neroazzuro je napisao/la:Harrison je napisao/la:Protiv Grka uopste ne treba igrati bunker, jer je to najlaksi nacin za izgubiti tekmu. Tesko se braniti 90 min, a ne primiti gol. Treba malo o jadu zabaviti protivnika.
Samo otvoreno, na prvu i u kost!
Ne zelim se puno uplitati u vasu diskusiju,ali kad vidim ovu formaciju sa rombom u sredini ospem se. TO SE VISE NE IGRA,zapamtite!
Sa trojicom zadnjih veznih kao City,mozda, i sa jednim iza napadaca. Ali ako je taj povuceni Pjanic,onda ona trojica ispred odbrane kriticna jer ni jedan ne zna lopte i Grci bi nas tu pritisli kao i Portugalci i izgubili bismo tu par lopti i sigurno dobili gol. Jedini ko tu moze igrati je Medunjanin,ali covjek ne trci. To je sva sustina problema nase taktike protiv jakih.
Al nejse,nemojte ba samo ovog romba,to je provaljivanje. Vidicemo sta ce Safet skontat. Ja nisam preveliki optimista jer su njegova rjesenja do sad bila lako predvidiva.
Meni je ova fomracija ok jer se pokrivaju sve pozicije i ofanzivna je, pa do sad svaku utakmicu igramo tako da nam na jednoj strani igra samo jedan igrac. Svaku utakmicu kvalifikacija mujdza je bio sam da desnoj strani pa je i protiv grka tu morao pomagat ibisevice kome to nije posao.
ako je ova 4-4-2 preotvorena onda bi moglo i ovako
-------------------Begovic---------------------------
-----Mujdza----Spahic----Vranjes--------Zukanovic
--------------Zahirovic------Medunjanin------------
---Stevanovic-------Pjanic------------Lulic----------
-.-------------------Dzeko----------------------------
Treba odma napast i probat dat gol u prvih 15 min, grci su na evrposkom primili protiv poljaka i ceha 3 gola u prvih 20 min i nisu uspjeli preokrenuti, tako bi i mi trebali onda odigrat