vrijednosti najboljeg igrača Bosne i Hercegovine Edina Džeke, ne bi li tako dodatno umanjili šanse da oba braće Hajrović zaigraju za BiH.
- Ne znam kome je u interesu prenositi takve neistine i dovoditi me u sukob sa Edinom Džekom kojeg izuzetno poštujem. Iskreno mi je žao što su mediji stvorili takvu situaciju kakva trenutno vlada. Sigurno nekome ko ne želi dobro ni reprezentaciji, ni Džeki, ni meni lično. - istakao je Izet Hajrović.
Inače, Izet Hajrović prema posljednjem statutu FIFA-e ima pravo još uvijek zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, obzirom da nije nastupio niti u jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici za Švicarsku, te će njegova sudbina u dresu naše reprezentacije isključivo zavisiti od želje selektora Bosne i Hercegovine da ovog fudbalera pozovu u našu selekciju.
Objektivno, ukoliko Sušić i saradnici nemaju interesa za Izeta Hajrovića, onda će odluka da on u budućnosti nosi dres reprezentacije Švicarske svima morati biti apsolutno prihvatljiva i jasna, jer nerealno je očekivati od fudbalera Grasshoppersa da se odluči na promjenu sportskog državljanstva i odricanja prava nastupa za Švicarsku, ukoliko ne može računati na poziv u redove Zmajeva.
-
dean
-
Kontakt:
samson je napisao/la:
realno teško je očekivat da će neki hrvat ili srbin(koji je prakitčki cijeli život proveo u "matici") izabrat bih.....možda ako nema mjesta u tim reprezentacijama...
što se tiče bošnjaka, to je druga priča...recimo imate pravo očekivat da halilovic izabere bih(iako je pola- pola)...ali ako izabere hrvatsku opet ne možete reći da ga je hrvatska "ukrala"
bih se mora više posvetit domaćem prvenstvu i stvaranju mladih igrača....ako netko iz vana želi igrat za bih odlično...ako ne želi,tko ga hebe
-
Lucryler
-
Kontakt:
Ja se samo bojim da Izet ne zatruje i nagovori Seada da nas i on na kraju izradi ...
-
_dreamer_
- Moderator
-
Kontakt:
Ne moze se vise Izetu nijedna rijec vjerovati. Moze pisati na sto hiljada portala kako ga je neko "primoravao i silio" da ode u Atinu, no on ako hoce da dokaze tu istinu, neka se fino snimi preko videa i postavi klip na fb profil pa mozemo pricati. Ovako preko medija vise ne ide. Bio je pozvan kao i njegov brat, kako to da je njegov brat dosao, a on nije? Nema tu greske, mozda je savez u periodu prije ovog okupljanja pravio greske, ali ovaj put je sve uradjeno korektno kao sto se i pokazalo u slucaju Izetovog mladjeg brata...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
biskitt
-
Kontakt:
Lucryler je napisao/la:Ja se samo bojim da Izet ne zatruje i nagovori Seada da nas i on na kraju izradi ...
Prema tekstu iznad nije ni Izet izgubljen, ovo je samo pritisak svicarskih medija na njih, kao i njegovog kluba.
_dreamer_ je napisao/la:Ne moze se vise Izetu nijedna rijec vjerovati. Moze pisati na sto hiljada portala kako ga je neko "primoravao i silio" da ode u Atinu, no on ako hoce da dokaze tu istinu, neka se fino snimi preko videa i postavi klip na fb profil pa mozemo pricati. Ovako preko medija vise ne ide. Bio je pozvan kao i njegov brat, kako to da je njegov brat dosao, a on nije? Nema tu greske, mozda je savez u periodu prije ovog okupljanja pravio greske, ali ovaj put je sve uradjeno korektno kao sto se i pokazalo u slucaju Izetovog mladjeg brata...
I to sto kazes, kao sto je prof. dr Pjanic rekao kad mu je bilo 17 da zeli da igra za BiH i taj snimak ima na YT (iz CD sa Senadom), tako neka i ovo malci napokon javno kazu sta zele.
Zadnja izmjena:
biskitt, dana/u 08 feb 2013, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.
