Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Dufresne
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Dufresne » 08 feb 2013, 15:57

zizu1991 je napisao/la:Ne bih se baš složio sa tim da on ima koristi od reprezentacije, jer je igrao u jednom španskom prvoligašu, da bi kasnije završio u turskom prvoligašu.
To sto je on imao slijed u klupskoj karijeri Spanija-Izrael-Turska, je cisto njegova zasluga...Njegovih igrackih sposobnosti, profesionalnog odnosa prema svom pozivu i itd. A nek se mi plasiramo u Brazil, i nek odigra jednu utakmicu kako treba u Brazilu i bude malo zapazen, vidjeces hoce li igrati vise u Gaziantesporu! 8-)

A slobodno cu ti reci, da nije igrao za reprezentaciju, ne bi igrao ni u Gaziantesporu, jer ja mislim da ga ni Vrbanjusa ne bi uzela sebi (covjeka koji je profesionalni fudbaler), a godinu dana nije dotakao lopte - epizoda Maccabi!
Pravda za Papeta!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 feb 2013, 16:05

Pa upravo to, jer tvoja profesionalnost te vodi ka nečemu boljem.
Kada je ušao u reprezentaciju, već je bio u silaznoj putanji, nije igrao često niti za Valladolid, u polusezoni je imao par golova i asistencija, ispadne sa klubom, ode u Izrael, bio je glavni igrač, ali ne i igrač na kojega se moglo u reprezentaciji najozbiljnije računati.

Njegova uloga u reprezentaciji je marginalizirana bila za vrijeme Ćire, dobivao je prostor kod Papeta, ali bit svega je konstantnost u klubu, tako da mu reprezentacija ipak i nije dala ono što ti misliš da je očekivao.
Ako si kvalitet, igraš i bez velikog takmičenja u velikom klubu, očiti primjeri su Džeko i Pjanić.
On koristi od reprezentacije i nastupa nije imao
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 08 feb 2013, 16:08

zizu1991 je napisao/la:Pa upravo to, jer tvoja profesionalnost te vodi ka nečemu boljem.
Kada je ušao u reprezentaciju, već je bio u silaznoj putanji, nije igrao često niti za Valladolid, u polusezoni je imao par golova i asistencija, ispadne sa klubom, ode u Izrael, bio je glavni igrač, ali ne i igrač na kojega se moglo u reprezentaciji najozbiljnije računati.

Njegova uloga u reprezentaciji je marginalizirana bila za vrijeme Ćire, dobivao je prostor kod Papeta, ali bit svega je konstantnost u klubu, tako da mu reprezentacija ipak i nije dala ono što ti misliš da je očekivao.
Ako si kvalitet, igraš i bez velikog takmičenja u velikom klubu, očiti primjeri su Džeko i Pjanić.
On koristi od reprezentacije i nastupa nije imao
Znaci covjek je profesionalni igrac, ne igra godinu dana u svome klubu...Ja da vodim bilo koji je klub, ne vidim razlog da da uzmem u svoju ekipu!

Ja sam 100% siguran, da je proradila nasa "turska veza" u reprezentaciji, NSBiH i da je na tu neku preporuku otisao u Tursku...

Ali to vec nije tema, i ja ne bih da trolam dalje... 8-)
Pravda za Papeta!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 08 feb 2013, 16:11

Cartman je napisao/la:
JTS je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Hajrovica nikada ne treba zvat. Javno proziva naseg najboljeg igraca, preko toga se ne prelazi.
to je rekla-kazala .. gdje je vjerodostojni dokaz za te tvrdnje?
Dva razlicita clanka u svicarskim novinama. Meni dovoljno. Ocito i Dzeko vjeruje u to.
ne vjerujem da je toliko glup da se tako prepucava preko medija .. a i Edin je to pročitao na portalu kao i ti .. recimo, da sam ja na njegovom mjestu, bolio bi me ku*ac šta misli i govori bilo ko, pa tako i Edin ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 feb 2013, 16:19

Ma namazani su ovi "Svicarci",i Hrvati su se namucili oko Rakitica..Iskreno,kad vidim komentare na SS.ba na ovu njegovu navodnu izjavu dodje mi muka,mislim da Ss.ba nije trebao prenositi ovu vijest koju su plasirali Svicarski mediji,barem dok se ne utvrdi koliko ima istine u svemu tome,.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 feb 2013, 16:21

Upravo tako ... nekako su i oni počeli da plasiraju informacije da se ima šta čitati, a kolika je istinitost svega toga, to je relativno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 feb 2013, 16:29

Braća odlučila igrati za različite reprezentacije
SEAD HAJROVIĆ: BEZ OBZIRA NA SVE, IZET JE MOJ BRAT!

