FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 08 feb 2013, 16:14

amerosm je napisao/la:Danas na treningu Schalke nije bilo ni Draxlera ciji je nastup sutra protiv Bayerna takodjer upitan. Samo sam jos jednom u zivotu dozivio da ekipa ima ovolike probleme sa povredama, a to je bilo u sezoni 08/09 kada je Jol trenirao HSV.
Uz sve silne povrede najvjerovatnije nećemo vidjeti ni Farfana na terenu sutra jer još nije stigao iz Južne Amerike.
Znači računam na poraz od najmanje 5 golova.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 feb 2013, 17:04

Zdena04 je napisao/la: Znači računam na poraz od najmanje 5 golova.
Što bi bilo super ako bi rezultiralo otkazom onoj neobičnoj pojavi na klupi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 feb 2013, 20:04

Ma dzaba treneri dzaba sve dok god se heldt pita za bilo sta uvezi ekipe nama je sudzeno toplo-hladno...pod njim mi nikad necemo stici yayern I doofmund

Klare

Post Postao/la Klare » 08 feb 2013, 20:34

amerosm je napisao/la:KJH ima ugrusak krvi u desnom oku i na isto vidi samo 50 %.
E sad nevezano za fudbal hoću odgovoriti na ovo.

Ti optičari koje maslo s tim postocima prodaju, nevjerovatno.
Sad 50%, haman se ljudi pitaju šta je to tako, ništa ne vidi?

A lik vidi sve, zdrav vid, jedino mu ona najsitnija slova u daljini mutnija, njemu su figure potpuno jasne, čitava okolina, minimalna razlika u odnosu na 100%,
al' ako mora mirovati nek' miruje.

Affelay očito silom iz Barce otjeran, pa ovamo to preko radi,
a Šalkeu je potreban trener, S Jolom bi to k'o po loju išlo :mrgreen: ,
dobro možda baš i ne, ali svakako u ovom trenutku možda i najbolja opcija.

U Minhen po petardu i smjenu trenera, dok još LP nije počela, a Šalke može i mora do 4 mjesta.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 feb 2013, 23:39

Klare je napisao/la:Ti optičari koje maslo s tim postocima prodaju, nevjerovatno.
Sad 50%, haman se ljudi pitaju šta je to tako, ništa ne vidi?

I ja se pitam jel' 50% vidi ili 50% ne vidi :mrgreen:
Je li casa do pola puna ili do pola prazna?

Kako se ove sezone snalazi pred golom i koliko je do sada zabi(ja)o, meni se cini da on ipak 50% ne vidi :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 09 feb 2013, 12:40

Kakvo je stanje sa povredama i ostalim vidim nešto puno kukate oko povreda? Ja danas lagano oko 20:30h po završetku tekme pokrivam se jorganom i ne izlazim heftu dana na svjetlo dana. A šta ako dobijemo... :D
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 09 feb 2013, 20:32

Vec proslo sam govorio da imate tezak raspored al da cete se izvuc, dobro ne protiv Bayerna sad, al vec protiv Mainza osjecam tu 3 boda ;)
FC Bayern !!!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 feb 2013, 20:35

Crni period je pred Schalkeom eventualni poraz protiv neugodnog Mainza mogao bi gurnuti klub u još veću krizu i to sve pred okršaj sa nabrijanim Turcima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 09 feb 2013, 21:26

Dobar rezultat. :D
Dobro smo i prošli uzimajući u obzir ko sve nije igrao i kakvo je trenutno stanje u klubu.
Trenerova taktika i igrači su bili čista nula danas. Jedino su Kolašinac i Bastos odigrali solidno.
Danas sam sam se uvjerio da je onaj Barnetta jedna velika **** od igrača i najbolje bi bilo da raskinu saradnju sa njim.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 feb 2013, 00:06

Meni je najveca komedija bila kad vadi pukkija a ubacuje edua...jAaaaao pa taj covjek ni u greuther furthu nije mogao ni na klupi biti ljudi ga vratili nama nazad I od da dobija sansu...ovo sto se desava sada u klubu je ono cega sam se pribojavao jos od pocetka sezone cak I kad smo uzeli arsenal I doofmund imao sam "gut feeling" da ce do ovog danas doci...realno ja bih prodao ili se rijesio 18 do 20 igraca ovog sadasnjeg tima...kad vidim onog jonesa meni se zamanta u glavi pa kako je moguce da taj analfabeta prima 5 miliona godisnje...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 feb 2013, 01:11

E da nastavim, pošto sam se na Bayernovoj temi već analizirajući utakmicu dotakao Schalkea.
Spomenuo sam kako kod Schalkea apsolutno ne postoji taktika (zato nam je bio olakšan zadatak danas, t.j. sad već jučer :) ). Keller dođe da se brani, a onda ne zna ni odbranu dobro stisnut, propuha opet bude na sve strane.

Jedini koji je nešto pokušavao i trudio se prema naprijed je bio Bastos, al nekako je bio usamljen. Sama postavka igre i igrača je totalno naopaka. Onda pogledate u facu Kellera i vidite zbunjenog i nesigurnog čovjeka koji nema nikakve ideje kako riješiti nastalu situaciju.Bespomoćno je ekipa izgledala protiv Furtha, a šta onda tek očekivat protiv Bayerna....Doduše u svemu ima i Heldtove krivice koji hoće da s Kellerom dalje ide do kraja sezone. Ako bi se to slučajno desilo, bila bi katastrofa. Held je nedoraslog trenera u sve uvalio, zatim nije kod transfera imao pravu strategiju, jeftino je prodao Holtbyja i sve su to lapsusi zbog kojih bi i on sad mogao dobiti otkaz.