-
Benjo_AFC86
- Moderator
-
Kontakt:
Postao/la Benjo_AFC86 » 08 feb 2013, 13:01
biskitt je napisao/la:HAJROVIC DEMANTUJE "ODGOVOR" DZEKI
Iako selektor Safet Sušić već nekoliko puta ponavlja kako o izboru igrača koji će biti pozvani u reprezentaciju BiH odluke donosi isključivo on, posljednjih dana spisak Zmajeva, ali i mir u našoj fudbalskoj reprezentaciji, očito je na udaru različitih medijskih i menadžerskih struktura.
Nakon što je Sead Hajrović, stoper Arsenala, došao u Ljubljanu na sastanak sa čelnicima NFSBIH i potvrdio da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, njegov stariji brat Izet također je izrazio želju za upoznavanjem fudbalera i stručnog štaba naše najbolje fudbalske selekcije, te poručio švicarskom selektoru da nakon utakmice protiv Tunisa koju je igrao za Švicarsku u novembru prošle godine više ne želi biti pozivan u njegovu selekciju.
Kako stariji Hajrović do sada nije nikada bio zvanično pozivan od strane NFSBIH u statusu gosta ili igrača naše "A" reprezentacije, pa ni na posljednje okupljanje u Ljubljani, tu situaciju koristi švicarski selektor Ottmar Hitzfeld te sa Izetom vrši niz ličnih razgovora u prostorijama Grasshoppera, a kako saznajemo isto čine i čelnici švicarskog kluba za koji Izet Hajrović igra, te ga praktično primoravaju da se pridruži švicarskoj reprezentaciji na putu u Atinu, gdje je Švicarska prije dva dana igrala prijateljski susret protiv Grčke, iako nije zvanično bio ni pozvan za tu utakmicu zbog svojih ranijih stavova.
Ipak, Izet Hajrović i u Atini ponavlja svoje stavove o ambicijama o eventualnom igranju u dresu Bosne i Hercegovine, te ga Hitzfeld na kraju ni ne uvodi u igru u ovom meču u kojemu su Grčka i Švicarska odigrale bez golova.
Zanimljivo, kako bi dodatno pogoršali ionako napetu situaciju, švicarski mediji danas plasiraju lažnu izjavu Izeta Hajrovića u kojoj fudbaler Grasshoppersa direktno omalovažava vrijednosti najboljeg igrača Bosne i Hercegovine Edina Džeke, ne bi li tako dodatno umanjili šanse da oba braće Hajrović zaigraju za BiH.
- Ne znam kome je u interesu prenositi takve neistine i dovoditi me u sukob sa Edinom Džekom kojeg izuzetno poštujem. Iskreno mi je žao što su mediji stvorili takvu situaciju kakva trenutno vlada. Sigurno nekome ko ne želi dobro ni reprezentaciji, ni Džeki, ni meni lično. - istakao je Izet Hajrović.
Inače, Izet Hajrović prema posljednjem statutu FIFA-e ima pravo još uvijek zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, obzirom da nije nastupio niti u jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici za Švicarsku, te će njegova sudbina u dresu naše reprezentacije isključivo zavisiti od želje selektora Bosne i Hercegovine da ovog fudbalera pozovu u našu selekciju.
Objektivno, ukoliko Sušić i saradnici nemaju interesa za Izeta Hajrovića, onda će odluka da on u budućnosti nosi dres reprezentacije Švicarske svima morati biti apsolutno prihvatljiva i jasna, jer nerealno je očekivati od fudbalera Grasshoppersa da se odluči na promjenu sportskog državljanstva i odricanja prava nastupa za Švicarsku, ukoliko ne može računati na poziv u redove Zmajeva.
BOSNJAČKE KRVI IMA!!!
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
-
Boskvalitet
-
Kontakt:
Postao/la Boskvalitet » 08 feb 2013, 13:05
Ovom kretenu zelim srecu trebama ga pusiti, i trositi energiju na nesto pozativno... Nego ovdje svaka druga rijec da mu ebem majku, etc... Vjeruj mi i ja sam ljut ali sta je tu je.. Idemo dalje imamo mi jos igraca. A sigurno neracuna puno na njega taj iz svicarske... pa sad daj bosnu.... idemo dalje njegovm brat ja dobro doso i treba poslje brazila dobiti poziv a on sto dalje.....
Zadnja izmjena:
Boskvalitet, dana/u 08 feb 2013, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.
-
Cartman
-
Kontakt:
Odakle je ovaj tekst? Zvuci kao nevjerovatna laz. Cuj i tamo govorio da zeli igrat za BiH i klub ga tjerao u Atinu.
Price za djecu. Gotova je prica sa ovim Izmetom. Nema se sta dalje o njemu pricat. Pokazao se kao djubre obicno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
motty
-
Kontakt:
Izet je vec zaboravljeni reprezentativac, okrenimo se potencijalnim, energiju koju trosimo na obicnog lazova je bolje usmjerit ka igracima koji mogu i zele igrat za Bosnu.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
-
Principatus
-
Kontakt:
Postao/la Principatus » 08 feb 2013, 13:14
Head je napisao/la:Izmete ebem ti najmilije.
Bas me zanima sta ce sad reci @Principatus,kakva je njegova reakcija jer se govori u textu da je izmet i seferovic odabrali svicarce.
Eto kad te bas zanima. Prolistaje moje odgovore zadnjih par dana, za Izeta sam rekao da vrijedi kao dvolicnjak, dok ne dokaze suprotno. To isto ne vazi za Seferovica, jer je kompletno ignorisan od selektora (Izet jedan put kontaktiran), i ne kontakt i nagrada sa strane SS.ba za Seferovica nema veze sa selektorom. Kako bi ga onda kratko pred poziv Svicarske kao zvali na rostilj, na tome nece neki emotivni, polemicni clanci i burna reakcija citaoca nista promijenuti i iskreno boli me briga dali neko dijeli moje misljenje ili ne.
E sad dolazi ovaj demant, repka.ba bas neznam koliko su vjerodostojni. Jer to omalazavanje Dzeke pisalo direkt na njegovom licnom Facebook profilu ili gdje? Jos uvjek sebi nemogu zamisliti, da su dva brata toliko razlicita po odluci za koju selekciju igrati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
_dreamer_
- Moderator
-
Kontakt:
Principatus je napisao/la:Head je napisao/la:Izmete ebem ti najmilije.
Bas me zanima sta ce sad reci @Principatus,kakva je njegova reakcija jer se govori u textu da je izmet i seferovic odabrali svicarce.
E sad dolazi ovaj demant, repka.ba bas neznam koliko su vjerodostojni. Jer to omalazavanje Dzeke pisalo direkt na njegovom licnom Facebook profilu ili gdje? Jos uvjek sebi nemogu zamisliti, da su dva brata toliko razlicita po odluci za koju selekciju igrati.
Ma garant je pricao s bratom, brat nas nahvalio, pa onda u Izetu proradila neka vibra i sad se opet nesto ko koleba...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
zaboljisportuBiH
-
Kontakt:
Postao/la zaboljisportuBiH » 08 feb 2013, 13:22
Predlažem da Senad Haadžifejzović obavi razgovore sa ovim igračima jer iako nije sportski novinar on je jedini koji ima neku stvar da prozove i Papeta koji ne zna pravila i da ove igrače direktno pita žele li ili ne. Znači da ili ne i to javno. Do sada ja nijednom nisam vidio klip u kojem neko nešto kaže. Sve samo novinski članci, twiteri i pm. Također da ih pita što ranije nisu, ko ih je zvao ko nije itd. Jedini BH novinar koji postavlja direktna pitanja bez uvlačenja u pakaš bilo kome.
-
biskitt
-
Kontakt:
_dreamer_ je napisao/la:Principatus je napisao/la:Head je napisao/la:Izmete ebem ti najmilije.
Ma garant je pricao s bratom, brat nas nahvalio, pa onda u Izetu proradila neka vibra i sad se opet nesto ko koleba...
Ovaj mali nije ni pozvan na ovo "druzenje" vec samo mladji brat, je li tako?
-
BaDa12
-
Kontakt:
biskitt je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:Principatus je napisao/la:
Ovaj mali nije ni pozvan na ovo "druzenje" vec samo mladji brat, je li tako?
Nije, koliko mi se čini. Valjda jer je već jednom bio pozivan u ekipu Švicarske protiv Tunisa.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Trenutno korisnika/ca: 231983, denza, Proximic i 10 gostiju.