Posljednji dana u fudbalskoj javnosti BiH, ali i Švicarske, braća Hajrović su jedna od glavnih tema. Podsjećamo, Izet Hajrović je odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Švicarske, dok je njegov brat Sead došao u Ljubljanu gledati susret BiH i Slovenije i načelno pristao u budućnosti nastupati za našu reprezentaciju.

Danas se Sead oglasio i putem svog Facebook profila i potvrdio da će BiH biti zemlja čiji će dres nositi u budućnosti.

„Bez obzira na sve, Izet je moj brat i mislim da je najbitnije u fudbalu međusobno poštovanje i sportski duh, BiH ili CH, srećno svima!!“, napisao je Sead Hajrović.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 08 feb 2013, 16:43

Jbg, tako ti je to u zivotu.. Zoves dobru koku, muntas je ovako onako i onda ti je pokupi lik s mercedosom...

Realno, meni je najvise zao Seferovica jer ja mislim da ce on izrasti u jednog solidnog napadaca, a mi nemamo ni treceg a kamo li cetvrtoga napadaca... To mi vec nije jasno kod Susica.. Limitirani smo na 2 napadaca cijele kvalifikacije i on nikog ne zove.. Pa zovi nekog za prijateljsku.... Matiju Matka zovi ako treba, samo nek je napadac...
Ovi Hajrovici dabogda da uspiju, a i imamo igrace na tim pozicijama.. Steva i Visca nisu nista losiji od ovog Izeta Hajrovica a Sead Hajrovic vjerovatno nece ni zaigrati za Arsenal u sluzbenoj utakmici..
Fino je od Seada sto je dosao, al to ne znaci da danas i on nece otici igrati za Švicu...
Ne zelim nikom zlo al Hajrovici ce po mom zavrsiti isto kao i Kucukovic, Dzaka i slicni.. Al nek im je sretno

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 feb 2013, 17:45

totasef1 je napisao/la:Jbg, tako ti je to u zivotu.. Zoves dobru koku, muntas je ovako onako i onda ti je pokupi lik s mercedosom...

Realno, meni je najvise zao Seferovica jer ja mislim da ce on izrasti u jednog solidnog napadaca, a mi nemamo ni treceg a kamo li cetvrtoga napadaca... To mi vec nije jasno kod Susica.. Limitirani smo na 2 napadaca cijele kvalifikacije i on nikog ne zove.. Pa zovi nekog za prijateljsku.... Matiju Matka zovi ako treba, samo nek je napadac...
Ovi Hajrovici dabogda da uspiju, a i imamo igrace na tim pozicijama.. Steva i Visca nisu nista losiji od ovog Izeta Hajrovica a Sead Hajrovic vjerovatno nece ni zaigrati za Arsenal u sluzbenoj utakmici..
Fino je od Seada sto je dosao, al to ne znaci da danas i on nece otici igrati za Švicu...
Ne zelim nikom zlo al Hajrovici ce po mom zavrsiti isto kao i Kucukovic, Dzaka i slicni.. Al nek im je sretno
Ne mora on zaigrati za Arsenal,neka igra u Stoke-u ili nekom drugom engleskom premijerligasu nama ce biti odlicno.Jer nemamo bas tako sirok izbor stopera,pogotovo kada se Spaha oprosti.Zato se nadam da ce mali zaigrati za nas,kao i Kolasinac,a jos ako mu burazera i Seferovica premuntamo nekako da igraju za nas onda jos bolje.Cisto radi konkurencije.Jer igrac kada nema konkurenciju opusti se.A uz to uvijek je moguce da neki igrac odpadne radi povrede ili kartona.Evo sada je za sloveniju otpao prvo Mujdza,pa je pozvat Kvesa da ga zamjeni pa se i on povrijedi.Zbog toga je uvijek imati sto veci roster igraca koji mogu uskociti u svakom trenutku i dostojno zamjeniti igraca koji je kartoniran ili povrijedjen.A to i jeste odlika velikih repki.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 feb 2013, 18:05

Evo vam bicakcic protiv fejzica na eurosport 2 :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 feb 2013, 18:13

Totasef ako ces tu koku pokusavat pokupit fazonima s kojim je 5 drugih momaka na taj isti dan probalo logicno da neces uspjeti...ako safet radi jedno te isto, neprati igrace ,nestupa u kontakt s njima itd logicno je da ces igrace gubiti dok god se nepromijeni pristup...