Šteta je što se sve ovo dešava i zaista se nadam promjenama, jer Schalkeu je mjesto u top 3. Ako ne bude promjena, crno se piše protiv Galate...S promjenama je realan prolaz, jer u ovoj ekipi ima potencijal itekako...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2013, 03:35

Nadam se da ce Schalke na kraju sezone uspjeti izboriti plasman u Evropu, jer ukoliko se to ne desi imam osjecaj da bi dozivijeli financijski kolaps. Jednostavno ekipa je gradjena na tim temeljima da svake godine igra Evropu i ne znam kako bi mogli podnijeti sezonu bez iste i bili to znacilo totalnu rasprodaju igraca kako bi se zacepila financijska rupa.

Jednostavno Schalke je potreban Bundesligi u Evropi...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 10 feb 2013, 09:53

Schalke je u teškom kanalu u posljednje vrijeme. U očajnoj su formi, tako da ovaj rezultat i ne čudi. Očekivao sam da ih rastave na proste faktore. S04 nije ništa uradio (ako ne računamo ambiciozne pokušaje Bastosa :lol: ). Ne znam kako oni misle da igraju s' Galatom u 1/8 finala CL. Jeste da ne igraju u punom sastavu, but still...

Pročitao sam negdje da im je Jol rezervna varijanta na šta sam se slatko nasmijao znajući da Jol ostaje do kraja sezone u Fulhamu, dok bi na ljeto to bila druga priča.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 10 feb 2013, 16:08

Možda ponove 2011. Tada su došli do polufinala, a u BL su bili između 10. i 14. mjesta.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 feb 2013, 19:14

Dovedite Streicha, Baumanna i Sorga iz Freiburga i bit će to sve dobro opet
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 feb 2013, 19:17

Pale citas mi misli u vezi sorga ...samo ja mislim da je on ljevak tj lijevi bek a da ga siluju na desnomdok je mujdza povrijedzen

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 feb 2013, 08:21

Na kraju Schalke je dokazao da je još uvijek ono za što smo se mi nadali da više nije. Trul klub. Tinjela je nada da se Schalke može ustaliti na 3. mejstu u BUNDESLIGI i postati taj treći po redu "macht", ali ništa od toga. Oni opet iz krajnosti u krajnost. Jedna sezona TOP, druga Flop. Iz tog razloga nadam se da će HSV nekak hapiti to 4, mjesto koje vodi u LP, pa neka se bar oprobaju iako mislim da će oni biti isti kao Schalke. BUNDESLIGA će očito još neko vrijeme biti liga sa 2 kluba i 8 onih koji mogu u LP i 16 onih koji mogu u Europsko natjecanje......
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 feb 2013, 11:13

Effenberg se dovodi u vezu sa Schalkeom kao mogući novi trener, navodno da je i nakon otkaza Stevensu bio kandidat, ali su se odlučili za Kellera.....

Za narednu sezonu planiraju veliku rekonstrukciju kadra. Između ostalog zainterovani su za: Sczalai, Junga, Son-a, Santanu......
A sigurno bi se trebali riješiti Afellaya, Raffaela, pa čak i Howedesa.....Za ovog zadnjeg se opet spominje interes Bayerna.
Kod prve dvojice su mi stvari i nejasne i tu vidimo svu glupost koju uprava pravi. Kao prvo Afellay jeste posuđen, ali zašto kod njega odustaju od borbe, sami od sebe? Kod Raffaela mi nije jasno, ako dovedeš igrača par dana prije, nedavno skroz, sad već odlučuješ da ćeš ga se riješit. Pa tu se stvarno više ne zna ko pije ko plaća? Heldt se pogubio skroz, a Tonnies još gluplji što ga pušta da radi piz..... ove.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 feb 2013, 13:29

Ti mater da njima Effe postane trener! :o to bi bila BOMBETINA u vijesti, koja bi u krugu Njemačke explodirala, kao što je explodirala vijest da dolazi Pep. nepretjerujem jer govorim o NJEMAČKOJ: Siguran sam da bi u tom slučaju novinari pisali o trojcu, Pep, Effe, Klopp, bilo bi to neizbježno i BUNDESLIGA bi dobila toliko dugo željeno rivalstvo među trenerima.

E sad se pitamo zašto čekati ljeto? Pa ako uzme Schalke dok je ovako sad trul, onda postoji šansa da se samo zbruka, a na ljeto bi poćeo ispočetka bez da ga neko J**+, no s druge strane ako Schalke neuhvati LIGU PRVAKA, sve je to onda bez koristi...

Čuj Schalke će u rekonstrukciju momčadi!?! Pa non stop ju rekonstruiraju :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 13 feb 2013, 14:44

Postoji tu jedna kvakica, a ta je da nemamo blage kakav je Effe uopće trener. Ali da bi bilo papreno, bogami bilo bi. Još Tuchelu dat nekog jačeg. Siroti Pep. :lol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []