FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 feb 2013, 16:48

ne bi me iznenadilo da posjeta Olimpica (jos ako bude dzaba ulaz ili nesto simbolicno par KM kako sam cuo) bude veca nego Slobode jos pogotov ako bi djeca nedo bog zaredala sa losijim rezultatima, a sa ovim igrackim kadrom to je realnost...

koliko nas ima u ovom gradu sto stvarno volimo Slobodu vidjet cemo sutra, a nazalost do sad sam se x puta uvjerio koliko ima onih sminekrcica i fb navijaca koji bi sutra napunili Tusanj da ga i Partizan iznajmi i navijali za isti ;)

svejedno protiv Olimpica nemam nista, bili su uvijek korektni prema nama i definitivno i dalje vjerujem da je fuzija nabolje srednjerocno/dugorocno rjesenje, ali trenutno imamo precih problema.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 08 feb 2013, 16:52

Gorki je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:

Neznam šta je smiješno??

Druže u Tuzli se vazda za Slobodu navijalo,a da neko od 2013 počne navijati za Olimpik ne vidim poentu.Samo zato što je u vrhu PL :roll:
Ja se sjećam kad je se u Tuzli i za Zmaj navijalo..možda si ti mladji pa se nesjećaš..
OFK Gradina Srebrenik

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 08 feb 2013, 16:55

I ja sam istu stvar rekao.Dosta ljudi će se okrenuti Olimpicu,nažalost je tako.A ovi koji govore suprotno ili žive u nekim zabludama ili pokušavaju da dokažu ovdje nekome kako svi Tuzlaci vole Slobodu.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 feb 2013, 16:57

Pazite sta vam kazem, Gracic nije glup, on je pravi business man i vidio je veliki interes u Tuzli. Hoce covjek jednostavno da napravi pravi business od kluba i nogometa generalno. Sada na koji nacin, nije moje da tracam niti kenjam. Za mene je bitno da se napravi jedan jak tim koji ce biti jaka konkurencija Sirokom i Zelji.

Ja bih volio da to bude fuzija Slobode i Olimpica ali ocigledno u Slobodi jos ima bruku grobara istog kluba. Volio bih da vidim, ako nista podrsku Tuzlaka prema Olimpicu jer sigurno u Sarajevu da ostane nece dobiti podrsku za narednih 20 godina, pa makar izgradio Webmley na Otoci... ;)

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 08 feb 2013, 16:59

Nijaz Gracić kaže za današnji Avazov Sport :

Sve je dogovoreno , klub će se zvati Olimpic Tuzla . Ne , nema fuzije po UEFA-inim standardima , jer u tom slučaju klub tri godine ne može izać u Evropu ... Takodje , i u slučaju bilo kakvog mjenjanja imena kluba tri sezone nema izlaska na medjunarodnu scenu . Gracić nije želio razgovarati o razlozima odlaska sa Otoke . Medjutim , sama činjenica da je preseljenjem na Tušanj uštedio izmedju 200 i 300 hiljada KM , koliko su iznosili troškovi korištenja terena na Otoci i organizovanje utakmica samo otkriva . Naime , jedan trening na stadionu Otoka košta 1000 maraka , a organizacija utakmice sa zaštitarima , vatrogascima ... od 3 do 4 hiljade . Za jedan trening u Hadžićima smo plaćali 250 maraka kaže Gracić . A netreba ni napominjati da vukovi nisu u budžetima Kantona Sarajevo , Općine Novi Grad .
Dosta više , za kraj kaže Gracić .
Brkica

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 08 feb 2013, 17:14

Ma joj mene iskreno boli **** ko ce navijati i hocel neko ici navijati za Olimpik, ja znam svoje i da si liga peta ti si meni centar svijeta.

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 08 feb 2013, 17:38

Ko zna šta će biti, vrijeme će učiniti svoje, ali možda dobijamo u BiH još jedan dobar gradski derbi. :mrgreen:
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 08 feb 2013, 18:08

Ovaj mi je najbolji.
http://i1324.photobucket.com/albums/u60 ... b389fe.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 feb 2013, 18:19

ultrasstyle_tz je napisao/la:ne bi me iznenadilo da posjeta Olimpica (jos ako bude dzaba ulaz ili nesto simbolicno par KM kako sam cuo) bude veca nego Slobode jos pogotov ako bi djeca nedo bog zaredala sa losijim rezultatima, a sa ovim igrackim kadrom to je realnost...

koliko nas ima u ovom gradu sto stvarno volimo Slobodu vidjet cemo sutra, a nazalost do sad sam se x puta uvjerio koliko ima onih sminekrcica i fb navijaca koji bi sutra napunili Tusanj da ga i Partizan iznajmi i navijali za isti ;)

svejedno protiv Olimpica nemam nista, bili su uvijek korektni prema nama i definitivno i dalje vjerujem da je fuzija nabolje srednjerocno/dugorocno rjesenje, ali trenutno imamo precih problema.
laakse je otici na utakmicu koja te nece nasekirati, a zanimljiva je npr. VS Borac, Zeljo; Celik, Velez, Siroki...
nego otici i zivcirati se... zar ne.
da se razumijemo, ovdje ne pricam o ljudima koji "ginu" za Slobodu, vec o svima ostalima koji zive u Tuzli i okolici.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 08 feb 2013, 18:31

MakeTZ je napisao/la:Ovaj mi je najbolji.
http://i1324.photobucket.com/albums/u60 ... b389fe.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Xtra.
Pobjeda je bolja od orgazma!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 feb 2013, 18:45