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 08 feb 2013, 19:41

---------------------Handanovic(Inter)-------------------------
-------Subotic(Dortmund)-------------Lovren(Lyon)-------------------
Srna(Donetsk)----------------------------------------Corluka(Moskva)-------
------------Rakitic ( Sevilla)---------Kovacic( Inter)---------------------
---Mandzukic(Bayern)------Ilicic(Palermo)-----------Kranjcar/Marin(Kiew/Chelsea)------------
---------------------Ibrahimovic(Paris)------------------------

Evo vam reprezentacija "Bosanaca i Hercegovaca" koji igraju za druge drzave ( svako od njih je rodjen u Bosni ili porijeklom iz Bosne ) a ovdje neki placu zbog Seferovica ili Hajrovica koji mislim nikad nece bit na razini gore spomenutnih igraca....Nebi njima dao nikakvu paznju vise, preboljeli ste kao sto se vidi i puno vece igrace od njih....

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 feb 2013, 19:47

Rakitic je macko svicarac.
Unico amore sei!
❤️🖤

lindegard
Kontakt:

Post Postao/la lindegard » 08 feb 2013, 20:22

Zasto Pape ne zove Bičakčića ?
Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 08 feb 2013, 20:26

Niu mu gotovi papiri, predao je ali jos nije rijeseno...
SI AMO CONte!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 feb 2013, 20:38

http://player.arsenal.com/player/2399-i ... d-hajrovic

Mali video na Arsenalovom website-u o Hajrovicu. Zanimljivo, da ga igraci zovu Tik-tok (zbog Svicarskih satova), sad ja mislim da gubi taj nadimak :mrgreen: :lol:

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 08 feb 2013, 20:57

Gledao sam sve ove momke pomalo cak i ovog mladjeg Hajrovica dva puta,na mene je od nabrojanih najjaci utisak ostavio Kolasinac,uz malo iskustva sad je kompletniji od svih igraca u BH odbrani izuzev Spahica,a od njega je fizicki jaci :mrgreen:

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 08 feb 2013, 21:03

Na spisku selektora Tonija Karačića našli su se sljedeći igrači:

Emir Plakalo (Sarajevo), Vedran Kjosevski (Željezničar), Haris Hajradinović (Inter Zsprešić-Hrvatska), Dejan Skopljak (Arau-Švajcarska), Nikola Danilović (OFK Beograd-Srbija), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Adin Čiva (Sarajevo), Marko Odak (Zrinjski), Fedor Predragović (Borac), Armin Čerimagić (Gent-Belgija), Asim Zec (Hradec Karlove-Češka Republika), Branimir Odak (Široki Brijeg), Renato Gojković (Sloboda), Faris Handžić (Sarajevo), Belmin Vila (Hajduk Split-Hrvatska), Ermin Imamović (Lokomotiv Moskva-Rusija), Halil Hajtić (Kajzerslautern-Njemačka), Omar Marković (IK Start Stavanger-Norveška), Amar Rahmanović (Novi Pazar-Srbija), Anjur Osmanović (Čelzi-Engleska), Nikola Jelisić (Bajern Minhen-Njemačka), Almir Kasumović (Hanover-Njemačka).

Jel ovo nagovjestaj boljih dana za reprezentaciju, i nagovjestaj ozbiljnog rada sa stranim igracima? Cini mi se da su u savezu ozbiljno shvatili posao i da su sve ozibiljniji u namjerama da svakog talentovanog igraca dovedu pod nasu zastavu.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 08 feb 2013, 21:13

nevera je napisao/la:---------------------Handanovic(Inter)-------------------------
-------Subotic(Dortmund)-------------Lovren(Lyon)-------------------
Srna(Donetsk)----------------------------------------Corluka(Moskva)-------
------------Rakitic ( Sevilla)---------Kovacic( Inter)---------------------
---Mandzukic(Bayern)------Ilicic(Palermo)-----------Kranjcar/Marin(Kiew/Chelsea)------------
---------------------Ibrahimovic(Paris)------------------------

Evo vam reprezentacija "Bosanaca i Hercegovaca" koji igraju za druge drzave ( svako od njih je rodjen u Bosni ili porijeklom iz Bosne ) a ovdje neki placu zbog Seferovica ili Hajrovica koji mislim nikad nece bit na razini gore spomenutnih igraca....Nebi njima dao nikakvu paznju vise, preboljeli ste kao sto se vidi i puno vece igrace od njih....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i još jednom :lol:

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 08 feb 2013, 21:35

Nisam znao odakle su svi ti igrači koje je @nevera spomen'o i malo sam guglo. Evo jedne priče koju sam našao, a tiče se Daria Srne: Uzeirova životna priča

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.