Gorki je napisao/la:
MakeTZ je napisao/la:Ovaj mi je najbolji.
Xtra.
i meni je ovaj najbolji....a sto se olimpika tice...sta vas ba boli k.u.r.a.c ko ce ga gledat i kolko ce bit raje na tekmama....ovo je veliki grad i svako ima pravo da gleda sta ga je volja..u Bosni ima pun k.u.r.a.c tkz. navijaca bajerna,mancestera,liverpula i ko zna koga sve ne, pa jel vam smetaju....ako budu igrali lijepo sigurno ce raja doc da pogleda tekmu..pogotovo ovi iz okolnih mjesta..sta to vas tolko dira...nego kad ste se dali tolko u brigu...subota i pravac BKC da spasimo nasu SLOBODU..da nas bude toliko da 3 sale napunimo...tu cemo se mi ponovo pokazat i dokazat....kakav olimpik,gluho bilo..ccccc :roll:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 08 feb 2013, 18:54

Sutra je tekma u 13h protiv Bosnjaci :mrgreen:
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 08 feb 2013, 19:01

ultrasstyle_tz je napisao/la: koliko nas ima u ovom gradu sto stvarno volimo Slobodu vidjet cemo sutra, a nazalost do sad sam se x puta uvjerio koliko ima onih sminekrcica i fb navijaca koji bi sutra napunili Tusanj da ga i Partizan iznajmi i navijali za isti ;)
Brate moj sve to treba nogom u glavu, i te "wannabe Grobare" i ove "naše" fb navijače. Sprovest jednu dobru akciju "čišćenja" mjesec-dva i neće ih biti više. Samo silom.
tu i tamo je napisao/la: laakse je otici na utakmicu koja te nece nasekirati, a zanimljiva je npr. VS Borac, Zeljo; Celik, Velez, Siroki...
nego otici i zivcirati se... zar ne.
da se razumijemo, ovdje ne pricam o ljudima koji "ginu" za Slobodu, vec o svima ostalima koji zive u Tuzli i okolici.
Druže ta ti priča ne pije vode, prvo što ljude u Tz više interesuje kultura od sporta, a Olimpic, Željo itd. ne igraju kvalitetan fudbal da bi neko maksuz iskeširao, samo ako bude džaba (što sumnjam) i plus ako im je usput.

I što se tiče formiranja "navijača Olimpika" vremenom i to je glupa priča, tuzlanski mentalitet trenutno nije navijački niti će ponovo biti kao nekad u doba dok je Salt bio na tribini itd. Jednostavno ova generacija je zadnja generacija navijača (pravih) u Tz, ova djeca što dolaze bi rođenu mater prodala za dva džointa, pa ti vidi hoće li biti od njih ultrasa ili ne.

A znate šta je najgore kad vi iz Sarajeva mislite da znate o Slobodi i Tz mentalitetu više od nas. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 feb 2013, 19:28

@volimTZ
izvini molim te za vas mentalitet to ti je nigdje veze,
ja bih otisao na svaku utakmicu Slobode npr. na Otoci,
pogotovo protiv jacih ekipa, kakve veze to ima sa mentalitetom,
ja uzivam gledajuci FKS na Kosevu ili Olimpic(samo jake utakmice kojih ove godine nije bilo na Otoci, ali zato sve ce biti na Tusnju), gledam bez emocija(navijam za slabijeg), pratim fudbal, analiziram protivnike,
kad moj tim igra naboj je prevelik, samo gledam hoce li lopta uci u gol ili nece :D , nekad nakon pola sata ne znam ko je u sastavu sve, ako je zahebana tekma,
vidjeces i ti kad budu te malo jace tekme recimo olimpich- Borac...
a veliku utakmicu necu ni da pominjem

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 08 feb 2013, 20:02

tu i tamo je napisao/la:@volimTZ
izvini molim te za vas mentalitet to ti je nigdje veze,
ja bih otisao na svaku utakmicu Slobode npr. na Otoci,
pogotovo protiv jacih ekipa, kakve veze to ima sa mentalitetom,
ja uzivam gledajuci FKS na Kosevu ili Olimpic(samo jake utakmice kojih ove godine nije bilo na Otoci, ali zato sve ce biti na Tusnju), gledam bez emocija(navijam za slabijeg), pratim fudbal, analiziram protivnike,
kad moj tim igra naboj je prevelik, samo gledam hoce li lopta uci u gol ili nece :D , nekad nakon pola sata ne znam ko je u sastavu sve, ako je zahebana tekma,
vidjeces i ti kad budu te malo jace tekme recimo olimpich- Borac...
a veliku utakmicu necu ni da pominjem
Smijesno ljudi, o kakvim velikim utakmicama vi pricate u ovoj drzavi???? uredu je spomenut izraz "derbi" al velike utakmice.. nemojte molim vas :!: I pustite se olimpika vise, nije on tema ovdje, to trazite na temi Stadion Tusanj :mrgreen:
075

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 08 feb 2013, 21:59

I mi ovo trebamo dopustit?

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 09 feb 2013, 00:20

De mante se olimpika , imate temu tamo pa pisite hoce te li ici na utakmice ili ne , nego ima li kakvih desavanja nema pojacanja ni u sali :(
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 09 feb 2013, 11:22

Nije fazon druze ocel ko ici na tekme il ne, fazon je do kad cemo pustat da nas prave ovcama ?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 feb 2013, 12:03

SiggySinatra je napisao/la:Nije fazon druze ocel ko ici na tekme il ne, fazon je do kad cemo pustat da nas prave ovcama ?
A zasto vas prave ovcama,ako si mislio na stadion pa stadion je firma posluje sama za sebe nije vasa mislim slobodina. I stadion se moze iznajmiti ko god zatrazi i plati.

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 09 feb 2013, 12:17

I protiv koga igra Sloboda u 1 sad ? Gradina igra u 3 protiv Sloge Doboj.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.